Νέα

Διαβήτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα assasertzis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Δεν μίλησα για καιρό, αλλά πήρα την απόφαση να πω την κατάσταση μου και να μοιραστώ κάποια πράγματα σε όσους θέλουν να ρωτήσουν με σοβαρότητα...
Είχα κάνει γλυκοζηλιωμένη πριν περίπου 4 χρόνια και ήταν 5.5 ενώ το νηστείας 115
Την επόμενη των γενεθλίων μου είχα κανονίσει εξετάσεις => (AIDS, HPV, ηπατίτιδες), γενική αίματος, καρδιολογικές παραμέτρους.
Αφού κόστιζαν αρκετά το μικροβιολογικό πρότεινε "δώρο" και λέω του υπαλλήλου => ρε φίλε προστάτη να κάνω εγώ τα πετάω απέναντι, κάνε γλυκοζηλιωμένη & σάκχαρο....

Έρχεται το απόγευμα κι όλα καλά....
Κατεβαίνω στο τέλος ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΗ :lipsrsealed:
11.2 η γλυκοζηλιωμένη και 280 το νηστείας...
Κατεβαίνω φαρμακείο αγοράζω μετρητή, το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου για να μην πάω στα κυπαρίσσια, ξυπνάω το πρωί 351 νηστικός και δρόμο στον προσωπικό ιατρό.
Retaform 500mg μια φορά την ημέρα (πρωί συνήθως), τα αποτελέσματα είναι προφανή.
Αύξησα τη γυμναστική γενικά - η διατροφή δεν έχει αλλάξει πολύ - απλά κάνω περισσότερα γεύματα αντί για 3.

Συνημμένα

• 27 Απριλίου.jpg
    27 Απριλίου.jpg
    150,2 KB · Εμφανίσεις: 7
  • Σήμερα.jpg
    Σήμερα.jpg
    153,2 KB · Εμφανίσεις: 6
Τελευταία τροποποίηση:

Y13

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Like
6.682
Πόντοι
1.056
Σου εύχομαι να έχεις ότι καλύτερο και με ακόμα καλύτερη συνέχεια και πορεία, ευχές και μόνο ευχές.

BestNot

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2024
Like
889
Πόντοι
86
ειμαι στα προθυρα να κανω διαβητη τυπου 2.Θα ηθελα να το καθυστερησω εστω αλλα ειμαι λαιμαργος κι οταν πειναω δυσκολευομαι πολυ να κρατηθω να μην φαω.Εχω καποια κιλά παραπανω που θελω να τα χασω αλλα δεν ειναι κι αυτο ευκολο διοτι δεν ειμαι και 20-25 χρονων πιά...κι ο μεταβολισμος δεν δουλευει το ιδιο.Πρεπει να ειναι μαρτυριο παντως ο διαβήτης,τρυπηματα ολη την ωρα κτλ κτλ.
Βρες ένα καλό γιατρό

Οτι δεν ανεβάζει ινσουλίνη καλό σου κάνει
Αυγά βραστά, αβοκάντο πούπε ο φίλος κλπ

Και ψάξτε το και μόνοι σας
How to reverse diabetes 2

H διατροφή το Α_Ω, το τι τρώτε
Μεγαλώσατε κουφάλες

• Like
Αντιδράσεις: Y13

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.919
Πόντοι
456
Δεν μίλησα για καιρό, αλλά πήρα την απόφαση να πω την κατάσταση μου και να μοιραστώ κάποια πράγματα σε όσους θέλουν να ρωτήσουν με σοβαρότητα...
Είχα κάνει γλυκοζηλιωμένη πριν περίπου 4 χρόνια και ήταν 5.5 ενώ το νηστείας 115
Την επόμενη των γενεθλίων μου είχα κανονίσει εξετάσεις => (AIDS, HPV, ηπατίτιδες), γενική αίματος, καρδιολογικές παραμέτρους.
Αφού κόστιζαν αρκετά το μικροβιολογικό πρότεινε "δώρο" και λέω του υπαλλήλου => ρε φίλε προστάτη να κάνω εγώ τα πετάω απέναντι, κάνε γλυκοζηλιωμένη & σάκχαρο....

Έρχεται το απόγευμα κι όλα καλά....
11.2 η γλυκοζηλιωμένη και 280 το νηστείας...
Κατεβαίνω φαρμακείο αγοράζω μετρητή, το βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου για να μην πάω στα κυπαρίσσια, ξυπνάω το πρωί 351 νηστικός και δρόμο στον προσωπικό ιατρό.
Retaform 500mg μια φορά την ημέρα (πρωί συνήθως), τα αποτελέσματα είναι προφανή.
Αύξησα τη γυμναστική γενικά - η διατροφή δεν έχει αλλάξει πολύ - απλά κάνω περισσότερα γεύματα αντί για 3.
Βάλε την γυμναστική και την καλή διατροφή - χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη - στην ζωή σου.

Θα με θυμηθείς :hi:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
29.001
Πόντοι
15.446

Επισκόπηση AI

Τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ) είναι αυτά που προκαλούν σταδιακή αύξηση του σακχάρου στο αίμα, αντί για απότομη άνοδο. Αυτά τα τρόφιμα είναι γενικά καλύτερες επιλογές για άτομα με διαβήτη ή για όσους θέλουν να διαχειριστούν το βάρος τους.

Τρόφιμα χαμηλού ΓΔ:
  • Όσπρια: Φακές, φασόλια, ρεβίθια.
  • Λαχανικά: Μπρόκολο, σπανάκι, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, λάχανο, μανιτάρια.
  • Φρούτα: Μήλα, πορτοκάλια, βερίκοκα, βατόμουρα.
  • Γαλακτοκομικά: Προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά.
  • Ξηροί καρποί και σπόροι: Καρύδια, αμύγδαλα, σπόροι chia, λιναρόσπορος.
  • Δημητριακά ολικής άλεσης: Καστανό ρύζι, βρώμη, κριθάρι.

Συμβουλές:
  • Περιορίστε τα γλυκά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία έχουν συνήθως υψηλό ΓΔ.
  • Συνδυάστε υδατάνθρακες με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες: για να μειώσετε την επίδραση στο σάκχαρο του αίματος.

• Επιλέξτε τρόφιμα ολικής άλεσης αντί για επεξεργασμένα, καθώς έχουν χαμηλότερο ΓΔ.

• Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων: για να μάθετε τον γλυκαιμικό δείκτη των προϊόντων.
  • Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και τη διατροφή. Μπορείτε να επιλέξετε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σε σταθερά επίπεδα και να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Βάλε την γυμναστική
Το ήξερα ότι θα προκύψει λόγω κακού κληρονομικού αλλά όχι από τα 50 κάτι...
Χθες μεσημέρι 5 τηγανητά αυγά με τρεις φέτες ολικής, λίγο αλάτι και ρίγανη συν νερό.
Αλλά είχα κάνει 90 κάμψεις (σε δόσεις) και ακολούθησαν ακόμη 60 το απόγευμα ως σούρουπο.
Τώρα ο καφές σκέτος με δύο μπισκότα σίκαλης.

Συνημμένα

• IMG_20250624_112020.jpg
    IMG_20250624_112020.jpg
    2,8 MB · Εμφανίσεις: 6
Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
1) Το ξύδι ως συνοδός φρενάρει τις ανόδους στα γεύματα.
2) Κουρκουμίνη, τζίντζερ, κανέλλα Κεϋλάνης.
3) Τσουκνίδα (οι καρδιοπαθείς χμ ας ρωτήσουν)
4) Δενδρολίβανο.
5) Κερά$ια, φράουλ€ς αντί για μπανάνα/ανανά, καρπούζι, πεπόνι με φειδώ.

Για μεσημεριανό έχω μπρόκολο με λίγες βραστές πατάτες - χωρίς ψωμί.
Το να ξεφύγεις μια στο τόσο - αρκεί να προσέχεις - δεν τίθεται ζήτημα - δεν θα βγω το βράδυ ταβέρνα και να πίνω μπύρες είτε ψωμιά με σουβλάκια.
Σκόρδο γενικά τρώω παραπάνω - εκτός κι αν έχω ορειβασία στις κορασίδες!

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Βαριόμουν χθες για αυτό και η υπερβολή - συνήθως βράζω ένα είτε δύο και τα τρώω στα διαλείμματα των εργασιών.
Την πίεση γενικά να προσέχουν οι διαβητικοί.
Σε γενικές γραμμές δεν ανεβαίνει πάνω από 12, χθες είχα 11 με 6.5 και αθλητικούς σφυγμούς (60).
Τη μετράω και με ηλεκτρονικό αλλά και με το απλό.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ :woldman:
Κορίτσια που δεν σας σπάνε τα @@ρια, είναι οι καλύτερες νοσοκόμες :headbaning1:
Ψαχτείτε, υπάρχουν ένα σωρό, υποδείξεις δεν κάνω!

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
29.001
Πόντοι
15.446
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
γαϊδουράγκαθο για συκώτι.
Βρίσκω άφθονο στα χωράφια και το ψιλοκόβω αφαιρώντας τα μωβ αγκάθια με ψαλιδάκι.
Το βράζω στα μακαρόνια ολικής ως συνοδό. Όπως και την τσουκνίδα τη ρίχνω στο τέλος όταν βράσουν.

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
431
Πόντοι
26
Ο διαβήτης δεν έχει να κάνει με κληρονομικότητα.Είναι κατά 99% θέμα διατροφής και δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε καθόλου καλή διατροφή ή ακόμα χειρότερα , κάποιοι νομίζουν οτι κάνουν καλή διατροφή και κάνουν ζημιά στον οργανισμό τους.
Έχω φτάσει πλέον τα 50 και σε λίγους μήνες τα κλείνω κιόλας.Είμαι 1,70 και μονίμως η βελόνα της ζυγαριάς δεν έχει ξεκολήσει πάνω από τα 64 κιλά.Είμαι από τους λίγους τυχερούς που κάνω προσπάθεια μπας και πάρω κανένα κιλό.Κάνω βάρη από 20 χρονών, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια έχω ρίξει στροφές λόγω ηλικίας.Φαινομενικά θα έλεγε κάποιος διαβάζοντας τα παραπάνω οτι είμαι μια χαρά , τι μπούρδες ήρθες και μας τσαμπουνάς και τα σχετικά.Προσέξτε όμως κάτι....Το γεγονός οτι δεν παίρνω εύκολα κιλά , είναι και κατάρα ταυτόχρονα.Ναι , τρώω οτι γουστάρω και δεν ποιάνω λίπος.Μπορεί να έχω κοιλιακούς κοτλέ αλλά δυστυχώς η ζημιά μέσα γίνεται όταν τρώς πράγματα που δεν πρέπει (πολλούς υδατάνθρακες και γλυκά).Ευτυχώς δεν έχω διαβήτη αλλά άρχισα πλέον τα τελευταία 3 χρόνια να προσέχω πολύ περισσότερο τις διατροφικές μου επιλογές.Εμένα το μεγάλο μου μείον είναι οτι είμαι λιχούδης.Θέλω και την τυροπιτά μου , θέλω και το γλυκάκι μου , (ευτυχώς αλκοόλ δεν πίνω ούτε καπνίζω).Τα ψωμιά τα γονάτιζα ειδικά όταν ήταν ζεστά....
Ώσπου πριν 2-3 χρόνια άρχισαν τα προβλήματα στο στομάχι.Κάποιες τροφές άρχισαν να είναι βαρειές και να με ενοχλούν.Πήγα σε γαστρεντερολόγο , έκανα και υπέρηχο ανω-κάτω κοιλίας , και μου είπε ο γιατρός οτι έχω λίγο λίπος στο συκώτι ,και μείναμε στο να περιορίσω τα τηγανητά κυρίως και οτι τροφή διαπιστώσω οτι με ενοχλεί.
Παράλληλα άρχισα να διαβάζω βιβλία κυρίως ξενόγλωσσα περί διατροφής , μικροβιώματος εντέρου και τα σχετικά , όπου μέσα σε αυτά διαπίστωσα οτι δυστυχώς η πηγή του κακού είναι κατά κύριο λόγο οι πολλού υδατάνθρακες οι οποίοι δημιουργούν στο σώμα φλεγμονές.Να τους κόψουμε δεν μπορούμε αλλά μπορούμε να τους περιορίσουμε.Υπάρχουν και ορισμένα τρικ με τα οποία μπορείς να φάς υδατάνθρακες χωρίς να πάει η γλυκόζη στο θεό μετά το γεύμα.Πχ ποτέ μα ποτέ δεν τρώς είτε γλυκό είτε υδατάνθρακα με κενό στομάχι.Η σωστή σειρά με την οποία θα πρέπει να βάζουμε τροφή στο στομάχι μας είναι : Πρώτα πρωτεϊνη-λίπος , μετά φυτικές ίνες (κυρίως πράσινα λαχανικά) και τελευταίους τους υδατάνθρακες.Ο λόγος είναι οτι η πρωτεϊνη ,το λίπος και οι φυτικές ίνες , δημιουργούν ένα στρώμα προστασίας στο στομάχι μας το οποίο επιβραδύνει την αποδέσμευση της γλυκόζης στο αίμα από τους υδατάνθρακες.Έτσι δεν έχουμε τα λεγόμενα spikes στο αίμα.
Υπάρχουν κάποιες συσκευές στο εμπόριο οι οποίες σου μετράνε συνεχώς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.Βάζεις ένα αυτοκόλλητο στο μπράτσο ή στην κοιλιά και παίρνει συνεχώς μετρήσεις τις οποίες μπορείς να δεις στο κινητό σου.Αυτή τη συσκευή μπορεί να την πάρει κάποιος να τη φοράει για ένα μήνα και να καταγράφει τις τιμές της γλυκόζης στο αίμα ανάλογα με το τι τρώει κάθε φορά.Έτσι , μπορείς να καταλάβεις ποια τροφή δεν είναι καλή για τον οργανισμό σου και να την αποφεύγεις όσο μπορείς.Γενικότερα προσπαθούμε η γλυκόζη στο αίμα μας να μην έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα.
Κάποιο άλλο τιπ που έχω διαβάσει στο βιβλίο The Glucose Goddess Method , είναι για το ψωμί.Εαν το καταψύξεις και μετά το ζεστάνεις ή το φρυγανίσεις , μειώνεις κατά πολύ μεγάλο ποσοστό το spike της γλυκόζης στο αίμα όταν το φάς.
Εγώ έχω 2 χρόνια τώρα που αγοράζω ψωμί από το φούρνο, το κόβω φέτες και το βάζω στον καταψύκτη.Όταν θέλω να το φάω στο μεσημεριανό μου , βγάζω 2 φέτες τις φρυγανίζω και τις τρώω.
Επίσης , στο βιβλίο λέει οτι μετά το φαγητό (μέσα σε διάστημα 30 λεπτών), εαν πας για ένα ελαφρύ περπάτημα , βοηθάει στο να μειώσει την απελευθέρωση γλυκόζης στο αίμα.Γενικότερα η γυμναστική βοηθάει στο να ρυθμίζει τη γλυκόζη στο αίμα.
Ένα επίσης πολύ καλό τιπ , είναι (ειδικά για τους υπέρβαρους) η διαλειματική νηστεία.Δηλαδή να αφήνεις το σώμα σου χωρίς φαγητό για αρκετές ώρες (πάνω από 12- ιδανικά γύρω στις 16+).Αυτό βοηθάει στο συκώτι να ξεκουραστεί.Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος για το συκώτι του είναι να τρώει κάθε λίγο και λιγάκι.Αυτά που έλεγαν παλιά να τρώς μικρά και πολλά γεύματα είναι η μεγαλύτερη μαλακία που θα μπορούσε να σε συμβουλέψει κάποιος.Γαμάς το συκώτι σου που λειτουργεί χωρίς σταματημό.Είναι σαν να έχεις το αμάξι σου συνέχεια σε υψηλές στροφές όλη την ώρα και να μην το αφήνεις καθόλου να ξεκουραστεί.Το συκώτι είναι που αυτοκαθαρίζει τον οργανισμό μας από όλα τα βλαβερά που έχουμε φάει.Από τις 12ώρες νηστείας και πάνω ο οργανισμός μπαίνει σε αυτή την κατάσταση αυτοφαγίας.
Προσωπικά έχω καθιερώσει μια φορά την εβδομάδα και κάνω νηστεία.Τρώω τελευταίο γεύμα κατά τις 4-5 το απόγευμα και μετά ξανατρώω την επόμενη μέρα κατά τις 10 το πρωί ή και λίγο πιο μετά.Όσο το αντέχω.Και η νηστεία που κάνουμε πριν το Πάσχα αυτό το βαθύτερο νόημα έχει.Καθαρισμός σώματος κυρίως (και μετά ψυχής).
Το παραπάνω βιβλίο παρεπιπτόντως έχει βγει και στα Ελληνικά για όποιον ενδιαφέρετε.Το έχει το eshop.Σας έβαλα και το λινκ.

Τελευταία τροποποίηση:

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.919
Πόντοι
456
Το ήξερα ότι θα προκύψει λόγω κακού κληρονομικού αλλά όχι από τα 50 κάτι...
Χθες μεσημέρι 5 τηγανητά αυγά με τρεις φέτες ολικής, λίγο αλάτι και ρίγανη συν νερό.
Αλλά είχα κάνει 90 κάμψεις (σε δόσεις) και ακολούθησαν ακόμη 60 το απόγευμα ως σούρουπο.
Τώρα ο καφές σκέτος με δύο μπισκότα σίκαλης.
Όχι τηγανητά...
Ο Καρέλια βλέπω καλά κρατεί

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Νομίζω ότι ήμουν σαφής, δεν ήταν μόνο ανθυγιεινό αλλά και υπερβολή.
Ο Καρέλια βλέπω καλά κρατεί
Το είχα κόψει για 3 μήνες αλλά μετά τη διάγνωση το ξανάρχισα σε χαλαρό ρυθμό (όπως παλιά). Δεν αγοράζω όταν ξεμείνω άμεσα, απλά με πιάνουν οι διαόλοι και κάπου εκτονώνομαι στο δηλητήριο.

Xaramofais

Ανώτατος
Εγγρ.
8 Σεπ 2024
Like
61.645
Πόντοι
12.056
Νομίζω ότι ήμουν σαφής, δεν ήταν μόνο ανθυγιεινό αλλά και υπερβολή.

Το είχα κόψει για 3 μήνες αλλά μετά τη διάγνωση το ξανάρχισα σε χαλαρό ρυθμό (όπως παλιά). Δεν αγοράζω όταν ξεμείνω άμεσα, απλά με πιάνουν οι διαόλοι και κάπου εκτονώνομαι στο δηλητήριο.
Φίλε μηχανικό ήσουν :think:

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
και τη ζημιά που προκαλεί στην ερωτική ζωή
Όντως είναι αλήθεια και το διαπιστώνω επάνω μου: για ένα μήνα σχεδόν δεν μπορούσα με τίποτα - βέβαια δεν πήρα ενισχυτικά γιατί πολύ απλά δεν επιχείρησα κάτι.
Ακόμα δεν έχω επανέλθει μπορώ να πω ότι είμαι στο μισό των επιδόσεων του παρελθόντος...

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΥΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΘΗΡΙΟ ΟΛΑΚΕΡΟ συγκριτικά με το παρελθόν.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Ο διαβήτης δεν έχει να κάνει με κληρονομικότητα.Είναι κατά 99% θέμα διατροφής
Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατον

Όταν ο παππούς (τότε @@ρια κανένα χάπι της κακιάς ώρας έπαιρνε) είχε διαβήτη, ο πατέρας ινσουλινοεξαρτώμενος, τα δύο αδέλφια με χάπι επί χρόνια, ξαδέλφια πατέρα επίσης ινσουλινοεξαρτώμενοι εγώ θα τη γλύτωνα;
1.80 ύψος και 82 κιλά μπρατσωμένος, άστο καλύτερα αν έχεις κακό κληρονομικό θα σε βρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε αλόγιστα και ασύστολα όπως και με την οδήγηση αν τρέχεις....

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom