Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
Δεν έχει σημασία πόσα φωτοβολταϊκά έχεις αν το φωτοβολταϊκό δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σου.
Συγνωμη κιολας αλλα ποσο χαζος πρεπει να εισαι για να γραψεις κατι τοσο βλακωδες;

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.219
Πόντοι
456
Εσυ εισαι ασχετος αλλα δυστυχως και κλινικα ηλιθιος, αμορφωτος και αστοιχειωτος. Δεν καταλαβαινεις, δεν μπορεις να μαθεις και δεν θελεις να μαθεις. Κυριολεκτικα ηλιθιος. Δεν ειναι προσβολη, ειναι διαγνωση.
Ο έχων την μύγα μυγιάζεται!!!:2funny:

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.535
Πόντοι
6.795
Εσενα πρέπει να σε εχει βιάσει βενζινας....δεν εξηγείται αλλιώς η απέχθεια σου στις μηχανές εσωτερικής καυσεως....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Βασισου στους αισθητήρες του τεσλα
είναι απλά ηλίθιος
τον έχω στην επιλογή σιωπής, ευτυχώς που το σάϊ δίνει αυτό το προνόμιο. Θόρυβος από πλάκες μετασχηματιστή ασυντόνιστου μέσα σε τρανζιστοράκι παραλίας

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
Συγνωμη κιολας αλλα ποσο χαζος πρεπει να εισαι για να γραψεις κατι τοσο βλακωδες;
Για την προσωπική του χρήση του έγραψα...δεν διάβασες παρακάτω?

βαριέμαι σήμερα τα μαδομούνια όμως....περιορίσου.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
Και φτάνουν αυτά να καλύψουν την ζήτηση?

Τώρα γιατί δεν καλύπτεται?

Ποιος σου ειπε οτι αυτην την στιγμη αρκουν τα φωτοβολταικα που εχουν εγκατασταθει; Προφανως δεν φτασαμε τον στοχο. Χρειαζονται χρονια μεχρι να φτασουμε στο 100% καθως χρειαζονται και μεγα-μπαταριες που αποθηκευουν τεραστιες ποσοτητες ηλεκτρικης ενεργειας, μιλαμε για χιλιαδες τεραβατωρες ενεργειας....

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
Δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ακομα γιατι στην Ελλαδα μενω σχετικα μικρο χρονικο διαστημα
Απο φιλους με επισης ηλεκτρικα αυτοκινητα, μου λενε οτι τα φωτοβολταικα τους καλυπτουν στο 100%, τοσο για φορτιση αυτοκινητου, οσο και για τις οικιακες αναγκες
Για να σου φτάνουν για την χρήση στο σπίτι και για το αμάξι και να καλύπτεις 100% χωρίς να παίρνεις άλλο...

πολύ δύσκολο....δεν νομίζω ότι είναι έτσι.....εκτός όπως σου είπα αν έχεις ένα χωράφι στο χωριό γεμάτο πάνελς...και πάλι...

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
είναι απλά ηλίθιος
τον έχω στην επιλογή σιωπής, ευτυχώς που το σάϊ δίνει αυτό το προνόμιο. Θόρυβος από πλάκες μετασχηματιστή ασυντόνιστου μέσα σε τρανζιστοράκι παραλίας

Ενας κυριολεκτικα ηλιθιος σαν εσενα δεν μπορει να αποκαλεσει κανενα αλλον ηλιθιο. Η νοητικη σου ικανοτητα ισοδυναμει με ενα σκουπιδι. Δεν καταλαβαινεις, δεν μπορεις να καταλαβεις, μπορεις μονο να γραφεις ανοησιες, Α-Ω.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
Ποιος σου ειπε οτι αυτην την στιγμη αρκουν τα φωτοβολταικα που εχουν εγκατασταθει; Προφανως δεν φτασαμε τον στοχο. Χρειαζονται χρονια μεχρι να φτασουμε στο 100% καθως χρειαζονται και μεγα-μπαταριες που αποθηκευουν τεραστιες ποσοτητες ηλεκτρικης ενεργειας, μιλαμε για χιλιαδες τεραβατωρες ενεργειας....
Ναι ακριβώς...

είσαι σίγουρος ότι τα φωτοβολταικά και οι μπαταρίες αποδίδουν και φτάνουν για να παράξουν και να αποθηκεύσουν την ενέργεια που χρειάζεται όλο το χρόνο?

γιατί εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
Για την προσωπική του χρήση του έγραψα...δεν διάβασες παρακάτω?

βαριέμαι σήμερα τα μαδομούνια όμως....περιορίσου.
Δεν χρειαζεται καν να παραξουν ολοι οι ανθρωποι για προσωπικη χρηση την δικη τους ενεργεια. Αν γινοταν αυτο, τοτε δεν θα χρειαζομασταν το δικτυο διανομης του ΔΕΔΗΕ που ηδη υφισταται.

Ναι ακριβώς...

είσαι σίγουρος ότι τα φωτοβολταικά και οι μπαταρίες αποδίδουν και φτάνουν για να παράξουν και να αποθηκεύσουν την ενέργεια που χρειάζεται όλο το χρόνο?

γιατί εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Οχι μονο αυτο αλλα ειμαι 1000% σιγουρος οτι π.χ. η ερημος Σαχαρα αν γεμισει με φωτοβολταικα, θα παραγει τοση ενεργεια που θα καλυπτει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανητη Γη και θα περισσευει για να μπει σε.... μπαταριες.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
Νομιζω του βγηκε 4κ με την επιδοτηση. Ειναι λιγακι tax dodger και τσιμπησε και επιδοτηση καιτοι εχει ηλεκτρικη Porsche
4Κ μόνο δεν έδωσε ποτέ

πάνω από 10 χιλιάρικα και μη σου πω και πολύ πάνω

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216

Και η Κινα ενεκρινε το συστημα αυτονομης οδηγησης της Τεσλα FSD.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
Τα δικα σου φωτοβολταικα ποσο σου βγηκαν?
Δεν έχω ανάγκη από τέτοια πράγματα εγώ

όμως ξέρω παράδειγμα που έβαλε κάποιος προφανώς δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες και μαζί με την εγκατάσταση και όλα τα έξοδα του βγήκε γύρω στα 13 χιλιάρικα...

και δεν φορτίζει καμία καγιέν....

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
Δεν χρειαζεται καν να παραξουν ολοι οι ανθρωποι για προσωπικη χρηση την δικη τους ενεργεια. Αν γινοταν αυτο, τοτε δεν θα χρειαζομασταν το δικτυο διανομης του ΔΕΔΗΕ που ηδη υφισταται.

Οχι μονο αυτο αλλα ειμαι 1000% σιγουρος οτι π.χ. η ερημος Σαχαρα αν γεμισει με φωτοβολταικα, θα παραγει τοση ενεργεια που θα καλυπτει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανητη Γη και θα περισσευει για να μπει σε.... μπαταριες.
Δεν ισχύει αυτό που λες...στον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο τα σπίτια για προσωπική χρήση...θα βάλεις πάνω από το νοσοκομείο φωτοβολταικά και θα παράξει την ενέργεια που χρειάζεται??

Νομίζω ότι στην έρημο δεν μπορούν να μπουν φωτοβολταικά έτσι και αλλιώς...μπαταρίες δεν μπορούν να μπουν σχεδόν σίγουρα :confused:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
Δεν ισχύει αυτό που λες...στον κόσμο δεν υπάρχουν μόνο τα σπίτια για προσωπική χρήση...θα βάλεις πάνω από το νοσοκομείο φωτοβολταικά και θα παράξει την ενέργεια που χρειάζεται??

Νομίζω ότι στην έρημο δεν μπορούν να μπουν φωτοβολταικά έτσι και αλλιώς...μπαταρίες δεν μπορούν να μπουν σχεδόν σίγουρα :confused:

H ταρατσα ενος νοσοκομειου ειναι τεραστια και μπορει να χωρεσει αρκετα πανελ ωστε να καλυψουν σχεδον ολες τις ενεργειακες αναγκες του νοσοκομειου. Επισης τα νοσοκομεια δεν εχουν μονο ταρατσες... Εχουν και προαυλιους χωρους.

Νομιζεις λαθος... Ηδη η Σαουδικη Αραβια εγκαθιστα φωτοβολταικα παρκα στην ερημο της. Αντι να νομιζεις, διαβασε, δες, ακου. Μην κανεις σαν τον νυχτεριδα και τον Α-Ω που νομιζουν οτι ξερουν ενω ειναι πιο αμορφωτοι και απο την γιαγια μου.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
Ασε μας ρε φιλε, οτι κατεβασει η στομαχα σου γραφεις σε ολα τα θρεντ
Δεν εχεις EV, γραφεις 200 ποστ την μερα στα EV
Δεν εχεις εγκαταστησει φωτοβολταικα, γραφεις για κοστος και αποδοση φωτοβολταικων
κυριολεκτικά 3 ποστ πιο πίσω είπες ότι δεν έχεις ιδέα για τα φωτοβολταϊκά...οπότε?? δικαιούσαι να γράφεις εσύ και όχι εγώ??

Μήπως θες να σου σκανάρω και καμιά άδεια κυκλοφορίας για να πάρω την άδεια να γράφω??? :tooth:

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.535
Πόντοι
6.795
Ηλιθιος ειναι οποιος επιλεγει να τον σοδομιζουν βενζιναδες και μαστορια
δεν είναι σωστό να γενικεύουμε τις ενδόμυχες επιθυμίες ενός χαλασμένου ψυχοσωματικά δίποδου με τους χρήσιμους ειδικούς αυτούς τεχνήτες και κλάδους...μάλλον ατόπημα ήταν σε αποκριάτικο πάρτι.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ασε μας ρε φιλε, οτι κατεβασει η στομαχα σου γραφεις σε ολα τα θρεντ
Δεν εχεις EV, γραφεις 200 ποστ την μερα στα EV
Δεν εχεις εγκαταστησει φωτοβολταικα, γραφεις για κοστος και αποδοση φωτοβολταικων
και θέλει να γράφει πάντα τον επίλογο, δε γίνεται να το βουλώσει με τίποτα όσο λογικά και να του τα γράψεις, πάντα είναι ο τελευταίος λόγος. Το έχει λόξα, καπρίτσιο, βίτσιο...πως να περιγραφτεί.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.483
Πόντοι
6.256
H ταρατσα ενος νοσοκομειου ειναι τεραστια και μπορει να χωρεσει αρκετα πανελ ωστε να καλυψουν σχεδον ολες τις ενεργειακες αναγκες του νοσοκομειου. Επισης τα νοσοκομεια δεν εχουν μονο ταρατσες... Εχουν και προαυλιους χωρους.

Νομιζεις λαθος... Ηδη η Σαουδικη Αραβια εγκαθιστα φωτοβολταικα παρκα στην ερημο της. Αντι να νομιζεις, διαβασε, δες, ακου. Μην κανεις σαν τον νυχτεριδα και τον Α-Ω που νομιζουν οτι ξερουν ενω ειναι πιο αμορφωτοι και απο την γιαγια μου.
με ένα γρήγορο search βλεπω ότι η Σαουδική Αραβία ΘΑ επενδύσει 2 ΔΙΣ για φωτοβολταικά πάρκα στην ΤΟΥΡΚΙΑ δεν διαβάζω για έρημο

ο λόγος που δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει στην έρημο είναι ότι λόγω της ατμόσφαιρας τα πανελς θα καλύπτονται γρήγορα και δεν θα αποδίδουν όπως πρέπει...και φυσικά οι μπαταρίες σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον...δεν ξέρω...

για δώσε μια πηγή που να λέει ότι θα τα βάλουν στην έρημο?

Palasios

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2025
Like
78
Πόντοι
0
Εγώ λέω να πάρω το vw-id1 όταν βγεί με καινούριου τύπου μπαταρία και χαμηλή τιμή ,έτσι λένε...

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.477
Πόντοι
216
με ένα γρήγορο search βλεπω ότι η Σαουδική Αραβία ΘΑ επενδύσει 2 ΔΙΣ για φωτοβολταικά πάρκα στην ΤΟΥΡΚΙΑ δεν διαβάζω για έρημο

ο λόγος που δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει στην έρημο είναι ότι λόγω της ατμόσφαιρας τα πανελς θα καλύπτονται γρήγορα και δεν θα αποδίδουν όπως πρέπει...και φυσικά οι μπαταρίες σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον...δεν ξέρω...

για δώσε μια πηγή που να λέει ότι θα τα βάλουν στην έρημο?

Kαταρχας δεν θα πηγαινεις σε ο,τι να ναι πηγές πληροφοριων. Θα κοιτας τις πιο επισημες.... Ξερω γω; Το Υπουργειο Ενεργειας;
Επισης επειδη δεν ξερεις πολλα απο γεωγραφία. Σχεδον ολη η επικρατεια ειναι ερημος, οταν μιλαμε για Σαουδικη Αραβία. Αναγκαστικα θα μπουν στην ερημο.

Saudi Arabia’s renewable energy capacity target for 2030 is roughly 130 gigawatts (GW), enough to supply 50 per cent of electricity from renewable sources under Vision 2030. The build-out is led by solar photovoltaic and wind, alongside a parallel 42 GW of new gas-fired generation to replace crude-burning baseload. Cumulative awarded capacity has now passed 47 GW under signed power purchase agreements, while operational capacity in early 2026 stands closer to 12 GW. The gap between ambition and on-grid megawatts defines the remainder of the decade for Saudi renewable energy companies and the global supply chain serving them.

The capacity number is the headline. The drivers are economic. Every kilowatt-hour displaced from oil-fired or inefficient gas generation frees crude for export at world prices, and the Kingdom’s marginal value of avoided domestic crude consumption sits well above the cost of new-build solar PV. That arbitrage funds the procurement programme, the storage build-out, and the gigawatt-scale single-site projects that would not pencil in most other jurisdictions.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom