Νέα

Ημερήσια ενημέρωση για φωτιές

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα px75
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 8K
  • Εμφανίσεις 333K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
...παιδια . ακουστε τι ειπε ο Αντοπροεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης Φρανκο Φρατινι για το ποιοι βρισκονται πισω απο τις πυρκαγιες  :
" Είναι μια μορφή εδαφικής τρομοκρατίας απολύτως καινούργια, η οποία επομένως πρέπει να καταπολεμηθεί και να κατασταλεί με νέα όπλα και νομικά αποτρεπτικά μέτρα.Δεν είναι πια μόνον η Ιταλία που αποτελεί θήραμα της κατασκευαστικής μαφίας. Η Γαλλία, η Ισπανία και τώρα η Ελλάδα γνωρίζουν αυτή τη νέα καταστροφή, αυτή την εδαφική τρομοκρατία που κρατά τώρα όλη τη Νότια Ελλάδα Ευρώπη σε ομηρία".


....σκεφτειτε ρε μαγκες να ανεγερθουν τεραστια οικοδομικα ξενοδοχειακα συγκροτηματα στα καμμενα και να πηγαινουν οι νεοι της περιοχης  να κανουν τα γκαρσονια στους ξενους...
Βρε παλικάρι μου στο Ελλάντα ζείς.
Απο τη μια σου θέτω το παράδειγμα της Μονής Τοπλού εδώ κάτω στην Κρήτη που παραχωρεί με μακροχρόνιο συμβόλαιο τεράστια έκταση. Και αναφέρομαι σε μια έκταση που έχει μόνο πέτρες και θάμνους που δεν ξεπερνούν μήδε τα 10 εκατοστά. Οπότε ούτες φωτίες χρειάζονται ούτε τίποτις.
Βέβαια, απο την άλλη, στο Ελλάντα ζείς όπου όλα είναι πιθανά.
 

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Μηνύματα
6.084
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
66
Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον.... :think:


Του ΣΠΥΡΟΥ ΝΤΑΦΗ
Ομότιμου καθηγητή Δασολογίας του ΑΠΘ

Στη μεσογειακή ζώνη πάντοτε ξεσπούσαν πυρκαγιές στα δάση, ξεσπούν και θα ξεσπούν και στο μέλλον. Τα μεσογειακά οικοσυστήματα είναι προσαρμοσμένα στις πυρκαγιές και αναγεννιούνται εύκολα έπειτα από αυτές. Συνεπώς, το πρώτο μέλημά μας δεν είναι η «αναδάσωση» η οποία πολλές φορές με τον τρόπο που γίνεται προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά απ' ό,τι η ίδια η πυρκαγιά.

Το μεγάλο πρόβλημα που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση είναι ο κίνδυνος διάβρωσης των εδαφών τα οποία έχουν χάσει το προστατευτικό τους κάλυμμα και οι πλημμύρες που ακολουθούν.

Μετά την πυρκαγιά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το έδαφος δημιουργεί ένα επιφανειακό υδρόφοβο στρώμα, μια κρούστα, πάχους 5 - 6 mm, που εμποδίζει το νερό να διηθηθεί μέσα στο έδαφος και το αναγκάζει να ρέει επιφανειακά και να αποκτά μεγάλη ταχύτητα και δύναμη να παρασύρει, με αποτέλεσμα να αποσπάται το έδαφος και να προκαλείται διάβρωση και ξέπλυμα του εδάφους. Επίσης, ο συντελεστής απορροής, δηλαδή το ποσοστό του ποσού της βροχής που απορρέει επιφανειακά για δάση της μορφής της Πάρνηθας, κυμαίνεται από 2,5% - 10%, δηλαδή αν πέφτουν 100 mm βροχής μόνο τα 2,5 - 10 mm απορρέουν επιφανειακά. Τα άλλα συγκρατούνται από την κομοστέγη του δάσους, 30% καταναλώνονται για τις ανάγκες του 15% και το υπόλοιπο διηθείται στο έδαφος και συγκρατείται στο πλούσιο σύστημα πόρων του εδάφους. Ετσι, το δασικό έδαφος δρα σαν μια ρυθμιστική δεξαμενή που συγκρατεί τα νερά κατά τη διάρκεια των βροχών και τα αποδίδει κατά την ξηρή περίοδο εφοδιάζοντας τις επιφανειακές πηγές και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Μόνο, ένα ποσοστό 2,5% - 10% απορρέει επιφανειακά.

1. Πρώτο μέλημα, το έδαφος

Μετά την πυρκαγιά αυτός ο τεράστιος φυσικός ρυθμιστικός ταμιευτήρας έχει καταστραφεί και ο κίνδυνος πλημμυρών είναι προφανής. Γι' αυτό, πριν από οποιαδήποτε αναδάσωση, πρέπει να γίνουν τα κατάλληλα έργα αποτροπής της διάβρωσης και συγκράτησης των επιφανειακών ρεόντων υδάτων. Τα έργα αυτά είναι απλά και όχι ιδιαίτερα δαπανηρά. Πρέπει αμέσως να υλοτομηθούν όλα τα καμένα δένδρα και οι κορμοί τους να διατίθενται παράλληλα προς τις ισοϋψείς με τρόπο που να λειτουργούν ως μικρά φράγματα (κορμοφράγματα). Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν κορμοί, κατασκευάζουμε κλαδοπλέγματα τα οποία επιτελούν την ίδια λειτουργία.

Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε δύο πράγματα: από το ένα μέρος αποτρέπουμε τη διάβρωση του εδάφους μειώνοντας την ταχύτητα του νερού και εμποδίζουμε την επιφανειακή απορροή, ενώ παράλληλα με την υλοτομία και το σύρσιμο των κορμών σπάει το υδρόφοβο στρώμα (η αδιάβροχη κρούστα) και το νερό διηθείται μέσα στο έδαφος. Από το άλλο μέρος, οι κορμοί που έρχονται σε επαφή με το έδαφος σαπίζουν γρήγορα και αποσυντίθενται εμπλουτίζοντας το έδαφος με την πολύτιμη οργανική ουσία απαραίτητη για τη βιολογική δραστηριότητα του εδάφους. Ολα αυτά πρέπει να έχουν τελειώσει πριν τα πρωτοβρόχια.

2. H Φύση αναλαμβάνει την αναγέννηση σε κάποια είδη

Σε ό,τι αφορά την αναδάσωση: Στα μεσογειακά οικοσυστήματα της χαλεπίου πεύκης, της τραχείας πεύκης και των αειφύλλων πλατυφύλλων, αλλά και των θερμόβιων πλατυφύλλων δεν χρειάζεται καμία απολύτως αναδάσωση. Η χαλέπιος πεύκη διατηρεί τους κώνους, που ωριμάζουν Απρίλιο - Μάιο στον τρίτο χρόνο της ανθοφορίας, κλειστούς για 10 - 15 και μέχρι 50 έτη. Οι κώνοι αυτοί δεν καίγονται και δεν ανοίγουν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, παρά 24 - 48 ώρες έπειτα από αυτήν, όταν πια έχει κρυώσει το έδαφος και φυτρώνουν το φθινόπωρο, όταν έχουν πέσει πάνω από 25 mm βροχής και έχει διαβραχεί το έδαφος το οποίο έτσι εξασφαλίζει την επιβίωση των αρτίφυτρων. Παράλληλα, εμφανίζεται σε αφθονία η λαδανιά, ένα κατ' εξοχήν πυρόφιλο είδος το οποίο προστατεύει τα νεαρά φυτάρια σκιάζοντάς τα το καλοκαίρι. Παράλληλα ο μύκητας που δημιουργεί μυκόρριζα στη λαδανιά (δηλαδή μια συμβίωση μύκητα και ριζών η οποία αυξάνει την ικανότητα προσρόφησης νερού και θρεπτικών στοιχείων των ριζών από το έδαφος πάνω από 100 φορές) δημιουργεί μυκόρριζα και στη χαλέπιο πεύκη. Ετσι, η φυσική αναγέννηση της χαλεπίου πεύκης είναι εξασφαλισμένη σε δάση ηλικίας μεγαλύτερης των 15 - 20 ετών. Στην περίπτωση αυτή, λοιπόν, όπως και στην περίπτωση της τραχείας πεύκης, δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως τίποτα παραπάνω από τα έργα προστασίας του εδάφους από διάβρωση και αποτροπής πλημμυρών. Τα πλατύφυλλα είδη, τόσο τα αείφυλλα όσο και τα φυλλοβόλα, πρεμνοβλασταίνουν και ριζοβλασταίνουν έντονα μετά την πυρκαγιά, ήδη από το φθινόπωρο, οπότε και εδώ η αναγέννηση είναι εξασφαλισμένη και η αποκατάσταση του οικοσυστήματος και του τοπίου γίνεται με γρήγορους ρυθμούς. Το πουρνάρι, το φιλύκι, ο σχίνος, οι κουμαριές, τα ρείκια σε ένα χρόνο φθάνουν και ξεπερνούν το ένα μέτρο, η αριά και οι φυλλοβόλες δρύες το 1,5 μ., η δάφνη τα 2 - 2,5 μ. και η Καστανιά τα 3 μ. Συνεπώς στη ζώνη αυτή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα φυσικής αναγέννησης αρκεί να προστατευθεί από τη βοσκή και τους καταπατητές που καραδοκούν.

3. Αναδάσωση από την δασική υπηρεσία

Το πρόβλημα δημιουργείται στα ορεινά μεσογειακά κωνοφόρα, δηλαδή στην ελάτη και τη μαύρη πεύκη. Η μαύρη πεύκη με τον χονδρό φλοιό της είναι προσαρμοσμένη σε έρπουσες πυρκαγιές, οι οποίες διευκολύνουν τη φυσική αναγέννησή της αλλά δεν αντέχει σε επικόρυφες πυρκαγιές και δεν αναγεννάται φυσικά έπειτα από αυτές. Η ελάτη δεν είναι προσαρμοσμένη ούτε στις έρπουσες ούτε στις επικόρυφες πυρκαγιές. Στην περίπτωση αυτών των ειδών είναι απαραίτητη η αναδάσωση με υλικό που προέρχεται από σπόρους της ίδιας ή γειτονικής περιοχής. Μπορούν να εφαρμοσθούν σπορές σε πινάκια ή φύτευση διετών φυτωρίων για τη μαύρη πεύκη και τετραετών για την ελάτη. Οι αναδασώσεις πρέπει να γίνουν με την ευθύνη και την εποπτεία της δασικής υπηρεσίας και της αρμόδιας διεύθυνσης αναδασώσεων ή των οικείων δασαρχείων. Η αναδάσωση είναι ένα λεπτό και δαπανηρό εγχείρημα και πρέπει να γίνεται από τους ειδικούς και σύμφωνα με τις αρχές της αναδάσωσης.

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι οι πυρκαγιές αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί βέβαια να προληφθεί. Οταν όμως ξεσπάσει πρέπει να σχεδιάζουμε με ψυχραιμία και γνώση τις απαραίτητες ενέργειες για την κατά το δυνατόν ταχύτερη και καλύτερη αποκατάσταση της καταστροφής και ιδιαίτερα την αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους και των πλημμυρών.
 

kasparov

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Μηνύματα
298
Like
11
Πόντοι
1
πολυ ενδιαφερον αρθρο ωστε να μαθουμε τι πραγματικα συμβαινει με τα δαση μετα την πυρκαγια!!!αναθεμα στους πολιτικους και τους βρωμοδημοσιογραφοους που θελουν ετσι να γινει αναδασωση η οποια μπορει καποιες φορες να εχει και τα ατιθετα αποτελεσματα!!!!και παλι μπραβο
 

mpoukas

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2007
Μηνύματα
134
Like
37
Πόντοι
1
Κατέβηκε κανείς σήμερα στην πορεία στο Σύνταγμα?

Πρέπει να είχε πολύ λαό...
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Όλοι λέτε για το κράτος που δε λειτουργεί αλλά άμα πάει να πάρει μέτρα για να λειτουργήσει - που θα φανούν σκληρά σε ορισμένουνς- μετά θα γκρινιάζετε για "αυταρχισμό" και τρίχες κατσαρές! Επιτέλους αποφασίστε τι θέλετε. Θέλετε οργάνωση? Αποδεχτείτε το κόστος. Φάτε τα πρόστιμα, μάθετε να δουλεύετε και αν μη κοριδεύετε , όπως στις προηγμένες χώρες. Θέλετε "φραπέ και τεμπελιά"? Αποδεχτείτε το κόστος τους... το οποίο βλέπετε συνεχώς γύρω σας.

Αυτή τη στιγμή όποιος κάνει τη δουλειά του και είναι τίμιος είναι στο περιθώριο και θεωρείται κατακριτέος. Οι περισσότεροι την έχουν καταβρεί με το καθεστώς αυτό...

Όλα πλέον είναι εικονική πραγματικότητα, όπου στη βιτρίνα όλα δουλεύουν ρολόι και από πίσω έχουν βάλει ποντίκια να γυρίζουν τον τροχό.
 

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Μηνύματα
6.084
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
66
Πριν περίπου 2 ημέρες, σε εκπομπή του Πρετεντερη ένας επιστήμονας (Φυσικός νομίζω ..είναι καλεσμένος και του Χαρδαβελα)όταν η συζήτηση είχε πάει στους τρόπους πρόληψης μεταξύ των άλλων,ο χριστιανός ανέφερε ότι υπάρχουν νέα συστήματα παρακολούθησης και συναγερμού βασισμένα στην τεχνολογία GIS ( geographic information system ) με τη χρήση των δορυφόρων.. 

Το πανελ της εκπομπής άρχισε να γελάει μέχρι δακρύων υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτά είναι επιστημονικής φαντασίας....

Ελληνάρες πονηροί.....η γη είναι στρογγυλή.... >:(

Δείτε λίγο η κοντινή μας Κροατία που κινείτε...

Download

www.sendspace.com/file/b2y05j]Fire Protection[/url]


Υ.Γ Δυστυχώς παίδες είναι στα αγγλικά...αλλά θα πάρετε χαμπάρι τι θα μπορούσε να γίνει...απλά για να μην ξεχνιόμαστε...'' ;)..... >:(




 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.307
Κριτικές
1
Like
790
Πόντοι
96
κατι αναλογο ξεκινησαν να λένε και απο το Αστερεσκοπειο της Πεντελης σημερα για ενα δορυφορικό  συστημα που ενημερωνει ΠΟΥ ειναι η πυρκαγια (εκλεισα την τιβι και δεν ειδα).

  Αλλα πες τι να πιστεψω τον παπαρολογο τον φυσικο ή τον ΠΡΟΕΔΡΟ της τοπικης οργανωσης του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.

Επιστημονες και μαλακιες ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ μου λέει την αληθεια!!

Να και ενας υποθετικος διαλογος.

-ναι γεια Πυροσβεστικη εκει απο το Αστεροσκοπειο της Πεντελης παιρνουμε τηλ για μια φωτια!!
-Μαλιστα την ειδατε απο το υπερσυγχρονο συστημα που κοστισε 2,000,000€
-Κοιταξτε αυτος που ηξερε να το δουλευει ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ χθες. Εμεις διοριστηκαμε τωρα μετα τις εκλογες και δεν εχουμε ιδεα. Απλα ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΦΕ στην καφετερια στην γωνια και ειδαμε οτι στο βουνο εχει φωτια!!!!
-...................
 

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Μηνύματα
6.084
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
66
-ναι γεια Πυροσβεστικη εκει απο το Αστεροσκοπειο της Πεντελης παιρνουμε τηλ για μια φωτια!!
-Μαλιστα την ειδατε απο το υπερσυγχρονο συστημα που κοστισε 2,000,000€
-Κοιταξτε αυτος που ηξερε να το δουλευει ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ χθες. Εμεις διοριστηκαμε τωρα μετα τις εκλογες και δεν εχουμε ιδεα. Απλα ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΦΕ στην καφετερια στην γωνια και ειδαμε οτι στο βουνο εχει φωτια!!!!
-...................
:2funny: +  :'( = Ελλάδα


 

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Μηνύματα
3.482
Like
33
Πόντοι
16
...Μηπως καποτε θα πρεπει να μαθουμε ποτε θα το βουλωνουμε και ποτε θα ΒΟΗΘΑΜΕ;
Ασ πας να ρωτησεις καποιον φουκαρα που καηκε το σπιτι του ή το χωραφι του τι τον απασχολει περισσοτερο η " ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ/ΑΡΙΣΤΕΡΑ/ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ " η που θα κοιμηθει, τι θα φαει, πως θα ζησει.
Τα περι ασυμμετρης Απειλης λογω ενασχολησης δεν θα τα σχολιασω αλλα θα γελασω παρα πολυ οταν μαθευτουν καποια πραγματα.
Υπομονη.
Φιλικα.
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο....και για το ερώτημα τί ενδιαφέρει κάποιον που πέρασε μία τέτοια συμφορά και φυσικά για τα γέλια που θα ρίξω ΚΑΙ εγώ για τα νέα που θα μαθευτούν....και όσοι χλεύαζαν για τον όρο ''ασύμμετρη απειλή'' μάλλον δεν θα πούν τίποτα....(τον Πολύδωρα δεν τον πάω μία....για όσους πούν κάτι το λέω...)
 

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Μηνύματα
2.302
Κριτικές
11
Like
2
Πόντοι
2.945
Όλοι λέτε για το κράτος που δε λειτουργεί αλλά άμα πάει να πάρει μέτρα για να λειτουργήσει - που θα φανούν σκληρά σε ορισμένουνς- μετά θα γκρινιάζετε για "αυταρχισμό" και τρίχες κατσαρές! Επιτέλους αποφασίστε τι θέλετε. Θέλετε οργάνωση? Αποδεχτείτε το κόστος. Φάτε τα πρόστιμα, μάθετε να δουλεύετε και αν μη κοριδεύετε , όπως στις προηγμένες χώρες. Θέλετε "φραπέ και τεμπελιά"? Αποδεχτείτε το κόστος τους... το οποίο βλέπετε συνεχώς γύρω σας.


...ειπες τα παντα σε λιγες γραμμες...επιτελους πρεπει να αποφασισουμε για την ταυτοτητα μας...μεξικανικη σιεστα , φραπες , καλοπεραση , μπουζουκια , ελαχιστη δουλεια ή γερμανικη πειθαρχεια , υπευθυνοτητα , ομαδικη δουλεια και οργανωτικοτητα...θα κανουμε οτι "μας αρεσει" ή οτι "πρεπει".
Καθε νοοτροπια απο αυτες τις 2 εχει θετικες και αρνητικες οψεις...ας μην βριζουμε συνεχεια τους πολιτικους για τα χαλια μας ως λαος...αυτο ειναι το  πλεον ευκολο...ας κανουμε εστω και μια φορα αυτοκριτικη...


 

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.025
Κριτικές
2
Like
41
Πόντοι
16
Χωρίς σχόλια...  :new_shocked: :new_shocked:

:headbang: :headbang: :headbang:  :headbang: :headbang: :headbang:
 

Συνημμένα

  • Krima.jpg
    Krima.jpg
    27,2 KB · Εμφανίσεις: 16

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο....και για το ερώτημα τί ενδιαφέρει κάποιον που πέρασε μία τέτοια συμφορά και φυσικά για τα γέλια που θα ρίξω ΚΑΙ εγώ για τα νέα που θα μαθευτούν....και όσοι χλεύαζαν για τον όρο ''ασύμμετρη απειλή'' μάλλον δεν θα πούν τίποτα....(τον Πολύδωρα δεν τον πάω μία....για όσους πούν κάτι το λέω...)

Ποια νέα θα μαθευτούν φίλε ποδολάγνε;
Λες να μας κρατάνε καμια έκπληξη για την τελευταία εβδομάδα των εκλογών;
Διότι ο Πολύδωρας έχει πετάξει πολλά τούβλα όποτε εύκολα κατατάσσεις σε αυτά και τα περί ασύμετρης...
Αλλά η Μπακογιάννη συνήθως ξέρει τί λέει...

Ως τώρα σπάω πλάκα με τις αντιδράσεις για τις δημοσκοπήσεις....
Σαν να περίμεναν κάτι άλλο και να μην τους βγήκε....
Ή είναι ιδέα μου;

 

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Μηνύματα
3.482
Like
33
Πόντοι
16
Ποια νέα θα μαθευτούν φίλε ποδολάγνε;
Λες να μας κρατάνε καμια έκπληξη για την τελευταία εβδομάδα των εκλογών;
Διότι ο Πολύδωρας έχει πετάξει πολλά τούβλα όποτε εύκολα κατατάσσεις σε αυτά και τα περί ασύμετρης...
Αλλά η Μπακογιάννη συνήθως ξέρει τί λέει...
Ως τώρα σπάω πλάκα με τις αντιδράσεις για τις δημοσκοπήσεις....
Σαν να περίμεναν κάτι άλλο και να μην τους βγήκε....
Ή είναι ιδέα μου;
Θα ήταν τουλάχιστον...χαζό να γράψω κάτι εδώ....απλά έχω και εγώ μάθει κάποια πράγματα από έγκυρες πηγές....θα δείξει....ο Πολύδωρας μπορεί να λέει πολλές φορές βλακίες αλλά καμιά φορά λέει και κανένα σωστό...για τις δημοσκοπήσεις όντως περίμεναν ''άλλα'' και γι'αυτό το λόγο ο Αθανασάκης για πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτικής ζωής(έτσι λένε οι δημοσιογράφοι τουλάχιστον) επιτέθηκε στην εταιρίες και στην κυβέρνηση για χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων....με επίσημη ανακοίνωση....μάλλον ξέχασε το 2004 που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν 0,5 την Ν.Δ μπροστά και η διαφορά ήταν...5 μονάδες....
 

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.025
Κριτικές
2
Like
41
Πόντοι
16
...για τις δημοσκοπήσεις όντως περίμεναν ''άλλα'' και γι'αυτό το λόγο ο Αθανασάκης για πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτικής ζωής(έτσι λένε οι δημοσιογράφοι τουλάχιστον) επιτέθηκε στην εταιρίες και στην κυβέρνηση για χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων....με επίσημη ανακοίνωση....

Αμφισβητουν τη δημοσκόπηση.
πηγή:
Με μηνύσεις απειλεί το ΠΑΣΟΚ η MRB!
πηγή:
 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
107
Πόντοι
6
ΑΤΤΙ-ΚΑΤ: Ανέλαβε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 4,5 εκατ. ευρώ  

30/8/2007
15:37  


Έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, με σχετική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.




Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την από 29/8/2007 απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ-ΓΓΔΕ-Δ/ΝΣΗ ΥΔΡ. Έργων Περιφέρειας Αττικής έγινε σε αυτήν απευθείας ανάθεση εργασιών του έργου: "Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας περιοχών Αττικής οι οποίες επηρεάζονται από την πυρόπληκτη Πάρνηθα", της εργολαβίας "Επείγον έργο καθαρισμού κοίτης Σαρανταποτάμου - Επείγουσες επεμβάσεις στα ρέματα Αγίας Τριάδας - Εσχατιάς - Αχαρνών" (Π1/07) προϋπολογισμού 4.500.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).


-----------------------------------
σας λεει κατι αυτη η ειδηση..... ;;;
 

gent007

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.054
Like
0
Πόντοι
16
Κάτι μου λέει ότι πολλές κατασκευαστικές (που είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα Βόρεια (Βαλκάνια εννοώ) γιατί δεν είχαν δουλειά στην Ελλάδα, θα αρχίσουν να παίρνουν δουλειές.
Βέβαια αν στις 17/09 είναι η ίδια η Κυβέρνηση τότε θα συνεχίσουν. Αν είναι άλλος, θα συνεχίσουν άλλες πιό "καλές". Βέβαια θα αρχίσουν ενστάσεις, ερωτήματα στη Βουλή, περί αδιαφάνειας, περί ικανοποίησης ημετέρων εταιριών, μπορεί να σταματήσουν τα έργα, να πνιγούν άλλοι 74 άπό τις καταστροφές αλλά δεν γαμείς...οδηγώ και σε σκέφτομαι...


 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
107
Πόντοι
6
Κάτι μου λέει ότι πολλές κατασκευαστικές (που είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα Βόρεια (Βαλκάνια εννοώ) γιατί δεν είχαν δουλειά στην Ελλάδα, θα αρχίσουν να παίρνουν δουλειές.
Βέβαια αν στις 17/09 είναι η ίδια η Κυβέρνηση τότε θα συνεχίσουν. Αν είναι άλλος, θα συνεχίσουν άλλες πιό "καλές". Βέβαια θα αρχίσουν ενστάσεις, ερωτήματα στη Βουλή, περί αδιαφάνειας, περί ικανοποίησης ημετέρων εταιριών, μπορεί να σταματήσουν τα έργα, να πνιγούν άλλοι 74 άπό τις καταστροφές αλλά δεν γαμείς...οδηγώ και σε σκέφτομαι...
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.619
Κριτικές
1
Like
300
Πόντοι
386
Αυτή τη στιγμή όποιος κάνει τη δουλειά του και είναι τίμιος είναι στο περιθώριο και θεωρείται κατακριτέος. Οι περισσότεροι την έχουν καταβρεί με το καθεστώς αυτό...

Όλα πλέον είναι εικονική πραγματικότητα, όπου στη βιτρίνα όλα δουλεύουν ρολόι και από πίσω έχουν βάλει ποντίκια να γυρίζουν τον τροχό.

Ποιο είναι το όνειρο και το ιδεώδες του έλληνα? Να βρει μια δουλειά να μη κάνει τπτ. Δεν ακούτε στον περίγυρό  σας τι λένε όλοι " να βρήκα μια δουλειά, μια χαρά τπτ δε κάνω πληρώνομαι καλά ... κλπ". Δε μας φταίει κανείς. Η τεμπελιά μας και η βλαχιά μας φταίνε.Και πολιτικοί και σκατοδημοσιογράφοι που ενώ ξέρουν τι χρειάζεται για να πάει καλά η κοινωνία, δε το κάνουν για να μη θίξουν τα μικροσυμφέροντα του κάθε βλάχου. Αυτά πληρώνουμε. Και το κράτος απλά πληρώνει τσάμπα ένα σωρό χαραμοφάηδες. Αλλά άμα πάει κάποιος να τα κόψει βρίσκει το μπελά του γίνεται κακός. Ξεσηκώνεται το σύμπαν. Πχ πήγαν οι γύφτοι να πάρουν τα λεφτά που είναι για τους πληγέντες! Ούτε την καταστροφή των ανρθώπων δε σεβάστηκαν. Και άμα πάει η αστυνομία να πάρει μέτρα και να τους γαμήσει το μουνί που τους ξέρναγε θα βγουν πάλι οι παπάρες και θα μυξοκλαίνε " ρατσισμός, φασισμός κλπ".
Και το χειρότερο είναι ότι ο καθένας θεωρεί ως αναφέραιτο δικαίωμά του να τεμπελιάζει να μη δουλέυει και να παίρνει το μισθό και άμα τον βάλεις να κάνει κάτι γκρινιάζει. Χωρίς να επικαλείται κάτι άλλο, ας πούμε την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας ή το δημόσιο συυμφέρον. Επειδή απλά θίχτηκε. Αλλά μια κοινωνία που απλά αποτελίται από μικρούς σκατόψυχους κομπλεξικούς αγάδες ( άμα είσαι πρώην ραγιάς τώρα το παίζεις αγάς) και θέλουν απλά οι άλλοι να δουλεύουν και να τα κάνουν όλα και τα τομάρια τους να καρπώνονται μόνο ε τότε τι περιμένετε? Αυτή η στάνη, τέτοιο τυρί βγάζει.
 

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
909
Κριτικές
46
Like
537
Πόντοι
7.065
Ποιο είναι το όνειρο και το ιδεώδες του έλληνα? Να βρει μια δουλειά να μη κάνει τπτ. Δεν ακούτε στον περίγυρό  σας τι λένε όλοι " να βρήκα μια δουλειά, μια χαρά τπτ δε κάνω πληρώνομαι καλά ... κλπ". Δε μας φταίει κανείς. Η τεμπελιά μας και η βλαχιά μας φταίνε.Και πολιτικοί και σκατοδημοσιογράφοι που ενώ ξέρουν τι χρειάζεται για να πάει καλά η κοινωνία, δε το κάνουν για να μη θίξουν τα μικροσυμφέροντα του κάθε βλάχου. Αυτά πληρώνουμε. Και το κράτος απλά πληρώνει τσάμπα ένα σωρό χαραμοφάηδες. Αλλά άμα πάει κάποιος να τα κόψει βρίσκει το μπελά του γίνεται κακός. Ξεσηκώνεται το σύμπαν. Πχ πήγαν οι γύφτοι να πάρουν τα λεφτά που είναι για τους πληγέντες! Ούτε την καταστροφή των ανρθώπων δε σεβάστηκαν. Και άμα πάει η αστυνομία να πάρει μέτρα και να τους γαμήσει το μουνί που τους ξέρναγε θα βγουν πάλι οι παπάρες και θα μυξοκλαίνε " ρατσισμός, φασισμός κλπ".
Και το χειρότερο είναι ότι ο καθένας θεωρεί ως αναφέραιτο δικαίωμά του να τεμπελιάζει να μη δουλέυει και να παίρνει το μισθό και άμα τον βάλεις να κάνει κάτι γκρινιάζει. Χωρίς να επικαλείται κάτι άλλο, ας πούμε την καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας ή το δημόσιο συυμφέρον. Επειδή απλά θίχτηκε. Αλλά μια κοινωνία που απλά αποτελίται από μικρούς σκατόψυχους κομπλεξικούς αγάδες ( άμα είσαι πρώην ραγιάς τώρα το παίζεις αγάς) και θέλουν απλά οι άλλοι να δουλεύουν και να τα κάνουν όλα και τα τομάρια τους να καρπώνονται μόνο ε τότε τι περιμένετε? Αυτή η στάνη, τέτοιο τυρί βγάζει.
+1000000000000000000
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Κάτι μου λέει ότι πολλές κατασκευαστικές (που είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα Βόρεια (Βαλκάνια εννοώ) γιατί δεν είχαν δουλειά στην Ελλάδα, θα αρχίσουν να παίρνουν δουλειές.
Βέβαια αν στις 17/09 είναι η ίδια η Κυβέρνηση τότε θα συνεχίσουν. Αν είναι άλλος, θα συνεχίσουν άλλες πιό "καλές". Βέβαια θα αρχίσουν ενστάσεις, ερωτήματα στη Βουλή, περί αδιαφάνειας, περί ικανοποίησης ημετέρων εταιριών, μπορεί να σταματήσουν τα έργα, να πνιγούν άλλοι 74 άπό τις καταστροφές αλλά δεν γαμείς...οδηγώ και σε σκέφτομαι...
Αυτά τα έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλο thread. Έργα έχει για όλες τις κατασκευαστικές σε όλη την Ελλάντα. Οι σκατόμυαλοι δεν θέλουν να δώσουν λεφτά γιατί έχουν γράψει την επαρχία για τα καλά στα αρχίδια τους. Απο την άλλη τι το στραβό βρίσκεται που έγινε μια απευθείας ανάθεση έργου? ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΑ δεν είναι τα αντιπλημμυρικά, βρε παλικάρια? Τι περιμένετε διαγωνισμούς και τα λοιπά? Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον Σουφλιά ή κανέναν άλλο.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom