Νέα

Διεθνεις ειδησεις / Επικαιροτητα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AmoKomA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Σε 13 χρόνια αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης του Πιστόριους
Μετά από έφεση υπέρ του νόμου κατά της αρχικής απόφασης

Σε 13 χρόνια και πέντε μήνες αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης στον Οσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο εφέσεων στην Νότια Αφρική.

Στην απόφασή του το Εφετείο ισχυρίστηκε ότι η αρχική ποινή του για έξι χρόνια ήταν «συγκλονιστικά επιεικής».

Ο Πιστορίους βρίσκεται στη φυλακή από τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη δίκή του κατά την οποία κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συντρόφου του την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, σε μια υπόθεση που προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Ν.Υόρκη: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την Ημέρα των Ευχαριστιών
Πάνω από 3,5 εκ. πολίτες στις εκδηλώσεις αναφέρεουν τα αμερικανικά μέσα

Νέα Υόρκη, Αποστολή

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν χθες στη Νέα Υόρκη την 91η ετήσια παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών η οποία σηματοδοτεί τη έναρξη της εορταστικής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά Μέσα ενημέρωσης περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι έδωσαν το παρόν στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης, αψηφώντας το κρύο αλλά και το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, μόλις έναν μήνα μετά την επίθεση στο Μανχάταν που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Μεταξύ των ισχυρών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν από το Central Park ως το πολυκατάστημα Macy’s, ήταν ελεύθεροι σκοπευτές που είχαν ακροβολισθεί στις ταράτσες, αστυνομικοί εξοπλισμένοι με ανιχνευτές ακτινοβολίας όπως και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών.

Φορτηγά του Δήμου είχαν γεμίσει με σακιά άμμου κεντρικά σημεία και σταυροδρόμια ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο επίθεσης με όχημα ή φορτηγό προς το συγκεντρωμένο πλήθος, μετά και την πρόσφατη επίθεση με ημιφορτηγό σε ποδηλατόδρομο στο Μανχάταν, όπου σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι, ανήμερα των εορτασμών για το Χάλοουιν.

Την επίθεση διέπραξε 29 χρόνος Ουζμπεκος στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πέρυσι η τρομοκρατική οργάνωση είχε προειδοποιήσει ότι η παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών θα ήταν ένας εξαιρετικός στόχος.

Black Friday
Σήμερα, μια μέρα μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών, τα καταστήματα σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν πολύ μεγάλες προσφορές που φτάνουν μέχρι και το -80%. Πρόκειται για τη λεγόμενη Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) η οποία ξεκίνησε πριν 65 χρόνια και σηματοδοτεί την έναρξη της εμπορικής σεζόν των Χριστουγέννων.

Οι πόρτες των καταστημάτων ανοίγουν στις πέντε το πρωί όπου καταναλωτές εφορμούν στα καταστήματα, έχοντας ξενυχτήσει όλη νύχτα απ/έξω, σχηματίζοντας ατελείωτες ουρές προκειμένου να προλάβουν τις προσφορές. Το έθιμο κρατά για τα επόμενα δυο Σαββατοκύριακα, οπότε και ο τζίρος των καταστημάτων φθάνει τα ύψη.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Οι ΗΠΑ στέλνουν τα «αόρατα» για τα ραντάρ F-22 στη Ν.Κορέα
Προχωρώντας έτσι σε επίδειξη δύναμης έναντι της Πιονγκγιάνγκ

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν στη Νότια Κορέα «αόρατα» για τα ραντάρ αεροσκάφη F-22 Raptor για να συμμετάσχουν σε κοινά γυμνάσια με τις νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις, προχωρώντας έτσι σε επίδειξη δύναμης έναντι της Πιονγκγιάνγκ.

Έξι τέτοια αεροσκάφη, η βάση των οποίων είναι η Οκινάουα, στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος, θα αναπτυχθούν στη Νότια Κορέα για μια πενθήμερη στρατιωτική άσκηση που βαπτίστηκε Vigilant Ace («Άγρυπνος Άσος») και θα αρχίσει την 4η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.
Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των F-22 που θα πάρουν μέρος στα γυμνάσια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα αμερικανικά αεροσκάφη θα πάρουν μέρος σε ασκήσεις το σενάριο των οποίων προβλέπει την εκτέλεση πληγμάτων ακριβείας μαζί με νοτιοκορεάτικα μαχητικά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε η Βόρεια Κορέα να ενταχθεί εκ νέου στη μαύρη λίστα των «κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», για να εντείνει την πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Στις αρχές του Οκτωβρίου, οι ΗΠΑ είχαν στείλει να πετάξουν πάνω από την κορεατική χερσόνησο δύο υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer, κάνοντας μα επίδειξη δύναμης στην Πιονγκγιάνγκ, στο πλαίσιο κοινών γυμνασίων με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
Εξάλλου προ ολίγων εβδομάδων έγιναν για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια αεροναυτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή τριών αεροπλανοφόρων και επτά νοτιοκορεάτικων πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων τριών αντιτορπιλικών.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δοκιμαστικά τον Ιούλιο δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που δυνητικά θα μπορούσαν να πλήξουν την ενδοχώρα των ΗΠΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο προχώρησε στην έκτη της δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου, του ισχυρότερου μέχρι σήμερα.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Μεσόγειος: 1.500 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες ημέρες
Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή χθες πάνω σε πλεούμενο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα, ανατολικά της Λιβύης, γνωστοποίησε η οργάνωση SOS Méditerranée.

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή χθες πάνω σε πλεούμενο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα, ανατολικά της Λιβύης, γνωστοποίησε η οργάνωση SOS Méditerranée.

Συνολικά περίπου 1.500 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες, κατά τη διάρκεια περίπου δεκαπέντε επιχειρήσεων διάσωσης οι οποίες εκτυλίχθηκαν στα διεθνή ύδατα, ανοικτά της Λιβύης.

Το θύμα βρέθηκε πάνω σε ένα φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν 108 μετανάστες, ανάμεσά τους 16 γυναίκες και 34 παιδιά, κυρίως από την Ερυθραία, τους οποίους διέσωσε το πλοίο Aquarius, το οποίο έχει ναυλώσει η SOS Méditerranée.

Επιβαίνοντες στο φουσκωτό εξήγησαν στο ιατρικό προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) που συμμετείχαν στην αποστολή του Ακουάριους ότι η νέα γυναίκα πέθανε αμέσως μετά τον απόπλου, λόγω των επιπλοκών που αντιμετώπιζε εξαιτίας μιας πρόσφατης γέννας. Προ ημερών, το παιδί της είχε γεννηθεί νεκρό, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες αυτούς.

Το Ακουάριους πήρε μέρος την Τετάρτη σε άλλες δύο επιχειρήσεις, η μία από τις οποίες έγινε σε συνεργασία με ένα πλοίο του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού και επέτρεψε να διασωθούν 279 άνθρωποι, ανάμεσά τους περίπου εκατό γυναίκες και παιδιά.



Τους διασωθέντες παρέλαβε από το Ακουάριους το σκάφος Diciotti του ιταλικού Λιμενικού Σώματος.

Το κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στη Ρώμη ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης πως άλλοι 1.100 άνθρωποι διασώθηκαν την προηγουμένη στην κεντρική μεσόγειο σε 11 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας περίπου 114.600 μετανάστες έχουν φθάσει μέχρι τώρα στις ιταλικές ακτές από την 1η Ιανουαρίου· ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά σχεδόν 32% σε σύγκριση με αυτόν που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Η μείωση σημειώθηκε κυρίως το δεύτερο εξάμηνο, με τις αφίξεις να πέφτουν στις 11.500 τον Ιούλιο (23.500 τον Ιούλιο του 2016) και στις 5.900 τον Οκτώβριο (27.300 έναν χρόνο νωρίτερα).

Σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επισήμανε ότι οι μετανάστες που περνούν από την ανατολική Μεσόγειο, μέσω Τουρκίας, αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο (στους 3.300 τον Ιούλιο, τους 4.500 τον Αύγουστο και τους 6.600 τον Σεπτέμβριο).

Την 20ή Νοεμβρίου η Ύπατη Αρμοστεία είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη Μεσόγειο είναι περίπου 3.000 φέτος. Στον αριθμό αυτό προστίθενται άλλοι 57 νεκροί μετανάστες στους ευρωπαϊκούς δρόμους και στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Μετά την επιβεβαίωση ότι υπήρξε έκρηξη
Αργεντινή: «Διαλύθηκαν οι ελπίδες» να βρεθεί ζωντανό το πλήρωμα του υποβρυχίου

Μας είπαν ότι είναι όλοι νεκροί, είπαν οι συγγενείς - Ποιοι ήταν οι 44 ναυτικοί που χάθηκαν - Πότε έγινε η έκρηξη που ανακοινώθηκε μόλις χθες, πώς θα συνεχιστούν οι έρευνες στο εξής

Δεν υπάρχουν πια ελπίδες ότι το 44μελές πλήρωμα του αργεντίνικου υποβρυχίου θα βρεθεί ζωντανό, παρ'ότι οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η επιβεβαίωση από το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής πως σημειώθηκε έκρηξη κατά τις πρώτες ώρες εξαφάνισής του από τα ραντάρ, αν και δεν θεωρείται 100% εξακριβωμένη, έφερε πόνο και δάκρυα στους συγγενείς που από την περασμένη Τετάρτη αγωνιούσαν για νέα των δικών τους ανθρώπων.


«
Οι ελπίδες ότι μπορεί να βρεθούν ζωντανά τα 44 μέλη του πληρώματος έχουν διαλυθεί, αφού το ναυτικό ανακοίνωσε ότι έχει εντοπιστεί έκρηξη», μεταδίδει στο ρεπορτάζ του το BBC και εστιάζει στον ανθρώπινο πόνο αλλά και την οργή, που διαδέχθηκαν τα νέα.

Το υποβρύχιο ARA San Juan εξαφανίστηκε από την προηγούμενη Τετάρτη, στις 15 Νοεμβρίου και έκτοτε μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διεξάγεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με την αρωγή αμερικανικών, ρωσικών και βρετανικών δυνάμεων.

Μόλις χθες όμως ανακοινώθηκε πως κατά τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση, εντοπίστηκε από την Οργάνωση της Συνθήκης για την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών (CTBTO), τον διεθνή οργανισμό που ελέγχει το ενδεχόμενο διεξαγωγής μυστικών πυρηνικών δοκιμών, ανιχνεύθηκε ένα «ασυνήθιστο σήμα». Το «υποθαλάσσιο κρουστικό κύμα» που ανιχνεύτηκε την 15η Νοεμβρίου ήταν σύντομης διάρκειας, ασυνήθιστο και μη φυσικό στην προέλευσή του, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ειδικός μηχανικός της CTBTO Μάριο Ζαμπόλι. «Θα μπορούσε να συνάδει με μια έκρηξη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η είδηση καταρράκωσε τους συγγενείς που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην βάση Μαρ ντε Πλάτα. Κάποιοι αντέδρασαν με οργή και κάποιοι ξέσπασαν σε δάκρυα, όμως όλοι κατηγόρησαν το ναυτικό της Αργεντινής πως τους έκρυβε επί τόσες ημέρες την αλήθεια. «Οι μπάσταρδοι σκότωσαν τον αδερφό μου. Τον σκότωσαν γιατί τον έβαλαν να ταξιδέψει μ' αυτό το υποβρύχιο», δήλωσε ένας άντρας.

Ο Λουίς Ταλιαπιέτρα, πατέρας του Νταμιάν, που ήταν μέλος του πληρώματος, μιλώντας σε αργεντίνικο ραδιόφωνο, είπε πως το ναυτικό τους ενημέρωσε ότι σύσσωμο το πλήρωμα του υποβρυχίου σκοτώθηκε κατά την έκρηξη, που έγινε σε βάθος 200 μέτρων.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Στη Βραζιλία
Σοκαριστικό βίντεο: Γυναίκα μαχαιρώνεται μέχρι θανάτου από γυναίκα μετά από καβγά στο δρόμο

Τελικά έπεσε νεκρή μπροστά στα μάτια της κόρης της

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τη στιγμή που μια 39χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία να πέφτει νεκρή μετά από αλλεπάλληλες μαχαιριές που δέχθηκε από άλλη γυναίκα οδηγό μετά από καβγά που είχαν στη μέση του δρόμου.


Όπως φαίνεται στις εικόνες η άλλη γυναίκα, η οποία όπως προέκυψε ονομάζεται Islay Cristina Pereira de Sousa, είχε στα χέρια της μια λεπίδα με την οποία μάλιστα χάραξε και το αυτοκίνητο της Motta.

Μετά την κίνηση αυτή η Motta εξοργίστηκε και άρχισε να χτυπάει την de Sousa όταν ξαφνικά έκανε ένα βήμα πίσω πιάνοντας το στήθος της. Στη συνέχεια μπαίνει στο αυτοκίνητό της ενώ η αντίπαλός της έχει σκύψει στο έδαφος για να μαζέψει τα πράγματα που έπεσαν από την τσάντα της.
Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η Motta καταρρέει πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου της μπροστά στα μάτια της 13χρονης κόρης της.

Ο σύζυγος της Motta δήλωσε ότι όλα ξεκίνησν όταν η σύζυγός του παραβίασε έναν ερυθρό σηματοδότη. «Η άλλη γυναίκα την απείλησε ότι θα τη χτυπήσει και η σύζυγός μου κατέβασε το παράθυρο για να τη ρωτήσει αν είναι τρελή. Τότε η άλλη γυναίκα ξεκίνησε να την καταδιώκει και τελικά είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη» περιέγραψε τι συνέβη ο σύζυγος της Motta.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Τέλος για το κόμμα του Πουτζντεμόν η μονομερής ανεξαρτησία της Καταλονίας

Το κόμμα του αποπεμφθέντος από τη Μαδρίτη τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, προκρίνει στο εξής τις διαπραγματεύσεις με το ισπανικό κράτος, αποκηρύττοντας μια μονομερή ρήξη, δήλωσε η γενική συντονίστριά του.
Ο «’διμερής χαρακτήρας’ είναι απαραίτητος», δήλωσε η Μάρτα Πασκάλ στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες τα δύο κυριότερα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, το κεντρώο - κεντροδεξιό PdeCat του κ. Πουτζντεμόν και η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC), πρόκειται να αποκηρύξουν στα προγράμματά τους τη μονομερή ρήξη.
Remaining Time -0:00
Fullscreen
Unmute
Για την ανεξαρτησία, «μας λείπουν πράγματα: ότι αυτό θα προκαλέσει ένα αποτέλεσμα και κυρίως να μεγαλώσουμε με όρους πλειοψηφίας, να υπολογίζουμε σε περισσότερους ανθρώπους, πρέπει να είμαστε πιο πολλοί».
Στις 27 Οκτωβρίου το καταλανικό περιφερειακό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μια μονομερή ανακοίνωση την οποία ακολούθησε η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να θέσει την περιφέρεια υπό κηδεμονία, προκαλώντας μια κρίση χωρίς προηγούμενο στην Ισπανία από την εποχή της επανόδου στη δημοκρατία το 1978.
Τις ημέρες που ακολούθησαν οι αξιωματούχοι που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας απέφυγαν να προκαλέσουν περαιτέρω το ισπανικό κράτος, που απέπεμψε το σύνολο της καταλανικής κυβέρνησης.
Αν και τα μισά μέλη της καταλανικής κυβέρνησης έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση για «εξέγερση» και «ανταρσία», τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας δέχθηκαν να συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές που προκήρυξε η Μαδρίτη για τις 21 Δεκεμβρίου στην Καταλονία.
Οι βουλευτές του κόμματος ERC, που υποστηρίζει επίσης ότι πρέπει να εξασφαλιστεί περισσότερη υποστήριξη στην Καταλονία, έχουν ωστόσο μια πιο σκληρή γραμμή από εκείνη του κόμματος του κ. Πουτζντεμόν.
«Τώρα η διαδικασία οικοδόμησης της Δημοκρατίας ξεκίνησε. Θέλουμε να αποτελέσει το αντικείμενο μιας διαπραγμάτευσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρότζερ Τόρεντ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ERC, εκτιμώντας ότι οι εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου μοιάζουν με δημοψήφισμα. «Είναι γι΄ αυτό που καλούμε την ισπανική κυβέρνηση να αποδεχθεί τα αποτελέσματα».
Στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2015, τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών (72 σε σύνολο 135) στο περιφερειακό κοινοβούλιο, σε αριθμό ψήφων ωστόσο έλαβαν το 47% των ψήφων. Τα κόμματα που τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας ή που δεν παίρνουν ανοικτά θέση πήραν περισσότερες ψήφους και ποσοστό 51%.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινωνία εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη σχεδόν σε ίσα μέρη για την ανεξαρτησία και τα αποτελέσματα αυτή την ώρα μοιάζουν αρκετά με εκείνα του 2015, που ανέδειξαν στην κορυφή το ERC.
Ισπανία
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Λέγεται O'Naturel
Ανοιξε το πρώτο εστιατόριο για γυμνιστές στο Παρίσι

Οι πελάτες απαιτείται να αφήσουν όλα τους τα ρούχα και τα παπούτσια στην είσοδο - Εξαιρούνται οι κυρίες που μπορούν να κρατήσουν τα ψηλοτάκουνά τους

Βγάλτε το παλτό, το πουκάμισο, βγάλτε τα πάντα. Προχωρήστε με αδαμιαία περιβολή και καθίστε στο τραπέζι: Στις αρχές Νοεμβρίου, το πρώτο παρισινό εστιατόριο για γυμνιστές άνοιξε τις πύλες του.


Καλώς ήρθατε στο «O'Naturel». Ένα μεγάλο ριντό καλύπτει τη βιτρίνα του ρεστοράν, που σκόπιμα δεν διακρίνεται εύκολα στην ήσυχη οδό Γκραβέλ στο ανατολικό Παρίσι. Μόνο το όνομα και ένα μενού δείχνουν στους πελάτες ότι χτυπούν τη σωστή πόρτα.

Η ιδέα για τη λειτουργία του εστιατορίου ανήκει στους δίδυμους Μάικ και Στεφάν Σααντά, 42 ετών, γέννημα θρέμμα της γειτονιάς αυτής, πρώην ασφαλιστές, που δεν κάνουν γυμνισμό. Τα δύο αδέλφια αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να «κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν» τους γυμνιστές αλλά και να αντιληφθούν πως υπάρχει ζήτηση σε αυτόν τον τομέα.
Στο ρεστοράν των Σααντά στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο πελάτης καλείται να αφήσει τα ρούχα και τον υπολογιστή του στο βεστιάριο, σε ειδικές θυρίδες που κλειδώνουν. Κρατά μόνο τις παντοφλίτσες που έχει φέρει από το σπίτι (εξαιρούνται οι γυναίκες που μπορούν, αν θέλουν, να συνεχίσουν να φορούν τα ψηλοτάκουνά τους). «Ο ρόλος μας είναι να τους κάνουμε να νιώθουν άνετα. Από τη στιγμή που μπαίνουν στην αίθουσα, τους συνοδεύουμε στο τραπέζι τους, τους καθησυχάζουμε λέγοντας ότι δεν είναι όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω τους».

Μέσα στη μικρή αίθουσα με τους μπλε τοίχους, τα 20 τραπέζια και τη λιτή διακόσμηση, τα καθίσματα στις καρέκλες σκεπάζονται από μαύρο κάλυμμα μιας χρήσης για λόγους υγιεινής. Τα μόνα υφάσματα στο ρεστοράν είναι τα τραπεζομάντηλα, οι πετσέτες φαγητού και τα ρούχα των πέντε εργαζομένων στο ρεστοράν, που είναι οι δύο διευθυντές που εξυπηρετούν, και άλλοι τρεις εργαζόμενοι στην κουζίνα, καθώς αυτοί σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να είναι ντυμένοι.

Το μικρό εστιατόριο που επιδιώκει να γίνει γαστρονομικό στέκι λειτουργεί μόνο βραδινές ώρες, από τις 19.30 έως τις 23. 00 και η κράτηση είναι υποχρεωτική. Προτείνει εκλεπτυσμένη κουζίνα με περιορισμένο αριθμό πιάτων και επιδόρπιων και μια επιλογή καλών κρασιών, όπως τα μπιστρό. Η τιμή κατ' άτομο κυμαίνεται από 39 έως 49 ευρώ με ένα μενού vegan ως επιλογή.

Χιλιάδες Γάλλοι που δηλώνουν λάτρεις του γυμνισμού αναμένεται να δοκιμάσουν την εμπειρία αυτή. Πάντως τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, η πλειονότητα των πελατών ήταν άνδρες.

Το 12ο διαμέρισμα φιλοδοξεί να είναι το κέντρο του παρισινού γυμνισμού. Πράγματι εκεί υπάρχει ήδη δημοτική πισίνα, η οποία τρεις ημέρες της εβδομάδας διατίθενται στους γυμνιστές. Το φετινό καλοκαίρι άνοιξε επίσης χώρος για γυμνιστές στην καρδιά του δάσους της Βενσέν που έμεινε ανοικτός έως τις 15 Οκτωβρίου, για να κλείσει για χειμώνα.


 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Ντοκιμαντέρ για το πλέον ανεξιχνίαστο μυστήριο στις ΗΠΑ
Zodiac: Βρήκαν την ταυτότητα του διαβόητου serial killer που δεν «πιάστηκε» ποτέ;

Δύο εμπειρογνώμονες συνδέουν τα στοιχεία της δολοφονίας μίας 18χρονης που πιθανολογείται να είναι θύμα του Zodiac - Πώς τον συνδέουν με τον ύποπτο που είχε ανακριθεί από την αστυνομία για την υπόθεση

Με τα ξανθά μαλλιά του και τα ασυνήθιστα χοντρά μυωπικά γυαλιά του οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν το πρόσωπο του διαβόητου serial killer Zodiac.


Ο δολοφόνος πυροβόλησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου πέντε ανθρώπους, δύο ζευγάρια και έναν οδηγό ταξί. στη βόρεια Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Διψώντας για να τραβήξει την προσοχή πάνω του, ο serial killer αργότερα έστειλε στον Τύπο μία σειρά κωδικοποιημένων μηνυμάτων αφήνοντας υπονοούμενα για την ταυτότητά του, όμως ποτέ δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη.

Ο Zodiac δολοφονούσε θύματα στις περιοχές της Μπενίτσια, του Βαλέχο, της λίμνης Μπεριέσα και του Σαν Φρανσίσκο από τον Δεκέμβριο του 1968 μέχρι και τον Οκτώβριο του 1969. Τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες 16-29 υπήρξαν τα θύματά του. Το όνομα Zodiac προέκυψε μετά από τις επιστολές που έστελνε στην αστυνομία και τον Τύπο.

Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, δύο εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι έχουν κάνει μία σημαντική διαπίστωση για την υπόθεση και θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι ένας ύποπτος που είχε ανακριθεί για πρώτη φορά σχετικά με τη δολοφονία μίας έφηβης το 1966, η οποία θεωρούνταν ως πιθανό θύμα του Zodiac.

Σε ένα νέο, ανατριχιαστικό, ντοκιμαντέρ, ο πρώην ντετέκτιβ του LAPD, Σαλ Λαμπαρμπέρα και ο εμπειρογνώμονας, Κεν Μέινς, εξετάζουν τα στοιχεία από τη δολοφονία της 18χρονης Cheri Jo Bates, η οποία χτυπήθηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Καλιφόρνια.

Ανακάλυψαν ότι ο πραγματικός ύποπτος στην υπόθεση, ο Ρος Σάλιβαν, ταίριαζε στην περιγραφή του Zodiac, η οποία είχε δοθεί από έναν αυτόπτη μάρτυρα κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας για άλλη δολοφονία.  Μία φωτογραφία του Σάλιβαν, που σήμερα θα είναι 76 ετών, τον δείχνει να φορά ένα ζευγάρι χοντρά γυαλιά που μοιάζουν με αυτά στο σκίτσο της αστυνομίας για τον Zodiac.

Μιλώντας αποκλειστικά στη Daily Mail, ο εμπειρογνώμονας Μέινς εξήγησε ότι το χρονικό διάστημα που πέρασε από τις δολοφονίες θα ήταν ευκολότερο να συλληφθεί ο δολοφόνος. «Ο χρόνος ήταν σύμμαχος. Ο Zodiac είχε συνδεθεί με πέντε δολοφονίες σε ένα ανατριχιαστικό δεκάμηνο, μεταξύ του Δεκεμβρίου 1968  και Οκτωβρίου, αλλά υπήρχαν υποψίες ότι μπορεί να ήταν υπεύθυνος για δεκάεδες άλλος στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ένα πιθανό θύμα του ήταν η Cheri Jo Bates, η οποία βρέθηκε με τραύματα από μαχαίρι, παρόμοια με αυτά που έφεραν τα επιβεβαιωμένα θύματα του Zodiac. Τότε, ο Σάλιβαν είχε επισημανθεί από τον τοπικό τύπο ως ύποπτος και τον ανέκρινε η αστυνομία.
Γιατί ο Σάλιβαν θεωρείται ύποπτος


Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο  «Zodiac Killer: Case Closed?», οι δύο ειδικοί θεωρούν ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι η Bates δολοφονήθηκε από τον Zodiac και πιστεύουν ότι «δείχνουν» τον Σάλιβαν ως τον βασικό ύποπτο. Το πού βρίσκεται σήμερα είναι άγνωστο.

Το 1968, όταν έγιναν οι πρώτες δολοφονίες του Zodiac ο Σάλιβαν είχε συλληφθεί για «αλλόκοτη συμπεριφορά» στη Σάντα Μπάρμπαρα, σε ένα σημείο αρκετά κοντά από τον τόπο των εγκλημάτων. Επίσης, συνήθιζε να δουλεύει στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, όχι πολύ μακριά από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα της 18χρονης.

Οι δύο εμπειρογνώμονες μίλησαν επίσης με πρώην συναδέλφους τους που υπηρετούσαν εκείνο το χρονικό διάστημα, και οι οποίοι περιέγραψαν τον Σάλιβαν ως έναν «ήσυχο άνθρωπο», ο οποίος πάντα φορούσε τα ίδια μιλιτέρ ρούχα και στρατιωτικές αρβύλες. Αυτό το στοιχείο φαίνεται ότι «δένει» με το αποτύπωμα από αρβύλες που βρέθηκαν στον τόπο των επιβεβαιωμένων δολοφονιών του Zodiac.

Ο πρώην εργαζόμενος της βιβλιοθήκης μοιάζει επίσης πολύ με το σκίτσο που δόθηκε στη δημοσιότητα, όταν οι Αρχές ζήτησαν πληροφορίες. Και οι δύο άνδρες φορούσαν παρόμοια γυαλιά και είχαν παρόμοια κουρέματα.

Επίσης, υπάρχουν στοιχεία στο background του Σάλιβαν που δείχνουν μία σύνδεση. Ο Zodiac ήταν γνωστός για τον σαρκασμό του προς τους αστυνομικούς με τα κωδικοποιημένα μηνύματα που συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ειδικούς ακόμη και 50 χρόνια μετά.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Σάλιβαν ήταν ένας Άγγλος φοιτητής, ο οποίος είχε δημοσιεύσει μία έρευνα σχετικά με την κρυπτολογία, πριν ξεκινήσουν οι δολοφονίες.

Ο Μέινς και ο Λαμπαρμπέρα εξετάζουν επίσης μία αγγελία σε ένα αντίγραφο της  San Francisco Chronicle για ένα κατάστημα, το οποίο είχε αρκετές ομοιότητες με τις εικόνες που έστελνε ο Zodiac στην αστυνομία.  Το κατάστημα πουλούσε επίσης εισιτήρια για μία τοπική όπερα, η οποία αναφερόταν στα γράμματα του Zodiac και το οποίο βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο όπου ζούσε τότε ο Σάλιβαν

Σχολιάζοντας το στοιχείο, ο Μέινς εξήγησε ότι πιστεύει πως ο χρόνος είναι ο σωστός για να αποκαλυφθεί τελικά η πραγματική ταυτότητα του Zodiac.


Ο υπερ-υπολογιστής αποκρυπτογραφεί τον Zodiac


Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται επίσης και η δουλειά ενός υπερυπολογιστή που χρησιμοποιήθηγκε για να προσπαθήσει να «σπάσει» τους κωδικούς του διαβόητου serial killer. Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δημιούργησε ένα λογισμικό που σχεδιάστηκε για να σπάσει τον κωδικό Ζ340, το διάσημο κρυπτογράφημα του Zodiac.



Τα κρυπτογραφήματα, που έστελνε στις εφημερίδες και στην αστυνομία, περιείχε γράμματα και σύμβολα που μπορεί να περιείχαν κρυμμένα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Ο Zodiac έστειλε συνολικά 20 γράμματα. Σε ορισμένα αποκάλυπτε δολοφονίες που είχε διαπράξει, σε κάποια απειλούσε ότι θα σπείρει τον πανικό και σε μερικά απλώς ενημέρωνε τους παραλήπτες για τα γούστα και την καθημερινότητά του. Σχεδόν όλα ξεκινούσαν με τη φράση: «Σας μιλάει ο Zodiac».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, Zodiac σκότωσε 37 ανθρώπους, αλλά δεν έχει αποδειχθεί κανένας φόνος πέρα από τα ζευγάρια και τον οδηγό του ταξί. Ο Zodiac ανέφερε φόνους, οι δράστες των οποίων είχαν ήδη συλληφθεί ή έδινε πληροφορίες που είχαν αναφερθεί στις εφημερίδες και θα μπορούσε να γνωρίζει ο καθένας.

Μέινς και Λαμπαρμπέρα ανέφεραν ότι η σύλληψη του Zodiac είναι πάντα μία ευκαιρία που δεν πρέπει να παρατήσουν. «Για μένα, ως ντετέκτιβ για πάνω από 28 χρόνια ήταν μία από τις πιο συναρπαστικές υποθέσεις. Μπορεί να έχεις χειριστεί τόσες υποθέσεις, αλλά πάντα σε ενδιαφέρουν οι περιπτώσεις αυτών των παλιών serial killer που δεν έχουν ακόμη λυθεί. Και το να λυθεί η πιο διάσημη ανεξιχνίαστη υπόθεση στις ΗΠΑ είναι μία μεγάλη ευκαιρία», δήλωσε ο Λαμπαρμπέρα.

H ιστορία του Zodiac μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο διά χειρός Ντέιβιντ Φίντσερ, με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Γκίλεγχαλ, Μαρκ Ράφαλο, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Είχε δηλωθεί ως κλεμμένο
Ξέχασε πού πάρκαρε και βρήκε το αυτοκίνητό του 20 χρόνια μετά

Το είχε δώσει σε πάρκινγκ πριν από 20 χρόνια και το είχε ξεχάσει – Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε επειδή το κτίριο που βρισκόταν έπρεπε να κατεδαφιστεί – Πλέον, πρέπει να το πάει σε μάντρα

Είκοσι χρόνια μετά βρήκε ένας Γερμανός το αυτοκίνητό του, που νόμιζε ότι το είχαν κλέψει. Η ιστορία ξεκινά στη Φρανφκούρτη το 1997, όταν ένας άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητό του, αλλά δεν μπορούσε να το βρει. Κατήγγειλε το γεγονός ως κλοπή.


Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, 20 χρόνια μετά, οι αρχές εντόπισαν το χαμένο όχημα. Όμως ανακάλυψαν ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος απλά είχε ξεχάσει πού είχε παρκάρει και θεώρησε ότι του το είχαν κλέψει. Το αυτοκίνητοι βρέθηκε σε ένα γκαράζ μέσα σε παλαιό βιομηχανικό κτίριο που πρόκειται να κατεδαφιστί. Το παλαιό αυτοκίνητο εμπόδιζε την κατεδάφιση και οι υπεύθυνοι κάλεσαν την αστυνομία να βρει τον ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, που πλέον είναι 76 ετών, πήγε στην αστυνομία με την κόρη του. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον λειτουργικό και πρέπει να το πάει σε μάντρα.
Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ξεχνάει πού το έχουν παρκάρει. Στο Μόνακο, ένας άντρας βρήκε το όχημά του δύο χρόνια αφότου το πάρκαρε και πήγε για ποτά. Το ανέφερε στην αστυνομία που εντόπισε το όχημα τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο απ' όπου ο άνδρας νόμιζε ότι είχε παρκάρει. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν πολλά χρήματα.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στην Σκωτία, όταν ένας άνδρας ξέχασε πού είχε παρκάρει. Το βρήκε έξι μήνες μετά. Κανείς δεν το είχε κλέψει, ωστόσο το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση είχε ξεπεράσει τις 5.000 λίρες.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Αστυνομικός χτυπά 25 φορές μποξέρ πεσμένο στο έδαφος για να τον συλλάβει

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο: Τουλάχιστον 235 νεκροί και 100 τραυματίες από επίθεση σε τέμενος
Την ώρα της προσευχής - Τριήμερο πένθος κήρυξε κυβέρνηση - Την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αιγυπτιακό λαό εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας

Έκρηξη σε τέμενος σημειώθηκε στην Αίγυπτο με τουλάχιστον 235 νεκρούς και 100 τραυματίες μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η έκρηξη έγινε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Παρασκευής και ταρακούνησε το βόρειο Σινά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ένοπλοι επιτέθηκαν και ενεργοποίησαν εκρητικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, την ώρα της προσευχής.


Τριήμερο πένθος κήρυξε κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 85 άνθρωποι, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.


Την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον αιγυπτιακό λαό εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας

Για ανείπωτη τραγωδία στο Σινά κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter και δηλώνει συγκλονισμένος, ενώ, παράλληλα, εκφράζει αλληλεγγύη στον αιγυπτιακό λάο.
«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Πάνω από 40 εκατ. οι σύγχρονοι σκλάβοι του κόσμου
Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν το 74% των σκλάβων

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων το ένα τέταρτο παιδιά, είναι αυτή τη στιγμή σκλάβοι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016.

Η πρόσφατη αποκάλυψη για την ύπαρξη σκλαβοπάζαρων Αφρικανών προσφύγων στη Λιβύη δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Η έννοια της σύγχρονης σκλαβιάς περιλαμβάνει την αναγκαστική εργασία, που αφορά 25 εκατομμύρια ανθρώπους και τους αναγκαστικούς γάμους (15 εκατομμύρια). Όμως οι αριθμοί αυτοί αναμφίβολα είναι υποτιμημένοι σε σχέση με την πραγματικότητα, υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας (ILO) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και η ομάδα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Walk Free Foundation που συνέταξαν την έρευνα.

Αναγκαστική εργασία

Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να εργαστούν σε ιδιώτες (το ένα τέταρτο), αλλά και σε εργοστάσια, σε εργοτάξια και σε αγρούς. Η έκθεση αναφέρει το παράδειγμα των 600 ψαράδων που κρατούνταν σε αλιευτικά στην Ινδονησία επί χρόνια.

Τα χρέη είναι η αιτία της αναγκαστικής εργασίας για περισσότερους από τους μισούς σκλάβους. Ωστόσο τα ναρκωτικά, η σωματική κακοποίηση, ο χαμηλός μισθός ή ακόμη και το γεγονός ότι εργάζονται πολύ μακριά από το σπίτι τους είναι μερικοί από τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να τους κρατούν δέσμιους.

Μεταξύ αυτών περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι ωθούνται στην πορνεία και λίγο περισσότερα από 4 εκατομμύρια είναι θύματα αναγκαστικής εργασίας από το κράτος (αναγκαστική εργασία στη φυλακή).

Γυναίκες και κορίτσια

Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν το 74% των σκλάβων, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 29 εκατομμύρια. Ένα στα τέσσερα θύματα της σύγχρονης σκλαβιάς είναι παιδί, δηλαδή περίπου 10 εκατομμύρια.

Περίπου 15,4 εκατομμύρια άνθρωποι παντρεύονται παρά τη θέλησή τους. Περισσότεροι από το ένα τρίτο είναι κάτω των 18 ετών και σχεδόν όλοι γυναίκες. Πρόκειται για μια μορφή σκλαβιάς ιδιαίτερα διαδεδομένης στην Αφρική και την Ασία. Εξάλλου οι γυναίκες αποτελούν το 99% των θυμάτων αναγκαστικής εργασίας που ωθούνται στην πορνεία.

Ασία

Το 62% των περιπτώσεων της «σύγχρονης σκλαβιάς» έχουν αποκαλυφθεί στην Ασία και τον Ειρηνικό. Αυτή η περιοχή κατατάσσεται πρώτη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θυμάτων, είτε πρόκειται για σεξουαλική εκμετάλλευση (73%) είτε τους αναγκαστικούς γάμους (55%).

Πρόσφυγες

«Πολλές εκθέσεις έχουν αναφερθεί ξεκάθαρα στη σχέση μεταξύ της μετανάστευσης και της διακίνησης ανθρώπων», υπογραμμίζει η έκθεση αυτή, κυρίως κατά μήκος των δρόμων που επιλέγουν οι πρόσφυγες. Τα τρία τέταρτα των προσφύγων που ερωτήθηκαν το 2017 στον δρόμο από τη Λιβύη ως την Ευρώπη απάντησαν ότι έπεσαν θύματα κακοποιήσεων που προσομοίαζαν με διακίνηση ανθρώπων.

«Οι παράτυποι μετανάστες --επιρρεπής στο να πέφτουν θύματα επιθέσεων, εκβιασμών, σεξουαλικών κακοποιήσεων-- ίσως στην αρχή της περιήγησής τους αποφασίσουν εθελοντικά να εναποθέσουν την τύχη τους σε διακινητές», επισημαίνει η έκθεση.

 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.200
Κριτικές
35
Like
5.844
Πόντοι
6.796
Εγινε κυβέρνηση στη Γερμανία?
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Εγινε κυβέρνηση στη Γερμανία?

Bild: Προς κοινή συνάντηση Μέρκελ, Σουλτς, Ζεεχόφερ με τον Σταϊνμάιερ
Την επόμενη εβδομάδα

Κοινή συνάντηση με την απερχόμενη καγκελάριο Α. Μέρκελ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), τον πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς και τον Βαυαρό τοπικό πρωθυπουργό και αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ σχεδιάζει για την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής Προεδρίας τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση των τεσσάρων έχει ως στόχο τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων προκειμένου να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας.
Μετά το ναυάγιο της «Τζαμάικα», δηλαδή του σχεδίου του συνασπισμού της Κεντροδεξιάς (CDU/CSU) με τους κεντρώους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) και τους κεντροαριστερούς Πράσινους, η πίεση στο δεύτερο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα στη Μπούντεσταγκ, το κεντροαριστερό SPD του κ. Σουλτς, που σχεδιάζε να μείνει σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει αυξηθεί στον μέγιστο βαθμό.
Σε περίπτωση που το SPD εισέλθει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει το τρίτο σε δύναμη κόμμα, η εθνικιστική δεξιά - με έντονες ακροδεξιές τάσεις - «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η κυβέρνηση στην Ιρλανδία
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Ιρλανδία κινδυνεύει με πρόωρες εκλογές ενώ οι διαπραγματεύσεις για το Brexit οδεύουν σε κρίσιμη ευθεία.


Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται η κυβέρνηση μειοψηφίας της Ιρλανδίας, εγείροντας φόβους ότι το Δουβλίνο θα βρεθεί ακέφαλο στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία για τα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βορείου Ιρλανδίας μετά το Brexit.

Η κρίση άρχισε αφότου η αξιωματική αντιπολίτευση Fianna Fail κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, παραβιάζοντας τη συμφωνία που είχε κάνει με το κυβερνών κόμμα Fine Gael ότι θα το στήριζε με ψήφο ανοχής στη Βουλή.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η Ιρλανδία κινδυνεύει με πρόωρες εκλογές, μόλις έξι μήνες αφότου ο πρωθυπουργός Λέο Βάραντκαρ ανέλαβε τα ηνία από τον Έντα Κένι και τρεις εβδομάδες πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 14-15 Δεκεμβρίου, όπου η ΕΕ θα αποφασίσει εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση.

Η Ιρλανδία έχει υιοθετήσει την πιο σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις, ζητώντας ουσιαστικά την παραμονή της Βορείου Ιρλανδίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Φράνσες Φιτζέραλντ ότι κακοδιαχειρίστηκε σκάνδαλο στους κόλπους της Αστυνομίας, όπου ανώτατοι αξιωματικοί προσπάθησαν να απαξιώσουν πληροφοριοδότη που είχε εκθέσει σοβαρά προβλήματα στο σώμα. Η υπόθεση χρονολογείται από το 2006 όμως νέα στοιχεία εξακολουθούν να έρχονται στην επιφάνεια.

Ο κ. Βάραντκαρ διαμήνυσε ότι θα στηρίξει την αντιπρόεδρό του, κάνοντας λόγο για «διογκωμένες» κατηγορίες από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάικλ Μάρτιν, εκτίμησε νωρίτερα πως το κυβερνών κόμμα ετοιμάζεται πλέον για νέες εκλογές. «Κατάλαβα το τελευταίο βράδυ ότι το Fine Gael θέλει νέες γενικές εκλογές και ετοιμάζεται για αυτές», είπε στην κρατική τηλεόραση RTE.

Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Ο Αμερικανός πρώην πεζοναύτης βοήθησε μία 27χρονη που έμεινε από βενζίνη στη μέση ενός δρόμου στη Φιλαδέλφεια και η ζωή του τα γύρισε πίσω... πάνω από 10.000 φορές

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Εγινε κυβέρνηση στη Γερμανία?

Σε καθεστώς πλήρους παράλυσης τα κόμματα στη Γερμανία

Μια παρατεταμένη περίοδος ακυβερνησίας θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ε.Ε - Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορίας της Γερμανίας, οι επιλογές δεν είναι πολλές

Τα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους παράλυσης.


Η αποτυχία σχηματισμού συγκυβέρνησης «Τζαμάικα» όπως ονομάζεται από τα χρώματα των κομμάτων (μαύρο - πράσινο - κίτρινο) δίνει για πρώτη φορά στη Γερμανία μια γεύση της ιταλικής και ελληνικής πραγματικότητας, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κρατούν την ανάσα τους. Μια παρατεταμένη περίοδος ακυβερνησίας θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ε.Ε. Ωστόσο, είναι η  Γερμανία. Η χώρα που η οικονομική και η πολιτική σταθερότητα αποτελεί συνταγματική υποχρέωση.

Το Σύνταγμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας φροντίζει να μην επαναληφθούν τα σφάλματα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Σταθερότητα, σταθερότητα και πάλι σταθερότητα. Κυρίως πολιτική, δευτερευόντως οικονομική. 
Μετά την αποχώρηση των Ελεύθερων Δημοκρατών από τις διεργασίες για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης «Τζαμάικα» για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορίας της Γερμανίας, οι επιλογές δεν είναι πολλές.

Παρόλο που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως πρόσεδρος της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) κάλεσε όλα τα κόμματα να συμβιβαστούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης, οι εξελίξεις τον ξεπερνούν. Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, από την νέα του θέση, διατηρεί την τεράστια επιρροή του στα στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), αλλά δεν διαθέτει κανέναν θεσμικό ρόλο. Η πραγματική εξουσία βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Τι θα συμβεί στη μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε 


Η εύκολη απάντηση είναι «κανείς δεν ξέρει». Στην πραγματικότητα, το Σύνταγμα της χώρας είναι σαφέστατο. Σε αντίθεση με τη Γαλλία, όπου ο Πρόεδρος είναι ουσιαστικά ένας «Βασιλιάς» που εκλέγεται κάθε πέντε χρόνια, στη Γερμανία η εξουσία δεν βρίσκεται ούτε στον ή στην Καγκελάριο, αλλά ούτε και στον ή στην Πρόεδρο. Η Bundesrtag, δηλαδή η Κάτω Βουλή, μαζί με το Bundesrat, Άνω Βουλή, είναι αυτοί που αποφασίζουν.

Μετά την αποχώρηση του FDP, οι πιθανότητες είναι οι εξής:

1. Τα κόμματα ξεπερνούν τις τεράστιες διαφορές τους και σχηματίζουν συγκυβέρνηση. Δύσκολο. Ίσως απίθανο. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει 

2. Ο Πρόεδρος Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάιερ ακολουθεί τις επιταγές του Συντάγματος. Προτείνει ο ίδιος (για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία) υποψήφιο Καγκελάριο. Θα ακολουθήσουν τρεις ψηφοφορίες στη γερμανική Κάτω Βουλή. Οι δύο πρώτες -με διαφορά 14 ημερών- απαιτούν αυξημένη πλειονοψηφία. Η τρίτη και τελευταία, απλή πλειονοψηφία.

3. Αν η Bundestag δεν καταφέρει να εκλέξει Καγκελάριο, ο Πρόεδρος προκηρύσσει εκλογές

4. Κυβέρνηση μειοψηφίας, ελάχιστων ημερών,  μόνο για την απόφαση του προϋπολογισμού

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κυβέρνηση, δεν υπάρχει και προϋπολογισμός.   

Η Γερμανία δεν θα μπορέσει να ψηφίσει νέες δημόσιες επενδύσεις, ούτε να αυξήσει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τις συντάξεις, κάτι που ζητεί επίμονα η Ε.Ε.

Η Γερμανία έχει ένα τεράστιο πλεόνασμα το οποίο απειλεί την βιωσιμότητα της ΟΝΕ, όσο και τα τεράστια ελλείμματα που είχαν χώρες του Νότου. Στην Κομισιόν, δεν υπάρχει κανείς που θα κινούσε διαδικασίες παραπομπής της Γερμανίας στο Δικαστήριο της Ε.Ε.. Δεν γίνεται να τιμωρήσεις τον «καλό μαθητή» και να τον αναγκάσεις να δίνει λευκή κόλλα, ώστε να πέσει η απόδοσή του

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί από το Βερολίνο να αυξήσει μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις όλων των Γερμανών. Με αυτόν τον τρόπο η Κομισιόν υπολογίζει ότι οι ασθενέστερες οικονομίες της Ευρωζώνης θα επωφεληθούν σημαντικά από την αυξημένη ζήτηση από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Στη Γερμανία γράφεται πολιτική ιστορία. Η μοναδική βεβαιότητα, είναι ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα.
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.200
Κριτικές
35
Like
5.844
Πόντοι
6.796

BLITZKRIEGER

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2017
Μηνύματα
3.239
Κριτικές
4
Like
297
Πόντοι
36

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom