Φέτος το καλοκαίρι θέλω να πάω διακοπές Σαμοθράκη. Παρέα ακόμα δεν έχω βρει, αλλά δεν είναι θέμα. Στην τελική πάω και μόνος. Εάν κάποιος έχει πάει θα ήθελα να μου πει κάποια βασικά tips.
σαρεσουν τα κρυα τα νερα? βαθρες... κολυμπας συνηθως γυμνος.... καποιες ειναι ευκολα προσβασιμες. καποιες δυσκολα. και καποιες δε θα τις μαθουν ποτε οι τουριστες. το συνδυαζεις με πεζοπορια (Φονιας)
παραλιες κακες. ειναι με πετρα οι περισσοτερες πλην της παχιας αμμου... θες ειδικο παπουτσι για ασφαλεια μη γλυστρησεις στη γλιτσα απο τις πετρες γιατι το να βγεις απο τη θαλασσα ειναι πιο δυσκολο απο το να μπεις.
γενικα απο περιβαλλοντολογικης αποψης το νησι ειναι παρθενο χωρις να το εχει βιασει ο ανθρωπινος παραγοντας
ορειβασια? ανεβαινουν το βουνο το οποιο ειναι αρκετα ψηλο.
αρχαιολογια? στασιδι αποστολου παυλου. αρχαιο ιερο των μεγαλων θεων (καβηρεια)
τιμιο φαγητο το κατσικι σε καθε χωριο. φρεσκα ψαρια στις ταβερνες του λιμανιου. επισης αλλο ντοπιο πιατο ειναι η τσιγαριστη φασολαδα. επισης μην παραλειψεις να δοκιμασεις ντοπια τυρια σαμοθρακης. απο γλυκα το πραουστι (δικο τους κορομηλο) και χασλαμα (θυμιζει αρκετα μελομακαρονο)
μερη? χωρα (πρωτευουσα) διατηρητεος οικισμος πολυ γραφικος που επισκεπτεσαι με τα ποδια. καλη φαση για βραδια καλοκαιριου στα καλντεριμια για ποτακι και εξοδο.
καμαριωτισσα. το λιμανι του νησιου οπου εχει τον περισσοτερο κοσμο και κινηση.
θερμα. βορεια του νησιου. τα εξαρχεια του αιγαιου!!!! ησυχαστηριο τη μερα. το βραδυ ομως το καλοκαιρι εκει γινεται η καλη φαση.
προφητης ηλιας. χωριο κοντα σε ενα πιο μεγαλο (λακκωμα) το οποιο εχει 2 πολυ καλες ταβερνες με σουβλες και κατσικια.
αυτα τα λιγα....
το θεμα ειναι να ξερεις και εσυ τι θες να κανεις. μη περιμενεις χαη σοσαηετι και χαη κλας! εκει γενικα ειναι ησυχαστηριο χωρις νταμπα ντουμπα και φερραρι.