Νέα

Διεθνεις ειδησεις / Επικαιροτητα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AmoKomA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Κούβα: Απεβίωσε ο Αρμάντο Χαρτ, ιστορική μορφή της επανάστασης
Ήταν στενός συνεργάτης του Κάστρο

Ο Αρμάντο Χαρτ Ντάβαλος, ιστορική μορφή της επανάστασης της Κούβας και κατόπιν στενός συνεργάτης του Φιδέλ Κάστρο, απεβίωσε την Κυριακή στα 87 του χρόνια στην Αβάνα, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας.Είχε ηγηθεί της εκστρατείας αλφαβητισμού αμέσως μετά την επανάσταση της Κούβας ενώ είχε φυλακιστεί και βασανιστεί επί των ημερών του δικτάτορα Μπατίστα.

Ο Χαρτ, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας αλφαβητισμού αμέσως μετά την επανάσταση της Κούβας και για δεκαετίες υπήρξε υπουργός Παιδείας και κατόπιν Πολιτισμού στις κυβερνήσεις του Φιδέλ Κάστρο, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Ο Χαρτ, δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε στρατευθεί στο πλευρό του Κάστρο μετά την επίθεση στη Μονκάδα το 1953 κι εντάχθηκε στους παράνομους αστικούς πυρήνες του Κινήματος της 26ης Ιουλίου. Είχε φυλακιστεί και βασανιστεί επί των ημερών του καθεστώτος του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα, πριν εξοριστεί ως το 1959.


Η εκστρατεία αλφαβητισμού
Μετά τη νίκη της επανάστασης, ανέλαβε υπουργός Παιδείας κι άρχισε εθνική εκστρατεία αλφαβητισμού το 1961. Το 1965, αναδείχθηκε στην κεντρική επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος κι εξελέγη μέλος του πολιτικού γραφείου, στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1991. Το 1976 ανέλαβε το νεοσύστατο τότε υπουργείο Πολιτισμού και παρέμεινε επικεφαλής του μέχρι το 1997.


Ο μαρξιστής διανοούμενος ήταν παντρεμένος ως το 1980 με την Αϊντέ Σανταμαρία, ηρωίδα της επανάστασης της Κούβας και μια από τις σημαντικότερες γυναικείες μορφές της. Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, αλλά και τα δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 2008.

Από το 1997 και μετά ο Χαρτ αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία της κληρονομιάς και στη διάδοση του έργου του ποιητή Χοσέ Μαρτί (1853-1895), του απόστολου της ανεξαρτησίας της Κούβας, αναλαμβάνοντας επικεφαλής του εθνικού κέντρου της Κούβας για τον λογοτέχνη και αγωνιστή, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του.
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Ισπανία: 40 τραυματίες όταν κατέρρευσε το πάτωμα σε ντισκοτέκ
Oι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν κατάγματα

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή όταν τμήμα του πατώματος σε μια ντισκοτέκ στην Τενερίφη, στις Κανάριες Νήσους, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι θαμώνες να καταλήξουν στο υπόγειο του κτιρίου, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Δύο Γάλλοι ηλικίας 38 και 40 ετών, μία Βελγίδα 23 ετών, δύο Βρετανοί 57 και 59 ετών και ένας Ρουμάνος 45 ετών βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν κατάγματα, διαστρέμματα και μώλωπες, επισήμανε η περιφερειακή κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Οι ομάδες των πρώτων βοηθειών έσπευσαν γύρω στις 02.30 τοπική ώρα (03.30 ώρα Ελλάδας) στο Αντέχε, στο βορειοδυτικό τμήμα της ισπανικής νήσου, αφού έλαβαν κλήση προκειμένου να επέμβουν καθώς τμήμα του πατώματος περίπου 4 τετραγωνικών μέτρων κατέρρευσε.

«Ο κόσμος που βρισκόταν στο εσωτερικό, έπεσε στο υπόγειο, από ύψος ενός ορόφου» διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πάτωμα κατέρρευσε το Σάββατο το βράδυ μπροστά από τη σκηνή της Butterfly Disco Club, μιας δημοφιλούς ντισκοτέκ στην Τενερίφη, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από την πυροσβεστική υπηρεσία, διακρίνεται μια ομάδα πυροσβεστών να μαζεύει τα συντρίμμια με τα χέρια στο υπόγειο της ντισκοτέκ που βρίσκεται σε μια εμπορική συνοικία.

Το υπόγειο, όπου στο παρελθόν στεγαζόταν μια αίθουσα μπίνγκο, δεν χρησιμοποιείτο τη νύχτα του ατυχήματος, δήλωσε ο δήμαρχος της Τενερίφης Μιγκέλ Ροντρίγκεθ Φράχα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

«Δεν βρισκόταν κανείς εκεί, το δωμάτιο ήταν άδειο» περιέγραψε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκκένωσαν το κέντρο διασκέδασης και οι 21 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι διασώστες να δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που κείτονται στο έδαφος ή κάθονται σε μπαγκάκια έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το κέντρο λειτουργούσε νόμιμα και στην αίθουσα δεν φαινόταν να επικρατεί συνωστισμός, τη στιγμή του ατυχήματος. Η αστυνομία ξεκινήσει έρευνα για τη διαλεύκανση των συνθηκών του περιστατικού.
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Σαουδική Αραβία: Εγκαινίασε αντιτρομοκρατικό συνασπισμό
Μεταξύ μουσουλμανικών χωρών

Στα εγκαίνια ενός ενός αντιτρομοκρατικού συνασπισμού 40 κυρίως σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών προχώρησε η Σαουδική Αραβία και υποσχέθηκε έναν ανελέητο αγώνα εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων μέχρι «να εξαφανισθούν από τη γη».

Ο ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, κήρυξε την έναρξη στο Ριάντ μιας συνόδου των υπουργών Άμυνας αυτών των χωρών της Ασίας και της Αφρικής, ανάμεσα στις οποίες το Πακιστάν, η Τουρκία και η Νιγηρία, σηματοδοτώντας τον σχηματισμό αυτού του συνασπισμού.

Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει ένας «ισχυρός, εξαιρετικός και ειδικός συντονισμός» ανάμεσα στα μέλη του συνασπισμού εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Το σιιτικό Ιράν, μεγάλος αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και η Συρία και το Ιράκ δεν συμμετέχουν στον συνασπισμό αυτό.

Το Κατάρ, το οποίο περιλαμβάνεται σ' έναν κατάλογο των χωρών μελών που δημοσιοποιήθηκε από το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, δεν πήρε μέρος στη συνάντηση.

Τέσσερις αραβικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία, διέκοψαν τις σχέσεις με το Κατάρ τον Ιούνιο, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κάτι που η Ντόχα διαψεύδει.

«Η συνάντησή μας είναι πολύ σημαντική επειδή αυτά τα τελευταία χρόνια οι (τρομοκρατικές) οργανώσεις δρούσαν στις χώρες μας χωρίς να υπάρχει συντονισμός» για την αντιμετώπισή τους, δήλωσε ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος.

«Η κατάσταση αυτή τελειώνει σήμερα καθώς περισσότερες από 40 χώρες στέλνουν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ότι θα εργασθούμε μαζί και θα συνδυάσουμε τις δυνατότητές μας στους τομείς του στρατού, της οικονομίας, της πολιτικής και των πληροφοριών», υπογράμμισε.

«Αυτό θα γίνεται από σήμερα και κάθε χώρα θα συνεισφέρει στο μέτρο των δυνατοτήτων της».

Με την ευκαιρία αυτή, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ εξέφρασε την αλληλεγγύη των συμμετεχόντων με την Αίγυπτο, όπου μια επίθεση εναντίον τζαμιού την Παρασκευή στοίχισε τη ζωή σε 305 ανθρώπους. «Είναι ένα πολύ οδυνηρό γεγονός που μας υπενθυμίζει τους κινδύνους της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», τόνισε.

«Θα είμαστε στο πλευρό της Αιγύπτου και όλων των χωρών του κόσμου που πολεμούν εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», συνέχισε ο σαουδάραβας πρίγκιπας.

«Περισσότερο από τον φόνο αθώων και τη διάδοση του μίσους, η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός παραμορφώνουν την εικόνα της θρησκείας μας», υπογράμμισε ακόμη ο νεαρός σαουδάραβας πρίγκιπας που υποστηρίζει ένα «μετριοπαθές, ανεκτικό και ανοικτό προς τις άλλες θρησκείες ισλάμ».

Με τον συνδυασμό των μέσων 40 χωρών «αρχίζει μια νέα φάση στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η οποία καταγράφει ήδη ήττες σε πολυάριθμες μουσουλμανικές χώρες», υπογράμμισε ακόμη ο σαουδάραβας πρίγκιπας.

«Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε τους τρομοκράτες μέχρι να εξαφανισθούν από τη γη», είπε ακόμη.

Στρατιωτικός διοικητής του συνασπισμού είναι ο πακιστανός στρατηγός Ραχίλ Σαρίφ, ο οποίος θα έχει το γενικό επιτελείο του στο Ριάντ.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνάντησης, ο πακιστανός στρατηγός διευκρίνισε πως θα έχει ως αποστολή «να κινητοποιήσει και να συντονίσει τους πόρους, να διευκολύνει τις ανταλλαγές πληροφοριών και να βοηθήσει τις χώρες μέλη να οικοδομήσουν τις δικές τους δυνατότητες για τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας».

Ο σχηματισμός αυτού του νέου συνασπισμού γίνεται σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.

Οι δύο χώρες, οι οποίες από τον Ιανουάριο 2016 δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις, είναι αντιμέτωπες σε πολλά περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα στις συγκρούσεις στη Συρία και την Υεμένη όπου υποστηρίζουν αντίθετα στρατόπεδα.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
ΕΕ: Απειλή ο ρωσικός αποκλεισμός ξένων ΜΜΕ ως πρακτόρων
Μπλόκο στην πρόσβαση στην ενημέρωση

Ο ρωσικός νόμος για ξένα μέσα ενημέρωσης - «πράκτορες του εξωτερικού» αποτελεί «απειλή για τα ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και για την πρόσβαση στην ενημέρωση» υπογράμμισαν σήμερα υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η νομοθεσία για τους 'πράκτορες του εξωτερικού' αντιβαίνει στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της Ρωσίας όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επέκταση της εμβέλειάς της σε ξένα μέσα ενημέρωσης (...) είναι μια επιπλέον απειλή για τα ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και για την πρόσβαση στην ενημέρωση», δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ένας εκπρόσωπος των εξωτερικών υπηρεσιών της ΕΕ.

Πρόκειται για «μια νέα αποπειρα να μειωθεί ο χώρος για τις ανεξάρτητες φωνές στη Ρωσία», προσθέτει η ίδια πηγή.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε χθες τον νόμο που επιτρέπει να καταχωρίζονται μέσα ενημέρωσης ως «πράκτορες του εξωτερικού», αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο γεγονός ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT υποχρεώθηκε να καταχωριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό αυτή την ονομασία.

Ο νόμος, ο οποίος έχει επικριθεί έντονα από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) και Διεθνής Αμνηστία, υποχρεώνει τις οντότητες στις οποίες αφορά να δίνουν πληροφορίες στις αρχές για την οικονομική κατάστασή τους και να διευκρινίζουν στα έγγραφα που εκδίδουν ότι είναι καταχωρισμένες ως «πράκτορες του εξωτερικού».

Το κείμενο αυτό επεκτείνει στα μέσα ενημέρωσης έναν νόμο που χρονολογείται από το 2012 και μέχρι τώρα αφορούσε μόνο τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στην ανακοίνωσή τους, οι εξωτερικές υπηρεσίες της ΕΕ υπενθυμίζουν πως η θέση της ΕΕ για τον νόμο περί «πρακτόρων του εξωτερικού» είναι «ξεκάθαρη» από καιρό: «Ενισχύει τους περιορισμούς στην άσκηση θεμελιωδών ελευθεριών στη Ρωσία, αναλώνει τους ισχνούς πόρους των μη κυβερνητικών οργανώσεων και αποτελεί εμπόδιο για την ανεξάρτητη κοινωνία των πολιτών μέσα στη χώρα».
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Αυτοκτόνησε ένας από τους επιζώντες του Μπατακλάν, δύο χρόνια μετά
Ο 31χρονος Γκιγιόμ Βαλέτ είχε αρνηθεί να λάβει βοήθεια από την ομάδα υποστήριξης των θυμάτων καθώς και από την οικογένειά του, αλλά τον παρακολουθούσε ψυχολόγος.

Αυτοκτόνησε, μη μπορώντας να διαχειριστεί τα ψυχολογικά προβλήματα από τα οποία υπέφερε, ένας από τους επιζώντες της αιματηρής επίθεσης στο Μπατακλάν, που συνέβη πριν από δύο χρόνια.

Στις τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS, στις 13 Νοεμβρίου του 2015, στο Παρίσι, σκοτώθηκαν συνολικά 130 άνθρωποι.

Ο 31χρονος Γκιγιόμ Βαλέτ είχε αρνηθεί να λάβει βοήθεια από την ομάδα υποστήριξης των θυμάτων καθώς και από την οικογένειά του, αλλά τον παρακολουθούσε ψυχολόγος.

«Πρέπει να θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε επίγνωση της ανάγκης να μας συνοδεύουν μέλη της οικογένειας, μιας οργάνωσης, ενός ψυχιάτρου ή ψυχολόγου. Το ψυχολογικό τραύμα που προκάλεσαν αυτές οι επιθέσεις είναι βαθύ, επίμονο, και πρέπει να αντιμετωπίζεται δεόντως» ανέφερε η οργάνωση «13Onze15: Fraternité et Verite», που δημιουργήθηκε για να παράσχει βοήθεια σε συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες.

Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Δυτική Βενγκάλη
Βίντεο: Ελέφαντας ποδοπάτησε μέχρι θανάτου άντρα που ήθελε να τον φωτογραφίσει!

Ο ελέφαντας περπατούσε στην άκρη του δρόμου και ο άντρας τον πλησίασε πολύ - Δεν πρόλαβε να ξεφύγει από το τεράστιο ζώο - Την σοκαριστική στιγμή κατέγραψαν περαστικοί

Την τρομακτική στιγμή που ένας άντρας ποδοπατείται μέχρι θανάτου από έναν ελέφαντα, κατέγραψαν περαστικοί στην Δυτική Βενγκάλη.


Ο 40χρονος Σαντίκ Ραχμάν, που εργαζόταν ως σεκιούριτι, εντόπισε το ζώο στην άκρη του δρόμου καθώς πήγαινε στη δουλειά του. Αποφάσισε να κατέβει και να το φωτογραφίσει, όμως το πλησίασε πάρα πολύ. Όταν ο ελέφαντας αντιλήφθηκε τον άνθρωπο δίπλα του, θεώρησε πως απειλείται και τον κυνήγησε. Το μεγαλόσωμο ζώο πρόλαβε τον Ραχμάν και οι υπόλοιποι περαστικοί κατέγραψαν με τα κινητά τους την σκηνή όπου τον ποδοπατά, μέχρι που τον σκοτώνει.

Όλα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και κανείς δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Παρ'ότι κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο, ο άντρας είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή στο σημείο, από τα σοβαρά τραύματα που του είχε προκαλέσει ο ελέφαντας. 
«Ελέφαντες εμφανίζονται συχνά στην περιοχή αυτή. Διασχίζουν αυτόν τον αυτοκινητόδρομο σχεδόν καθημερινά και ποτέ κανείς δεν βγαίνει από το αυτοκίνητό του. Ο άντρας αυτός προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον ελέφαντα και σκοτώθηκε», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ένας δασοφύλακας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 84 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από επιθέσεις ελεφάντων μόνο πέρυσι!
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Αγωγή - μαμούθ 1,5 εκ. ευρώ στον Mr Jumbo από τον Υπάτιο Πατμάνογλου

Κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών - Χωρίς αποζημίωση ακόμη για τον τραγικό θάνατο της συζύγου και του παιδιού του, εννέα μήνες μετά το φοβερό τροχαίο δυστύχημα


 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Συρία: Τουλάχιστον 34 άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 34 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία από πλήγματα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον χωριού που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ άλλοι 23 άμαχοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Γούτα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Οι αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τα χαράματα, είχαν στόχο το χωριό Αλ Σάφαχ στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ. Η ρωσική αεροπορία υποστηρίζει εκεί μια επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που έχει στόχο την ανακατάληψη των τελευταίων θέσεων που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Στη Μόσχα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έξι ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλης ακτίνας δράσης Tu-22M3 έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ της Συρίας.
Όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα το υπουργείο, τα βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από αεροδρόμιο στη Ρωσία και έπληξαν «θέσεις τρομοκρατών» στην κοιλάδα του Ευφράτη.
Εξάλλου 23 άμαχοι σκοτώθηκαν στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, από βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Τέσσερα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών αμάχων.
Συρία

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Τενερίφη: Κατέρρευσε πάτωμα ντισκοτέκ, τουλάχιστον 40 τραυματίες

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή όταν τμήμα του πατώματος σε ντισκοτέκ στην Τενερίφη, στις Κανάριες Νήσους, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι θαμώνες να καταλήξουν στο υπόγειο του κτηρίου, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.
Δύο Γάλλοι ηλικίας 38 και 40 ετών, μία Βελγίδα 23 ετών, δύο Βρετανοί 57 και 59 ετών και ένας Ρουμάνος 45 ετών βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπέστησαν κατάγματα, διαστρέμματα και μώλωπες, επισήμανε η περιφερειακή κυβέρνηση.
Οι ομάδες των πρώτων βοηθειών έσπευσαν γύρω στις 02.30 τοπική ώρα (03.30 ώρα Ελλάδας) στο Αντέχε, στο βορειοδυτικό τμήμα της ισπανικής νήσου, αφού έλαβαν κλήση προκειμένου να επέμβουν καθώς τμήμα του πατώματος περίπου 4 τετραγωνικών μέτρων κατέρρευσε.
«Ο κόσμος που βρισκόταν στο εσωτερικό, έπεσε στο υπόγειο, από ύψος ενός ορόφου», διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Το πάτωμα κατέρρευσε το Σάββατο το βράδυ μπροστά από τη σκηνή της Butterfly Disco Club, δημοφιλούς ντισκοτέκ στην Τενερίφη, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι.
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από την πυροσβεστική υπηρεσία, διακρίνεται μια ομάδα πυροσβεστών να μαζεύει τα συντρίμμια με τα χέρια στο υπόγειο της ντισκοτέκ που βρίσκεται σε εμπορική συνοικία.
Το υπόγειο, όπου στο παρελθόν στεγαζόταν μια αίθουσα μπίνγκο, δεν χρησιμοποιείτο τη νύχτα του ατυχήματος, δήλωσε ο δήμαρχος της Τενερίφης Μιγκέλ Ροντρίγκεθ Φράχα.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Σε ανάγκη άμεσης βοήθειας 11 εκατ. παιδιά στην Υεμένη

Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση η οποία πλήττεται από λιμό, ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο του ΟΗΕ για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).
«Σήμερα είναι ορθό να πούμε ότι η Υεμένη είναι ένα από τα χειρότερα μέρη στη γη για να είναι κανείς παιδί», δήλωσε ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
«Δύο εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και σχεδόν όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια στη χώρα αυτή» έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αμάν της Ιορδανίας.
«Υπολογίζουμε ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει στην Υεμένη από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Μετά την επέμβαση στην Υεμένη, τον Μάρτιο 2015, ενός αραβικου συνασπισμού υπό σαουδαραβική διοίκηση για να σταματήσει η προώθηση των ανταρτών Χούτι σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων, η σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396

Οκτώ πτώματα, σε κατάσταση σχεδόν πλήρους αποσύνθεσης, εντοπίστηκαν σήμερα σε ένα μικρό ξύλινο σκάφος που ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την τοπική ακτοφυλακή, λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό και άλλων σορών που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα.

Το πλοιάριο βρέθηκε σε μια παραλία, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων βορείως της μαρίνας όπου, την περασμένη εβδομάδα, εντοπίστηκαν οκτώ άνδρες που υποστήριξαν ότι κατάγονται από τη βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες αυτοί πιθανότατα ήταν ψαράδες και έφτασαν στην Ιαπωνία επειδή το αλιευτικό τους αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί η εθνικότητα των οκτώ νεκρών.

Το Σαββατοκύριακο, στη δυτική ακτή του νησιού Σάντο, επίσης στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, βρέθηκαν οι σοροί δύο ανδρών.


Μολονότι η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη, ενδέχεται να ήταν Βορειοκορεάτες και αυτό γιατί σε κοντινό σημείο βρέθηκαν πακέτα τσιγάρων από τη Βόρεια Κορέα καθώς και σωσίβια με κορεατικά γράμματα επάνω τους.

Τα μακάβρια ευρήματα έρχονται σε μια περίοδο που έχει κλιμακωθεί η ένταση με αφορμή το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας και αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε εκ νέου το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ "υποστηρικτή της τρομοκρατίας", ώστε να του επιβληθούν και άλλες κυρώσεις.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι ελλείψεις τροφίμων στη Βόρεια Κορέα ενδέχεται να ευθύνονται για μια σειρά ναυτικών δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκονται βορειοκορεατικά σκάφη.

«Η Βόρεια Κορέα πιέζει υπερβολικά τους ανθρώπους να αλιεύουν περισσότερα ψάρια για να αντισταθμίσει τις ελλείψεις" είπε ο Σέο Γιου-σουκ, ερευνητής στο Ίδρυμα Βορειοκορεατικών Μελετών στη Σεούλ, εξηγώντας ότι τα μικρά και τα γερασμένα σκάφη που απομακρύνονται από τα παράλια αντιμετωπίζουν δυσκολίες όταν ο καιρός είναι κακός».

Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Ινδονησία: Πάνω από 440 πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του μαινόμενου ηφαιστείου
Το βασικό αεροδρόμιο του νησιού έχει ήδη κλείσει και η υπηρεσία μετανάστευσης υποσχέθηκε ότι θα δώσει στους ξένους τουρίστες επιπλέον άδειες παραμονής για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Άριε Ασανουροχίμ, εκπρόσωπο του διεθνούς αεροδρομίου Νγκούραχ Ράι στο Μπαλί.

Να παραμείνουν μακριά από ποτάμια που βρίσκονται στην πλαγιά του ηφαιστείου στο όρος Αγκούνγκ στο Μπαλί, καθώς μπορεί να κινδυνέψουν, προειδοποιεί σήμερα τους κατοίκους η εθνική υπηρεσία καταστροφών της Ινδονησίας.

«Καθώς μπαίνουμε σε εποχή βροχών, να προσέχετε για πλημμύρες που μπορεί να προκληθούν λόγω της ροής της λάβας. Να αποφεύγετε τις δραστηριότητες σε περιοχές κοντά στα ποτάμια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο.

Το βασικό αεροδρόμιο του νησιού έχει ήδη κλείσει και η υπηρεσία μετανάστευσης υποσχέθηκε ότι θα δώσει στους ξένους τουρίστες επιπλέον άδειες παραμονής για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον Άριε Ασανουροχίμ, εκπρόσωπο του διεθνούς αεροδρομίου Νγκούραχ Ράι στο Μπαλί.

Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
«Έπρεπε να απομονώσουν την μπαταρία...» λένε τώρα οι ειδικοί
Αργεντινή: Εισροή υδάτων και black out στην μπαταρία «εξαφάνισαν» το υποβρύχιο San Juan

Το μυστήριο λύθηκε 12 ημέρες μετά - Επίλογος στην  τραγωδία με τους 44 αγνοούμενους μέλη του πληρώματος με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου

Εισροή υδάτων που προκάλεσαν βραχυκύκλωμα και black out στην μπαταρία που τροφοδοτεί όλα τα όργανα... Το μυστήριο της εξαφάνισης του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan λύθηκε. Η τραγωδία ολοκληρώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών για τα αίτια που χάθηκε το υποβρύχιο, παρασύροντας στην άβυσσο τους 44 ναυτικούς που το υπηρετούσαν.


Δώδεκα ημέρες μετά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Αργεντινής, ανακοίνωσε τα αίτια που προκλήθηκε αυτή η τραγωδία, δίνοντας ένα τέλος στο δράμα των συγγενών και των φίλων όσων βρήκαν τραγικό θάνατο στο βάθος του Ατλαντικού Ωκεανού, στις 15 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε, το υποβρύχιο έβαλε νερά από το σύστημα σνόρκελ, το οποίο επιτρέπει σε ένα υποβρύχιο να λειτουργεί κανονικά ενώ βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού, έχοντας τη δυνατότητα να παίρνει αέρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Τα νερά προκάλεσαν βραχυκύκλωμα, με συνέπεια να απενεργοποιηθεί η μπαταρία τροφοδοσίας του San Juan, το οποίο ήταν ένα σκάφος παλιάς τεχνολογίας. Συνέπεια ήταν να πάψει η λειτουργία των οργάνων και να χαθεί κάθε επαφή με τον «πάνω κόσμο».
Η βλάβη που είχε παρουσιάσει το υποβρύχιο είχε αναφερθεί από τον κυβερνήτη του, πριν επέλθει η καταστροφή. Το υποβρύχιο έβαζε νερά από τον αναπνευστήρα και είχε λάβει κατεπείγουσα εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι Mar de Plata. Ξεκινώντας το ταξίδι της επιστροφής, η τραγωδία εκτυλίχθηκε σε ελάχιστο χρόνο. Τα νερά κατέκλυσαν την μπαταρία, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

«Έπρεπε να απομονώσουν την μπαταρία και να συνεχίσουν να πλέουν προς το λιμάνι με άλλη μπαταρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του  υπουργείου, επιρρίπτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στη διοίκηση και στο πλήρωμα του υποβρυχίου.

Την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ανεύρεση του υποβρυχίου, μεταξύ των συγγενών των 44 μελών του πληρώματος αρχίζουν να καταγράφονται αντιπαραθέσεις. Από τη μία βρίσκονται εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν την ελπίδα από την άλλη εκείνοι που λένε ότι είναι πλέον καιρός να αποδεχθούν ότι οι αγαπημένοι τους δεν θα επιστρέψουν ζωντανοί.

Ορισμένοι από τους συγγενείς επισημαίνουν ότι επικεντρώνονται στην έλλειψη απτών στοιχείων ότι σημειώθηκε υποθαλάσσια έκρηξη και στο ενδεχόμενο το υποβρύχιο να είχε καταφέρει να ανέβει αρκετά κοντά στην επιφάνεια προκειμένου να ανατροφοδοτηθεί με οξυγόνο αφού τα ίχνη του χάθηκαν.

Ωστόσο η Ιτάτι Λεγκουισαμόν δηλώνει πως πιστεύει ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός. «Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ζωντανοί» είπε στους δημοσιογράφους με τρεμάμενη φωνή μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν είναι κάτι που θέλω. Τον αγαπώ, τον λατρεύω. Άφησε πίσω τη μητέρα και της αδελφή του, ωστόσο δεν έχει κανένα νόημα να είμαι πεισματάρα».
«Άλλες οικογένειες μου επιτίθενται για όσα υποστηρίζω» τόνισε η ίδια. «Γιατί όμως δεν το έχουν βρει ακόμα; Γιατί δε μας λένε την αλήθεια;» διερωτήθηκε.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Στην Αργεντινή
Γυναίκα έκοψε το μόριο άνδρα με ψαλίδα κατά τη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού

Η γυναίκα ωστόσο δίνει διαφορετική εκδοχή και λέει ότι όλα έγιναν όταν δέχθηκε σεξουαλική επίθεση

Ένα ερωτικό θρίλερ απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Αργεντινή με έναν μουσικό να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αφού μια γυναίκα του έκοψε το μόριο με ψαλίδα.


Ο Sergio F. υποστηρίζει ότι το μόριο του το έκοψε η όμορφη αρχιτέκτοντας Brenda Barattini κατά τη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού.

Η ίδια, ωστόσο, δίνει διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι ήταν σε άμυνα όταν δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον 40χρονο μουσικό.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Sergio F. ο πελάτης του ήταν δεμένος και ερεθισμένος όταν συνέβη το μοιραίο. Αντίθετα ο δικηγόρος της άλλης πλευράς υποστηρίζει ότι η 26χρονη πελάτισσά του υπερασπίστηκε τον εαυτό του όταν δέχθηκε επίθεση από τον 40χρονο αφού πρώτα αυτός την ξεγέλασε και μπήκε στο διαμέρισμά της.

«Τον άφησε να μπει στο διαμέρισμά της επειδή είναι μέλος ροκ μπάντας και γνωστός του αδερφού της αλλά αντί να της δείξει το μουσικό όργανό του, της επιτέθηκε και η πελάτισσά μου αντέδρασε. Αν η αντίδραση ήταν υπερβολική τότε αυτό θα το κρίνετε εσείς» είπε στο δικαστήριο ο δικηγόρος της 26χρονης.

Ο δικηγόρος του μουσικού από την πλευρά του επέμεινε ότι «όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού όταν ο πελάτης μου ήταν δεμένος».

Η Brenda, η οποία κρατείται, αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχολογικά τεστ για το άγριο περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο στην πόλη Κόρδοβα.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ
Κίνα: Στρατηγός αυτοκτόνησε μετά την έναρξη έρευνας σε βάρος του

Ο Ζιανγκ Γιανγκ αντιμετώπιζε έρευνα για τις σχέσεις του με δύο ανώτερους στρατιωτικούς που έχουν εκπέσει από τα αξιώματά τους

Ένας ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων της Κίνας, ο στρατηγός Ζιανγκ Γιανγκ, αυτοκτόνησε στο σπίτι του την Πέμπτη 23η Νοεμβρίου μετά την έναρξη έρευνας σε βάρος του από τις αρχές, μετέδωσαν σήμερα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.


Μέλος της ισχυρής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, ο Ζιανγκ αντιμετώπιζε έρευνα για τις σχέσεις του με δύο ανώτερους στρατιωτικούς που έχουν εκπέσει από τα αξιώματά τους, τους Γκούο Μποσιόνγκ και Σου Καϊχού, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Έχουν ενημερωθεί οι ΗΠΑ
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ίσως ετοιμάζεται για νέα πυραυλική δοκιμή

Η ιαπωνική κυβέρνηση τέθηκε σε κατάσταση επαγρύπνησης μετά τον εντοπισμό ραδιοεπικοινωνιών, που υποδεικνύουν ότι μια νέα δοκιμή ίσως γίνει εντός ημερών

Οι αρχές της Ιαπωνίας εντόπισαν ραδιοεπικοινωνίες που ενδέχεται να σημαίνουν ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για μια ακόμη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, πάντως αυτού του είδους τα σήματα δεν είναι ασυνήθιστα και οι εικόνες που καταγράφουν οι δορυφόροι δεν κατέγραψαν νέες δραστηριότητες σε πεδία δοκιμών, δήλωσε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην ιαπωνική κυβέρνηση.


Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευε βαλλιστικούς πυραύλους με ρυθμό δύο ή τριών τον μήνα από τον Απρίλιο, όμως οι δοκιμές διακόπηκαν τον Σεπτέμβριο, μετά την εκτόξευση ενός που πέρασε πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Οι ραδιοεπικοινωνίες που εντοπίστηκαν «δεν αρκούν για να ειπωθεί με βεβαιότητα» εάν επίκειται άμεσα νέα δοκιμή, είπε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε αργά τη Δευτέρα ότι η ιαπωνική κυβέρνηση τέθηκε σε κατάσταση επαγρύπνησης μετά τον εντοπισμό αυτών των ραδιοεπικοινωνιών, που υποδεικνύουν ότι μια νέα δοκιμή ίσως γίνει εντός ημερών. Όμως το πρακτορείο σημείωσε ότι τα σήματα μπορεί κάλλιστα να σχετίζονταν με χειμερινά γυμνάσια του στρατού της Βόρειας Κορέας.

Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγή της κυβέρνησης στη Σεούλ, μετέδωσε εξάλλου ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα ενδείξεις πως ίσως επίκειται νέα εκτόξευση πυραύλου κι έδωσαν εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση.
Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα αυτά ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ, είπε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τη Βόρεια Κορέα.

«Σε αυτό το στάδιο πρόκειται για μια προσπάθεια με αιχμή του δόρατος τη διπλωματία, η οποία υποστηρίζεται από στρατιωτικές επιλογές», είπε ο Μάνινγκ και πρόσθεσε ότι «η συμμαχία» της Ουάσινγκτον και της Σεούλ «παραμένει ισχυρή και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση ή επίθεση της Βόρειας Κορέας».

Δύο πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση ενήμερες για τον φάκελο που αφορά τις βορειοκορεατικές δραστηριότητες είπαν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για στοιχεία που να δείχνουν πως η Πιονγκγιάνγκ θα προχωρήσει σύντομα σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, αλλά πρόσθεσαν πως δεν θα εξέπληττε την Ουάσινγκτον μια τέτοια εξέλιξη.

Στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ σημειώνουν ότι η Βόρεια Κορέα στο παρελθόν έχει στείλει παραπλανητικά σήματα που υποδείκνυαν πως προετοιμαζόταν για δοκιμές, εν μέρει για να αποκρύψει τις πραγματικές προετοιμασίες και εν μέρει για να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των αμερικανικών και συμμαχικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Το... αχαλίνωτο πάθος τους δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν δύο νεαροί «ξαναμμένοι» άντρες από τη Μελβούρνη, οι οποίοι δε δίστασαν να κάνουν σεξ σε δημόσια θέα, μπροστά σε σταθμό τρένων!

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom