Νέα

Χρηματιστήριο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα waverunner
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
W

waverunner

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2007
Μηνύματα
247
Like
2
Πόντοι
1
φιλε εχεις δικιο....επιτελους ενας να μιλησουμε με σοβαρες πληροφοριες....στην Q AND R , ΠΟΙΟΣ ιδιοκτητης ειναι απο πίσω , ξερεις??
παλια νομιζω ηταν ο πουλιαδης και τωρα ακουσα οτι ειναι θυγατρικη της ιντρακομ,,,,,ισχυει?? γιατι εχω Ιnfo οτι θα γινει αεροπλανο...
 
OP
OP
W

waverunner

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2007
Μηνύματα
247
Like
2
Πόντοι
1
ladakia ,εχεις δικιο..στην ελλαδα εισαι..εδω ουτε τεχνικη αναλυση δουλευει που ειπε ενας εξυπνακιας ειδικος , που εργαζεται  σε ΑΧΕΠΥ (MΙΛΑΜΕ στις αχεπυ δουλευουν κατι απιστευτοι αχυρανθρωποι).
Βυσμα εχεις..ετσι παει δυστυχως...
αμα εχεις info κονομας...αμα δεν εχεις μενεις με το FAZER 600 η με το ΛΑΝΤΑ
 

Επισκέπτης
 Ενδεικτικό πως λειτουργει το συστημα του παπαγαλακιου

"Μαλακες βλεπετε αυτη τη μετοχή στο -12% εμεις θα την παιξουμε σημερα και θα ανεβει"

Απο τα 10 ατομα του γραφειου 3 ηλιθιοι ακολουθήσμαε

 Παει στο +5% αντε λεω να πουλήσουμε "οχι ακομα οχι ακομα"
Σε 10 λεπτα καρφι -18% (οχι κλειδωμενη) και πουλησα

Ποιος πουλαγε?? Η Χρηματστιριακή που δουλευα γιατι ειχαν βγει κοκκινοι καποιοι κωδικοι

 Τι εχασα 15? δυστυχως όμως δεν κρατησα το βρωμοστομα μου και ειπα

"Καλα του αφεντικου τα 15? μου του ελειπαν αν ειναι ετσι την επόμενη φορά να παω νατου τα δωσω στο γραφειο" οποτε μετα από καποιο καιρο μου ανοιξαν νεοι επαγγελματικοί οριζοντες.

Για υτό λεω μην τους ακουτε εκτος απο κορακια ειναι και τσιπηδες "100 κομματακια εδω 100 κομματακια εκει θα διωξουμε την σαβουρα απο πάνω μας"

 Με τις πουτανες ειναι καλυτερα πεταμενα λεφτα, γνωρίζεις και κόσμο!!!!!!!!!!!
 

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Το να κάνεις σωστές επιλογές από μόνος σου είναι δύσκολο και απαιτεί γνώσεις.

Το να βρεις κάποιον να κάνει σωστές επιλογές για λογαριασμό σου είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί όχι μόνο θα πρέπει να μπορείς να επιλέξεις αυτόν τον κάποιο μέσα στους πολλούς άσχετους αλλά θα πρέπει να είσαι και σίγουρος ότι δεν θα σε ρίξει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μπαίνοντας στο ελληνικό χρηματιστήριο όταν αυτό ξαναγίνεται της μόδας είναι ο σίγουρος τρόπος για να χάσεις λεφτά. Όχι ότι δεν θα βρεθούν και κάποιοι που θα κερδίσουν από συγκυρίες, αλλά αυτοί θα είναι ελάχιστοι. Και έξω έτσι είναι τα πράγματα αλλά τηρούνται στοιχειωδώς κάποια προσχήματα.
 

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Μηνύματα
607
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
φιλε waverunner δεν ξερω κατι γι αυτο που με ρωτησες σχτικα με την Q&R.. Πολλα ακουγονται ..θα δουμε..
 

Επισκέπτης
  Μια και δουλέυτε καποιοι στο ΧΑΑ εχετε ακριβως καταλάβει τι ακριβως εχει γινει με το δομημένα ομόλογα??

  Ειλικρινα δεν εχω καταλάβει τίποτα. με τα λίγα που ξέρω απο τη στιγμη που η ΕΚΤ ανεβαζει τα επιτόκια ο εχων ομόλογα εχει σχετική ζημια (δηλαδη δεν χάνει αλλα κερδιζει σχετικά λιγοτερα γιατι τα σημερινα ομολογα εχουν καλυτερη  απόδοση.

  και το ερωτημα ειναι γιατι η Marfin και η Proton δεχονται να τα αγορασουν?
 

Επισκέπτης
Σου το είπαν από μέσα;Έίναι ο πατέρας σου στο ΔΣ;
Τελικα σημερα που εχωσα την ΠΡΔ φενεται οτι καλα τα πηγαμε.
Βαλαμε την εικοσαρα στην ακρη για τα CT και ξανα με το αρχικο κεφαλαιο των 15 πηραμε rilkenaki για να δουμε θα βγη και αυτο το αλογακι.
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
Εγώ δεν πρόκειται να προτείνω κανένα "χαρτί".Είμαι επαγγελματίας,εργάζομαι σε ΑΧΕΠΕΥ και δεν θεωρώ το ΧΑΑ ως ένα είδος του "Πάμε στοίχημα".Θεωρώ το ΧΑΑ ως ένα επενδυτικό περιβάλλον για γνώστες.Επίσης δε θα έλεγα σε κανένα που έχει 1000-2000? από το υστέρημα του να μπει στην αγορά.Είναι υψηλού κινδύνου,και αν χάσει θα υποστεί ζημία τόση μεγάλη που δεν θα την αντέξει.Το 2000 υπήρχαν κάποιοι που έπαιξαν τις προίκες της κόρης τους,και όταν τα έχασαν δεν είχαν να κάνουν τον γάμο της.Από εκεί που ονειρεύονταν γάμους και πανηγύρια με χλιδή,αναγκάστηκαν να πάρουν δανεικά να κάνουν τυπικό γάμο.Μακρυά από το ΧΑΑ όποιος δεν ξέρει.Αλλιώς απευθύνεστε στους ειδικούς στις ΑΧΕ καιΑΧΕΠΕΥ και στα Αμοιβαία,και μόνο από το περίσευμα σας.Αλλιώς να τα χάσετε στις πουτάνες.Θα πιάσουν τόπο.

+10000000000000000
τα μεταξωτά βρακιά κύριοι θέλουν επιδέξιους κώλους..
ου παντός πλείν είς κόρινθον..

γιαυτό αν θέλετε επενδύσεις .. μόνο το περίσευμα και αυτό σε μίγμα κινδύνων. ένα μέρος σε σταθερού εισοδήματος ή εγγυημένα, ένα μέρος σε μέσου κινδύνου και ένα μικρό μέρος σε λαμογιές του στυλ hit and run..
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.493
Κριτικές
22
Like
356
Πόντοι
5.795
κατ αρχην συγχαρητηρια στον νεο συναγωνιστη waverunner που ανοιξε αυτο το θεμα που πιστευω οτι οι πληροφοριες που θα ανταλαξουμε θα ειναι καλυτερες απο τις οικονομικες εφημεριδες..οπως αλλωστε σε πολλα αλλα θεματα, διοτι εδω μεσα γραφουν απο  οικονομολογοι μεχρι λουστροι..θα ηθελα να μου πειτε οποιος γνωριζει τι γινετε με αυτη την προοδευτικη// κατασκευαστικη  με εχει κουφανει ειναι η δεν ειναι η φουσκα του αιωνα???
την πειρα 0.33 πριν ενα χρονο.. πηγε μεχρι ο.19 και ενα διαστημα ανεσταλη και η διαπραγματευση της στο χρηματιστηριο την πουλησα 0.55 εβγαλα φυσικα μερικα χρηματα... και σημερα πηγε 0,69 ελεος παιδια οποιος διαβασει τα οικονομικα της στοιχεια μαλλον για τον κεαδα ειναι...
 

Επισκέπτης
Και οχι μονο για αυτην τα οικονομικα στοιχεια εννοω.
 

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Μηνύματα
3.482
Like
33
Πόντοι
16
Ρωτήστε πληροφορίες τους ''ειδικούς'' του 2000....ξέρουν αυτοί.... :rockon: :rockon: :rockon:
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.493
Κριτικές
22
Like
356
Πόντοι
5.795
παντως παιδια τετοιο αλογο σαν την προοδευτικη σπανια εχω συναντησει σε ευρωπαικη χρηματηστηρια...αποφασισε μια  εταιρια χρεωκοπημενη  να μπει στον χωρο την ενεργειας και της ναυτιλιας και ανεβηκε 120% σε μια βδομαδα ασε που ο ιδιος ο ιδιοκτητης με ανακοινωση του δηλωσε οτι πουλησε μετοχες του... και η εθνικη τραπεζα που πηρε την αναμφιβολως την καλυτερη τραπεζα με συνεχομενη αναπτυξη στην τουρκια κινειτε σταθεροποιητικα...ελεος παντως ειμαι πολυ περιεργος να δω που θα ξεφουσκωσει κατι μου λεει οτι θα την πανε πολυ ψηλα..εσεις τι λετε??
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.290
Κριτικές
1
Like
759
Πόντοι
96
Eγω εχω καταλάβει οτι εχουμε π΄ηξει στους οικονομολόγους αλλα απο οικονομικα και χρηματοκοινομικά ΚΑΝΕΙΣ απο τους ΦΩΣΤΗΡΕΣ δεν ξερει την τυφλα του. Θαυμαζα χθες τον Χριστοδουλακη που εκτος απο πρωην υπουργος οικονομιας ειναι και καθηγητης οικονομικων (τρομαρα του).

  Τον κουφανε τον εκπροσωπο της Jp Morgan. Τι οτι τα ομολογα μπορει και να πουληθουν υπερ το αρτιο (above par) δηλαδη δανειζεσαι 110 και εξοφλας στη λήξη 100(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).
Τι οτι τα τραπεζογραματια (τα χαρτονοσμιαματα που εκδιδει η κεντρικη τραπεζα) ειναι ΟΜΟΛΟΓΑ μας ειπε με εστειλε αδιαβαστο!!!!!!!!!!!!!!

ΥΓ επειδη το εψαξα τα χατονομισματα ειναι γραμματια (με εγγυητη την Κενρικη Τραπεζα). Τα ομολογα εξ ορισμου ειναι για περιοδο δανεισμου περα των 10 ετων.



Α ρε πουστη το 70% αυτον που δουλευουν και ασχολουνται με χρηματιστηριο υτε για ΒΙΔΟ στο ταβλι δεν ειναι

 

faxanadu

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Μηνύματα
257
Like
2
Πόντοι
1
ρε συ δεν γινεται να δανειστεις 110 κ να ξοφλησεις 100, αυτο ομως δεν σημαινει πως ενα ομολογο δεν μπορει να πωληθει υπερ το αρτο.. αν μετα την εκδοση του ομολογου τα προσφερομενα επιτοκια πεσουν κ το ομολογο προσφερει μεγαλυτερο επιτοκιο τοτε μπορει να μεταπωληθει υπερ το αρτιο... αλλο το ενα αλλο το αλλο δηλάδη...
 

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Μηνύματα
560
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Όπως πολύ σωστά είπε ο faxanadu μπορείς να πουλήσεις ένα ομόλογο σε μεγαλύτερη τιμή αλλά στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.Η τιμή εκεί διαμορφώνεται βάσει της προσφοράς και της ζήτησης,οι οποίες διαμορφώνονται με τις προσδοκίες του κάθε επενδυτή για τα επιτόκια,ελλείμματα κλπ.Η τιμή ενός ομολόγου από τη στιγμή αγοράς ως τη λήξη υπολογίζεται με το yield to maturity.
P=C1/(1+r)+C2/(1+r)^2+...+Cn/(1+r)^n+FV/(1+r)^n
 

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Μηνύματα
560
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Και κάτι ακόμα.Ομόλογο μπορεί να είναι και ένας τίτλος με διάρκεια 2 έτη.Είναι λάθος αυτό που γράφει ότι είναι πέρα από τα 10 έτη.
 

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Μηνύματα
560
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Και κάτι ακόμα!Στα ομόλογα δεν υπάρχει όρος "υπέρ του άρτιου".Υπάρχει με discount ή με premium.Το άρτιο είναι για τις μετοχές.
 

kostasbmw

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Μηνύματα
801
Like
6
Πόντοι
6
συμφωνω με το τερας
απλα δεν εχουμε μαθει να επενδυουμε σε καλα χαρτια και μακροπροθεσμα

θελουμε η μετοχη να γενναει αμεσως απο τη στιγμη που την αγοραζουμε

πχ η μετοχη της ετε ηταν 2 νοεμβρηδες πριν στα 12 περιπου πηραμε?? δεν πηραμε  οποιος πηρε χαμογελασε
μη ξεχναμε οτι το χρηματηστηριο ειναι σαν το τραπεζι του ποκερ στη λεσχη.Το μαγαζι ποτε δεν χανει γιατι παιρνει βιδανιο παντα οποτε οι παιχτες και κερδισμενοι ναναι χαμενοι ειναι ασχετα αν δεν φαινετε .
οι χαμενοι ειναι τελειως χαμενοι και οι κερδισμενοι λιγοτερο κερδισμενοι
φιλικα
 

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Μηνύματα
560
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Δε συμφωνώ με το χαρακτηρισμό "τζόγος" που αποδίδουν πολλοί.Στα χρηματιστήρια αγοράζεις και πουλάς ποσοστά σε εταιρείες.Αν θα αγοράσεις καλή ή κακή εταιρεία,αφορά εσένα.Αν έχεις τις γνώσεις και την πρόσβαση στην ενημέρωση μπορείς να κάνεις καλές επιλογές.Αλλιώς σε τρώει!Φυσικά όταν αγοράζεις μια εταιρεία δεν το κάνεις για πλάκα.Πόσοι βλέπουν τη μερισματική απόδοση;Σχεδόν κανείς.Και όμως είναι βασικό μέγεθος για την επιλογή ή όχι μια μετοχής.Επίσης η διασπορά.Όπου βλέπετε εταιρείες με λίγες μετοχές,μακριά και αλάργα.Χειραγωγείται πανεύκολα και μπορεί να βρεθείς στο καναβάτσο.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom