Νέα

Κόμμα Καρυστιανού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα geoMan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 104K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Ψηφίζετε Καρυστιανου?

• Ναι

Ψήφοι: 179 46,3%
  • Οχι

Ψήφοι: 208 53,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    387

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.479
Πόντοι
506
Αν το νέο κόμμα αυτό μπορέσει και επανενεργοποιήσει το αντανακλαστικό για αγώνα, το βλέπω θετικό. Αυτό εννοώ. Όχι πλατείες και γλέντια, αλλά ξεκάθαροι στόχοι, αγάπη για τον αντικειμενικό σκοπό και σιγουριά ενός πιλότου μαχητικού στην εκτέλεσή του.
η καρυστιανού με τον ρώσο θα τα κάνουν αυτά?

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
7.744
Πόντοι
2.356
Στην πρωην Σοβιετική ένωση (στο Καζακσταν) πέθαναν σε 3 μήνες 9000 συνταξιούχοι μετά τη στάση πληρωμών. Στην Ελλάδα οι χαζοψέκες και οι λοιποί επαναστάτες της Κάρυ και του Βελόπουλου και του Τσίπρα. δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ....

Βασικά ο Τσίπρας το ξέρει και για αυτό έκανε τη κωλοτούμπα αλλιώς θα είχε άλλη τροπή....
Κάτι δεν έχεις καταλάβει. Δεν απεθύνεται σε ψέκες, δεν μιλάει για δραχμή, ούτε για έξοδο από την ΕΕ & το ΝΑΤΟ.

Ο Σύριζα ήταν ένα συνοθύλευμα από κάθε λογής φρούτα (Μαοϊστές, κουμμούνια, Ρόζα κλπ), με μπροστάρη έναν αγράμματο που έλεγε ανοησίες, διότι αυτά ήθελε να ακούσει ο Έλληνας την άγρια περίοδο των μνημονίων.

Είμαστε σε άλλη εποχή (δεν ξέρω αν το κατάλαβες) και δεν ψάχνουμε αντικαταστάση του καταληψία, της τρελής της Ευελπίδων ή του Δραχμαζάνη.

Ψάχνουμε (ξαναλέω) κάτι καλλίτερο από το Μητσοτάκη. Αλλά αυτός είναι μακρινός στόχος. Η 2η θέση θα ήταν αυτό που θα πρέπει να λέει ότι έχει ως στόχο (κατά τη γνώμη μου πάντα).

Τελευταία τροποποίηση:

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.479
Πόντοι
506
Ο Θεοδωράκης επί χρόνια τριγυρνούσε στήν Φλώρινα, στήν Πέλλα κτλ και ξεσήκωνε τους ντόπιους σλαυόφωνους.
Το Ποτάμι υπήρξε Δούρεις Ίππος, ανεξαρτήτως αριθμού βουλευτών.
Άσε! Το είχα ψάξει καλά τότε, γιατί μία φίλη μου συμμετείχε, πιστεύοντας ότι ήρθε ο νέος Μεσσίας στην Ελλάδα...
ΝΑΙ! Το ΚΚΕ είναι ΔΕΚΑΝΙΚΙ του συστήματος. α) Ποτέ δεν δέχθηκε έλεγχο στα οικονομικά του, β) Δεχόταν οικονομική βοήθεια από Ρωσσία μέσω τριγωνικών σχέσεων με εταιρείες, εν γνώσει τής Κυβέρνησης, γ) τα πρωτοπαλλήκαρα του ΠΑΜΕ έκαναν χρέη ΜΑΤ, αποτρέποντας το "ντού" των αγανακτησμένων στην Βουλή, κτλ κτλ
Γραμμάτια ξεπληρώνει, γιά την αναγνώρισή του από τον "Εθνάρχη" το 1974 ...
είναι γνωστό οτι το ποτάμι φτιάχτηκε με μοναδικό σκοπό να περάσει το σκοπιανό όπως ήθελαν οι αμερικάνοι και οι γερμανοί, κοπρόσκυλο από τα λίγα ο θεοδωράκης

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
1.628
Πόντοι
206

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.324
Πόντοι
6.795
η καρυστιανού με τον ρώσο θα τα κάνουν αυτά?
δεν ξέρω, η κρυστάλλινη σφαίρα μου δεν το περιγράφει
αλλά όποιος ή όποια το καταφέρει θα είναι επιτυχία δε νομίζεις;!

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
15.022
Πόντοι
3.836
Εχω μια απορεια προς τους υπέρμαχους της ομάδας αλητείας!

Θα υπήρχε κόμμα Καρυστιανου αν ο Μητσοτάκης δεν έτρωγε μέχρι σεντ τα λεφτά της 717;

Ξεχάσατε όλοι που μόλις βγήκε ο Μητσοκουλης το 2019 διαφήμιζε πως το τρένο θα κάνει το Αθήνα Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες;

Ξεχάσατε που μας ζαλίζανε τ αρχιδια περι ταχυτήτων που θα έπιανε το Μαύρο Βέλος (άλλη φούσκα αυτό) στις ράγες ;

Τελικά όλα αυτά ήταν χωρίς την παραμικρή υποδομή,έγιναν τα Τεμπη και ξαναγύρισαν στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις φοβούμενοι και οι ίδιοι για δευτερα Τεμπη,πηγαίνοντας σαν κότες με έναν συρμό ανά δρομολόγιο.

Τα ξεχάσατε όλα αυτά;

Αυτά πληρώνει ο Κουλης και η ΝΔ και το φυσάνε και δεν κρυώνει…
Δεν μπορούν να πιστέψουν πως μόνοι τους έθρεψαν το «τέρας» της Καρυ

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.324
Πόντοι
6.795
Λαικισμός είναι. Καμία λογοδοσία. Επίκληση στο συναίσθημα. Τραγικό που θα τους ψηφίσουν κάποιοι ανόητοι. Πολύ κρίμα.
ενώ όσοι πάνε στο γνωστό μαντρί με τους γνωστούς τσοπάνηδες θα είναι ευφυείς...έτσι;

οι μεγάλοι έρωτες απαιτούν ξεβόλεμα φίλε. Αλλιώς γεννιέται κανείς γέρος και ξεκούτης και μένει στο παιδικό του δωμάτιο μια ζωή με την ίδια ταπετσαρία.

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.324
Πόντοι
6.795

Θα υπήρχε κόμμα Καρυστιανου αν ο Μητσοτάκης δεν έτρωγε μέχρι σεντ τα λεφτά της 717;

Ξεχάσατε όλοι που μόλις βγήκε ο Μητσοκουλης το 2019 διαφήμιζε πως το τρένο θα κάνει το Αθήνα Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες;

Ξεχάσατε που μας ζαλίζανε τ αρχιδια περι ταχυτήτων που θα έπιανε το Μαύρο Βέλος (άλλη φούσκα αυτό) στις ράγες ;

Τελικά όλα αυτά ήταν χωρίς την παραμικρή υποδομή,έγιναν τα Τεμπη και ξαναγύρισαν στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις φοβούμενοι και οι ίδιοι για δευτερα Τεμπη,πηγαίνοντας σαν κότες με έναν συρμό ανά δρομολόγιο.

Τα ξεχάσατε όλα αυτά;

γράφουμε σε λοβοτομημένα χρυσόψαρα, δεν έχει νόημα γιατί πάντα καταλήγει στο μαδομούνι.

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
15.022
Πόντοι
3.836
Λαικισμός είναι. Καμία λογοδοσία. Επίκληση στο συναίσθημα. Τραγικό που θα τους ψηφίσουν κάποιοι ανόητοι. Πολύ κρίμα.
Προφανώς έχεις να χάσει πολλά Μενεδημε και δεν θα ήθελες να αλλάξει τίποτα…

Δυστυχώς για τους περισσότερους…εμάς το πόπολο….η χώρα έχει καταστραφεί με ταχύτατους ρυθμούς…κρατάει γερά μόνο για τους καλά βολεμένους και οι πολλοί δεν είμαστε τέτοιοι

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.479
Πόντοι
506
τι να του πω, εδώ λέει οτι το 2014 δεν υπήρχε θέμα επίλυσης του σκοπιανού, όταν οι αμερικάνοι είχαν συντάξει τη συμφωνία όπως υπογράφηκε αυτολεξεί από το 2010 και όταν ο τσίπρας υποσχέθηκε οτι θα το περάσει αν τον στηρίξουν αμερικάνοι και γερμανοί να βγει, βάλανε και το θεοδωράκη να φτιάξει κόμμα προβάλλοντάς τον συνέχεια για να είναι σίγουροι οτι θα περάσει αν χρειάζονταν παραπάνω βουλευτές.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
2.374
Πόντοι
456
Πάντως τύποι παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, από τα φευγαλέα πλάνα που παίξανε εγώ ούτε κανένα τεράστιο πλήθος είδα, ούτε τίποτα τέρατα της διανόησης, ούτε τελικά ακούστηκε κάτι το ξεχωριστό...

Η δε ομιλία της Καρυστιανού πιο πολύ για ευχολόγιο μου έκανε παρά μου άφησε κάτι χειροπιαστό. Στημένη και γραμμένη έτσι που θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί από οποιοσδήποτε πολιτικό σε οποιαδήποτε πολιτική συγκέντρωση οποιουδήποτε κόμματος. Μια προσεκτική political correct ομιλία ήταν από αυτές που σχεδιάζονται και γράφονται έτσι ώστε να δείξουν "αγνές προθέσεις" και "ηθικό πλεονέκτημα" χωρίς όμως να στεναχωρήσουν κανέναν…
Δεν ξέρω… Δεν θέλω να βιαστώ ούτε να το παίξω προφήτης - μια αρχική πανηγυρική συγκέντρωση ήταν άλλωστε και θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά κάτι μέσα μου λέει ότι θα δεν θα πάει μακριά αυτό το πράγμα

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.479
Πόντοι
506

Τα ξεχάσατε όλα αυτά;

απλά δεν θΑ ήταν η καρυστιανού πρόεδρος στο κόμμα,θα βάζανε καποιον άλλο οι ρώσοι. εσύ θεωρείς τον αυγερινό να κόπτεται για τα ελληνικά ή τα ρωσικά συμφέροντα?

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
30.712
Πόντοι
7.046
Και εμένα περισσότερο για ευχολόγιο μου φάνηκε το πρόγραμμα που διάβασα, αλλά κατανοώ ότι προσπαθούν να μην δημιουργήσουν έχθρες χωρίς λόγο, την ώρα που μάλιστα που θέλουν να έχουν πιθανότητες να μπουν στη Βουλή. Σίγουρα έχουν πιο συγκεκριμένες θέσεις από ότι λένε. Είδωμεν. Δεν άκουσα κουβέντα για το λαθρομεταναστευτικό, τσιμουδιά. Μεγάλο σφάλμα αλλά είπαμε, το πορνοκάναλα και οι ΠρασινοΜπλεΡοζ θα κάνουν τα ΠΑΝΤΑ, θα χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να μην τους κόψει πολλές ψήφους.

Το θέμα ΔΕΝ είναι αν η Καρυστιανού θα είναι Σωτήρας, όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο μάλλον πάνε ακόμα στον Παιδικό Σταθμό. Το θέμα είναι να αρχίσει ο κόσμος να ψηφίζει ΜΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΚΛΕΦΤΕΣ. Το θέμα είναι όταν κάποιος σε πρόδωσε με τον προεκλογικό λόγο και έβλαψε τη χώρα, να ΠΑΕΙ στην ΦΥΛΑΚΗ και ΟΧΙ σπίτι του. Καλό βήμα για αρχή, ότι είπε καθαρά ότι είναι ΥΠΕΡ της κατάργησης του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών. Μακάρι να πάει παρακάτω: ΟΧΙ περισσότερες από 2 ή 3 θητείες στους Βουλευτές, ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΑΛΛΟΙ πολίτες που μπορούν να προσφέρουν ρε ΓΑΜΙΔΙΑ.

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.324
Πόντοι
6.795
Πάντως τύποι παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, από τα φευγαλέα πλάνα που παίξανε εγώ ούτε κανένα τεράστιο πλήθος είδα, ούτε τίποτα τέρατα της διανόησης, ούτε τελικά ακούστηκε κάτι το ξεχωριστό...

Η δε ομιλία της Καρυστιανού πιο πολύ για ευχολόγιο μου έκανε παρά μου άφησε κάτι χειροπιαστό. Στημένη και γραμμένη έτσι που θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί από οποιοσδήποτε πολιτικό σε οποιαδήποτε πολιτική συγκέντρωση οποιουδήποτε κόμματος. Μια προσεκτική political correct ομιλία ήταν από αυτές που σχεδιάζονται και γράφονται έτσι ώστε να δείξουν "αγνές προθέσεις" και "ηθικό πλεονέκτημα" χωρίς όμως να στεναχωρήσουν κανέναν…
Δεν ξέρω… Δεν θέλω να βιαστώ ούτε να το παίξω προφήτης - μια αρχική πανηγυρική συγκέντρωση ήταν άλλωστε και θα ήταν πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά κάτι μέσα μου λέει ότι θα δεν θα πάει μακριά αυτό το πράγμα
οι τράπεζες δεν πρέπει να το πολυχάρηκαν
ούτε οι επίδοξοι αγοραστές καλλιεργήσιμης γης
μάλλον ούτε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία
και σίγουρα τα λαμόγια που μασήσαν και μασάνε ότι προλαβαίνουν

τα αυτονόητα και λογικά μας φαίνονται πυροτεχνήματα ενώ τα αλλοπρόσαλα και παράλογα που ζούμε κάθε μέρα μια χαρά;
εγώ μαζί σου, αλλά έχουμε δει κάθε αποτυχημένο δικηγόρο ή άχρηστο γόνο να μας κοροϊδεύει στα μούτρα. Κι έχουμε χάσει πάρα πολλά δικαιώματα, χρήματα, κόπους, όνειρα εξαιτίας τους κι εξαιτίας μας (λόγω ανυπόστατης υποταγής).

Τουλάχιστον τα έβαλαν σε ένα χαρτή κι έχουν όλα μια σημασία.
Θα κριθούν κι έτσι πρέπει, από τις πράξεις και τη συνέπειά τους.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
7.744
Πόντοι
2.356
Όλες οι ιδρυτικές διακηρύξεις έτσι είναι. Εκθέσεις ιδεών. Δες τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ. Έλεγε κι άλλα βέβαια... έξοδο από το ΝΑΤΟ κλπ, αλλά τεσπα.

Έχει πολύ ψωμί μέχρι τις εκλογές. Θα πρέπει να απαντήσει με συγκεκριμένες ΘΕΣΕΙΣ, σε πολλά ζητήματα.

Για παράδειγμα... να εξειδικεύσει ποιοι θα διορίζουν τη δικαστική εξουσία. Έχει δίκιο ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση να το πράττει αυτό με βάσει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών (κατά Μοντεσκιέ), ως εκ τούτου χρειάζεσαι μια ΑΝΩΤΑΤΗ αρχή που θα αποφασίζει για αυτό και άλλα (ίσως) κρίσιμα θέματα.

Θα μπορούσε π.χ. να είναι ένα ΣΩΜΑ από ακαδημαϊκούς, καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού κλπ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και φαντάζομαι, απαιτείται συνταγματική μεταρρύθμιση με πάνω από 180 βουλευτές (μάλλον). Αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο, θα μπορούσε αυτό ίσως να ορίζει τους Δικαστές. Αλλά ούτε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας (δηλ σύσταση και λειτουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου).

Ξαναλέω... πολλά θα παιχτούν μέχρι τις εκλογές. Θα πρέπει να κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση και να απαντήσει σε δύσκολες και επίμονες ερωτήσεις, οπότε θα πρέπει να έχει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα. Προσεκτικά και συγκεκριμένα. Επίσης, θα έχουμε debates και μια και ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, η νέα γενιά τα βιντεάκια προσέχει.

Είδες τι έγινε με τον Κατρούγκαλο και τον Γεωργιάδη στο BlueSky.

Τελευταία τροποποίηση:

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
4.330
Πόντοι
786
εγώ βλέπω ότι το θέμα της υπέρβασης της νδ επανέρχεται από τότε που θυμάμαι:
ΔΗΑΝΑ
ΠΟΛΑΝ
καρατζαφέρης
ανελ
νίκη
ελπίδα

με διάφορα αποτελέσματα, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προσωπικότητες
και αυτά ήταν με κοινοβουλευτική παρουσία,
μικρά, ων ουκ έστιν αριθμός...

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
4.330
Πόντοι
786
Θα μπορούσε π.χ. να είναι ένα ΣΩΜΑ από ακαδημαϊκούς, καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού κλπ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και φαντάζομαι, απαιτείται συνταγματική μεταρρύθμιση με πάνω από 180 βουλευτές (μάλλον).
ποιός θα τους επέλεγε;
μόνο η βουλή εκλέγεται από τον λαό
και η βουλή εκλέγει την κυβέρνηση
και η κυβέρνηση εκλέγει την ηγεσία της δικαιοσύνης,
κατά τα λοιπά έχουμε δικαστές αυτοδιοίκητους επιλεγόμενους με εξετάσεις

επίσης γράφεις: "Αν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο, θα μπορούσε αυτό ίσως να ορίζει τους Δικαστές. Αλλά ούτε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας (δηλ σύσταση και λειτουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου)."

ποιός θα επέλεγε τη σύνθεση του συνταγματικού δικαστηρίου;

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
7.744
Πόντοι
2.356
ποιός θα τους επέλεγε;
Αυτό χρειάζεται ευρύτατη διαβούλευση και κοινωνική συμφωνία. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να προωθήσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, που να προβλέπουν τη διαδικασία εκλογής/σύνθεσης και λειτουργία του Οργάνου, με εποπτεύουσα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα (αν το θέλουμε).

ποιός θα επέλεγε τη σύνθεση του συνταγματικού δικαστηρίου;
Γι' αυτό μίλησα για ένα ΣΩΜΑ - ουσιαστικά δηλ ένα ΟΡΓΑΝΟ με ευρύτατες αρμοδιότητες και ως προς τον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων και ως προς τον έλεγχο των πολιτειακών οργάνων - όπως π.χ. στη Γερμανία.

Θα μπορούσε εναλλακτικά να είναι το ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλές χώρες έχουν Συνταγματικό Δικαστήριο άλλωστε (Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ισπανία κλπ). Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν προτάσεις.

Τελευταία τροποποίηση:

It's All Good Man

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Αυγ 2019
Like
7.702
Πόντοι
2.306
Αν δεν κατεβάσει μίνιμουμ 10 υπόδικους ψήφο δεν βλέπει η Μαρία...

Ποια νομίζει ότι είναι ;

ΟΠΕΚΕΠΕ Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι Τσιάρας και Μηταράκης.png

riding

Μέγας
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
2
Like
15.022
Πόντοι
3.836
απλά δεν θΑ ήταν η καρυστιανού πρόεδρος στο κόμμα,θα βάζανε καποιον άλλο οι ρώσοι. εσύ θεωρείς τον αυγερινό να κόπτεται για τα ελληνικά ή τα ρωσικά συμφέροντα?
Ξέρω για ποιανού συμφέροντα κόπτεται ο Κουλης …κ αυτό μου αρκεί

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom