Νέα

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.064
Πόντοι
456
Οκ ασε το co2 είναι μια συνομωσία. Το 0-100 σε 10sec, τα 2.5ε ανά εκατό χιλιόμετρα και το ότι δεν έχω κανένα έξοδο συντήρησης εκτός από ελαστικά σε καλύπτει;
Εάν μας ενδιαφέρει πραγματικά το περιβάλλον, πρέπει να δούμε εάν η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ το επιβαρύνει. Για να κατασκευαστούν οι μπαταρίες προκαλείται τεράστια οικολογική καταστροφή σε τριτοκοσμικές χώρες αποψιλώνοντας και ερημοποιώντας τεράστιες εκτάσεις.
Τα τεχνικά θέματα κατά την γνώμη μου είναι δευτερεύοντα. Η οικονομία είναι σημαντική, αλλά γιά σύγκρινε: Πολλά συμβατικά αυτοκίνητα καταναλώνουν σήμερα 3,5-4 λίτρα/100km. Εάν δέν ήταν ο υπέρογκος φόρος 1,1 ευρώ περίπου στην βενζίνη, θα είχαν παραπλήσιο κόστος λειτουργίας και θα απεφεύγετο η τεράστια οικολογική επιβάρυνση από την αντικατάσταση του στόλου των συμβατικών αυτοκινήτων. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτοί που τα προωθούν δεν νοιάζονται γιά το περιβάλλον ούτε γιά την τσέπη μας. Νοιάζονται για να φάνε τρισεκατομμύρια.
Από την άλλη, μία στραβή να γίνει με την διαμάχη Κίνας -Ταϋβάν (πού κατασκευάζει ολοκληρωμένα κυκλώματα και επεξεργαστές), θα ψάχνουμε αερόψυκτο σκαραβαίο με καρμπυρατέρ...

• Like
Αντιδράσεις: j 1973

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
Μη με ξαναπιάσεις στο στόμα σου μωρή άσχετη ορμονοτρελλαμένη. Άντε γιατί πολύ σε ανέχθηκα, ρουφιάνα.

Εγω σε εχω ανεχτει πολυ, που γραφεις συνεχως ψεμματα. Εισαι και ασχετη και ηλιθια ταυτοχρονα.

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
Τους οικολογους του κωλου δεν τους μπορω με τιποτα.... Η επιβαρυνση στο περιβαλλον που προερχεται απο εξορυξεις υδρογονανθρακων και απο τις εκπομπες σωματιδιων που ειναι καρκινογονα, απο εξατμισεις και φουγαρα, τις εχουν σκεφτει ποτε οσοι ειναι υπερ του πετρελαιου και τολμουν να μιλησουν κατα των ηλεκτρικων;

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216

ChemEngineering-09-00013-g002.png

ChemEngineering-09-00013-g001.png

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
Οι γνωστοι πονηροι απατεωνες οταν μιλουν για την επιβαρυνση του περιβαλλοντος απο την κατασκευη μπαταριων που πλεον ειναι ανακυκλωσιμες στο 98% τουλαχιστον, δεν κανουν απευθειας συγκριση με την επιβαρυνση στο περιβαλλον που προκυπτει απο την εξορυξη, μεταφορα και διυλιση του πετρελαιου που αντιστοιχει στα θερμικα αυτοκινητα και η οποια παραγει θανατηφορα καρκινογονα σωματιδια που προκαλουν εκατομμυρια προωρους θανατους απο πνευμονικα και καρδιολογικα νοσηματα. Συν τις εξατμισεις αυτοκινητων μεσα στις πολεις που σκοτωνουν εκατομμυρια ανθρωπους αφου προκαλουν καρκινους στο καρδιοαναπνευστικο συστημα. Αυτα δεν τα λενε γιατι δεν τους συμφερει...

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.522
Πόντοι
5.506
Οι γνωστοι πονηροι απατεωνες οταν μιλουν για την επιβαρυνση του περιβαλλοντος απο την κατασκευη μπαταριων που πλεον ειναι ανακυκλωσιμες στο 98% τουλαχιστον, δεν κανουν απευθειας συγκριση με την επιβαρυνση στο περιβαλλον που προκυπτει απο την εξορυξη, μεταφορα και διυλιση του πετρελαιου που αντιστοιχει στα θερμικα αυτοκινητα και η οποια παραγει θανατηφορα καρκινογονα σωματιδια που προκαλουν εκατομμυρια προωρους θανατους απο πνευμονικα και καρδιολογικα νοσηματα. Συν τις εξατμισεις αυτοκινητων μεσα στις πολεις που σκοτωνουν εκατομμυρια ανθρωπους αφου προκαλουν καρκινους στο καρδιοαναπνευστικο συστημα. Αυτα δεν τα λενε γιατι δεν τους συμφερει...
Κάθεσαι και ασχολείσαι με το βλήμα το ψεκι τον μπατμαν;; Όλη η υφήλιος να γυρίσει ανάποδα αυτός θα κυκλοφορεί ακόμα με το 2cv του 1985 γιατι

α) δε μπορεί να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και πίστευε παπαριες

β) και κυριότερο γιατί ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ να αγοράσει κάτι τέτοιο όποτε "όσα δε φτάνει η αλεπού".

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216

Δισεκατομμυρια εξατμισεις οχηματων εκπεμπουν σωματιδια καρκινογονα σε ολο τον κοσμο. Αυτο δεν συμβαινει με τα ηλεκτρικά. Η διαφορα ειναι η μερα με την νυχτα. Οσο για την παραγωγη μπαταριων, η επιβαρυνση στο περιβαλλον δεν συγκρινεται με την εξορυξη, μεταφορα και διυλιση του πετρελαιου. Το βιντεο τα εξηγει ολα με επισημες πηγες.

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
647
Πόντοι
81
Ξεκολλήστε από το"βλαβερό" CO2. Είναι απάτη (αρχικά της Θάτσερ γιά να χτυπήσει τον αγώνα των ανθρακωρύχων) και κατόπιν του Αλ Γκόρ και των τραπεζιτών γιά να στήσουν την μπίζινα του χρηματιστηρίου ρύπων, των φόρων CO2 κτλ κτλ.
Το παρακολουθώ το θέμα από την αρχή της δεκαετίας του 1980, σπουδάζοντας στην Γεωπονική. Στην αρχή της δεκαετίας του 90 έπεσε πολύ χρήμα στην επιστήμη της κλιματολογίας γιά να υποστηρίξει αυτό το αφήγημα. Δημιούργησαν και ένα τάχα επιστημονικό όργανο (IPCC) που στην ουσία ήταν πολιτική από πίσω, με λεφτά με την σέσουλα γιά Διεθνή Συνέδρια, επιστημονικά εργαστήρια κτλ. "Επιστήμονες" σήμερα βρίσκονται πολλοί γιά να σου αποδείξουν οτιδήποτε... (Σύγκρινε με την περίπτωση του κορωνοϊού και των εμβολίων). Έπεσε και πολλή προπαγάνδα από τα ΜΜΕ, μπήκε στις προπτυχικές σπουδές και σήμερα εκκολάπτονται "επιστήμονες" με "εδραιωμένη"γνώση περί του CO2. Aς είναι καλά ο Ζερεφός που γυρίζει γύρω γύρω και κάνει "σεμινάρια" ενημέρωσης σε εκπαιδευτικούς κτλ...
Ξέρω καλά τι λέω.
1) Follow the money. (Φόροι CO2 παντού, χρηματιστήριο ρύπων).
2) Ψάξτε το θέμα ΑΠΡΟΚΑΤΑΛΗΠΤΑ.
Εχω ανεβασει φωτο απο Λονδινο και Σανγκαη που πηγα ο ιδιος
Φουλ ηλεκτρικα. Σχεδον μηδενικη ηχορυπανση και καυσαερια στα κεντρα αυτων των μεγαλουπολεων με πολλαπλασιο πληθυσμο απο Αθηνα
Αυτο ειναι ποιοτητα ζωης
Τωρα αν εσυ γουσταρεις να περπατας Ομονοια και να μην ακους το κινητο σου απο την βαβουρα των αυτοκινητων τι να πω? Η να τρως τα καυσαερια στην μαπα
Στα παπακια μου το πως βγαζουν πρωτες υλες για μπαταριες απο την Μπουργκινα Φασο

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.064
Πόντοι
456
Τους οικολογους του κωλου δεν τους μπορω με τιποτα.... Η επιβαρυνση στο περιβαλλον που προερχεται απο εξορυξεις υδρογονανθρακων και απο τις εκπομπες σωματιδιων που ειναι καρκινογονα, απο εξατμισεις και φουγαρα, τις εχουν σκεφτει ποτε οσοι ειναι υπερ του πετρελαιου και τολμουν να μιλησουν κατα των ηλεκτρικων;
Ὀταν εσύ ήσουν ωἀριο στην ωοθήκη της μάνας σου, εγώ έκανα ακτιβισμό γιά να μην εγκατασταθεί πετροχημικό στον Αστακό και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Σάλτα και γαμήσου λοιπόν οιστρογονοντοπαρισμένη αδελφή.

Σε όλες αυτές τις δεκαετίες κατάλαβα ότι το καπιταλιστικό σύστημα μετέτρεψε την οικολογική ευαισθησία των ανθρώπων (κυρίως των Δυτικών χωρών) σε επικερδή μπίζινα με πρακτικές που τις βαφτίζουν οικολογικές, αλλά δεν είναι. Ελάχιστο παράδειγμα οι λυχνίες σχήματος σπειράλ, που μας τις προωθούσαν για οικολογικές, αλλά είχαν υδράργυρο, και βλαβερή επίδραση στην υγεία λόγω της διαλειπόμενης λειτουργίας τους.

• Like

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.064
Πόντοι
456
Εχω ανεβασει φωτο απο Λονδινο και Σανγκαη που πηγα ο ιδιος
Φουλ ηλεκτρικα. Σχεδον μηδενικη ηχορυπανση και καυσαερια στα κεντρα αυτων των μεγαλουπολεων με πολλαπλασιο πληθυσμο απο Αθηνα
Αυτο ειναι ποιοτητα ζωης
Τωρα αν εσυ γουσταρεις να περπατας Ομονοια και να μην ακους το κινητο σου απο την βαβουρα των αυτοκινητων τι να πω? Η να τρως τα καυσαερια στην μαπα
Στα παπακια μου το πως βγαζουν πρωτες υλες για μπαταριες απο την Μπουργκινα Φασο
Γειά σου ρε Ελληνάρα οικολόγε!
Που μού θέλεις και ποιότητα ζωής, αλλά στά αρχίδια σου εάν οι άλλοι πληθυσμοί καί χώρες γαμιούνται!

• Like

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
647
Πόντοι
81
Γειά σου ρε Ελληνάρα οικολόγε!
Πού μού θέλεις και ποιότητα ζωής, αλλά στά αρχίδια σου εάν οι άλλοι πληθυσμοί καί χώρες γαμιούνται!
Ναι, την εξορυξη πρωτων υλων για μπαταριες περιμεναν να γαμηθουν:jerking:
Στην Νιγηρια για παραδειγμα, αντλουν πετρελαιο σαν να μην υπαρχει αυριο με μηδενικες περιβαλλοντικες μελετες, ενω στις γυρω χωρες τρυπανε οπου βρουν για χρυσο, διαμαντια και οτι αλλο μπορει να πουληθει

sonixxx11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2020
Like
1.690
Πόντοι
216
Το αυτοκίνητο μου έχει 0-200 σε 10sec και κοστίζει 2.5ε τα 100 χιλιόμετρα.

Εχω ηλεκτρικό από το 2018 και έχω πάει στο συνεργείο 3 φορές. 2 για να αλλάξω φίλτρα καμπίνας και μια γιατί μου χάλασε το AC. Οταν είχα κανονικά αυτοκίνητα ήθελα λάδια, φίλτρα, μπουζι/μπεκ, ιμάντες και μετά όλα τα άλλα προβλήματα που βγάζουν. Κάθε φορά που έμπαινα στο σπανό μου ζήταγαν φορολογική δήλωση πρώτα. Κάτω από 500ρικο δεν έφευγα.
Ποιο ηλεκτρικό έχεις αν επιτρέπεται;

Nyxteridas144

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2024
Like
2.064
Πόντοι
456
Ναι, την εξορυξη πρωτων υλων για μπαταριες περιμεναν να γαμηθουν:jerking:
Στην Νιγηρια για παραδειγμα, αντλουν πετρελαιο σαν να μην υπαρχει αυριο με μηδενικες περιβαλλοντικες μελετες, ενω στις γυρω χωρες τρυπανε οπου βρουν για χρυσο, διαμαντια και οτι αλλο μπορει να πουληθει
Ε, δεν πειράζει! Να τις γαμήσουμε περισσότερο, επειδή ο Μάσκ και οι συν αυτῳ, θέλουν νά βγάλουν άλλα τόσα.
Κατά τα άλλα μας πλασάρουν τα ηλεκτρικά κουβαδάκια τους ως "οικολογικά", που θα σώσουν τον πλανήτη! :jerking2:

• Like

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
647
Πόντοι
81
Απλά χρηματοδοτούμε τους πονηρούς που θέλουν να αλλάξουμε τεχνολογία οχημάτων γιά να τα κονομήσουν περισσότερα...
Ενω τωρα δεν χρηματοδοτεις ανταλλακτικα, σερβις, απατεωνες βενζιναδες και κρατος με φορο στα καυσιμα
Εγω ξερεις ποσα εδωσα για ανταλλακτικα και σερβις στο Τεσλα? 0 ευρω
Για τελη κυκλοφοριας? 0 ευρω
Για παρκινγκ σε θεσεις με παρκομετρα? 0 ευρω
Κατσε εσυ και πλερωνε ολους τους ανωτερω και παιζε το εξυπνος απο πανω:idiot:

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216
Ὀταν εσύ ήσουν ωἀριο στην ωοθήκη της μάνας σου, εγώ έκανα ακτιβισμό γιά να μην εγκατασταθεί πετροχημικό στον Αστακό και την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.
Σάλτα και γαμήσου λοιπόν οιστρογονοντοπαρισμένη αδελφή.

Σε όλες αυτές τις δεκαετίες κατάλαβα ότι το καπιταλιστικό σύστημα μετέτρεψε την οικολογική ευαισθησία των ανθρώπων (κυρίως των Δυτικών χωρών) σε επικερδή μπίζινα με πρακτικές που τις βαφτίζουν οικολογικές, αλλά δεν είναι. Ελάχιστο παράδειγμα οι λυχνίες σχήματος σπειράλ, που μας τις προωθούσαν για οικολογικές, αλλά είχαν υδράργυρο, και βλαβερή επίδραση στην υγεία λόγω της διαλειπόμενης λειτουργίας τους.

Tι ακτιβισμο εκανες; Εχωνες την μυτη σου στις εξατμισεις των αυτοκινητων για να αποδειξεις οτι τα θερμικα αυτοκινητα ειναι πιο καθαρα απο τα ηλεκτρικα; Σαλτα και πηδηξου οικωλογε των πετρελαικων λομπι, απατεωνα ψευτη και λωποδυτη. Και μονο που νομιζεις οτι με προσβαλλεις οταν με λες οιστρογονοντοπαρισμενη αδελφη, δειχνει ποσο διανοητικα καθυστερημενος εισαι. Ο υδραργυρος που αναφερεις δεν εχει καμια σχεση με το θεμα μας.

Η ηχορυπανση και η ρυπανση του αερα που προκαλουν οι θερμικοι κινητηρες στις πολεις εχει μονο ενα αντιδοτο και αυτο ειναι τα ηλεκτρικα αυτοκινητα αλλα εισαι πολυ κασμας για να το αντιληφθεις.

Saul

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
30.174
Πόντοι
6.256
Ενω τωρα δεν χρηματοδοτεις ανταλλακτικα, σερβις, απατεωνες βενζιναδες και κρατος με φορο στα καυσιμα
Εγω ξερεις ποσα εδωσα για ανταλλακτικα και σερβις στο Τεσλα? 0 ευρω
Για τελη κυκλοφοριας? 0 ευρω
Για παρκινγκ σε θεσεις με παρκομετρα? 0 ευρω
Κατσε εσυ και πλερωνε ολους τους ανωτερω και παιζε το εξυπνος απο πανω:idiot:
και πόσα θα δώσεις όταν θα αλλάξεις την μπαταρία?

tweenpeaks

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2026
Like
647
Πόντοι
81
Με την ερευνα που εκανα πριν το αγορασω, ουσιαστικα η μπαταρια διαρκει παραπανω απο 500.000 χλμ με μια πτωση γυρω στο 80%.
Η Tesla δινει εγγυηση στα 8 χρονια ή 192.000 χιλιομετρα για το Long Range που εχω
Με δεδομενο οτι το αγορασα απο το εξωτερικο 5000 λιγοτερα απο οσο κοστιζουν στην Ελλαδα, θα το κρατησω μεχρι το φθινωπορο και μετα θα το πουλησω εδω στην χειροτερη περιπτωση στα λεφτα που το αγορασα
Με τα ιδια χρηματα θα παρω παλι απο εξω ενα Tesla πιο καινουργιο ωστε να ειμαι συνεχεια εντος εγγυησης.
Το κοστος της μπαταριας ειναι σημερα 10κ και διαρκως πεφτει

Transition

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2026
Like
1.427
Πόντοι
216

Δεν θα αλλαξει την μπαταρια..... Με 1 εκατομμυριο χιλιομετρα ή 10 χρονια εγγυηση δεν αλλαζεις μπαταρια, αν παρεις π.χ. ενα Τογιοτα ηλεκτρικο. Κι αν χαλασει κατι μετα απο την εγγυηση δεν αλλαζεις ολοκληρη την μπαταρια αλλα μονο κυψελες που εχουν χαλασει. Αν ποτέ χαλασει ολοκληρη η μπαταρια αφου ληξει η εγγυηση το κοστος θα ειναι λιγες χιλιαδες ευρω. Πολυ λιγοτερο απο το χαλασμενο θερμικο μοτερ που θα χρειαζεται ολικη αντικατασταση σε περιπτωση βενζινοκινητηρα ή ντιζελοκινητηρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom