BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 11.897
- Πόντοι
- 3.556
Ακριβώςςςςς. Εδώ έρχονται φιλοι απο το κυκλο μου ηλικιας 30-35 ετών ( είτε παντρεμένοι είτε ελεύθεροι) και με ρωτάνε το δίλημμα Αθήνα ή Εξωτερικό? Και τους λέω με τα χίλια Εξωτερικό. Να μετακομίσουν Αθήνα να κάνουν τι. Να παίρνουν 900 ευρώ, να εργάζονται 10ωρα, να θέλουν 2 ώρες στο πήγαινε ελα δουλειά-σπίτι και να μη φτάνουν? Εδώ αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι στην Αθήνα κάνουν 2η εργασία γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά.
Μόνο όσοι ζουν με γονείς τα βγάζουν πέρα, αλλά και αυτό μέχρι πότε? Ξέρω άτομο που διαμένει με τη χήρα μητέρα του , η οποία παίρνει συνολική σύνταξη 1400 ευρώ, εκείνος 1000 ευρώ, έχουν έξοδα το μήνα ( μαζί με φόρους ΕΝΦΙΑ, ενοίκιο, λογαριασμοί, προσωπικά έξοδα κλπ), 1800 ευρώ το μήνα, τους περισσεύει ένα 600άρι αλλά τι να το κάνεις. Μένει με τη μητέρα του. Δεν γίνεται αυτό να το κάνεις μια ζωή. Άντε να το κάνεις μέχρι τα 35. Μετά?
Μια ζωή στο εξωτερικό ήμουν, κι έχω περάσει φανταστικά. Πιο καλά έξω από ότι εδώ για νεαρότερες ηλικίες, θεωρώ.
Για μεσήλικες και μεσόκοπους άνω των σαράντα, αρχίζει να αλλάζει πάλι το πράγμα. Η Αθήνα αγκαλιάζει και τις μεγαλύτερες ηλικίες, τους άνω των 35-40.