Νέα

Διαβήτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα assasertzis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nickpie2008

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
10.919
Πόντοι
3.656
ε σιγα τον κινδυνο τοτε.... η διαφορα του καθε μερα με το μια φορα το μηνα ειναι απλα 25 τα εκατο? γελοιο ποσοστο...
Αυτά ειναι παπαροερευνες
Η coca cola έχει 40 κουταλάκια ζάχαρης πχ και το ice tea 2 πχ
Εγώ τρώω πχ κάθε μέρα μακαρόνια ολικής με σάλτσα ντομάτας που έχει ζάχαρη , και ψωμί ζεας ξέρω γω που έχει ζάχαρη πως αποτυπώνεται στην έρευνα πχ ?
Ο ένας έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τονιδανικο βάρος και ο άλλος + 4 κιλά στην ομάδα ελέγχου
Δεν αμφισβητώ τις έρευνες γενικά προσπαθούν να βρουν τάσεις αλλα ΚΑΝΕΝΑ ποσοστό ΠΟΤΕ δεν επιβεβαιωνεται αν το επαναλάβεις. Είναι ασφαλώς μια κατευθυνση
Η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για στατινες πάει αρκετά χρόνια πίσω διακόπηκε για κίνδυνο να πεθάνει το μισό δείγμα ουσιαστικά αλλα ακόμα ειναι σημείο αναφοράς.Εχεις κάποια συμπεράσματα πχ που τα αλαμβανεις υπόψιν κάθε φορά αλλα δεν ειναι 1+1=2

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.764
Πόντοι
6.056
Το ήξερα ότι θα προκύψει λόγω κακού κληρονομικού αλλά όχι από τα 50 κάτι...
Χθες μεσημέρι 5 τηγανητά αυγά με τρεις φέτες ολικής, λίγο αλάτι και ρίγανη συν νερό.
Πολλά τα αυγά. Με το διαβήτη πρέπει να προσέχεις και χοληστερόλη.
Υπάρχει μετρητής και για αυτή (την ολική) να μετράς με αίμα από δάχτυλο .

nickpie2008

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
10.919
Πόντοι
3.656
Συμφωνώ με τα περισσότερα, εδώ βέβαια υπάρχει κάποιος παραλογισμός, όχι από εσένα
αλλά από πολλούς, πλακώνονται στα μακαρόνια συν ψωμί και το μετά το ξέρουμε.

Το σημείο ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ είναι το πιο σημαντικό, εδώ έχει βγει blood type diet
και έχει κάποια λογική. Ο καθένας έχει διαφορετικό οργανισμό και πρέπει να ψαχτεί
τι του κάνει καλό και τι όχι.
Ακριβώς
Και κυρίως "πες μου εσυ" ενα οποιοδήποτε ψωμι στο φούρνο τι περιέχει συγκεκριμενα-κανεις δεν ξερει
Το ειναι ολικής δεν μου λέει κάτι
Ολικής ειναι και το 50-50 ολικής και το 100%

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.919
Πόντοι
456
1) Το ξύδι ως συνοδός φρενάρει τις ανόδους στα γεύματα.
2) Κουρκουμίνη, τζίντζερ, κανέλλα Κεϋλάνης.
3) Τσουκνίδα (οι καρδιοπαθείς χμ ας ρωτήσουν)
4) Δενδρολίβανο.
5) Κερά$ια, φράουλ€ς αντί για μπανάνα/ανανά, καρπούζι, πεπόνι με φειδώ.

Για μεσημεριανό έχω μπρόκολο με λίγες βραστές πατάτες - χωρίς ψωμί.
Το να ξεφύγεις μια στο τόσο - αρκεί να προσέχεις - δεν τίθεται ζήτημα - δεν θα βγω το βράδυ ταβέρνα και να πίνω μπύρες είτε ψωμιά με σουβλάκια.
Σκόρδο γενικά τρώω παραπάνω - εκτός κι αν έχω ορειβασία στις κορασίδες!
+ Βιταμίνη D3 (μετά απο τεστ) + Vitamin K2 + Magnesium

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
29.000
Πόντοι
15.446
Ακριβώς
Και κυρίως "πες μου εσυ" ενα οποιοδήποτε ψωμι στο φούρνο τι περιέχει συγκεκριμενα-κανεις δεν ξερει
Το ειναι ολικής δεν μου λέει κάτι
Ολικής ειναι και το 50-50 ολικής και το 100%
Ναι, το έχω ακούσει βάζουν χρώμα και τα πουλάνε για ολικής.
Σε ένα σημείο νομίζω ότι συμφωνούν όλοι οι γιατροί και οι δίαιτες,
όχι επεξεργασμένα τρόφιμα, που να ξέρει κάποιος τι έχουν μέσα και άντε να διαβάσεις
και να καταλάβεις όταν ψωνίζεις.
Καλύτερα φυσικά προϊόντα.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
3.018
Πόντοι
456
ε σιγα τον κινδυνο τοτε.... η διαφορα του καθε μερα με το μια φορα το μηνα ειναι απλα 25 τα εκατο? γελοιο ποσοστο...
Κάθε πόντος/γραμμαριο ή τοις εκατό μετράει μαστορα, αυτό μου έλεγαν στους προσκοπους για το βάρος του σακιδιου όταν κάναμε πεζοπορίες

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Αυτά ειναι παπαροερευνες
Η coca cola έχει 40 κουταλάκια ζάχαρης πχ και το ice tea 2 πχ
Εγώ τρώω πχ κάθε μέρα μακαρόνια ολικής με σάλτσα ντομάτας που έχει ζάχαρη , και ψωμί ζεας ξέρω γω που έχει ζάχαρη πως αποτυπώνεται στην έρευνα πχ ?
Ο ένας έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τονιδανικο βάρος και ο άλλος + 4 κιλά στην ομάδα ελέγχου
Δεν αμφισβητώ τις έρευνες γενικά προσπαθούν να βρουν τάσεις αλλα ΚΑΝΕΝΑ ποσοστό ΠΟΤΕ δεν επιβεβαιωνεται αν το επαναλάβεις. Είναι ασφαλώς μια κατευθυνση
Η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για στατινες πάει αρκετά χρόνια πίσω διακόπηκε για κίνδυνο να πεθάνει το μισό δείγμα ουσιαστικά αλλα ακόμα ειναι σημείο αναφοράς.Εχεις κάποια συμπεράσματα πχ που τα αλαμβανεις υπόψιν κάθε φορά αλλα δεν ειναι 1+1=2
ναι 70 κουταλια εχειεχει. η κοκακολα εχει οτι και ενα χυμος (οχι φυσικος). 10 τα εκατο. ενα παγωτο εχει 20 τα εκατο (πολυ περισσοτερο) μια συνηθισμενη σοκολατα εχει 60 τα εκατο...... απλα στη σοκολατα αν φας μια ειναι συνηθως 100 γραμμαρια αρα πηρες 60 γραμμαρια ζαχαρης. στην κοκακολα αν πιεις μια 330 πηρες 33 γραμμαρια ζαχαρης... μια ισον καμια οποτε με 2 κολες πατσισες μια σοκολατα.....

και στην τελικη πιες γκριν η ζερο.... η σοδα που εχει ΜΗΔΕΝ...

εχει διαφορα η φυσικη ζαχαρη απο την κρυσταλλικη. αλλο η ζαχαρη οταν φας ενα φρουτο και αλλο οταν το τροφιμο ειναι επεξεργασμενο και εχει προσθετη. δε χρειαζεται να στο πει αυτο κανεις επιστημονας!!! αλλο να παιρνεις βιταμινες και μεταλλα απο τη διατροφη και αλλο απο χαπια!!!!

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Κάθε πόντος/γραμμαριο ή τοις εκατό μετράει μαστορα, αυτό μου έλεγαν στους προσκοπους για το βάρος του σακιδιου όταν κάναμε πεζοπορίες
μονο που εδω δεν εχουμε να κανουμε με γραμμαρια αλλα με πιθανοτητες. ακα εσυ μπορει να την πατησεις με γιαουρτι και εγω να σαβουριαζω ζαχαρη μια ζωη....

τα ιδια ελεγαν για τον καρκινο αν τρως επεξεργασμενα και η διαφορα του (ΔΙΠΛΑΣΣΙΟ ποσοστο στο συνολικο καρκινο ειναι απο το 1% των καρκινων στο 2% των καρκινων!!!!)

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Ναι, το έχω ακούσει βάζουν χρώμα και τα πουλάνε για ολικής.
Σε ένα σημείο νομίζω ότι συμφωνούν όλοι οι γιατροί και οι δίαιτες,
όχι επεξεργασμένα τρόφιμα, που να ξέρει κάποιος τι έχουν μέσα και άντε να διαβάσεις
και να καταλάβεις όταν ψωνίζεις.
Καλύτερα φυσικά προϊόντα.
τυπε @@ καλαβρεζικα. δεν εχει μεινει τιποτα μη επεξεργασμενο.... και βιολογικο να βαλεις στον κηπο σου δε ξερεις το βρωμονερο της βροχης που πεφτει η το χωμα τι ειχε πριν μεσα.... οσο το ψαχνεις θα βρισκεις χειροτερα.... ακομη και το σπορο που θα βαλεις υβριδιο θα ειναι... ολη μας η διατροφη μια κονσερβα ειναι.
ξεκιναμε απο τα πιο απλα! πινεις συσκευασμενο νερο σε πλαστικα αλλιως πινεις νερο απο το δικτυο που παιζει ακομα αμιαντος μεσα!!!! το πιο βασικο πραγμα ,το νερο το πινεις κονσερβα. ε σκεψου ποσο χειροτερα ειναι ολα τα αλλα που ειναι και πιο πολυπλοκα....

Zebu

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
8 Μαΐ 2016
Κριτικές
42
Like
40.162
Πόντοι
28.246
Τύποι δύο συμβουλές θα δώσω:

Α. Βάλτε προβατίνα στο μενού.

Β. Το σοβαρότερο.
Όποια δίαιτα, διαιτητική αγωγή, κι αν πρέπει να ακολουθήσετε, να μην είναι υπερβολικά αυστηρή.
Και να σας λέει γιατρός ή/και διαιτολόγος το αντίθετο, εσείς εμένα θα ακούτε, τον τζον τον 100.
Η δίαιτα να ειναι τόσο όσο να πιέζεστε αρκετά, αλλά να μπορέσετε να την ακολουθήσετε επί μακρού ή και μια ζωή.
Γιατί καλές οι "ιδανικές" (σκληρές σχεδον πάντα) διαιτητικές αγωγές, αλλά το 99% αργά ή γρήγορα τις παρατάει. Και τότε όλα γαμιούνται.

Με ευχαριστείτε ένας ένας σε πμ, μη σπαμάρουμε...
Στηριζω. Γι αυτο είσαι φιλος μου.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.074
Πόντοι
3.846
Παλαβομάρα όπως έγραψα!
Χίλιες φορές να τα έβραζα και να καταναλώντουσαν δύο - δύο στα διαλείμματα των μερεμετιών. Πες ότι ήθελα να στρεσάρω τον οργανισμό, πες μου τη βάρεσε ανάποδα πάει έγινε και δεν το ξανακάνω.
Πάντως κάθε μήνα περνάω γενική αίματος, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το 2025 και βλέπουμε αφού κάθε τρίμηνο θα τα μετράω όλα. Το ξέρω για το μετρητή της χοληστερόλης αλλά μην γίνω κι εκεί ψείρας αφού δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα ακόμη.
Ένα άλλο σημαντικό που παρατηρείται είναι ο ύπνος. Αφενός λόγω της ηλικίας κοιμόμαστε λιγότερο όμως με δεν "παλεύω" να με πάρει ο ύπνος. Συν τοις άλλοις ένιωθα μια κακοσμία στόματος, ήταν η ιδέα μου δεν ήξερα...
Το ανεβασμένο σάκχαρο έχει τέτοια συμπτώματα και τα ούλα αιματώνονται. Αρχές Μαίου πήγα σε περιοδοντολόγο (αφού τον ενημέρωσα τι παίζει) και μου έκανε γενική επισκευή (δεν είχα κάτι πάρα λίγο υποχώρηση των ούλων που διορθώθηκε εν μέρει). Πέρασαν 2-3 εβδομάδες και βλέπω ότι ήρθα στα ίσια και στο θέμα της στοματικής υγείας, πρώτα φοβόμουν να βάλω και οδοντικό νήμα.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.074
Πόντοι
3.846
Ποιά ουσία θα πάρει ο κάθε ένας εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες
Έτσι είναι και ο λόγος του μακροσκελούς σχολίου περί του οικογενειακού ήταν να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ότι μεν όλοι (πατέρας, αδέλφια κι εγώ) έχουμε πολλά ίδια γονίδια όμως ΔΕΝ παίζουμε σε τέτοια θέματα κάνοντας του κεφαλιού μας...
Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες παλιότερα τι να σου/σας λέω.
Καλημέρες, να πάμε για κανένα τρίωρο μερεμέτι ε δεν θα λιώσω στον ήλιο!

• Like
Αντιδράσεις: Begood

Mpooumpoukos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Νοε 2022
Κριτικές
25
Like
12.252
Πόντοι
3.246
Υπερβολική εφίδρωση σαν σύμπτωμα είχε κανείς σας ?

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
8.620
Πόντοι
2.636
Στα 40. Και μετά από πολλές υπερκαταναλώσεις και λάθη στη διατροφή ήρθε η μόνιμη επίσκεψη του διαβήτη τύπου 2.
Δεν κρύβω πως ψυχολογικά μου κόστισε και τρομοκρατήθηκα μιας και δεν μπορούσαμε με κανένα χάπι να κατεβάσουμε τα υπερβολικά μεγάλα νούμερα που είχα.
Δεν ήθελα με τίποτα να ξεκινήσω ινσουλίνη αλλά οι γιατροί όλοι δεν μου έδιναν άλλη επιλογή.
Έκανα μια τελευταία προσπάθεια με πολύ προσοχή και σε συνεννόηση πάντα με τον διαβητολογο μου και ξεκίνησα μια τρομερή αλλαγή στη ζωή μου.
Άλλαξα εντελώς τη διατροφική μου καθημερινότητα και αναγκάστηκα να ελέγχω τα πάντα σε ποσότητα σακχάρων και υδατάνθρακες.
Ξεκίνησα καθημερινά περπάτημα όπου σταδιακά ανέβαζα τη χιλιομετρική απόσταση με αποτέλεσμα να φτάνω τα 28χλμ με 2 ρεπό τη βδομάδα.
Ξεκίνησα 120 κιλά και μετά από 4 μήνες είδα τη ζυγαριά να γράφει 78..
Όλα είναι μια απόφαση και η αλήθεια είναι πως θεωρώ ότι η αρρώστια αν και με άσχημο τρόπο με αφύπνισε και αυτή τη στιγμή έχω ποιότητα ζωής αν και πάντα θα πρέπει να προσέχω.

Ο διαβήτης τύπου 2 κάπως παλεύεται - αυτός που είναι ταλαιπώρια είναι ο τύπου 1

• Λύπη
Αντιδράσεις: Y13

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom