Νέα

Διεθνεις ειδησεις / Επικαιροτητα...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AmoKomA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Θα στραφεί δικαστικώς εναντίον της Societe Generale και της HSBC
Έκλεισαν τραπεζικούς λογαριασμούς της Μαρίν Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου

«Πρόκειται για απόφαση να φιμώσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης», είπε σε συνέντευξη Τύπου η Λεπέν

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα ότι είναι θύμα μιας "τραπεζικής φάτουα" μετά το κλείσιμο των τραπεζικών της λογαριασμών και εκείνων του κόμματός της.


"Πρόκειται για απόφαση να φιμώσουν το κόμμα της αντιπολίτευσης", είπε σε συνέντευξη Τύπου η Λεπέν.

Η 49χρονη πολιτικός πρόσθεσε ότι θα στραφεί δικαστικώς εναντίον της Societe Generale και μιας θυγατρικής της καθώς και εναντίον της HSBC για το κλείσιμο ενός προσωπικού της λογαριασμού που διατηρούσε επί 25 χρόνια.
Η ηττημένη των τελευταίων προεδρικών εκλογών κατήγγειλε τις τράπεζες επειδή αρνήθηκαν να της χορηγήσουν δάνεια για τις ανάγκες της προεκλογικής της εκστρατείας και κατηγόρησε τους τραπεζίτες της για πολιτική "δίωξη" μετά την απόφασή τους να κλείσουν τους λογαριασμούς της ίδιας και του κόμματός της.

Από την πλευρά του, το κόμμα της καταγγέλλει ότι η Societe Generale έκλεισε τους λογαριασμούς του και ότι όταν η τράπεζα διέταξε την θυγατρική της, την Credit du Nord, να διαχειριστεί έναν λογαριασμό της Λεπέν η τράπεζα αρνήθηκε να επεξεργαστεί πληρωμές από επιταγές και πιστωτικές κάρτες.

Χθες Τρίτη, η Societe Generale ανακοίνωσε ότι δεν της επιτρέπεται να σχολιάσει εξαιτίας του τραπεζικού απορρήτου τονίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς, ενώ σήμερα η HSBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο όταν της ζητήθηκε από το Reuters. Καμία από τις δύο αυτές τράπεζες δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το κλείσιμο των λογαριασμών της Λεπέν ή του Εθνικού Μετώπου.

Το Εθνικό Μέτωπο δαπάνησε 12,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για την προεκλογική του εκστρατεία.

Στη Γαλλία επιτρέπεται στις τράπεζες να αποφασίζουν μονομερώς το κλείσιμο λογαριασμών με έγκαιρη ειδοποίηση και χωρίς να υποχρεούνται να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Αλλά είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό και ο καθένας μπορεί να ζητήσει από την Τράπεζα της Γαλλίας να ορίσει μια τράπεζα που θα υποχρεωθεί να του ανοίξει λογαριασμό.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Έντονες αντιδράσεις
Ο Μόρισεϊ υπερασπίστηκε τους Γουάινσταϊν και Σπέισι

Ο Βρετανός τραγουδιστής, πρώην αρχηγός του συγκροτήματος  «The Smiths», Μόρισεϊ υπερασπίστηκε με δηλώσεις του τόσο τον Κέβιν Σπέισι όσο και τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν , οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις.

Ο Μόρισεϊ υποστήριξε ότι τα θύματα της παρενόχλησης τα οποία έχουν προβεί σε καταγγελίες λίγο-πολύ «ήξεραν πολύ καλά τι συνέβαινε» και επέλεξαν «να παίξουν το παιχνίδι». Ξεκαθάρισε πάντως λέγοντας ότι «Μισώ τον βιασμό. Μισώ τη σεξουαλική επίθεση. Μισώ σεξουαλικές καταστάσεις, στις οποίες εξαναγκάζεται κάποιος. Αλλά σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, εξετάζεις τις περιστάσεις και νομίζεις ότι ο άνθρωπος, που αποκαλείται θύμα, είναι απλά απογοητευμένος», υπογράμμισε ο Βρετανός τραγουδιστής.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel» αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει ο διεθνής Τύπος ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός ρωτήθηκε για τα σκάνδαλα στο Χόλιγουντ και για τις ηθοποιούς που πήγαν στα δωμάτια ξενοδοχείων με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν .
Οι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει και απλά παίζουν το παιχνίδι
«Οι άνθρωποι γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει και απλά παίζουν το παιχνίδι. Μετά αισθάνονται ντροπή ή δεν τους αρέσει και δηλώνουν δέχθηκα επίθεση, «έμεινα έκπληκτη», «σύρθηκα στο δωμάτιο», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «αν όλα είχαν πάει καλά και αυτή η συνάντηση τους έδινε μία σπουδαία καριέρα, δεν θα αναφέρονταν ποτέ σε αυτό».
«Ο Κέβιν Σπέισι δέχθηκε άσκοπη επίθεση»
Ο τραγουδιστής αναφερόμενος στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ισχυρίστηκε ότι ο Κέβιν Σπέισι «δέχθηκε άσκοπη επίθεση».Τόνισε ακόμη ότι είναι «γελοίο» να αντικαθίσταται ο ηθοποιός σε μια ταινία, οι σκηνές της οποίας έχουν ήδη γυριστεί.

Ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ αποφάσισε να αντικατασταθεί ο Σπέισι από τον Κρίστοφερ Πλάμερ στην ταινία «All The Money In The World» και να ξαναγυριστούν όλες οι σκηνές, στις οποίες συμμετείχε ο 58χρονος ηθοποιός.Τον Σπέισι κατηγόρησε πρόσφατα για περιστατικό προκλητικής σεξουαλικής συμπεριφοράς ο ηθοποιός Άντονι Ραπ, όταν ο ίδιος ήταν 14 χρόνων.
Για το περιστατικό με τον 14χρονο
Ο Μόρισεϊ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι ο Σπέισι αντικαταστάθηκε στην ταινία και απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι γελοίο. Απ’ όσο γνωρίζω ήταν στο υπνοδωμάτιο με έναν 14χρονο.»
«Ο Κέβιν Σπέισι ήταν 26 ετών, το αγόρι 14.

Στην περίπτωση αυτή, αναρωτιέστε πού ήταν οι γονείς του αγοριού; Αναρωτιέστε αν το αγόρι αντιλήφθηκε τι θα μπορούσε να συμβεί» τόνισε.«Δεν ξέρω τι συνέβαινε σε σένα, αλλά ποτέ δεν βρέθηκα σε καταστάσεις όπως αυτή, όταν ήμουν νέος. Ποτέ», είπε και πρόσθεσε: «Ήξερα πάντα τι θα μπορούσε να συμβεί. Εάν είστε στο υπνοδωμάτιο κάποιου, πρέπει να γνωρίζετε πού μπορεί να οδηγήσει αυτό», είπε για να προσθέσει.

«Όποιος έχει πει ποτέ σε κάποιον άλλον, "Μου αρέσεις", ξαφνικά κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Πρέπει να τεθούν αυτά τα πράγματα στους σωστούς συσχετισμούς. Αν δεν μπορώ να πω σε κάποιον ότι τον συμπαθώ, πώς θα το μάθει; Φυσικά, υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις, ο βιασμός είναι αηδιαστικός, κάθε φυσική επίθεση είναι απωθητική» ανέφερε ο τραγουδιστής.
Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Μόρισεϊ
Οι δηλώσεις του Μόρισεϊ, ο οποίος είναι γνωστός για τις προκλητικές του θέσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, συναδέλφων του καλλιτεχνών, αλλά και θαυμαστών και στο Twitter.
«Έχω ξοδέψει πολλά χρήματα για τον Μόρισεϊ. Τον έχω δει σε πολλές χώρες. Έχει τελειώσει για μένα. Η νέα του μουσική είναι φριχτή και υπερασπίζεται τον Κέβιν Σπέισι» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.
«Ακριβώς αυτό χρειάζονταν οι υποθέσεις Γουάνστιν και Σπέισι. Τη συνεισφορά του Μόρισεϊ» αναφέρεται σε ένα από τα σχόλια.

Σφοδρότατη επίθεση με εξύβριση εξαπέλυσε στον Μόρισεϊ η τραγουδίστρια των Garbage, Σίρλεϊ Μάνσον. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αντίδραση της τραγουδίστριας Ναντίν Σαχ.
«Δεν καταλαβαίνω πόσο όμορφο είναι ό,τι τραγουδά ο Μόρισεϊ και πόσο άσχημο είναι ό,τι λέει» έγραψε ο ηθοποιός Κρις Γκίταρντ.

Περισσότερες από 50 γυναίκες, κάποιες από τις οποίες είναι από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του Χόλιγουντ κατηγόρησαν τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική, παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό που διαπράχθηκαν όπως καταγγέλλουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Πάνω από 125 γυναίκες και κορίτσια είχαν πέσει «στα χέρια του»
Γκάμπι Ντάγκλας: Είμαι και 'γω θύμα παρενόχλησης από το γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ

Η τρεις φορές Αμερικανίδα ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική πήρε το θάρρος να καταγγείλει δημοσίως τον Λάρι Νασάρ

Μία ακόμη υπόθεση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης εξετάζει η αμερικανική δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες της Αμερικανίδας Ολυμπιονίκη Γκάμπι Ντάγκλας, η οποία αποκάλυψε δημοσίως ότι έπεσε και εκείνη θύμα παρενόχλησης από τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ.


Η Γκάμπι Ντάγκλας, κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων στη Γυμναστική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, έγραψε στο Instagram ότι περίμενε όλον αυτόν τον καιρό, προκειμένου να αποκαλύψει ότι είναι και εκείνη ένα από τα θύματα του Λάρι Νάσαρ. Ο λόγος που σιωπούσε τόσο καιρό, ήταν διότι την είχαν πείσει ότι είναι προτιμότερο αυτή η «κατάσταση να μείνει σιωπηλή»

Η 21χρονη Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής είναι η τελευταία αθλήτρια που αποκαλύπτει τη δράση του γιατρού της Εθνικής ομάδας, ο οποίος κατείχε το πόστο για σχεδόν 20 χρόνια, πριν απομακρυνθεί το 2015.
Τον προηγούμενο μήνα, η δύο φορές Ολυμπιονίκης Άλι Ράισμαν, αποκάλυψε τη δράση του Νασάρ στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας του, προκαλώντας σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αμέσως μετά, αποκαλύφθηκε και η παρενόχληση στην επίσης δύο φορές Ολυμπιονίκη Μακάιλα Μαρόνεϊ, ανοίγοντας επί της ουσίας τον Ασκό του Αιόλου εναντίον του επί μία 20ετία γιατρού της αμερικανικής ομάδας.

Μετά από έρευνα, ο Λάρι Νασάρ αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση σε τουλάχιστον 125 γυναίκες και κορίτσια που πέρασαν από «τα χέρια του».

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Πούτιν: Tερματισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία
Κατά την τριημερή με Τουρκία - Ιράν

To τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πουτιν, κατά την τριμερή συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν, στο Σότσι, όπου επί τάπητος τέθηκε το θέμα τήρησης των ειρηνευτικών διαδικασιών.

Οι πρόεδροι Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ροχανί, κατέληξαν σε κοινό άξονα: Στην πολιτική διευθέτησης της κρίσης στη Συρία μετά το τέλος των εχθροπραξιών, στη σημασία του πολιτικού διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών περιλαμβανομένης και της συριακής κυβέρνησης, αλλά και στις προοπτικές ανοικοδόμησης της Συρίας.

Ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι τρομοκράτες στη Συρία έχουν υποστεί καθοριστικό πλήγμα.

«Υπάρχει η ευκαιρία να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία. Αυτό απαιτεί να δοθεί μια περίοδος ειρήνης στους Σύρους, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορέσουν να επιλύσουν τις διαφορές τους. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όμως, θα χρεαστεί αμοιβαίος συμβιβασμός τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις αντίθετες δυνάμεις» δήλωσε ο Πούτιν.

«Η κρίση στη Συρία έχει σαφώς επιδεινωθεί μετά την εμπλοκή ξένων δυνάμεων που ενίσχυσαν δυνάμεις του στρατού. Μοιραία διαμορφώθηκε, έτσι, το Ισλαμικό Κράτος και η Al-Nusra Front», δήλωσε ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Ο τούρκος πρόεδρος, από την πλευρά του, τόνισε ότι Ρωσία, Τουρκία και Ιράν έχουν καταβάλλει προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Συρία, μέσα από σειρά συνομιλιών.

«Δεν αρκεί όμως αυτό. θα πρέπει από όλες τις πλευρές να σαυμμετάσχουν στις προσπάθειες εύρεσης κοινής λύσης για τη σύρραξη στη Συρία, η οποία θα είναι και αποδεκτή από τους πολίτες της» δήλωσε συγκεκριμένα.

Η συνάντηση των τριών πολιτικών ηγετών επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσα από ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία αναφερόταν ότι ειρηνευικές συνομιλίες θα βρεθούν στο επίκεντρο σε συνέχεια των συναντήσεων στην Αστάνα.

Η τριμερής φτάνει και μετά την τετ α τετ συνάντηση Πούτιν με τον σύρο πρόεδρο στο Σότσι, η οποία μέχρι την πραγματοποίησή της έμεινε κρυφή.

Στη συνάντηση ο Πούτιν χαιρέτισε την ετοιμότητα του Άσαντ να συνεργαστεί με όλες τις πλευρές για να επιτευχθεί πολιτική λύση, ενώ ο σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον ρώσο ομόλογό του για τη στρατιωτική και την πολιτική στήριξη της Ρωσίας προς τη χώρα του.


 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
ΗΠΑ: Ενοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων πρώην γιατρός
Κούραρε την εθνική ομάδας ενόργανης γυμναστικής

Ενοχος για επτά από τις συνολικά 22 κατηγορίες που του αποδίδονται δήλωσε ο πρώην γιατρός της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ Λόρενς Νάσαρ, ενώπιον δικαστηρίου στο Μίτσιγκαν.

Ο Λόρενς Νάσαρ έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, μεταξύ άλλων από τις Ολυμπιονίκες Γκάμπι Ντάγκλας, Αλι Ράισμαν και ΜακΚέιλα Μαρόνεϊ. Μάλιστα, περισσότερες από 100 αθλήτριες έχουν καταγγείλει τον πρώην γιατρό της αμερικανικής ομοσπονδίας, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε ακόμη και σε τρία κορίτσια ηλικίας κάτω των 13 ετών. Αν και δήλωσε μεταμέλεια στο δικαστήριο, ο Νάσαρ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 25 ετών.

Το σκάνδαλο «αγγίζει» και την ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ, που κατηγορείται ότι γνώριζε τις απεχθείς πράξεις του γιατρού αλλά επέλεγε να «κλείνει τα μάτια». Μάλιστα, η προσαγωγή του σε δίκη έγινε για περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, όπου εργαζόταν, και όχι στην εθνική ομάδα.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
S&P:Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Βενεζουέλα
Η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αποπληρώσει τα χρέη της

Η Βενεζουέλα βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο λόγω των δυσκολιών της να αποπληρώσει τα χρέη της με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P Global Ratings να επισημαίνει την αδυναμία της να καταβάλει δύο πληρωμές, επιβεβαιώνοντας έτσι το καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας της χώρας.

«Η Βενεζουέλα έχασε δύο πληρωμές 237 εκατ. δολαρίων για ομόλογα λήξης 2025 και 2026», αδυνατώντας να πληρώσει ακόμα και μετά τη χορήγηση περιόδου χάριτος 30 ημερών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος.

Ο S&P δεν είναι αισιόδοξος για το οικονομικό μέλλον της χώρας, η οποία έχει δεχθεί πλήγμα από τη βουτιά της τιμής του πετρελαίου που της έχει στερήσει ρευστότητα: «Υπάρχει μία στις δύο πιθανότητες η Βενεζουέλα να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα αθέτηση (πληρωμών του χρέους της) εντός των τριών επόμενων μηνών»
Οι προειδοποιήσεις
Οι προειδοποιήσεις των οίκων αξιολόγησης διαδέχονται η μία την άλλη, από τότε που ο S&P και ο Fitch κήρυξαν σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας τη Βενεζουέλα και την κρατική πετρελαϊκή της εταιρία PDVSA. Η ειδική επιτροπή της διεθνούς ένωσης συμφωνιών ανταλλαγής και παραγώγων (ISDA) επίσης επιβεβαίωσε την αθέτηση καταβολής τριών πληρωμών από την PDVSA.
Η κατάσταση επιδεινώνεται
«Η κατάσταση επιδεινώνεται…Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να διευκρινίσει εάν πρόκειται για ένα πρόβλημα τεχνικής φύσης ή ρευστότητας. Η σιωπή είναι πηγή αβεβαιότητας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο σύμβουλος και ειδικός σε θέματα χρέους Σεζάρ Αριστιμούνιο.
Αυτές οι προειδοποιήσεις θα μπορούσαν να είναι ένας προάγγελος μιας ακόμα σοβαρότερης κατάστασης: τη γενικότερη αθέτηση πληρωμών, δηλαδή την αδυναμία του Καράκας να εξοφλήσει τα χρέη του. «Μια χρεοκοπία δεν επηρεάζει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τον λαό, για τον οποίο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο, διότι μιλάμε για έναν ευπαθή πληθυσμό», που ήδη υποφέρει από σοβαρή έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων, λόγω της έλλειψης πόρων για την εισαγωγή τους, δήλωσε ο οικονομολόγος Λουίς Βισέντε Λεόν.

Συνομιλίες για πιστώσεις που αφορούν σε έργα πετρελαίου και αερίου
Την ίδια ώρα, η PDVSA βρίσκεται σε συνομιλίες με τη ρωσική Rosneft, την ιταλική Eni, την ισπανική Repsol και τη νορβηγική Statoil προκειμένου να λάβει πιστώσεις για έργα πετρελαίου και αερίου, δήλωσε σήμερα στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί η μείωση της παραγωγής που έχει υποχωρήσει σε χαμηλό σχεδόν 30 ετών.
Η Βενεζουέλα και η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petroleos de Venezuela, S.A., ή PDVSA, αναζητούν νέα κεφάλαια καθώς η χώρα προσπαθεί να αναχρηματοδοτήσει χρέος ύψους 60 δισεκ. δολαρίων υπό το βάρος των αμερικανικών κυρώσεων.

«Μιλάμε στους συμμάχους μας, με τους στρατηγικούς μας εταίρους, που είναι η Rosneft, η Eni, η Repsol και η Statoil, και είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί μας, να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τα έργα μας για την αύξηση της παραγωγής αργού και αερίου βραχυπρόθεσμα», δήλωσε στο Reuters ο Σέσαρ Τριάνα, αντιπρόεδρος της PDVSA για το αέριο.

Το διάταγμα Τραμπ για τον δανεισμό της κυβέρνησης
Τον Αύγουστο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα, απαγορεύοντας στις τράπεζες να υπογράφουν νέες συμφωνίες δανεισμού με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ή την κρατική πετρελαϊκή της εταιρίας.
Ο Τριάνα δήλωσε ότι οι κυρώσεις επηρεάζουν κυρίως την καθημερινή κίνηση πληρωμών, καθότι οι τράπεζες αρνούνται να δεχθούν δολάρια από την Βενεζουέλα και την PDVSA. Η Βενεζουέλα είναι σε διαπραγματεύσεις με πελάτες της για να αλλάξει το νόμισμα πληρωμών σε κάποια συμβόλαια πετρελαίου από δολάρια σε κινεζικά γιουάν και ρωσικά ρούβλια ως έναν τρόπο να παρακάμψει την περιορισμένη πρόσβαση το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δήλωσε ο Τριάνα. Η PDVSA αναζητά επίσης χρηματοδότηση από την Κίνα και τη Ρωσία, πρόσθεσε.

Ο Τριάνα δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Βενεζουέλας να αναδιαρθρώσει το χρέος της προχωρούν καλά, καθώς οι περισσότεροι πιστωτές βρίσκονται στην Κίνα, τη Ρωσία και σε χώρες της Ευρώπης.
«Είμαστε οι καλύτεροι πληρωτές στον κόσμο», δήλωσε, επικαλούμενος πληρωμές άνω των 70 δισεκ. δολαρίων σε ομολογιούχους και πιστωτές τα τελευταία χρόνια.

«Ωστόσο, δεδομένων αυτών των κυρώσεων αντιμετωπίζουμε προβλήματα ρευστότητας και για αυτό το λόγο χρειάζεται να ελαφρύνουμε λίγο το βάρος στις πληρωμές χρέους βραχυπρόθεσμα παρατείνοντας τες σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα», δήλωσε.


 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Το Γκουαντάναμο στην Σαουδική Αραβία
Σαουδική Αραβία: Κρεμούν ανάποδα και ξυλοκοπούν τους πρίγκιπες που συνέλαβε ο Σαλμάν

Μεταξύ αυτών ο Αλ Ουαλίντ που εμπλέκεται στην επένδυση στον Αστέρα - Αμερικανοί μισθοφόροι προσελήφθησαν για τις ανακρίσεις, όπου χαστουκίζουν, κρεμούν ανάποδα και βασανίζουν τους φυλακισμένους

Πρακτικές... Γκουαντάναμο εφαρμόζονται σε πρίγκιπες και δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες στη Σαουδική Αραβία από Αμερικανούς μισθοφόρους. Οι συλλήψεις, οι βασανισμοί και οι σκληρές ανακρίσεις γίνονται κατόπιν εντολής του πρίγκιπα και διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο πλαίσιο της "εκστρατείας κατά της διαφθοράς".


Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail", ο 32χρονος διάδοχος του θρόνου, Μπιν Σαλμάν προσέλαβε μισθοφόρους από την αμερικανική εταιρεία ασφαλείας "Blackwater" (που μετονομάστηκε πλέον σε "Academy"), οι οποίοι μεταξύ άλλων, κρεμούν ανάποδα τους κρατούμενους και τους ξυλοφορτώνουν.

Εκτός από την "Daily Mail", για παρουσία της "Blackwater" στο Ριάντ κάνουν λόγο και τα αραβικά social media αν και η διάδοχος εταιρεία της, "Academi", διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο επισημαίνοντας ότι είναι παράνομο για Αμερικανούς πολίτες οπουδήποτε στον πλανήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πολυτελές "Ritz Carlton Hotel" στο Ριάντ, κρατούνται οι συλληφθέντες πρίγκιπες, πρώην υπουργοί και δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες.

Ο Μπιν Σαλμάν είχε την ιδέα να περιφρουρούν ιδιωτικοί φύλακες τους κρατούμενους στο πεντάστερο ξενοδοχείο Ritz Carlton της πρωτεύουσας και όχι αστυνομικοί που τους γνώριζαν και τους χαιρετούσαν μια ζωή. Η εφημερίδα "Daily Mail" είχε δώσει πρόσφατα στη δημοσιότητα αυτή τη φωτογραφία με τους συλληφθέντες να κοιμούνται σε στρώματα, στο πάτωμα της αίθουσας χορού του πολυτελούς ξενοδοχείου στο Ριάντ. Το επίμαχο δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι, ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου συμμετέχει προσωπικά σε κάποιες από τις ανακρίσεις υποβάλλοντας ο ίδιος ευγενικά τις ερωτήσεις όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα. Κι όταν αποχωρεί, μπαίνουν μέσα οι μισθοφόροι και γίνεται το έλα να δεις... Χαστουκίζουν, προσβάλλουν, κρεμούν ανάποδα και βασανίζουν τους συλληφθέντες. Ο διάδοχος του θρόνου προσπαθεί να επιβάλει την εξουσία του με το φόβο και θέλει να αποκαλύψει ένα φερόμενο δίκτυο ξένων αξιωματούχων που έχουν λάβει μίζες από Σαουδάραβες πρίγκιπες.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Μπιν Σαλμάν έχει ήδη κατασχέσει πάνω από 194 δισεκατομμύρια δολάρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συλληφθέντων καθώς και περιουσιακά τους στοιχεία. Αλλά και οι "Τάιμς" της Νέας Υόρκης, σε πρόσφατο άρθρο τους, ανέφεραν τις μαρτυρίες ενός γιατρού σε νοσοκομείο του Ριάντ κι ενός Αμερικανού αξιωματούχου ότι 17 από τους κρατούμενους χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πάμπλουτος ανιψιός του βασιλιά, πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, με προσωπική περιουσία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes", ιδιοκτήτης πακέτου μετοχών μεταξύ άλλων στο Twitter και τη Citigroup.

Όπως αναφέρει πηγή της "DailyMail", ο Μπιν Σαλμάν ξεγέλασε τον Αλ Ουαλίντ, αφού πρώτα τον κάλεσε στο παλάτι του και τη νύχτα πριν τη συνάντηση, έστειλε αστυνομικούς που αφόπλισαν τους σωματοφύλακές του και τον πήραν σηκωτό με τις πιτζάμες, τον φόρτωσαν σ’ ένα SUV και τον ανέκριναν σαν εγκληματία κρέμοντάς τον τον ανάποδα για να στείλουν ένα μήνυμα σ’ όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Στο Λάνκασαϊρ
Πλημμύρες στην Βρετανία: 70 ανθρώπους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική

Ισχυρή βροχή και άνεμοι έπληξαν τη χώρα - Διακόπησαν τα δρομολόγια των τρένων - Προειδοποιήσεις επικίνδυνων φαινομένων και για τις επόμενες ώρες από την Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι χτύπησαν τα ξημερώματα σήμερα το Λάνκασαϊρ της Βρετανίας. Τεράστιες εκτάσεις πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε δεκάδες περιπτώσεις, προκειμένου να απεγκλαβίσει 70 άτομα, αλλά και 20 ζώα που κινδύνεψαν.


Η Πυροσβεστική μάλιστα χρειάστηκε να ζητήσει από τους πολίτες να μην καλούν την υπηρεσία, παρά μόνο εάν κινδυνεύει η ζωή τους.

Δρομολόγια τρένων διακόπησαν απ' αόριστον, καθώς οι γραμμές πλημμύρισαν.
Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει ειδοποιήσεις για επικίνδυνα φαινόμενα και για τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέσα σε λίγες ώρες έπεσε η βροχή ενός μήνα σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Αργεντινή: Ένας ασυνήθιστος ήχος είχε καταγραφεί την ημέρα που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο


Ένας αφύσικος ήχος είχε καταγραφεί πριν από μία εβδομάδα, τρεις ώρες μετά την τελευταία επικοινωνία του υποβρυχίου ARA San Juan με τη βάση του, κοντά στην τελευταία γνωστή θέση του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής Ενρίκε Μπάλμπι.
Ερωτηθείς ωστόσο από δημοσιογράφους αν το επιτελείο πιστεύει ότι επρόκειτο για μια έκρηξη, ο πλοίαρχος Μπάλμπι απέφυγε να απαντήσει.
«Ενημερωθήκαμε για ένα στοιχείο, την Τετάρτη 15η Νοεμβρίου στις 11:00 (τοπική ώρα· 16:00 ώρα Ελλάδας), στην περιοχή επιχειρήσεων του υποβρυχίου: μια υδροακουστική ανωμαλία. Είναι ένας ήχος που πρέπει να αναλυθεί», περιορίστηκε να πει ο Ενρίκε Μπάλμπι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η τύχη του Σαν Χουάν, του νεότερου υποβρυχίου του στόλου του ΠΝ της Αργεντινής, και των 44 μελών του πληρώματός του αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του εισήλθαν πλέον σε «κρίσιμη» φάση, καθώς εάν έχει παραμείνει κάτω από την επιφάνεια καθ' όλο το διάστημα που δεν έχει δώσει το στίγμα του, τα αποθέματα οξυγόνου του σκάφους θα έχουν πλέον εξαντληθεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Μέλη συμμορίας δολοφόνησαν και αποκεφάλισαν άνδρα κοντά στην Ουάσιγκτον

Μέλη της Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), μιας εξαιρετικά βίαιης συμμορίας την οποία είχαν ιδρύσει πριν από δεκαετίες μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ, δολοφόνησαν άγρια έναν άνδρα σε μια περιοχή κοντά στην Ουάσιγκτον, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία.
Ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπες Αμπρέγο, που φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας και να κατάφερε το πρώτο χτύπημα στο θύμα, το οποίο οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει ακόμη, έχει προφυλακιστεί χωρίς καμιά πιθανότητα προσωρινής αποφυλάκισής του με την καταβολή εγγύησης, κατ' εντολή δικαστή της κομητείας Μοντγκόμερι.

Το πτώμα του θύματος βρέθηκε την 5η Σεπτεμβρίου σε έναν πρόχειρο τάφο, σκαμμένο σε πάρκο στο Γουίτον του Μέριλαντ. Σύμφωνα με τον Montgomery Community Media, έναν τοπικό ειδησεογραφικό οργανισμό στην κατοχή του οποίου περιήλθαν έγγραφα της δικογραφίας, το θύμα αποκεφαλίστηκε, ενώ τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν την καρδιά του από τη σορό του και την πέταξαν μέσα στον τάφο.
«Στη διάρκεια της έρευνας», αστυνομικοί «έλαβαν την πληροφορία ότι η ανθρωποκτονία αυτή διαπράχθηκε από μέλη της συμμορίας MS-13, συμπεριλαμβανομένου του Λόπες Αμπρέγο», στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Συμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το θύμα μαχαιρώθηκε πάνω από 100 φορές.

Η Μάρα Σαλβατρούτσα θεωρείται μια από τις σκληρότερες εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στις ΗΠΑ. Σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1980, αρχικά για την προστασία μεταναστών από το Ελ Σαλβαδόρ έναντι άλλων συμμοριών των δρόμων του Λος Άντζελες. Σταδιακά, εξαπλώθηκε σε σχεδόν όλη την κεντρική Αμερική.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Με δικαστική απόφαση για πρώτη φορά
Κύπρος: Δημεύουν περιουσιακά στοιχεία όσων διακινούν ναρκωτικά

Στην Κύπρο οι διακινητές ναρκωτικών δεν τιμωρούνται μόνον με φυλάκιση, αλλά (για πρώτη φορά) και με δήμευση της περιουσίας τους. Τα κυπριακά δικαστήρια δέχονται ότι η περιουσία που απέκτησαν οι διακινητές ναρκωτικών προέρχεται από την πώληση απαγορευμένων ουσιών.

Το διάταγμα δήμευσης περιουσίας εκδόθηκε στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας για τη διακίνηση έξι κιλών κάνναβης, με κατηγορούμενους δύο Ελληνοκύπριους ηλικίας 36 και 38 ετών.

Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν στις 7 Απριλίου 2016 μετά από πληροφορία για κοντραμπάντο ναρκωτικών κοντά στο πεδίο βολής Αγίας Φύλας στον δρόμο Λεμεσού-Παλόδειας. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε χθες στη Λεμεσό τους καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης επτά και οκτώ ετών, κρίνοντάς τους ένοχους στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κατοχής ναρκωτικών, με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Όπως συνάγεται από τα ευρήματα του δικαστηρίου, οι δύο δεν ήταν οι ιθύνοντες νόες, αλλά τα πρόσωπα τα οποία σε συνεργασία με τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν κατονόμασαν, συμμετείχαν σε ένα καλοστημένο σχέδιο διοχέτευσης ναρκωτικών, στην παράνομη αγορά για τους χρήστες.

Οι δυο άνδρες θεάθηκαν να φτάνουν με μοτοσυκλέτες στο υπό παρακολούθηση σημείο και τότε τα μέλη της αστυνομιής δύναμης επενέβησαν και αναγκάστηκαν να ρίξουν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για να τους ακινητοποιήσουν.
Διάταγμα δήμευσης

Το διάταγμα δήμευσης περιουσιακών στοιχείων που εκδόθηκε αφορά ποσό ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ που βρέθηκε στον λογαριασμό του δεύτερου κατηγορουμένου, το οποίο αποκτήθηκε από παράνομες δραστηριότητες. Μετά από συγκατάθεση του ιδίου τα χρήματα δημεύτηκαν, ενώ κατά την ανάγνωση της απόφασής του ο δικαστής εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.


in.gr
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Βρετανία: Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο

Aεροσκάφος και ελικόπτερο συγκρούστηκαν εν πτήσει, μετέδωσαν εκτάκτως λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τα βρετανικά δίκτυα, προσδιορίζοντας ότι το «ατύχημα» σημειώθηκε στο Buckinghamshire. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι «προτεραιότητα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές», επιβεβαιώνοντας ότι «έχει σημάνει συναγερμός, κοντά στο χωριό Waddesdon, βορειοδυτικά του Λονδίνου. Σε απολογισμό τουλάχιστον τριών νεκρών αναφέρθηκε από την πρώτη στιγμή η εφημερίδα Daily Mail, εκφράζοντας φόβους ότι δεν επέζησαν ο πιλότος του ελικοπτέρου και ο μοναδικός επιβάτης του, καθώς και ο πιλότος του μικρού αεροπλάνου.

Και τα δύο αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από το Wycombe Air Park, γνωστό και ως Booker Airfield, που προσφέρει τουριστικές πτήσεις αλλά και εκπαίδευση πιλότων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα συντρίμμια κατέπεσαν στο κάστρο Waddesdon Manor, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Rothschild, πληροφορία που διαψεύστηκε ωστόσο από επίσημες πηγές.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Δείτε το βίντεο από τη σύλληψή της
Αντιμέτωπο με ισόβια το μοντέλο με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

Η μεταφορά ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρό αδίκημα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας του Χονγκ Κονγκ - Προβλέπεται και πρόστιμο 640.000 δολαρίων ΗΠΑ

Ακόμα και το ενδεχόμενο της ποινής των ισοβίων αντιμετωπίζει το 19χρονο μοντέλο από την Ελλάδα που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης αξίας περίπου 2,4 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (307.000 δολάρια ΗΠΑ).


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της τελωνειακής υπηρεσίας του Χονγκ Κονγκ η μεταφορά ναρκωτικών είναι ένα «σοβαρό παράρτημα» που τιμωρείται «με πρόστιμο έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (640.000 δολάρια ΗΠΑ) και ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Στην επίσημη ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η γυναίκα επιβάτης έφτασε στο Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αιθιοπία με τους τελωνειακούς να εντοπίζουν τα ναρκωτικά σε μια συσκευασία που είχε κρύψει σε κρύπτη στο σακίδιο πλάτης της.
Η 19χρονη επρόκειτο την Τετάρτη να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Από την Μελίσα Σούμαν, πρώην τραγουδίστρια
Και ο Νικ Κάρτερ των Backstreet Boys κατηγορείται για βιασμό

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Σούμαν, το περιστατικό συνέβη το 2002, όταν ο Κάρτερ την κάλεσε στο σπίτι του στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια

Το όνομα του Νικ Κάρτερ προστέθηκε στη λίστα των διασήμων που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ο κόσμος της αμερικανικής σόουμπιζ βουλιάζει στον βούρκο των αποκαλύψεων.



Ο τραγουδιστής των Backstreet Boys, οι οποίοι μετρούν αναρίθμητες θαυμάστριες σε όλο τον κόσμο, κατηγορείται πως βίασε την Μελίσα Σούμαν, μια πρώην τραγουδίστρια, όταν εκείνη ήταν μόλις 18 ετών.



Η 33χρονη σήμερα Σούμαν έγραψε μια μακροσκελή δημοσίευση σε blog, στην οποία περιέγραψε πως έπεσε θύμα βιασμού από τον Κάρτερ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας το περιστατικό συνέβη το 2002, όταν ο Κάρτερ την κάλεσε στο σπίτι του στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Η Σούμαν, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν μέλος του γυναικείου συγκροτήματος «Dream» αποκάλυψε πως από κάποιο σημείο και μετά ο Κάρτερ άρχισε να τη φιλά και προσπάθησε να ξεκουμπώσει το παντελόνι της. Εκείνη, ωστόσο, δεν ήθελε να προσχωρήσουν, αλλά ο Κάρτερ «δεν άκουγε» και «δεν τον ένοιαζε». Στη συνέχεια της έκανε στοματικό έρωτα παρά τη θέληση της και απαίτησε να κάνει το ίδιο και η Σούμαν σε εκείνον, λέγοντας της «Το έκανα για σένα και το δίκαιο είναι να το κάνεις για μένα».



Η πρώην τραγουδίστρια έγραψε πως: «Ήταν πιο δυνατός και πολύ μεγαλύτερος από μένα. Αισθανόμουν φοβισμένη και παγιδευμένη. Εκείνος άρχισε να θυμώνει μαζί μου και να γίνεται ανυπόμονος. Δεν μπορούσα να φύγω». Η Σούμαν συμπλήρωσε πως: «Σκέφτηκα πως ο μόνος τρόπος να φύγω από εκεί ήταν να τελειώσω αυτό που άρχισε. Τότε είδα τον εαυτό μου, την αντανάκλαση μου, με παρακολουθούσα να κάνω κάτι που σιχαινόμουν. Με παρακολουθούσα να παρενοχλούμαι, να αναγκάζομαι να κάνω κάτι παρά τη θέληση μου».



Η 33χρονη αποκάλυψε ακόμα πως ο Κάρτερ, την μετέφερε στο υπνοδωμάτιο του και την ανάγκασε να κάνουν σεξ. Η ίδια ισχυρίζεται πως του είπε πως δεν ήθελε να κάνει σεξ πριν τον γάμο, με το διάσημο backstreet boy να της απαντά: «Μπορεί να είμαι εγώ ο σύζυγος σου».

Η Σούμαν τόνισε ακόμα πως: «Είχε τελειώσει. Το μοναδικό πράγμα που διατηρούσα ως αρετή είχε καταστραφεί. Ήθελα να πιστέψω πως ονειρευόμουν και ήταν κάποιου είδους εφιάλτης».

 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.656
Κριτικές
1
Like
4.314
Πόντοι
1.706
Από την Μελίσα Σούμαν, πρώην τραγουδίστρια
Και ο Νικ Κάρτερ των Backstreet Boys κατηγορείται για βιασμό

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Σούμαν, το περιστατικό συνέβη το 2002, όταν ο Κάρτερ την κάλεσε στο σπίτι του στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια

Το όνομα του Νικ Κάρτερ προστέθηκε στη λίστα των διασήμων που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ο κόσμος της αμερικανικής σόουμπιζ βουλιάζει στον βούρκο των αποκαλύψεων.



Ο τραγουδιστής των Backstreet Boys, οι οποίοι μετρούν αναρίθμητες θαυμάστριες σε όλο τον κόσμο, κατηγορείται πως βίασε την Μελίσα Σούμαν, μια πρώην τραγουδίστρια, όταν εκείνη ήταν μόλις 18 ετών.



Η 33χρονη σήμερα Σούμαν έγραψε μια μακροσκελή δημοσίευση σε blog, στην οποία περιέγραψε πως έπεσε θύμα βιασμού από τον Κάρτερ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας το περιστατικό συνέβη το 2002, όταν ο Κάρτερ την κάλεσε στο σπίτι του στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Η Σούμαν, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν μέλος του γυναικείου συγκροτήματος «Dream» αποκάλυψε πως από κάποιο σημείο και μετά ο Κάρτερ άρχισε να τη φιλά και προσπάθησε να ξεκουμπώσει το παντελόνι της. Εκείνη, ωστόσο, δεν ήθελε να προσχωρήσουν, αλλά ο Κάρτερ «δεν άκουγε» και «δεν τον ένοιαζε». Στη συνέχεια της έκανε στοματικό έρωτα παρά τη θέληση της και απαίτησε να κάνει το ίδιο και η Σούμαν σε εκείνον, λέγοντας της «Το έκανα για σένα και το δίκαιο είναι να το κάνεις για μένα».



Η πρώην τραγουδίστρια έγραψε πως: «Ήταν πιο δυνατός και πολύ μεγαλύτερος από μένα. Αισθανόμουν φοβισμένη και παγιδευμένη. Εκείνος άρχισε να θυμώνει μαζί μου και να γίνεται ανυπόμονος. Δεν μπορούσα να φύγω». Η Σούμαν συμπλήρωσε πως: «Σκέφτηκα πως ο μόνος τρόπος να φύγω από εκεί ήταν να τελειώσω αυτό που άρχισε. Τότε είδα τον εαυτό μου, την αντανάκλαση μου, με παρακολουθούσα να κάνω κάτι που σιχαινόμουν. Με παρακολουθούσα να παρενοχλούμαι, να αναγκάζομαι να κάνω κάτι παρά τη θέληση μου».



Η 33χρονη αποκάλυψε ακόμα πως ο Κάρτερ, την μετέφερε στο υπνοδωμάτιο του και την ανάγκασε να κάνουν σεξ. Η ίδια ισχυρίζεται πως του είπε πως δεν ήθελε να κάνει σεξ πριν τον γάμο, με το διάσημο backstreet boy να της απαντά: «Μπορεί να είμαι εγώ ο σύζυγος σου».

Η Σούμαν τόνισε ακόμα πως: «Είχε τελειώσει. Το μοναδικό πράγμα που διατηρούσα ως αρετή είχε καταστραφεί. Ήθελα να πιστέψω πως ονειρευόμουν και ήταν κάποιου είδους εφιάλτης».


1- τι δουλεια ειχες στο σπιτι καποιου που δεν εμπιστευεσαι?

2- γιατι δεν ετρεξες αμεσως στην αστυνομια?

Το γεγονος που η οποιαδηποτε ξεχασμενη προσπαθει να κερδισει ακομη καποιες στιγμες δημοσιοτητας συμπτωματικα παντα χρησιμοποιοντας καποιον επωνυμο (αληθεια,ποτέ δεν  βιαστηκε καποια απο ανωνυμο?) Θα επρεπε να τιμωρειτε ποινικα
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
1- τι δουλεια ειχες στο σπιτι καποιου που δεν εμπιστευεσαι?

2- γιατι δεν ετρεξες αμεσως στην αστυνομια?

Το γεγονος που η οποιαδηποτε ξεχασμενη προσπαθει να κερδισει ακομη καποιες στιγμες δημοσιοτητας συμπτωματικα παντα χρησιμοποιοντας καποιον επωνυμο (αληθεια,ποτέ δεν  βιαστηκε καποια απο ανωνυμο?) Θα επρεπε να τιμωρειτε ποινικα

Πανδημια σεξουαλικων παρεκτροπων....η νεα μοδα!!!!
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Το Ιράκ προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο κοριτσιών από τα 9 έτ
η
Ένα νομοσχέδιο που προτάθηκε από σιίτες βουλευτές στο Ιράκ και το οποίο προβλέπει τον γάμο κοριτσιών ακόμη και πριν φτάσουν στην εφηβεία, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους επικριτές του, που εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος «για τον βιασμό παιδιών».


Ένα νομοσχέδιο που προτάθηκε από σιίτες βουλευτές στο Ιράκ και το οποίο προβλέπει τον γάμο κοριτσιών ακόμη και πριν φτάσουν στην εφηβεία, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους επικριτές του, που εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος «για τον βιασμό παιδιών».

Στις 31 Οκτωβρίου συντηρητικοί σιίτες βουλευτές πρότειναν μια τροποποίηση του νόμου του 1959 για το προσωπικό καθεστώς που απαγόρευε τον γάμο πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Ο νόμος αυτός, που υιοθετήθηκε μετά την πτώση της μοναρχίας στο Ιράκ, πήρε από τα χέρια των ιερωμένων το οικογενειακό δίκαιο το οποίο ανατέθηκε στα κρατικά δικαστήρια.

Αυτό το τμήμα του νόμου επιθυμούν να αλλάξει τώρα οι σιίτες βουλευτές. Η τροποποίηση προβλέπει «ότι ένας γάμος μπορεί να συναφθεί από κάθε πρόσωπο που επιτρέπεται να παντρευτεί βάσει των αποφάσεων των νομικών του θρησκευτικού δόγματος (σιιτικού ή σουνιτικού) στο οποίο ανήκει».

Βάσει του νομοσχεδίου αυτού, όπως εξηγεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Φάικ αλ Σέιχ, μέλος της νομοθετικής επιτροπής, «οι δικαστές θα δεσμεύονται από την απόφαση των σιιτών και σουνιτών ουλεμάδων».

Με αυτό τον τρόπο «στη διάρκεια της Ιστορίας έχουν παντρευτεί κορίτσια από την ηλικία των εννέα ετών και οι δικαστές θα είναι αναγκασμένοι να το επιτρέψουν», πρόσθεσε.

Για να επιτρέψουν τον γάμο κοριτσιών στην εφηβεία κάποιοι μουσουλμάνοι θεολόγοι βασίζονται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την παράδοση, ο προφήτης Μωάμεθ παντρεύτηκε την Αΐσα όταν εκείνη ήταν εννέα ετών.

«Εννέα ετών», αυτή την ηλικία κράτησαν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που γέμισαν από μια βροχή επικρίσεων και σκίτσων που κυμαίνονταν από την ειλικρινή αγανάκτηση έως το μαύρο χιούμορ. Και στον δρόμο η οργή είναι η ίδια.

«Είναι ένας νόμος άξιος του Ισλαμικού Κράτους που δίνει νόμιμη κάλυψη στον βιασμό παιδιών», καταγγέλλει ο Χάντι Αμπάς, στρατιωτικός εν αποστρατεία.

«Δολοφονούμε αθώα παιδιά», εκτίμησε ο Άλι Λέφτα, ένας 40χρονος καθηγητής από τη Βασόρα.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Άμαρ Τοάμα, επικεφαλής του σιιτικού ισλαμιστικού κόμματος Φαντίλα, που είχε την πρωτοβουλία για το νομοσχέδιο, απαντά ότι στόχος δεν είναι ο γάμος κοριτσιών.

Το νομοσχέδιο «δεν περιλαμβάνει όριο ηλικίας και προβλέπει ότι (η μελλοντική σύζυγος) πρέπει να βρίσκεται στην εφηβεία, σε κατάσταση να μπορεί να λάβει μόνη της αποφάσεις και να έχει προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα της και ενός δικαστή», εξήγησε ο Τοάμα.

Ωστόσο το νομοσχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλές ξένες κυβερνήσεις αλλά και από την αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ (UNAMI).

«Υπάρχει άμεση ανάγκη για νόμιμες και θεσμικές στρατηγικές προκειμένου να εξαλειφθούν οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και των κοριτσιών στο Ιράκ», τονίζει η UNAMI, η οποία υπενθυμίζει ότι ο ΟΗΕ και άλλες οργανώσεις «καταγγέλλουν τακτικά» τον νόμο για το προσωπικό καθεστώς.

Σύμφωνα με το ιρακινό σύνταγμα, οι πολίτες πρέπει να δηλώνουν το δόγμα στο οποίο ανήκουν, το οποίο ορίζει και τους κανόνες του οικογενειακού δικαίου.


Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.064
Πόντοι
11.396
Το παρασκήνιο των ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια
Το Βερολίνο επικαλείται την «κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη και τις απειλές από τις συνεχιζόμενες αξιοσημείωτες δευτερογενείς μετακινήσεις (significant secondary movements) μεταναστών»

Δύο ημέρες πριν από το προγραμματισμένο Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (JHA) της ΕΕ στις 12 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ έστειλε επιστολή προς την Επιτροπή με την οποία ζητούσε την επιβολή προσωρινών συνοριακών ελέγχων στα χερσαία σύνορα με την Αυστρία και στις αεροπορικές πτήσεις από την Ελλάδα. Το χρονικό διάστημα των συνοριακών ελέγχων αφορούσε το διάστημα 12 Νοεμβρίου 2017 – 12 Μαϊου 2018).

Η νομική βάση για αυτή την κίνηση της Γερμανίας ήταν το Άρθρο 25 του Κώδικα Συνόρων της Συνθήκης του Σένγκεν (Schengen Borders Code – SBC) με το Βερολίνο να αιτιολογεί την απόφασή του επικαλούμενο την «κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη και τις απειλές που προκύπτουν από τις συνεχιζόμενες αξιοσημείωτες δευτερογενείς μετακινήσεις (significant secondary movements) μεταναστών» που εισέρχονται σε μία χώρα της ΕΕ και κατευθύνονται προς μία άλλη. Η αιτιολογία αυτή αναφέρεται ξεκάθαρα στη σχετική ιστοσελίδα της Κομισιόν για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ δεν είχε ενημερώσει νωρίτερα για το ζήτημα αυτό τον έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Διπλωματικές πηγές καθώς και κύκλοι της Κατεχάκη σημειώνουν προς «Το Βήμα» ότι ο έλληνας υπουργός δεν χάρηκε καθόλου και ζήτησε από τον γερμανό ομόλογό του να μην φέρει το θέμα στο Συμβούλιο, διότι θα δημιουργείτο αχρείαστη ένταση και ο ίδιος θα έπρεπε να αντιδράσει.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα συζητούνταν αλλαγές στο Κώδικα Συνόρων Σένγκεν επί τη βάση προτάσεων της Επιτροπής οι οποίες προβλέπουν την επιμήκυνση του χρόνου επαναφοράς των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν από δύο χρόνια, που ισχύει σήμερα, σε τρία χρόνια. Και πιο συγκεκριμένα, η πρόταση της Κομισιόν προβλέπει ότι τα κράτη – μέλη θα

μπορούν να επαναφέρουν τους ελέγχους ταξιδιωτικών εγγράφων στα σύνορα για χρονικό διάστημα ενός έτους από έξι μήνες που ισχύει σήμερα.

Μετά τη συνεδρίαση, οι δύο άνδρες συζήτησαν ιδιαιτέρως το ζήτημα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο κ. Ντε Μεζιέρ τόνισε στον συνομιλητή του ότι υπάρχει χρόνος μέχρι την έναρξη των ελέγχων και είναι καλύτερο οι δύο πλευρές να περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Ωστόσο, ούτε τότε ούτε μέχρι σήμερα η γερμανική πλευρά φέρεται να έχει παρουσιάσει αξιόπιστα στοιχεία για το πόσα άτομα είχαν περάσει σε γερμανικό έδαφος από πτήσεις μέσω Ελλάδος. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ακόμη και ο αριθμός 1.000 άτομα που επικαλείται το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει επαρκώς στοιχειοθετηθεί. Επιπλέον, στα «επικίνδυνα» άτομα φέρονται να συμπεριλαμβάνονται ακόμη και υπήκοοι χωρών που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς θεώρηση στην ΕΕ ως μέρος του προγράμματος visa liberalization. Σε αυτούς εντάσσονται πχ Αλβανοί, Γεωργιανοί, Αρμένιοι και Σκοπιανοί. Επίσης, όσοι είναι μετανάστες και αποφάσισαν να πάρουν πτήση από την Ελλάδα προς τη Γερμανία δεν φέρουν, φυσικά, διαβατήρια όπως γράφτηκε σε μερίδα του Τύπου, αλλά το γνωστό «τρίπτυχο» που λαμβάνουν από τις ελληνικές αρχές.

Οι κκ. Ντε Μεζιέρ και Τόσκας συμφώνησαν να επικοινωνήσουν ξανά στις 10 Νοεμβρίου για να επισκοπήσουν την κατάσταση. Ο γερμανός υπουργός, που σύμφωνα με την ελληνική πλευρά στοχοποιεί «για μια ακόμη φορά τον συνήθη εδώ και επτά χρόνια “αποδιοπομπαίο τράγο”, την Ελλάδα» (σσ. συτό επισημαίνεται σε σχετικό non paper του υπουργείου Εξωτερικών που διανεμήθηκε επιλεκτικά και με άγνωστα κριτήρια σε διπλωματικούς συντάκτες, αν και όχι στο «Βήμα» στο οποίο περιήλθε από τρίτη πηγή...), ζήτησε να εφαρμόσει τα μέτρα.

Όπως υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Τόσκας του επεσήμανε πολλάκις ότι απαιτείται διακριτικότητα και ότι εφόσον το μέτρο αυτό εφαρμοστεί στο σύνολο των επιβατών τότε θα δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα και σε γερμανούς πολίτες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα προς τη Γερμανία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής δύο πτήσεις

τσάρτερ από την Καλαμάτα, γεμάτες αποκλειστικά με Γερμανούς, έφθασαν σε γερμανικά αεροδρόμια.

Ήδη από τότε, ο κ. Τόσκας δήλωσε στον γερμανό ομόλογό του ότι θέλει να στείλει έλληνες αστυνομικούς στα γερμανικά αεροδρόμια προκειμένου να συνδράμουν στους ελέγχους διαβατηρίων, κατά το πρότυπο των γερμανών ομολόγων τους σε ελληνικά αεροδρόμια (σσ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα σταλούν 3-4 αστυνομικοί, χωρίς να είναι σαφές το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν στη Γερμανία). Μάλιστα, η αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη μετέβη λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, στη Γερμανία (Μόναχο και Φραγκφούρτη), συνοδευόμενη από τον αστυνομικό ακόλουθο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα ώστε να δει από κοντά τι συμβαίνει και να συναντηθεί με τον επικεφαλής της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Τότε διαπιστώθηκε ότι οι έλεγχοι γίνονται σε όλους τους επιβάτες, κάτι που προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι έλεγχοι γίνονται στη φυσούνα, ενώ σε άλλες (πχ στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης), οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία σε χώρο που προορίζεται για επιβάτες εκτός Σένγκεν. Πηγές της Κατεχάκη σημειώνουν στο «Βήμα» ότι ο κ. Ντε Μεζιέρ είχε παράσχει διαβεβαιώσεις ότι αυτό δεν θα συνέβαινε, οι οποίες δεν τηρήθηκαν...

Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται ότι επεδίωξε, σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο, να μην πιέσει τα πράγματα στα άκρα. Για τον λόγο αυτό και παρά τις αρχικές διαρροές στον Τύπο περί διαβήματος της Αθήνας προς το Βερολίνο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Νίκος Κοτζιάς δεν φέρεται να έδωσε τέτοια εντολή. Αντίθετα, υπήρξαν απλές παραστάσεις προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, όχι διάβημα με την επίσημη έννοια του όρου. Η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς ήταν ότι επρόκειτο για πολιτική απόφαση και όχι επιχειρησιακή, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα, χαοτικά όπως χαρακτηρίζονται, στατιστικά στοιχεία που έχει μέχρι σήμερα παράσχει η γερμανική πλευρά.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες, έλαβε χώρα συνάντηση εμπειρογνωμόνων κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής και συγκεκριμένα των υπηρεσιών του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σε αυτή

συμμετείχε ένας έλληνας και ένας γερμανός αστυνομικός που υπηρετούν στις Βρυξέλλες και μία συνεργάτης του έλληνα Επιτρόπου. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν προέκυψε κάτι σημαντικό, με τον γερμανό εκπρόσωπο να σημειώνει, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, ότι θα διορθωθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης όπου οι επιβάτες μετακινούνται σε χώρο εκτός Σένγκεν.

Την ίδια στιγμή, οι κκ. Τόσκας και Ντε Μεζιέρ έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για το επόμενο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις 7-8 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες. Η ελπίδα είναι ότι ως τότε θα έχει βρεθεί λύση και τα πνεύματα θα έχουν ηρεμήσει.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom