Νέα

Διαβήτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα assasertzis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.919
Πόντοι
456
Νομίζω ότι ήμουν σαφής, δεν ήταν μόνο ανθυγιεινό αλλά και υπερβολή.

Το είχα κόψει για 3 μήνες αλλά μετά τη διάγνωση το ξανάρχισα σε χαλαρό ρυθμό (όπως παλιά). Δεν αγοράζω όταν ξεμείνω άμεσα, απλά με πιάνουν οι διαόλοι και κάπου εκτονώνομαι στο δηλητήριο.
ΚΑταλαβαίνω φίλε. Προσπάθησε να κάνεις αυτά που ανέφερα πιο πάνω για εσένα και τους ανθρώπους που σε αγαπάνε.

Καλή δύναμη στον αγώνα σου:hi:

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
431
Πόντοι
26
Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατον

Όταν ο παππούς (τότε @@ρια κανένα χάπι της κακιάς ώρας έπαιρνε) είχε διαβήτη, ο πατέρας ινσουλινοεξαρτώμενος, τα δύο αδέλφια με χάπι επί χρόνια, ξαδέλφια πατέρα επίσης ινσουλινοεξαρτώμενοι εγώ θα τη γλύτωνα;
1.80 ύψος και 82 κιλά μπρατσωμένος, άστο καλύτερα αν έχεις κακό κληρονομικό θα σε βρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε αλόγιστα και ασύστολα όπως και με την οδήγηση αν τρέχεις.
Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει μερικά καλά βιβλία σχετικά με το μικροβίωμα του εντέρου ,όχι από τυχαίους συγγραφείς , να ξέρεις οτι ακόμα και ο καρκίνος που όλοι σχεδόν λένε οτι κατά μεγάλο ποσοστό είναι κληρονομικός , μάντεψε....ΔΕΝ είναι.Ο καρκίνος πυροδοτείται κυρίως από στρεσογόνους παράγοντες , δευτερευόντως από διατροφή και 3οι και καταϊδρωμένοι στη σειρά έρχονται οι κληρονομικοί παράγοντες και μάλιστα σε ποσοστό μονοψήφιο (δεν το έχω συγκρατήσει αλλά πρέπει να ήταν κάτω από 10%).
Το μικροβίωμα είναι τεράστιο κεφάλαιο στην υγεία του ανθρώπου.Το εαν σταμάτησες να θηλάζεις από νωρίς ή όχι όταν ήσουν μωρό , παίζει τρομερό ρόλο στο μικροβίωμα που έχει διαμορφωθεί στο έντερό σου.Όσα μωρά σταμάτησαν πρόωρα το θηλασμό , αποδείχτηκε οτι αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα στην ενήλικη ζωή τους.Επίσης όσα μωρά βγήκαν με φυσιολογική γέννα και όχι με καισαρική , είναι πολύ πιο υγειή από τα υπόλοιπα.Ο λόγος είναι οτι το μωρό όταν γεννιέται και περνάει μέσα από τα υγρά του κόλπου , μαζί με αυτά παίρνει και τα κατάλληλα βακτήρια που θα το συντροφεύουν για το υπόλοιπο της ζωής του.Το ίδιο και για όσα παιδιά ζούσαν σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα , δεν έπαιζαν ποτέ πχ με το χώμα σε ένα κήπο.Αυτή η παράνοια επί κορωνοϊού που όλοι ήταν με τα ντετόλ ανα χείρας και ψεκάζονταν κάθε λίγο και λιγάκι , μόνο κακό έκανε.Διαταρράσεται η χλωρίδα του δέρματος και γίνεται πολύ πιο ευαίσθητο στις αρρώστιες.
Είμαστε πολύ άσχετοι σχετικά με τους μηχανισμούς που έχει το ανθρώπινο σώμα μας για να αντιμετωπίζει ασθένειες και η επιστήμη τώρα αρχίζει σιγά σιγά και τους ανακαλύπτει.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
14.556
Πόντοι
3.506
Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατον

Όταν ο παππούς (τότε @@ρια κανένα χάπι της κακιάς ώρας έπαιρνε) είχε διαβήτη, ο πατέρας ινσουλινοεξαρτώμενος, τα δύο αδέλφια με χάπι επί χρόνια, ξαδέλφια πατέρα επίσης ινσουλινοεξαρτώμενοι εγώ θα τη γλύτωνα;
1.80 ύψος και 82 κιλά μπρατσωμένος, άστο καλύτερα αν έχεις κακό κληρονομικό θα σε βρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε αλόγιστα και ασύστολα όπως και με την οδήγηση αν τρέχεις....
Σε καταλαβαίνω. Ινσουλινοεξαρτωμενη η μητέρα μου, ενίοτε παίζει ρόλο. Πειθαρχία και θέληση είναι το παν. Περιορισμός καπνίσματος ( αν δεν μπορείς να το κοψεις), ακοολ μια φορά τη βδομάδα αν είσαι τύπος του εξω, λελογισμενη διατροφή και όση περισσότερη ηπια άσκηση μπορείς και συστηματικά. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Εγώ το έχω ρίξει σε προδιαβητικο στάδιο, πολύ σπάνια και μετά από κραιπάλη βλέπω πλέον τιμές νηστείας της τάξης του 160. Συνήθως μεταξύ 100 και 110. Και ευτυχώς δεν έχει χτυπήσει το κάτω κεφάλι. Βέβαια βάρος ευλαβικά διατηρήσιμο ανάμεσα σε 70 και 72 κιλά (ύψος 1,80). Να το παλεύεις δια βίου, αυτό είναι το κίνητρο.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
29.001
Πόντοι
15.446

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
14.556
Πόντοι
3.506
Ωραίο θέμα και σημαντικές πληροφορίες, το ζω μέσα από τον άντρα μου και τη ζημιά που προκαλεί στην ερωτική ζωή
Είναι όλα στο μυαλό και στη προσπάθεια. Επειδή είναι από τους βασικότερους κινδύνους για μια στιβαρή στύση, απαιτείται σιδερένια θέληση και αυτοπειθαρχία για να το τιθασεύσεις. Το να σταματήσω να γαμάω λογω ζακχαρου μου ακούγονταν ο,τι χειρότερο, γι αυτό λύσσαξα να το νικήσω.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Καλή δύναμη στον αγώνα σου:hi:
Σε ευχαριστώ :grouphug: για αυτό και την επομένη των γενεθλίων μου όπου έχασα τη γη από τα πόδια μου διασκεύασα το ένα τραγούδι, το έχω πει στο νήμα της ποίησης, τώρα δεν έχω όρεξη να ξεφεύγω από το νήμα.
Τα καλά δεχούμενα, τα κακά επίσης, εκεί φαίνεται ο πραγματικός μαχητής!
Ναι θα φύγουμε από τη ζωή, αλλά όρθιοι ει δυνατόν!

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
ακοολ μια φορά τη βδομάδα αν είσαι τύπος του εξω, λελογισμενη διατροφή και όση περισσότερη ηπια άσκηση μπορείς και συστηματικά. Θα δεις μεγάλη διαφορά.
Αλκοόλ δεν έπινα γενικά στα νειάτα, πόσο μάλλον τώρα, ε το χειμώνα κοπανούσα λίγη βότκα με πορτοκάλι στο τζάκι...
Η γλυκοζηλιωμένη (κανονικά στο τρίμηνο μετριέται) τέσπα ένα μήνα μετά την αγωγή και την αλλαγή ζωής έπεσε στο 9 από 11.2, θα πάω τέλη Ιουλίου που συμπληρώνεται το τρίμηνο.
Όσο για τη γυμναστική, επειδή με πιάνουν οι διαόλοι γενικά, κάνω υπερβολές πόσο μάλλον παραπάνω αφού μπήκαμε στο λούκι. Μετά το Αύγουστο που ψιλοδροσίζει θα έχουμε περισσότερες υπαίθριες εργασίες, ε δεν θα βγω και με 35+ βαθμούς να κόβω ξύλα (άντε κανένα πρωινό αν τύχει και ξυπνήσω με κέφια).

Εγγρ.
17 Ιουλ 2020
Κριτικές
35
Like
11.893
Πόντοι
4.696
Τύποι δύο συμβουλές θα δώσω:

Α. Βάλτε προβατίνα στο μενού.

Β. Το σοβαρότερο.
Όποια δίαιτα, διαιτητική αγωγή, κι αν πρέπει να ακολουθήσετε, να μην είναι υπερβολικά αυστηρή.
Και να σας λέει γιατρός ή/και διαιτολόγος το αντίθετο, εσείς εμένα θα ακούτε, τον τζον τον 100.
Η δίαιτα να ειναι τόσο όσο να πιέζεστε αρκετά, αλλά να μπορέσετε να την ακολουθήσετε επί μακρού ή και μια ζωή.
Γιατί καλές οι "ιδανικές" (σκληρές σχεδον πάντα) διαιτητικές αγωγές, αλλά το 99% αργά ή γρήγορα τις παρατάει. Και τότε όλα γαμιούνται.

Με ευχαριστείτε ένας ένας σε πμ, μη σπαμάρουμε...

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.919
Πόντοι
456
Ο διαβήτης είναι να μην σου κολλήσει,πολλοί μένε τρώνε γλυκά κλπ δεν ισχύει
Το σώμα είναι σε θέση ανάλογα με τη ποσότητα των γλυκών που τρως να παράξει την ανάλογη ινσουλίνη και να το ρίξει στο αίμα
Όταν τώρα ο οργανισμός δεν μπορεί να παράξει ινσουλίνη εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα
Πολλοί γιατροί τάχα κοιτάνε ερασιτεχνικά να το ρυθμίσουν ρίξουν αλλά στην ουσία μόνο διαβητολογοι με τίτλο είναι οι αρμόδιοι και εξειδικευμένοι να το ρυθμίσουν
Ένας διαβητολογος είπε το εξής,είναι να λάθος να κόβουν εντελώς τα γλυκά,όταν λαμβάνεις καθημερινά καθόλου ζάχαρη μαθαίνει ο οργανισμός να μην παράγει ινσουλίνη με λίγα λόγια τεμπελιάς και όταν τυγχάνει μα φάει κάτι εναντιο εκεί εκτοξεύεται
Οπότε στο μενού είναι λάθος να καταργήσει εντελώς τη ζάχαρη,απλά θέλει ένα μέτρο ώστε να λειτουργεί το πάγκρεας καθημερινά να βλέπει ζάχαρη και έστω αμυδρά να παράγει την άπειρο ελάχιστη
Από εκεί και πέρα 2 βασικά συστατικά είναι περπάτημα καθημερινό η σωματική άσκηση και πολύ νερό,μίνιμουμ 1.5 λίτρο τη μέρα
ισχύει

Μπιρλας

Μέγας
Εγγρ.
21 Μαρ 2017
Like
16.703
Πόντοι
3.656

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
3.018
Πόντοι
456
Όσοι πίνουν μεχρι 2 αναψυκτικα με ζαχαρη την ημέρα εχει πιθανοτητα να αναπτύξει 25 τοις εκατό ταχύτερα διαβήτη τυπου 2 απο αυτούς που πίνουν μια φορά το μήνα και τρώνε φαγήτα με ζαχαρη.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Αναψυκτικά τύπου Coca Cola έχουν κοπεί από την ηλικία των 30 γιατί δεν τα γουστάρω. Τη ζάχαρη όποτε την πάρω θα την προτιμήσω από κάτι προτιμότερο όπως μια μπανάνα στο διάλειμμα της εργασίας (που θα την κάψω στη συνέχεια) ή ένα κομμάτι ανανά με το τσάι/χαμομήλι, πες μια μικρή φέτα καρπούζι (καλοκαίρι είναι) στο μεσημεριανό (που επιδρά και το αργής αποδέσμευσης χάπι).
Νερό όντως 1.5 λίτρο και τώρα το καλοκαίρι με την παραπάνω εφίδρωση παραπάνω.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Ινσουλινοεξαρτωμενη η μητέρα μου,
Ο πατέρας μου (από τα 62 ινσουλινοεξαρτώμενος) έζησε 10 χρόνια με το ζόρι, τα είχε γράψει όλα στα παλιά του παπούτσια αφού έμεινε και χήρος σε νεαρότερη ηλικία, κάνε ό,τι θες του έλεγα...
Έκανε καθημερινά δύο δόσεις κι ενίοτε τρεις ανάλογα με την τιμή που έδειχνε ο μετρητής, μόνος έμενε τον περισσότερο καιρό...
Πάντως ψάχνουν το θέμα - το χάπι ινσουλίνης ως κάψουλα με ακίδα δεν έχει μεγάλη επιτυχία από όσο διαβάζω - ούτε το εισπνεόμενο σπρέι (όχι για καπνίζοντες).
Απεναντίας μια υποσχόμενη λύση είναι η επόμενη, ο δρόμος όμως είναι μακρύς.

Αν καταφέρουν κάτι θα είναι αισιόδοξο, πάει στο καλό να τρυπηθείς μια φορά την εβδομάδα αντί σε καθημερινή βάση όπως οι παρακμιακοί του πολύπαθου κέντρου των Αθηνών.

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.080
Πόντοι
3.846
Κάτι άλλο σημαντικό και ως γενική πληροφορία: το ότι έχει κάποιος ένα πρόβλημα ΔΕΝ σημαίνει ότι θα πάρει το ίδιο χάπι!!
Πες ότι μια μέρα ξέμεινες ή δεν ξέρω τι, δεν θα πας στον κυρΓιώργη να του πεις δώσε μου...
Τρία αδέλφια είμαστε κι όμως λαμβάνουμε εντελώς διαφορετικές μάρκες χαπιών και ουσίες, ΔΕΝ κάνεις πειράματα με αυτά!
Retaform όπως έγραψα εγώ, Glitact ο ένας και Eucreas ο μεγαλύτερος.
Ακόμα και τα χάπια πίεσης που παίρνουν οι μεγαλύτεροι αδελφοί μου είναι εντελώς διαφορετικά (Νebicur - Atacant), Norvasc & Triatec ο πατέρας.

Τελευταία τροποποίηση:

nickpie2008

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
10.919
Πόντοι
3.656
Σε κάθε "αναλογο" ποστ ή σχόλια youtube κτλ θα υπάρχουν τα γνωστά γιατροσόφια ή "οδηγιες" και τα κλασικά "πες τα γιατρέ κτλ"
Να μην ξεχνάτε να στηρίζεστε στα ιατρικά ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ιατρικά δεδομένα.
Οι πατάτες πχ και τα άσπρα μακαρόνια ειναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ πως πρεπει να κοπούν
Τα "ολικής αλεσεως" ειναι μεγάλη κουβέντα με την έννοια πως ΙΑΤΡΙΚΑ ειναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τι ολικής εννοείται (άμα βγάλετε άκρη ΣΕ οποιαδηποτε τρόφιμο του σούπερ μάρκετ ειναι ολικής γραφτε μου-τα μισά ΔΕΝ ειναι ολικής που πρεπει)
Το περπάτημα ΙΔΑΝΙΚΑ ειναι σε ανωμαλο δρόμο με την έννοια μεταβολές του ρυθμούς κτλ όχι γύρω γύρω στο στάδιο (φυσικά δεν ειναι κακό αυτό ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ αλλα το μέγιστο ειναι ο ανωμαλος δρόμος)
Σε κάθε γεύμα ΣΑΛΑΤΑ σε κάθε γεύμα σε κάθε γεύμα (φυσικά όχι σιζαρ)
Αβοκάντο ειναι ιδανικό σε πολλά αλλα ενα αβοκάντο έχει 350 θερμίδες!!!!!
Φακές ενα πιάτο 800!!!!!!!(ασφαλώς μπορείς να πάρεις πχ ατμού με 300)
Τα ματζουνια δεν ΚΑΝΟΥΝ τίποτα με την έννοια πως τα διάφορα βότανα ή χορταρικά ειναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ η συμβολή τους αν τρως λιπαρά έστω και λίγα κάθε εβδομάδα
Όταν λέμε να χάσουμε βάρος ουσιαστικά θέλουμε πάρα παρα πάρα παρα πολύ να ρίξουμε το λίπος στην κοιλιά γιατί δημιουργεί θέματα και στο αδυνάτισμα και στη χοληστερίνη αλλα κυρίως στη γλυκόζη
Κληρονομικοτητα ειναι ΜΟΝΟ ο μπαμπάς μαμά και τέλος όχι ο παππούς
Γιαούρτι = πρωτεΐνες αλλα τοταλ 0% ΜΟΝΟ γιατί να πάρεις πχ το φουλ ίδια γεύση έχουν
Η διαλειματικη ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ευνοεί το σύνολο των περισσότερων (ωράριο γραφείου πχ) και μορφές 12.00 -20.00 ειναι εύκολα εφαρμόσιμες
Οι δίαιτες κετο κ μεσογειακες κτλ ειναι ΠΙΠΕΣ ζητήστε απο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αποδείξεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε μια πουθενά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.
Κάθε οργανισμός ή πρόβλημα ασφαλώς πρεπει κάποιες κατηγορίες να τις καταναλώνει κτλ

• Like
Αντιδράσεις: Begood

nickpie2008

Μέγας
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
10.919
Πόντοι
3.656
Κάτι άλλο σημαντικό και ως γενική πληροφορία: το ότι έχει κάποιος ένα πρόβλημα ΔΕΝ σημαίνει ότι θα πάρει το ίδιο χάπι!!
Πες ότι μια μέρα ξέμεινες ή δεν ξέρω τι, δεν θα πας στον κυρΓιώργη να του πεις δώσε μου...
Τρία αδέλφια είμαστε κι όμως λαμβάνουμε εντελώς διαφορετικές μάρκες χαπιών και ουσίες, ΔΕΝ κάνεις πειράματα με αυτά!
Ακόμα και τα χάπια πίεσης που παίρνουν οι μεγαλύτεροι αδελφοί μου είναι εντελώς διαφορετικά (Νebicur - Atacant), Norvasc & Triatec ο πατέρας.
Ακόμα κι ένα εκδοχο που έχει μια μορφή ενός χαπιού (όχι η δραστική ουσια) μπορεί να επηρεάσει την επίδραση σε έναν οργανισμό.
Το δυστυχες ειναι οως ορισμένες φορές μόνο μετά απο τη χρήση διαπιστώνετε τι και οως
Να έχετε όλοι την υγεία σας παιδια

• Like
Αντιδράσεις: Begood

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.919
Πόντοι
456
Ποιά ουσία θα πάρει ο κάθε ένας εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες όπως: άλλα υποκείμενα, χρόνια νοσήματα που έχει ο ασθενής, σε τι φάρμακα παίρνει - αντενδείξεις, αλλεργίες, ευαισθησία σε ουσίες κτλ.
Το ίδιο ισχύει και για τις στατίνες

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
Όσοι πίνουν μεχρι 2 αναψυκτικα με ζαχαρη την ημέρα εχει πιθανοτητα να αναπτύξει 25 τοις εκατό ταχύτερα διαβήτη τυπου 2 απο αυτούς που πίνουν μια φορά το μήνα και τρώνε φαγήτα με ζαχαρη.
ε σιγα τον κινδυνο τοτε.... η διαφορα του καθε μερα με το μια φορα το μηνα ειναι απλα 25 τα εκατο? γελοιο ποσοστο...

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
24.765
Πόντοι
6.056
Αν δεν τρολάρεις γράφεις ασάφειες και υπερβολές. Αυτή είναι η γνώμη μου και στο λέω ευγενικά.
Αναφέρθηκα σε κηδείες που έχω παραστεί .
Κάποια πραγματα δεν σηκώνουν αμφισβήτηση .

Τελευταία τροποποίηση:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
29.001
Πόντοι
15.446
τα άσπρα μακαρόνια ειναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ πως πρεπει να κοπούν

Κάθε οργανισμός ή πρόβλημα ασφαλώς πρεπει κάποιες κατηγορίες να τις καταναλώνει κτλ
Συμφωνώ με τα περισσότερα, εδώ βέβαια υπάρχει κάποιος παραλογισμός, όχι από εσένα
αλλά από πολλούς, πλακώνονται στα μακαρόνια συν ψωμί και το μετά το ξέρουμε.

Το σημείο ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ είναι το πιο σημαντικό, εδώ έχει βγει blood type diet
και έχει κάποια λογική. Ο καθένας έχει διαφορετικό οργανισμό και πρέπει να ψαχτεί
τι του κάνει καλό και τι όχι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom