Η δε ομιλία της Καρυστιανού πιο πολύ για ευχολόγιο μου έκανε παρά μου άφησε κάτι χειροπιαστό. Στημένη και γραμμένη έτσι που θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί από οποιοσδήποτε πολιτικό σε οποιαδήποτε πολιτική συγκέντρωση οποιουδήποτε κόμματος. Μια προσεκτική political correct ομιλία ήταν από αυτές που σχεδιάζονται και γράφονται έτσι ώστε να δείξουν "αγνές προθέσεις" και "ηθικό πλεονέκτημα" χωρίς όμως να στεναχωρήσουν κανέναν…
Όλες οι ιδρυτικές διακηρύξεις έτσι είναι. Εκθέσεις ιδεών. Δες τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ. Έλεγε κι άλλα βέβαια... έξοδο από το ΝΑΤΟ κλπ, αλλά τεσπα.
Δεν ξέρω… Δεν θέλω να βιαστώ ούτε να το παίξω προφήτης - μια αρχική πανηγυρική συγκέντρωση ήταν άλλωστε και θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά κάτι μέσα μου λέει ότι θα δεν θα πάει μακριά αυτό το πράγμα
Έχει πολύ ψωμί μέχρι τις εκλογές. Θα πρέπει να απαντήσει με συγκεκριμένες ΘΕΣΕΙΣ, σε πολλά ζητήματα.
Για παράδειγμα... να εξειδικεύσει ποιοι θα διορίζουν τη δικαστική εξουσία. Έχει δίκιο ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να το πράττει αυτό με βάσει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών (κατά Μοντεσκιέ), ως εκ τούτου χρειάζεσαι μια ΑΝΩΤΑΤΗ αρχή που θα αποφασίζει για αυτό και άλλα (ίσως) κρίσιμα θέματα.
Θα μπορούσε π.χ. να είναι ένα ΣΩΜΑ από ακαδημαϊκούς, καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού κλπ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και φαντάζομαι, απαιτείται συνταγματική μεταρρύθμιση με πάνω από 180 βουλευτές (μάλλον). Αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο, θα μπορούσε αυτό ίσως να ορίζει τους Δικαστές. Αλλά ούτε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας (δηλ σύσταση και λειτουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου).
Ξαναλέω... πολλά θα παιχτούν μέχρι τις εκλογές. Θα πρέπει να κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση και να απαντήσει σε δύσκολες και επίμονες ερωτήσεις, οπότε θα πρέπει να έχει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα. Προσεκτικά και συγκεκριμένα. Επίσης, θα έχουμε debates και μια και ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, η νέα γενιά τα βιντεάκια προσέχει.
Είδες τι έγινε με τον Κατρούγκαλο και τον Γεωργιάδη στο BlueSky.