Νέα

Είστε ικανοποιημένοι από τη ζωή σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Sad_man
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 568
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

HoneyVoskos

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
22 Μαΐ 2016
Μηνύματα
1.484
Κριτικές
163
Like
24.623
Πόντοι
31.348
Είμαι ικανοποιημένος ίσως έχω και περισσότερα από τα όνειρα που έκανα εκεί κοντά στην εφηβεία ,βέβαια πολλά στην ζωή είναι και θέμα τύχης.Μήν ξεχνάμε όμως δυο πράγματα ότι το σημαντικότερο αγαθό είναι η υγεία και να βοηθάμε συνανθρώπους που δεν τα κατάφεραν .
 

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.379
Κριτικές
2
Like
5.550
Πόντοι
2.356
Πολύ ωραίες οι παραθέσεις που βάλανε όλοι οι συναγωνιστές. Ξεχωρίζω ιδιαίτερα τις παραθέσεις που έκαναν οι @GiorgosTsompanidis και ο @Fillipos , ο οποίος το θέτει σε μια βάση πιο "φιλοσοφική" και με γενική σημασία. Να έχει δίκιο. Θα συμφωνήσω επίσης με τον συναγωνιστή φίλο @deltree , ειδικά στην τελευταία του πρόταση που λέει "Η ζωή είναι μαραθώνιος όχι σπριντ" κρύβεται όλη αλήθεια. Μπορεί να ακούγεται σαν μια ανιαρή κοινοτυπία αλλά είναι η αλήθεια. (Εν τω μεταξύ η φωτογραφία του @deltree μου θυμίζει έναν πολύ παλιό συναγωνιστή με τεράστια παρουσία εδώ!)

Στα δικά μου τώρα. Όχι ρε 'σεις, δεν θα θέλω να "γκρινιάζω", αλλά δυστυχώς μου βγαίνει πλέον από το φυσικού του ένα "παράπονο". Μόλις ξεκίνησε ο ιός και τα λοκντάουν ξεκίνησε και η καταστροφή μου, η επαγγελματική και η προσωπική (κατά συνέπεια). Έχω ευθύνη; Φυσικά έχω, και φυσικά δεν την απεμπολώ, επουδενί. Αλλά ρε φίλε και η ατυχία με έχει πηδήξει. Ό,τι και να πάω να κάνω γαμιέται, με συγχωρείτε για την έκφραση. Αναφέρομαι κατά βάση επαγγελματικά. (Όχι, δεν θα αναλύσω guys εδώ συγκεκριμένα απλά όποιος θέλει να βοηθήσει σε pm όπως κάνω και εγώ αν χρειαστεί.)

Διάγω λοιπόν το 2ο έτος ανεργίας και η ψυχολογία μου αναμφίβολα βρίσκεται στα τάρταρα. Η ζήση μου έχει αλλάξει φύρδην, όπως έλεγε και η Δέσποινα Ανυφαντούλη στην ταινία με τον κύριο Πετροχείλο (για όσους θυμούνται). Με έχει καταβάλει έντονα, ψυχολογικά η όλη κατάσταση. Κάποιες κινήσεις βελτιωτικές με σεμινάρια κλπ δεν δούλεψαν. Τα πάντα είναι κλειστά. Υπάρχει τεράστια προσφορά από υποψήφιος παντού (σε κάθε τομέα) γενικά. Χρειάζονται γνωριμίες και πολλοί τομείς είναι κλειστοί. Και δεν είμαι 25 αλλά 37. όχι, μεγάλο δεν με λες. Με αυτό τον γαμοιό νιώθω σαν να έχω γεράσει απότομα. Προσπαθώ να τηρώ απόλυτα τα μέτρα καθώς έχω επαφή με ανθρώπους ηλικίας κοντά στα 70 που είναι οι γονείς μου.

Όχι, δεν είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου. Δεν περίμενα να με οδηγήσουν σε τέτοιο τέλμα οι επιλογές και τα όποια λάθη μου. Ναι, το είπαμε, σαφώς και έκανα λάθη, αλλά νομίζω τα πληρώνω δυσανάλογα.

Ευχαριστώ όσους μπήκατε στο κόπο να διαβάσετε.

Μενέδημος
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
Δεν είναι πάντα θέμα σκληρής δουλειάς,άλλοι μπορεί να τα βρίσκουν κι έτοιμα

Ένας ας πούμε μπορεί να του δίναν οι γονείς λεφτά να ταξιδεύει και να'χει γυρίσει όλη την Ευρώπη μέχρι τα 23 του.Ή να του πήραν κανα αμάξι.Άλλος δεν είχε αυτήν την πολυτέλεια και θα πρεπε να δουλέψει για να τα κάνει.Και στο τέλος πάλι να μην του φτάνουν για να τα κάνει.
Μάλλον ζεις σε γυάλα για να τα λες αυτά..
Και ο εργάτης δουλεύει σκληρά αλλά ο μισθός είναι μικρός γιατί εύκολα βρίσκει αντικαταστάτη ο εργοδότης σε αυτή τη δουλειά..
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
Το κανα αυτό ως φοιτητής.
Όλη μέρα μπάφους και games, πουτάνες και όλα σταρχίδια μου.
Ήταν ζωάρα.
Ακόμα τις αναπολώ αυτές τις μέρες.

Το μόνο που δεν υπολόγισα ήταν το οικονομικό.
Και τώρα πληρώνω.
Για να κάνεις ζωάρα προπαιτούμενο είναι να είσαι πλούσιος, για να λέμε την αλήθεια.

Βασικά εμένα το μόνο που μου λείπει είναι τα λεφτά.
Αν είχα ένα εισόδημα 2-3 χιλιάρικα το μήνα, θα μουν πραγματικά ευτυχισμένος.
Η ζωάρα είναι υποκειμενική.
Αλλά καλό είναι να προσέχουμε τα χρήματά μας.
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
λεφτά λεφτά λεφτά διαβάζω.
και που και που υγεία.
ας πω μια άποψη...

λοιπόν το πρώτο αγαθό είναι η υγεία. και το δεύτερο και το τρίτο και το πέμπτο...
όλα τα υπόλοιπα έρχονται πολύ πολύ μετά.
υγεία όχι μόνο δική σου αλλά και των πολύ κοντινών και αγαπητών προσώπων σου.
το πρόβλημα.
πέραν από το ότι δεν την έχεις πάντα (εσύ ή οι δικοί σου) δεν την εκτιμάς παρά μόνο αν την χάσεις.
ρε δεν πα να είσαι ογκολόγος στον άγιο σάββα και να βλέπεις 50 την ημέρα να πεθαίνουν κι άλλους 500 στα πρόθυρα, αν δεν την χάσεις ΔΕΝ θα την εκτιμήσεις ποτέ.
το συμπέρασμα. "χαμένο" υπερπολίτιμο αγαθό. τουλάχιστον για την συντριπτική πλειοψηφία.
λύθηκε αυτό και πάμε στο επόμενο, περίπου 10ο στη σειρά...

χρόνος. μεταφρασμένος σε ηλικία για τα έμβια είδη.
δυστυχώς, νομίζω το είπε κάπως έτσι ο χεμινγουέι - δεν είμαι απόλυτα σίγουρος - "τα νιάτα είναι υπερβολικά πολύτιμα για να σπαταλούνται στους νέους".
νιάτα νιάτα νιάτα. ας τα ξαναζούσα και χάριζα όλη μου την περιουσία χωρίς σκέψη. η ταινία με τον χορν είναι μια μαλακία για λόγους που δεν είναι της παρούσης. νιάτα λεβέντες μου να τα έχεις και να περνάς καλά, όλα τα άλλα είναι για να λέγε...
το πρόβλημα
πάντα νομίζεις ότι έχεις άπειρο χρόνο και συχνότατα περνάει αναξιοποίητος.
το συμπέρασμα
ζήσε το σήμερα ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ (δλδ μην υποσκάπτεις το μέλλον σου με χοντρές μαλακίες)


χρήμα. δεν απαιτείται μετάφραση.
οκ γύρω από το χρήμα κινούνται τα περισσότερα πράγματα αλλά δεν είναι το Νο1
Πολλές επιθυμίες είναι επιφανειακές.
Το βασικότερο όπως λες και εσύ είναι η υγεία η οποία πρέπει να είναι εγγυημένη από το κράτος πρόνοιας,όπως η παιδεία,η ασφάλιση,ένας αξιοπρεπής κατώτατος μισθός και το 8ωρο.
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
Το χρήμα κάνει τν ζωή πιο εύκολη όχι πιο χαρούμενη. Βέβαια αν είσαι στν άσσο και έχεις πρόβλημα επιβίωσης ξεκινάνε αλλά θέματα και πρωτεύον είναι τα λεφτά.
Ακριβώς.Ο κατώτατος μισθός και το 8ωρο θα πρέπει να είναι εγγυημένα,ως θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου όπως η υγεία,η ελευθερία λόγου,ΛΟΑΤΚΙ κλπ.

Η ανασφάλεια του μέσου ανθρώπου πηγάζει από το φόβο της ενδεχόμενης ανέχειας,η οποία προκύπτει από την ελλειπή επιθεώρηση της εργασίας.

Αν είχαμε εγγυημένα αυτά τα δικαιώματα,θα ήμασταν καλυμμένοι πιστεύω και μετά ας είχαμε ο,τι επιθυμία θέλουμε,αλλά θα ήταν δευτερεύουσα.
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
Κατηγορηματικά απαντάω πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ευχαριστημένος από την ζωή που κάνω. Έχω εργασία, οχήματα και μένω μόνος μου αλλά τα φέρνω ίσα βάρκα ίσα νερά που λένε. Όπως λέει κι ένας φίλος μου, ο Κούλης από τα Ανω Πατήσια, δουλεύουμε για να κερδίζουμε τόσα όσα αρκούν για να ζήσουμε ώστε να πάμε την επόμενη ημέρα και να ξανά δουλέψουμε.
Ο Αμερικανός ραδιοφωνικός παραγωγός που εκτιμώ, ο Tom Leykis, ναι αυτός στην εικόνα avantar μου, είναι ένας πανέξυπνος τύπος που γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια και σήμερα είναι εκατομμυριούχους. Έχει μια εκπομπή στο youtube στην οποία εξηγεί γιατί είναι καλύτερο να είσαι πλούσιος σε σύγκριση με το να είσαι φτωχός.
Δεν είναι τόσο, το ακριβό αυτοκίνητο, τα ταξίδια, το ακριβό σπίτι, χωρίς να υποτιμούμε την ομορφιά του να τα απολαμβάνεις. Η σπουδαία διαφορά όταν είσαι πλούσιος είναι το ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να δίνεις λογαριασμό σε αφεντικό και να υπακούς στις οδηγίες και στους ρυθμούς του. Όταν είσαι πλούσιος είσαι ελεύθερος!
Εγώ προσωπικά δεν δίνω ουδεμία αξία σε όσους λένε "την δουλειά μας να έχουμε μωρέ και να είμαστε ευχαριστημένοι", αυτοί είναι ανίκανοι να βιώσουν την ελευθερία.
Οι συγκεκριμένοι που λες πιο κάτω έχουν χαμηλότερο ηθικό,μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο.
Σε μια κοινωνία όπου παρακμάζει εξαιτίας του ερχόμενου νεοφιλελευθερισμού,είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας,ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Η ελευθερία κερδίζεται,δε χαρίζεται.
Τα παραπάνω δικαιώματα είναι η ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση να είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και να μην είσαι μισθωτός σκλάβος.
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
όχι ΔΕΝ είμαι και λέω...
Μεγάλωσα με ΠΑΣΟΚ, στο σπίτι έμπαινε 1εκατομμύριο δραχμές! Η μάνα μου με την αδερφή μου πήγαιναν ζάρα κάθε παρασκευή, κάθε Σάββατο οι γονείς μου σε ταβέρνα, εγώ παίζει το μήνα να παιρνα 100χιλιάρικα χαρτζιλίκι! Δύο αυτοκίνητα, 4 κινητά με συμβόλαιο, εξοχικό, Πάσχα με όλους τους συγγενεις να γίνεται ΧΑΜΟΣ, Παιχνίδια, ρούχα, 1 φορά το μήνα μπουζούκια, 1 Φορά την εβδομάδα στις πουτάνες, η πρώτη μου δουλεία (να δω πως "βγαίνει το μεροκάματο") ως συμβασιούχος στον οτε κτλ
Εβγαινα έξω και έβλεπα χαρούμενα πρόσωπα, έβλεπα (τεχνητή) ευημερία, ένοιωθα ότι το μέλλον μου "ανήκε" και μετά...

Μετά ήρθε ο Γιωργάκης, ο Βαγγέλας ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς...
Ηρθαν μηνμόνια, ήρθαν μέρες γκρίζες, μαρασμός, πορείες, αστυνομία, εξευτελισμός του έθνους μας...
Εμεινα καιρό άνεργος, η επόμενη δουλειά που έπιασα είχε τα ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ που έπαιρνα στην πρώτη μου δουλειά και υποτίθεται πως πλεόν έπρεπε σιγά σιγά ν ανοίξω σπίτι με...ψίχουλα
Πλέον αργίες, υπερωρίες σάββατα, κυριακές ΔΕΝ πληρώνονταν το ίδιο, τώρα ΑΛΛΑΞΑΝ τα πράγματα μου είπαν οι τότε εργοδότες μου.

Κρίση, άγρια προσγείωση στα οικονομικά, και η ώρα της αποκαθήλωσης για μένα...
Ολη μου τη ζωή, γυμναζόμουν, έβγαινα, γαμούσα...
Για πρώτη φορά στη ζωή μου είπα, αντίο κινητό (κάρτα), αντίο αμάξι, αντίο σπατάλες σε ρούχα και μαλακίες, αντίο μπουζούκια. Κράτησα τον τρόπο ζωής μου με ΕΠΩΔΥΝΕΣ θυσίες.
Εχω παράπονο γιατί σαν οικογένεια δεν είμαστε τίποτα "ξιπόλυτοι" και τα κάναμε σκατά και με πήραν και μένα τα σκάγια και καλώς ή κακώς πέρασαν πολλά οραία χρόνια πολύ μίζερα για μένα.
Ναι ήμουν από τους τυχερούς που έιχαν και έχουν υγεία, για μένα ο άνθρωπος περπατάει με ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΗ ΑΥΤΗ...
Το ένα πόδι είναι η υγεία, το άλλο είναι τα χρήματα, καλώς ή κακώς όλα τ άλλα είναι..."κουτσό"

Ευχομαι να δούμε όλοι/δείτε καλύτερες μέρες και τα όνειρά μας να παίρνουν σάρκα και οστά


Είχαν γίνει αρκετά λάθη από τα κόμματα και την κοινωνία.

Ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ πέρασε το ΑΣΕΠ,κάτι το οποίο έκραζε και κράζει η ΝΔ..

Σαμαροβενιζέλοι εφάρμοσαν το μνημόνιο με τον πιο εξοντωτικό για τους φτωχούς τρόπο..

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπό αντίξοες συνθήκες προσπάθησε να αναδομήσει το ήδη ναυαγισμένο κοινωνικό κράτος.

Τώρα η ΝΔ αφήνει το ΕΣΥ και τους εργαζομένους στην τύχη τους,με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετούς νεκρούς από κορονοϊό και ανέργους ή ανασφάλιστους εργαζόμενους υπό καθεστώς εκμετάλλευσης-μαύρης εργασίας.

Τα βασικά μας δικαιώματα είναι : ελευθερία λόγου,ψήφος,βασικός αξιοπρεπής μισθός,8ωρο,δημόσια υγεία,δημόσια παιδεία,κοινωνική ασφάλιση.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

και νομιζα οτι μονο εγω το λεω αυτο. υγεια και χρημα στη κορυφη. και κανενα δε μπαινει πιο ψηλα απτο αλλο . ιδια θεση και τα δυο
Ο παππούς μου τα έλεγε αυτά.Ισχύει πολύ αυτό που λες.
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
Όλοι έχουμε περάσει φρικες. Αν έχεις ακόμα την υγεια σου και δεν υποφέρεις από αϋπνίες, φωνές και άλλα τέτοια άσχημα, τότε έχεις μια απλή κατάθλιψη.

Η λύση είναι απλή στα χαρτιά, αργή και επίπονη στην πράξη: αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι τώρα (δλδ μέτρια και στον πάτο του κουβά), παραμερίζεις όλα τα «αν», «ίσως», «μπορεί» και ξεκινάς να ζεις χωρίς να έχεις να χάσεις τίποτα.

Ο νούμερο ένα λόγος μιζέριας, κατάθλιψης κτλ είναι γιατί υποσεινηδειτα ο άνθρωπος βρίσκει αφορμή (και αν δεν έχει, την κατασκευάζει) να αποφύγει καταστάσεις που στο μυαλό του δηλώνει ως «στρεσογόνες». Κάτι έγινε κάποτε ή κάτι άκουσες κάποτε που σε έκανε να είσαι έτσι κι έτσι κλπ κλπ. Και αυτό μεγάλωσε και μεγαλωσε μέχρι που ξέχασες από τι έγινε.

Η λύση είναι: βρες ότι σου προκαλεί στρες και καντο συνέχεια μέχρι να γίνεις καλά. Στρες με κόσμο; Περπάτα έξω κάθε μέρα. Στρες σε καφέ; Βγες σε καφετέρια κάθε μέρα. Στρες με γκόμενες; Ξεκίνα, κρατά οπτική επαφή όταν περπατάς έξω, λέγε μάρκα καλημέρες.

Στρες στο σεξ; Μπουρδέλα. Μια δυο, είκοσι, μέχρι να χαλαρώσεις, να σου φύγει η ψευδαίσθηση του φόβου και της απόρριψης. Πάνε κάθε μέρα σε δέλο ένα τρίμηνο να δεις.

Στρες από αφραγκία; Εδώ φίλε, γίνεσαι δημιουργικός. Πούλα πράγματα στο Ίντερνετ, κάνε μια δουλειά εκτός του επαγγέλματος σου.

Στρες με γυναίκες, επαφή κτλ; Στρες με άντρες, δυσκολία για παρέες; Είσαι μόνος; Γράψου σε σύλλογο με χορό, μπάσκετ, πεζοπορία, κλπ. Κάνε και ένα φβ να το έχεις απλά για τις επαφές.

Μακριά από φόρουμ για καταθλίψεις, μακριά από φάρμακα αν μπορείς. Όλο αυτό που βιώνεις μάγκα είναι στρες που το μυαλό λέει «δε μπορώ να το ελεγξω», γι’ αυτό και οι ορμόνες πάνε άνω κάτω. Θέλει χρόνο. Χαλάρωσε, βάλε τους στόχους σου, ρίξε το εγώ σου, πες «δε γαμιεται». Το «δε γαμιεται» δε το λένε οι περισσότεροι γιατί το μυαλό σα μηχανισμό άμυνας λέει «κάτσε στ’ αυγά σου, ένα βήμα να κάνεις έξω θα γίνεις χειρότερα και μετά δε συμμαζεύεται». Αυτό είναι μια ψευδαίσθηση φίλε που παροδικά θα σου φανεί αληθινή όταν κάνεις το βήμα. Διαλύεται όμως και θα γίνεται όλο και μικρότερη όσο πιο πολλά βήματα κάνεις.

Μη την βλέπεις τη ζωή «τι σημασία έχει, δε γυρνάει πίσω η κατάσταση». Για κανεναν ποτέ δε γυρνάει γιατί ότι έγινε έγινε. Κοιτάς μπροστά.

Να ξέρεις, για κατάθλιψη, όταν δεν υπάρχει άλλο πιο βαρύ ζήτημα, το γιατρικό είναι συναναστροφή και χαλάρωση. Πρώτο καιρό θα είσαι σαν σίριαλ κίλερ, θα μιλάς και θα κριτζάρω εγώ 500 χλ μακριά. Τι περιμένεις; Άμα είσαι δέκα χρόνια στη γυάλα; Σιγά σιγά όμως θα φύγει αυτός ο λεκές και θα συνέλθεις.

Αιντε. Καλή αρχή.
Η λύση είναι η δημιουργία μίας κίνησης πολιτών που θα διεκδικεί ένα σύγχρονο,μεταρρυθμισμένο και διαφανές κοινωνικό κράτος αποδοτικό για όλους τους πολίτες.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Είμαι ικανοποιημένος ίσως έχω και περισσότερα από τα όνειρα που έκανα εκεί κοντά στην εφηβεία ,βέβαια πολλά στην ζωή είναι και θέμα τύχης.Μήν ξεχνάμε όμως δυο πράγματα ότι το σημαντικότερο αγαθό είναι η υγεία και να βοηθάμε συνανθρώπους που δεν τα κατάφεραν .
Συμφωνώ.
Η υγεία χρειάζεται σύγχρονο φορολογικό σύστημα και μεταρρυθμισμένο κοινωνικό κράτος.
 

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Μηνύματα
434
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
0 ευχαριστηση απο τη δικια μου ζωη, την τελευταια φορα που πραγματικα περναγα καλα ηταν στα 25 μου, δουλευα (αν και επερνα λιγα), γυμναζομουνα και ημουνα πολυ κομπλε, μολις ειχα αρχισει σχεση με μια πολυ καλη κοπελα (που εξελιχθηκε σε μακροχρονια), ειχα αυτοκινητο δικο μου, μηχανακι δικο μου (και τα 2 κληρονομια απο τον πατερα μου που ειχε πεθανει πριν πολλα χρονια) και γενικα ολα ηταν καλα, απο εκει και περα ολα ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!

Ανεργος, μενω με την μανα μου (η μανα μου με συνταξη 450€), χρεη στην εφορια λογο ανεργιας (σηματα οχηματων κυριως που με τα χρονια μαζευτικαν), χαμαλοδουλειες δεξια και αριστερα για να βγαινει το προς το ζην οποτε 0 αποταμιευση (που ειναι οτι χειροτερο), στην ειδικοτητα μου (ραδιολογος) ΜΟΝΙΜΩΣ ζητανε γυναικες για εργασια και οταν ειχε θιχτει το θεμα σε αναλογη σελιδα στο fb εκαναν ολοι μοκο και το θεμα σβηστηκε με συνοπτικες διαδικασιες....ΑΠΕΙΡΑ βιογραφικα (και με mails και αυτοπροσωπως) με 0 τηλεφωνηματα για να παω για μια συνεντευξη εστω! Γκομενες ουτε για πλακα, τελευταια φορα που γαμησα ηταν Σεπτεμβρης του 19 μια κοπελα (απο την τοτε δουλειαμου) που μου ελεγε οτι ηταν ερωτευμενη μαζι μου κτλ κτλ και μετα απο 2 μηνες σχεση με παρατησε για να γυρισει στον πρωην της λεει που επαθε καταθλιψη επειδη χωρισαν!......Τωρα εχω φτασει και 115kg (απο fit 85 που ημουν) και σιχαινομαι τον εαυτο μου στον καθρεφτη! Εχω εθιστει στις τσοντες σε σημειο που δε μου σηκωνεται πλεον ακομα και αν εχω γυναικα μπροστα μου αμα δεν βλεπω τσοντα (πολυ αθλια κατασταση) Περα απο την μανα μου δεν μιλαω με κανεναν αλλον αλλα και με την μανα μου που μιλαω δε λεμε τιποτα ουσιαστικο, εχει μπλεξει και αυτη με κατι μαλακιες καναλια στο youtube με θεωριες συνομωσιας και μου πρηζει τ'αρχιδια με ολα αυτα σε καθε κουβεντα, απλα λεω ενα καλημερα πλεον και εξαφανιζομαι στο δωματιο!

Φιλους δεν εχω γενικοτερα γιατι η παρεα μου ολη εχει σπασει τραβωντας ο καθενας τον δρομο του(δεν εχουμε τσακωθει), παλια γκομενακια μου κανουν ghosting αμα στειλω κανα "τι κανεις?" οποτε τις παρατησα εντελως. Ενα μαυρο χαλι ολα! Εχω σκεφτει την αυτοκτονια μιας που και η χρονια καταθλιψη που εχω δεν βοηθαει την κατασταση (ειχα απο πριν αρχισουν οι εγκλεισμοι, προσωπικα ολο αυτο το lockdown δεν με εχει επηρεασει καθολου, και πριν ολη μερα στο σπιτι καθομουν)

Δε ξερω, δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα με την παρτη μου, και δεν το λεω σαν κραυγη για προσοχη, το λεω για προσωπικη επιβεβαιωση, δεν με βλεπω καλα!
Δουλειά θες για να ξεφύγεις λίγο από την μιζέρια και την κλεισούρα. Ξεκόλλα όμως από το "ραδιολόγος", μπορεί και να μην ξαναδουλέψεις εκεί. Κάτι άλλο τύπου ντελιβερι θα εκανες;
 
  • Like
Αντιδράσεις: vril

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.379
Κριτικές
2
Like
5.550
Πόντοι
2.356
Οι συγκεκριμένοι που λες πιο κάτω έχουν χαμηλότερο ηθικό,μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο.
Σε μια κοινωνία όπου παρακμάζει εξαιτίας του ερχόμενου νεοφιλελευθερισμού,είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας,ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Η ελευθερία κερδίζεται,δε χαρίζεται.
Τα παραπάνω δικαιώματα είναι η ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση να είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος και να μην είσαι μισθωτός σκλάβος.
Αγαπητέ χρήστη @Greek Socialist ,

αν και καταβάλλομαι από μια ιδιαίτερη προκατάληψη, από το οτιδήποτε θεωρώ "σοσιαλιστικό" όντας πρώην αριστερός, θα σου πω πως έχεις δίκιο σε αυτό που αναφέρεις. Ωστόσο στην Ελλάδα και ελεύθερος επαγγελματίας να είσαι πάλι σκλάβος είσαι, ρώτα να μάθεις να σου πουν. Για εργαζόμενος δεν το συζητώ. Εκεί σε πατάνε στο λαιμό. Εκτός αν είσαι τίποτα δημόσιος υπάλληλος ή σε πολύ καλές εταιρείες.
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
Αγαπητέ χρήστη @Greek Socialist ,

αν και καταβάλλομαι από μια ιδιαίτερη προκατάληψη, από το οτιδήποτε θεωρώ "σοσιαλιστικό" όντας πρώην αριστερός, θα σου πω πως έχεις δίκιο σε αυτό που αναφέρεις. Ωστόσο στην Ελλάδα και ελεύθερος επαγγελματίας να είσαι πάλι σκλάβος είσαι, ρώτα να μάθεις να σου πουν. Για εργαζόμενος δεν το συζητώ. Εκεί σε πατάνε στο λαιμό. Εκτός αν είσαι τίποτα δημόσιος υπάλληλος ή σε πολύ καλές εταιρείες.
Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση στην Άκρα Αριστερά.
Είμαι μετριοπαθές άτομο που επιζητά διαφάνεια και μεταρρυθμίσεις ώστε να έχουμε αποδοτικό κοινωνικό κράτος.
 

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.379
Κριτικές
2
Like
5.550
Πόντοι
2.356
0 ευχαριστηση απο τη δικια μου ζωη, την τελευταια φορα που πραγματικα περναγα καλα ηταν στα 25 μου, δουλευα (αν και επερνα λιγα), γυμναζομουνα και ημουνα πολυ κομπλε, μολις ειχα αρχισει σχεση με μια πολυ καλη κοπελα (που εξελιχθηκε σε μακροχρονια), ειχα αυτοκινητο δικο μου, μηχανακι δικο μου (και τα 2 κληρονομια απο τον πατερα μου που ειχε πεθανει πριν πολλα χρονια) και γενικα ολα ηταν καλα, απο εκει και περα ολα ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!

Ανεργος, μενω με την μανα μου (η μανα μου με συνταξη 450€), χρεη στην εφορια λογο ανεργιας (σηματα οχηματων κυριως που με τα χρονια μαζευτικαν), χαμαλοδουλειες δεξια και αριστερα για να βγαινει το προς το ζην οποτε 0 αποταμιευση (που ειναι οτι χειροτερο), στην ειδικοτητα μου (ραδιολογος) ΜΟΝΙΜΩΣ ζητανε γυναικες για εργασια και οταν ειχε θιχτει το θεμα σε αναλογη σελιδα στο fb εκαναν ολοι μοκο και το θεμα σβηστηκε με συνοπτικες διαδικασιες....ΑΠΕΙΡΑ βιογραφικα (και με mails και αυτοπροσωπως) με 0 τηλεφωνηματα για να παω για μια συνεντευξη εστω! Γκομενες ουτε για πλακα, τελευταια φορα που γαμησα ηταν Σεπτεμβρης του 19 μια κοπελα (απο την τοτε δουλειαμου) που μου ελεγε οτι ηταν ερωτευμενη μαζι μου κτλ κτλ και μετα απο 2 μηνες σχεση με παρατησε για να γυρισει στον πρωην της λεει που επαθε καταθλιψη επειδη χωρισαν!......Τωρα εχω φτασει και 115kg (απο fit 85 που ημουν) και σιχαινομαι τον εαυτο μου στον καθρεφτη! Εχω εθιστει στις τσοντες σε σημειο που δε μου σηκωνεται πλεον ακομα και αν εχω γυναικα μπροστα μου αμα δεν βλεπω τσοντα (πολυ αθλια κατασταση) Περα απο την μανα μου δεν μιλαω με κανεναν αλλον αλλα και με την μανα μου που μιλαω δε λεμε τιποτα ουσιαστικο, εχει μπλεξει και αυτη με κατι μαλακιες καναλια στο youtube με θεωριες συνομωσιας και μου πρηζει τ'αρχιδια με ολα αυτα σε καθε κουβεντα, απλα λεω ενα καλημερα πλεον και εξαφανιζομαι στο δωματιο!

Φιλους δεν εχω γενικοτερα γιατι η παρεα μου ολη εχει σπασει τραβωντας ο καθενας τον δρομο του(δεν εχουμε τσακωθει), παλια γκομενακια μου κανουν ghosting αμα στειλω κανα "τι κανεις?" οποτε τις παρατησα εντελως. Ενα μαυρο χαλι ολα! Εχω σκεφτει την αυτοκτονια μιας που και η χρονια καταθλιψη που εχω δεν βοηθαει την κατασταση (ειχα απο πριν αρχισουν οι εγκλεισμοι, προσωπικα ολο αυτο το lockdown δεν με εχει επηρεασει καθολου, και πριν ολη μερα στο σπιτι καθομουν)

Δε ξερω, δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα με την παρτη μου, και δεν το λεω σαν κραυγη για προσοχη, το λεω για προσωπικη επιβεβαιωση, δεν με βλεπω καλα!
Αγαπητέ φίλε,

Το κείμενό σου θα μπορούσα να το είχα γράψει και εγώ. Βρίσκομαι σχεδόν στην ίδια θέση - με μια σημαντική διαφορά, δεν έχω χρέη. Κάνω όμως πολύ σκοτεινές σκέψεις και τρομάζω. Ψυχικά είμαι απόλυτα υγιής αλλά έχω απογοητευτεί από τη ζωή μου. Παραπάνω παρέθεσα εν ολίγοις την ιστορία μου. Λίγο πολύ μοιάζει με τη δική σου. Και εγώ το παλέυω. Κάθε μέρα. Κάθε γαμημένη μέρα. Ναι φταίω σε πολλά - αλλά πληρώνω πολύ ακριβά πολύ μικρά λαθάκια. Δεν έχω τύχη. Καμία.

Είναι ρε guys μέρες που το μόνο που προσμένω είναι να έρθει το βράδυ για να πέσω για ύπνο και να δω όνειρα.
 
Τελευταία τροποποίηση:

Blackbeard

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Μηνύματα
171
Like
130
Πόντοι
1
Να αρχίσετε εξαρχής να πάτε σε ένα καλό ψυχολόγο να μιλήσετε να πείτε τα προβλήματα σας όλα λύνονται . Και αρχίσετε να γίνετε κοινωνική να βγείτε καμία βόλτα να δει το μάτι σας λίγο κόσμο . Και ξεκινήστε και το διάβασμα κάνει αρκετά καλό για ανθρώπους μοναχικούς .
 

Altinho

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Ιουλ 2008
Μηνύματα
434
Κριτικές
10
Like
88
Πόντοι
1.992
Αγαπητέ φίλε,

Το κείμενό σου θα μπορούσα να το είχα γράψει και εγώ. Βρίσκομαι σχεδόν στην ίδια θέση - με μια σημαντική διαφορά, δεν έχω χρέη. Κάνω όμως πολύ σκοτεινές σκέψεις και τρομάζω. Ψυχικά είμαι απόλυτα υγιής αλλά έχω απογοητευτεί από τη ζωή μου. Παραπάνω παρέθεσα εν ολίγοις την ιστορία μου. Λίγο πολύ μοιάζει με τη δική σου. Και εγώ το παλέυω. Κάθε μέρα. Κάθε γαμημένη μέρα. Ναι φταίω σε πολλά - αλλά πληρώνω πολύ ακριβά πολύ μικρά λαθάκια. Δεν έχω τύχη. Καμία.

Είναι ρε guys μέρες που το μόνο που προσμένω είναι να έρθει το βράδυ για να πέσω για ύπνο και να δω όνειρα.
Μία από περίπου τα ίδια. Δουλεύω αλλά όχι αυτό που σπούδασα. Βέβαια έκανα και εγώ κάποια λάθη αλλά μερικές φορές αντιλαμβάνεσαι μετά από πολύ καιρό ότι κάτι ήταν "ευκαιρία". Θεωρώ πως στο μεγαλύτερο βαθμό, όλα είναι θέμα τύχης, συγκυριών κοκ. Να προσθέσω πως επειδή έχω χάσει κάποια μέλη της οικογένειας μου σε μικρή ηλικία, έχω γίνει απαισιόδοξος και θεωρώ πως ακόμα και κάτι καλό να συμβεί είναι τόσο "ρευστό" και κρέμεται σε μια κλωστή που δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του ...
 

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.379
Κριτικές
2
Like
5.550
Πόντοι
2.356
Μία από περίπου τα ίδια. Δουλεύω αλλά όχι αυτό που σπούδασα. Βέβαια έκανα και εγώ κάποια λάθη αλλά μερικές φορές αντιλαμβάνεσαι μετά από πολύ καιρό ότι κάτι ήταν "ευκαιρία". Θεωρώ πως στο μεγαλύτερο βαθμό, όλα είναι θέμα τύχης, συγκυριών κοκ. Να προσθέσω πως επειδή έχω χάσει κάποια μέλη της οικογένειας μου σε μικρή ηλικία, έχω γίνει απαισιόδοξος και θεωρώ πως ακόμα και κάτι καλό να συμβεί είναι τόσο "ρευστό" και κρέμεται σε μια κλωστή που δεν μπορείς να βασιστείς π8άνω του ...
Δεν έχει σημασία να δουλεύεις σε αυτό που σπούδασες. Και εγώ δούλεψα για περίπου 8 έτη σε αυτο που σπουδασα αλλά δυστυχώς μετά έκλεισε η εταιρεία και από τότε όλα μου πάνε στραβα αδερφέ. Μια σκέτη κόλαση εργασιακή.
 

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
6.379
Κριτικές
2
Like
5.550
Πόντοι
2.356
Να αρχίσετε εξαρχής να πάτε σε ένα καλό ψυχολόγο να μιλήσετε να πείτε τα προβλήματα σας όλα λύνονται . Και αρχίσετε να γίνετε κοινωνική να βγείτε καμία βόλτα να δει το μάτι σας λίγο κόσμο . Και ξεκινήστε και το διάβασμα κάνει αρκετά καλό για ανθρώπους μοναχικούς .
Δεν είμαστε μοναχικοί. Εγώ πχ είμαι σχεδόν sociopath. Είμαι πάρα πολύ κοινωνικός. Ο ιός και οι φόβοι γύρω από αυτόν με έχουν φυλακίσει πολύ. Και φυσικά διαβάζω και πολύ μάλιστα - αλλά η ψυχολογία μου δνε είναι καλή. Οι ψυχολόγοι είναι σαν τους life coaches. Ν αμην πω τη λέξη και παραξηγηθούν.
 

Greek Socialist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2020
Μηνύματα
2.072
Κριτικές
2
Like
2.138
Πόντοι
456
Δεν είμαστε μοναχικοί. Εγώ πχ είμαι σχεδόν sociopath. Είμαι πάρα πολύ κοινωνικός. Ο ιός και οι φόβοι γύρω από αυτόν με έχουν φυλακίσει πολύ. Και φυσικά διαβάζω και πολύ μάλιστα - αλλά η ψυχολογία μου δνε είναι καλή. Οι ψυχολόγοι είναι σαν τους life coaches. Ν αμην πω τη λέξη και παραξηγηθούν.
Δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι "life coaches" ή τσαρλατάνοι.
Υπάρχουν βέβαια και ποιοτικοί ψυχολόγοι,πόσο μάλλον και άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες σε καλύτερες τιμές..

Ωστόσο,μια μονάδα ψυχικής υγείας από το κράτος τη χρειαζόμαστε για όσα άτομα έχουν σοβαρά ψυχικά προβλήματα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom