Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.433
Πόντοι
6.256
Ξερω γω, φωτοβολταικα παντου και πυρηνικα εργοστασια παραγωγης ενεργειας
Δεν ειμαστε Ιραν να μας βομβαρδισει ο πορτοκαλης αν τα φτιαξουμε
Δεν έχει σημασία πόσα φωτοβολταϊκά έχεις αν το φωτοβολταϊκό δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σου.

Στο σπίτι σου συγκεκριμένο πάνελ μπορείς να έχεις εκτός αν σου ανήκει κανένα άδειο οικόπεδο δίπλα ακριβώς.

αν τα φωτοβολταϊκά φτάσουν για να καλύψουν κάποιες ανάγκες θα είναι για το ρεύμα του σπιτιού όχι για το αμάξι...μόνο με μπαταρίες λύνεται αυτό..αλλά...θα πρέπει να έχεις ένα δωμάτιο γεμάτο μπαταρίες :confused:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.453
Πόντοι
216
Πές τα χρυσόστομε! Έχω σταματήσει να παρακολουθώ και να γράφω στο συγκεκριμένο νήμα, γιατί μερικοί άσχετοι από γνώσεις περί την ενέργεια, δεν παίζονται και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανακαλύψαμε το "Ἀεικίνητον" τού Αριστοτέλη!

Εσυ εισαι ασχετος αλλα δυστυχως και κλινικα ηλιθιος, αμορφωτος και αστοιχειωτος. Δεν καταλαβαινεις, δεν μπορεις να μαθεις και δεν θελεις να μαθεις. Κυριολεκτικα ηλιθιος. Δεν ειναι προσβολη, ειναι διαγνωση.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.433
Πόντοι
6.256
Kανονικα δεν θα επρεπε καν να εξηγησω τοσο απλα πραγματα. Οχι μονο επειδη οι απαντησεις ηδη υπαρχουν αλλα εισαι πολυ τεμπελης για να γκουγκλαρεις αλλά και επειδη το μονο που χρειαζεται και ηδη πραγματοποιειται ειναι η δημιουργια τεραστιων μοναδων ΑΠΕ, κυριως φωτοβολταικά πάνελ μαζι με συστοιχιες μπαταριων που αποθηκευουν οχι Gigawatt ωρες αλλά Terrawatt ωρες...
Και φτάνουν αυτά να καλύψουν την ζήτηση?

Τώρα γιατί δεν καλύπτεται?

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.453
Πόντοι
216
Δεν έχει σημασία πόσα φωτοβολταϊκά έχεις αν το φωτοβολταϊκό δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σου.
Συγνωμη κιολας αλλα ποσο χαζος πρεπει να εισαι για να γραψεις κατι τοσο βλακωδες;

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.187
Πόντοι
456
Εσυ εισαι ασχετος αλλα δυστυχως και κλινικα ηλιθιος, αμορφωτος και αστοιχειωτος. Δεν καταλαβαινεις, δεν μπορεις να μαθεις και δεν θελεις να μαθεις. Κυριολεκτικα ηλιθιος. Δεν ειναι προσβολη, ειναι διαγνωση.
Ο έχων την μύγα μυγιάζεται!!!:2funny:

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
8.528
Πόντοι
6.795
Εσενα πρέπει να σε εχει βιάσει βενζινας....δεν εξηγείται αλλιώς η απέχθεια σου στις μηχανές εσωτερικής καυσεως....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Βασισου στους αισθητήρες του τεσλα
είναι απλά ηλίθιος
τον έχω στην επιλογή σιωπής, ευτυχώς που το σάϊ δίνει αυτό το προνόμιο. Θόρυβος από πλάκες μετασχηματιστή ασυντόνιστου μέσα σε τρανζιστοράκι παραλίας

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
689
Πόντοι
81

Στο σπίτι σου συγκεκριμένο πάνελ μπορείς να έχεις εκτός αν σου ανήκει κανένα άδειο οικόπεδο δίπλα ακριβώς.

αν τα φωτοβολταϊκά φτάσουν για να καλύψουν κάποιες ανάγκες θα είναι για το ρεύμα του σπιτιού όχι για το αμάξι...μόνο με μπαταρίες λύνεται αυτό..αλλά...θα πρέπει να έχεις ένα δωμάτιο γεμάτο μπαταρίες :confused:
Δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ακομα γιατι στην Ελλαδα μενω σχετικα μικρο χρονικο διαστημα
Απο φιλους με επισης ηλεκτρικα αυτοκινητα, μου λενε οτι τα φωτοβολταικα τους καλυπτουν στο 100%, τοσο για φορτιση αυτοκινητου, οσο και για τις οικιακες αναγκες

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.433
Πόντοι
6.256
Συγνωμη κιολας αλλα ποσο χαζος πρεπει να εισαι για να γραψεις κατι τοσο βλακωδες;
Για την προσωπική του χρήση του έγραψα...δεν διάβασες παρακάτω?

βαριέμαι σήμερα τα μαδομούνια όμως....περιορίσου.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.453
Πόντοι
216
Και φτάνουν αυτά να καλύψουν την ζήτηση?

Τώρα γιατί δεν καλύπτεται?

Ποιος σου ειπε οτι αυτην την στιγμη αρκουν τα φωτοβολταικα που εχουν εγκατασταθει; Προφανως δεν φτασαμε τον στοχο. Χρειαζονται χρονια μεχρι να φτασουμε στο 100% καθως χρειαζονται και μεγα-μπαταριες που αποθηκευουν τεραστιες ποσοτητες ηλεκτρικης ενεργειας, μιλαμε για χιλιαδες τεραβατωρες ενεργειας....

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
689
Πόντοι
81
είναι απλά ηλίθιος
τον έχω στην επιλογή σιωπής, ευτυχώς που το σάϊ δίνει αυτό το προνόμιο. Θόρυβος από πλάκες μετασχηματιστή ασυντόνιστου μέσα σε τρανζιστοράκι παραλίας
Ηλιθιος ειναι οποιος επιλεγει να τον σοδομιζουν βενζιναδες και μαστορια

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.433
Πόντοι
6.256
Δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ακομα γιατι στην Ελλαδα μενω σχετικα μικρο χρονικο διαστημα
Απο φιλους με επισης ηλεκτρικα αυτοκινητα, μου λενε οτι τα φωτοβολταικα τους καλυπτουν στο 100%, τοσο για φορτιση αυτοκινητου, οσο και για τις οικιακες αναγκες
Για να σου φτάνουν για την χρήση στο σπίτι και για το αμάξι και να καλύπτεις 100% χωρίς να παίρνεις άλλο...

πολύ δύσκολο....δεν νομίζω ότι είναι έτσι.....εκτός όπως σου είπα αν έχεις ένα χωράφι στο χωριό γεμάτο πάνελς...και πάλι...

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.453
Πόντοι
216
είναι απλά ηλίθιος

Ενας κυριολεκτικα ηλιθιος σαν εσενα δεν μπορει να αποκαλεσει κανενα αλλον ηλιθιο. Η νοητικη σου ικανοτητα ισοδυναμει με ενα σκουπιδι. Δεν καταλαβαινεις, δεν μπορεις να καταλαβεις, μπορεις μονο να γραφεις ανοησιες, Α-Ω.

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
689
Πόντοι
81
Για να σου φτάνουν για την χρήση στο σπίτι και για το αμάξι και να καλύπτεις 100% χωρίς να παίρνεις άλλο...

πολύ δύσκολο....δεν νομίζω ότι είναι έτσι.....εκτός όπως σου είπα αν έχεις ένα χωράφι στο χωριό γεμάτο πάνελς...και πάλι...
Ο φιλος εχει μια μεζονετα στον Γερακα, πανω απο 100 τμ η οροφη δεν νομιζω να ειναι

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.433
Πόντοι
6.256
Ποιος σου ειπε οτι αυτην την στιγμη αρκουν τα φωτοβολταικα που εχουν εγκατασταθει; Προφανως δεν φτασαμε τον στοχο. Χρειαζονται χρονια μεχρι να φτασουμε στο 100% καθως χρειαζονται και μεγα-μπαταριες που αποθηκευουν τεραστιες ποσοτητες ηλεκτρικης ενεργειας, μιλαμε για χιλιαδες τεραβατωρες ενεργειας....
Ναι ακριβώς...

είσαι σίγουρος ότι τα φωτοβολταικά και οι μπαταρίες αποδίδουν και φτάνουν για να παράξουν και να αποθηκεύσουν την ενέργεια που χρειάζεται όλο το χρόνο?

γιατί εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
689
Πόντοι
81
και πόσα έδωσε για να κάνει την εγκατάσταση?

και πάλι δεν αρκεί υπερβολικό είναι
Νομιζω του βγηκε 4κ με την επιδοτηση. Ειναι λιγακι tax dodger και τσιμπησε και επιδοτηση καιτοι εχει ηλεκτρικη Porsche

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.453
Πόντοι
216
Για την προσωπική του χρήση του έγραψα...δεν διάβασες παρακάτω?

βαριέμαι σήμερα τα μαδομούνια όμως....περιορίσου.
Δεν χρειαζεται καν να παραξουν ολοι οι ανθρωποι για προσωπικη χρηση την δικη τους ενεργεια. Αν γινοταν αυτο, τοτε δεν θα χρειαζομασταν το δικτυο διανομης του ΔΕΔΗΕ που ηδη υφισταται.

Ναι ακριβώς...

είσαι σίγουρος ότι τα φωτοβολταικά και οι μπαταρίες αποδίδουν και φτάνουν για να παράξουν και να αποθηκεύσουν την ενέργεια που χρειάζεται όλο το χρόνο?

γιατί εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Οχι μονο αυτο αλλα ειμαι 1000% σιγουρος οτι π.χ. η ερημος Σαχαρα αν γεμισει με φωτοβολταικα, θα παραγει τοση ενεργεια που θα καλυπτει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανητη Γη και θα περισσευει για να μπει σε.... μπαταριες.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.433
Πόντοι
6.256
Νομιζω του βγηκε 4κ με την επιδοτηση. Ειναι λιγακι tax dodger και τσιμπησε και επιδοτηση καιτοι εχει ηλεκτρικη Porsche
4Κ μόνο δεν έδωσε ποτέ

πάνω από 10 χιλιάρικα και μη σου πω και πολύ πάνω

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.453
Πόντοι
216

Και η Κινα ενεκρινε το συστημα αυτονομης οδηγησης της Τεσλα FSD.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom