Νέα

Επιλογή Πολεμικής Τέχνης

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα poly omorfos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 108K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
καλυτερα να ξεκινησει πρωτα με κικ μποξ. η' ται μποξ. για ενα μεγαλο διαστημα ωστε να λυθει το σωμα και αργοτερα να μαθει street fight που ειναι πιο πολυπλοκο. βημα βημα παντα

Εχω την εντυπωση οτι για να κανεις κικ μποξινκ ξεκινας πρωτα απο πυγμαχια. Στο λεω γιατι στη σχολη πυγμαχιας που πηγαινα πριν 20 χρονια οσοι ασχολουνταν με το κικ μποξινκ ειχαν περασει πρωτα απο πυγμαχια και ταε κβον ντο.
 

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Μηνύματα
499
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
Αγαπητά μέλη καλησπέρα. Ανοίγω το θέμα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων με αυτούς που γνωρίζουν από αυτά. Ποιά είναι τα κριτήρια για να κάνει κάποιος τη σωστή επιλογή εάν λάβουμε υπ' όψιν το ότι θέλει αυτοάμυνα σε πραγματικες συνθήκες;

Θα πρέπει να διαλέξει άθλημα ή πολεμική τέχνη;
Θα πρέπει να διαλέξει κάτι που δίνει έμφαση στα χτυπήματα ή κάτι που δίνει έμφαση σε λαβές;
Θα πρέπει να διαλέξει κάτι που δίνει έμφαση στην άοπλη ή στην ένοπλη αναμέτρηση;
Θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν τη σωματοδομή του;
Υπάρχει κάποια πολεμική τέχνη που ευνοεί ψηλούς και λιγνούς; Κάποια αυτούς που έχουν μακριά χέρια; Κάποια άλλη αυτούς που έχουν χαμηλό κέντρο βάρους;

Παραθέτω τις δικές μου απόψεις επί του θέματος και θα ήθελα τις δικές σας.

Όντως νομίζω ότι κάποια ανατολική πολεμική τέχνη θα είναι ανώτερη από ένα άθλημα που περιέχει κανόνες και περιορίζει τον μαχόμενο στο να μην χρησιμοποιεί τα πόδια του ή τα χέρια του, να μην χτυπάει, να μην πιάνει τον αντίπαλο κτλ. Ωστόσο είναι εφικτό το να κάνεις αυτά που θα σου διδάξει αυτή η τέχνη με τα ρούχα ενός δυτικού; Μήπως ήταν φτιαγμένη για την τότε εποχή και ενδυμασία; Μήπως χρειαζόμαστε κάτι πιο σύγχρονο και πιο κοντά στην πραγματικότητα;


Παρακαλώ δεν θα ήθελα άσχετες ή χιουμοριστικές/περιπαικτικές δημοσιεύσεις και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας. Υπήρξε προ μηνών ανάλογη προσπάθεια που κατακλύστηκε από άσχετες δημοσιεύσεις.


       Μια και ρωτάς σοβαρά, σεμνά και συγκεκριμένα:

   Πολεμική τέχνη και μόνο.
   Αναλόγως τον σωματότυπο. Αν είναι 45 κιλά γυναίκα οι λαβές δεν την βοηθάνε τόσο όσο αν είναι 90 κιλά άντρας χωρίς λίπος.
   Άοπλη, η ένοπλη αναμέτρηση σε πραγματικές συνθήκες είναι για επαγγελματίες.
   Ναι.
   Ναι.
   
  Αρκετά βασικό είναι το πόσο βαθιά στην φιλοσοφία θα μπεις, αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις από πριν. Γράψου από 1 μήνα σε 2-3 σχολές με πολύ διαφορετικές φιλοσοφίες και δες τι σε τραβάει πιο πολύ. Το να μπορείς να αντιμετωπίσεις πραγματικά επικίνδυνες συνθήκες έχει να κάνει πιο πολύ με το πόσο προχωρημένος είσαι εσύ (και μιλάμε για το όλο πακέτο, να έχεις και την ψυχραιμία και την άνεση ακόμα, όχι να ξέρεις να σπας ξυλάκια) και πόσο ο αντίπαλος/αντίπαλοι παρά με το τί τέχνη χρησιμοποιείς.

 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
καλυτερα να ξεκινησει πρωτα με κικ μποξ. η' ται μποξ. για ενα μεγαλο διαστημα ωστε να λυθει το σωμα και αργοτερα να μαθει street fight που ειναι πιο πολυπλοκο. βημα βημα παντα

τι διαφορα έχει το thai full contact με το street fight?
 

azaas

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2006
Μηνύματα
671
Κριτικές
11
Like
7
Πόντοι
5.765
τι διαφορα έχει το thai full contact με το street fight?

Ποικιλία στις λαβές και κάποια χτυπήματα που είναι αντικανονικά (όρχεις, μάτια).
Γενικά το street fighting είναι ό,τι πιο χρήσιμο και εφηρμοσμένο. Δεν μπορείς να κάνεις γόνατα άν φοράς τζιν ή άν είσαι ελαφρώς σουρωμένος για παράδειγμα.

Από αυτά που έχω δει, όποιος κατεχει πυγμαχία στο δρόμο είναι ok. Αλλά η πυγμαχία είναι άθλημα, το κάνεις κτήμα σου σε μικρή ηλικία, πονάει πολύ κι αφήνει και κουσούρια ενίοτε. Οπότε δεν είναι για late starters.
 

David_Webb

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.780
Κριτικές
9
Like
1.265
Πόντοι
4.375
Προφανως ο φιλος ασχολειται με καρατε???
Οχι αλλά δεν έχει σημασία όσον αφορά στην ερώτηση που ξεκίνησε το thread. Και γώ στην αρχή έδινα σημασία στα στύλ αλλά μετά από πολύ καιρό αντιλήφθηκα ότι η βασική φιλοσοφία (σε όσα στύλ βασίζονται σε κάποια) είναι πολύ κοντινή σε όλα γιατί ξεκινά από την ίδια διδαχή. Απλώς η εξέλιξη των στύλ ακολούθησε την διαίρεση και διαμόρφωση που χαρακτήρισε την πολιτική και την κουλτούρα των εθνών της Απω Ανατολής.
Γι' αυτό επιμένω στο εφικτό του πράγματος (σχολή σχετικά κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά και ώρες που να βολεύουν) και στο να νοιώθει καλά με το δάσκαλο με τους άλλους μαθητές, με αυτά που θα δεί στην προπόνηση και με το χώρο. Γιατί προσωπική μου γνώμη είναι πως ότι στύλ και να επιλέξει το σημαντικό είναι να νοιώθει καλά και να πηγαίνει συχνά.
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.225
Like
393
Πόντοι
36
Ελπίζω η "γραβάτα" να μην είναι "κολομβιανή" ΤΥΠΕ!  :2funny:


ΟΛΗ η σειρά HUMAN WEAPON μου άρεσε. Υπάρχει στο ΝΕΤ. Ακόμα και η Fight Quest. Fight Science (2 μέρη) επίσης κατατοπιστικό.

Αλλά θυμάμαι πως είχε ανοιχτεί και παλιότερα thread  για πολεμικές τέχνες... :think:
 

Odin

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2009
Μηνύματα
134
Like
0
Πόντοι
1
Καλησπερα παιδια..

Λοιπον να πω κι εγω την γνωμη μου μια και εχω ασχοληθει αρκετα με καποιες τέχνες πριν καταληξω σε αυτην που προχωρησα...
Αρχησα με taekwon do,για μενα απο τις ποιο βλακειες τεχνες,η ελαχιστη χρηση των χεριων ειναι μεγαλο μειωνεκτημα
Μετα δοκιμασα kick boxing ,αρκετά μονοτονη τεχνη....Με το μειωνεκτημα οτι δεν εχει σχεδον καθολου λαβες και καμια εντελως φιλοσοφια.
Μετα moui tai,ειναι ποιο ενδιαφερον απο το kick boxing αλλα ακολουθει πανω κατω τις ιδιες βασικες αρχες οποτε μια απο τα ιδια.
Τελικά κατεληξα στο okinawa karate οπου και εφτασα μεχρι την μαυρη ζωνη πριν πνιγω λιγο απο την δουλεια και σταματησω.Αυτη η τέχνη είχε μια φιλοσοφια,ειχε απο ολα,χτυπηματα με τα χερια,με τα ποδια,εκπαιδευση σε οπλα,εκμαθηση αντιμετωπησης ενοπλου ,πολλες λαβες,σημεια πιεσης για ποιο αποτελεσματικα χτυπηματα,πραγματα τα οποια ειναι εφαρμοσιμα σε πολλες πραγματικες περιπτωσεις και ειδικα αν εισαι μικροσωμος βοηθανε.Μου έχουν χρησιμευσει αυτα που έμαθα καποιες φορες σε πραγματικες συνθηκες και μπορω να πω οτι ειμαι και ευχαριστημενος απο αυτα που εκανε αυτη η τεχνη για το σωμα μου.
Α και κατι τελευταιο ,kung fu,αυτο δεν το έχω δοκιμάσει εκανε ομως ο ξαδερφος μου για 3-4 χρονια,κατα την γνωμη μου μαθαινεις να κανεις εντυπωσιακα πραγματα αλλα δεν νομιζω το ιδιο χρησιμα.Ξαναλεω οτι την τεχνη αυτη δεν την εχω δοκιμασει οποτε δεν εκφερω hands on γνωση.
Πιστευω μια ανατολιτικη τέχνη οπως okinawa karate,shotokan-ryu karate,ninjitsu,Jeet kun do ισως να ειναι ποιο χρησιμες...
 

tlakis

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2008
Μηνύματα
28
Like
0
Πόντοι
0
Okinawa ελπιζω να μην εννοεις το στυλ του Ζαχοπουλου...
 

David_Webb

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.780
Κριτικές
9
Like
1.265
Πόντοι
4.375
Αρχησα με taekwon do,για μενα απο τις ποιο βλακειες τεχνες,η ελαχιστη χρηση των χεριων ειναι μεγαλο μειωνεκτημα
Η σχετικά μειωμένη χρήση των χεριών έχει σκοπό να οξύνει τις αντιδράσεις. Είμαστε mentally wired να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και αυτός ο αρχικός "περιορισμός" σε οδηγεί στη συνειδητή χρήση της μέσης του κορμού και των ποδιών που τα χρησιμοποιούμε υποσυνείδητα για να στηριζόμαστε και να κινούμαστε. Από ένα σημείο και μετά ο περιορισμός αίρεται, αλλά αν δεν περάσεις αυτό το σημείο πιθανόν να θεωρείς ότι είναι από τις "ποιό βλακείες" και "μειωνέκτημα".
 

lalak

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.736
Κριτικές
52
Like
653
Πόντοι
4.057
10 χρονια kick boxing και δε το αλλαζω με τιποτα . Η καλυτερη γυμναστικη  :rockon: :rockon:
 

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Μηνύματα
2.416
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
ξερει κανεις που μπορω να βρω την τσιλα?

Διδάσκει πολεμικές τέχνες;
:2funny:

Είχα δει παλιά στο Eurosport-1990 αν δεν κάνω λάθος-ένα αφιέρωμα σε πολεμικές τέχνες,και διέκρινα το Αϊκίντο,το Οκινάουα και το σότοκαν,αλλά δεν πήγα να μάθω τίποτα...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom