αν υπάρχει άλλη εξήγηση, γράψε την
Δεν νομίζω ότι υπάρχει προσπάθεια της κοινωνίας για ωραιοποίηση ή επιείκεια προς το γυναικείο έγκλημα. Ούτε συμπάθεια προς τις γυναίκες εγκληματίες. Δεν νομίζω ότι κάποιος προσπαθεί να δικαιολογήσει τις serial killer βρεφών.
Εμείς οι άντρες είμαστε πιο αντικειμενικοί και δεν δημιουργούμε θέματα διάκρισης κατά του ανδρικού φύλου.
Γεγονός είναι ότι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πολλές γυναικοκτονιες, δηλαδή δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους ή πρώην συντρόφους.
Μάλλον το πληθος των γυναικοκτονιων είναι μεγαλύτερο από το πλήθος των αντίστοιχων ανδροκτονιων, αν και δεν έχουν πέσει στην αντίληψη μου επίσημα ή ανεπίσημα στατιστικά.
Επειδή μέχρι πριν κάποια χρόνια αρκετοι άντρες φέρονταν βάναυσα στις γυναίκες τους, έμεινε ως κατάλοιπο πολιτιστικό το να θεωρείται αστείο, όταν μια γυναίκα δέρνει τον άντρα της.
Όσον αφορά στις δουλειές και στα επαγγέλματα είναι γεγονός ότι οι γυναίκες συχνά είναι πιο καλοπληρωμένες από τους άντρες και σε καλύτερες θέσεις. Αλλάζουν δηλαδή τα πράγματα στον επαγγελματικό τομέα, για αυτό και δε θεωρώ τις γυναίκες ασθενές φύλο.
Οι άνδρες που εξακολουθούν προκειμένου να ρίξουν μια γυναίκα να φέρονται προς αυτές πολύ παλιομοδίτικα θεωρώ ότι περισσότερο πρόβλημα προκαλούν και σε αυτές και στους άλλους άντρες. Από τη στιγμή που υπάρχει ισότητα και φεμινισμός αυτά είναι περιττά.
Οι γυναίκες δε χρειάζονται πλέον προστάτες και ιδιαίτερη αντιμετώπιση στην συνδιαλλαγή και κοινωνική συναναστροφή.
Ίσως κάποιες φεμινίστριες δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, αλλά κάνουν κακό στο κίνημα της ισότητας γιατί υπερτονιζουν την αδυναμία των γυναικών και συνεχίζουν να τη διατηρούν ως νοοτροπία. Καλύτερο θα ήταν αν στα πλαίσια του φεμινιστικού κινήματος "επιμορφωναν" τις κοπέλες, ώστε να μάθουν να αποφεύγουν τις κακοτοπιες. ( Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της αδικοχαμένης Κυριακής που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα (!) ή της κοπέλας που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο ή της κοπέλας που δολοφονήθηκε στη Ρόδοκλπ..παρά πολλές γυναικοκτονιες).Πολλά είναι τα παραδείγματα που από αφέλεια κάποιες κοπέλες εμπιστεύονται φαινομενικά ευγενικούς άντρες που αποδεικνύονται ψυχοπαθεις δολοφόνοι.
Νομίζω εκεί πρέπει να επικεντρωθεί το φεμινιστικού κινημα: στην αφύπνιση των γυναικών ως προς την επιλογή συντρόφων φίλων κλπ. Αν δούμε τους δράστες των γυναικοκτονιων, συχνά είναι ναρκομανείς με ψυχιατρικό ιστορικό και βαριές ψυχικές ασθένειες