streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 205
- Πόντοι
- 66
ρόμπα η ρόμπα??
Κλαρωτή και ξεκούμπωτη...
ρόμπα η ρόμπα??
Ούτε και η μοίρα που επιφυλλάσσουν στους cop killers είναι κακή, ειδικά αν έχουν την ατυχία να συλληφθούν ζωντανοί...
Πςςςςςςςςςςςς
Don't tell me..
Do you mean death penalty,death row κι έτσι??
Έλα ρε, μην είσαι κακόπιστος. Μάλλον ο λοβέρδος θα κατάλαβε λάθος.
Αφού ήταν έτοιμος να κατέβει και αυτός στις πορείες...
Δε μου εξήγησες για το πώς δίνανε τα δάνεια οι τραπεζούλες οι κακόμοιρες και πως ξαναδανείζανε το ίδιο ποσό όσες φορές τους βόλευε.
Ρε παίχτη ο Μπόμπολας λέει οτι ο Τζέφρης θα παλέψει για το 48%?Μάλλον θα είχε τον ίδιο μεταφραστή με το Βαλυράκη!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Μάλλον θα είχε τον ίδιο μεταφραστή με το Βαλυράκη!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Στην ερώτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ επικαλείται την σχετική ερώτηση των «δέκα» της Βάσως Παπανδρέου και καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για την «δριμύτατη κριτική που ασκείται στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας για παραλείψεις και πράξεις αντιστοίχως, που οδήγησαν σε αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών για τα ελληνικά ομόλογα. Μια αλλαγή που προκάλεσε μεγάλα περιθώρια υποτιμητικής κερδοσκοπίας και χειραγώγησης σε βάρος τους».
Πως απάντησε σήμερα ο κ. Παπανδρέου; Δήλωσε …ανοικτός σε κάθε πρόταση που θα βελτιώσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της διαφάνειας στη χώρα μας
Ενώ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, σημείωσε: «Απαίτησή μας ήταν να διαλευκανθεί η υπόθεση των ομολόγων, αλλά δική σας απάντηση ήταν να απολύσετε τον έναν άνθρωπο που είχε αναλάβει τη διερεύνηση, τον κ. Ζορμπά». «Βοηθήστε λοιπόν να ξεκαθαρίσουν αυτές οι τεράστιες πληγές που αφήσατε πίσω σας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στη χώρα… να βάλουμε τάξη στην πατρίδα μας… (γιατί) αν δεν μπει τάξη στη χώρα, αν δεν υπάρξει ευνομία, θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες. Απαιτώ κ. Σαμαρά τη συμβολή σας στα θέματα αυτά και τις προτάσεις σας»
Είναι προφανές ότι τελείωσες στη δεκατεία του '80 τη νομική, μάλλον εν μέσω καταλήψεων και γενικών συνελεύσεων...
Διότι θα έπρεπε να ξέρεις ότι άλλη η έννοια του ιδρύματος για το νομικό, άλλη για τον υπόλοιπο κόσμο...
Και οι Τράπεζες είναι (υποχρεωτικά) ΑΕ και όχι ιδρύματα...Το αν σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η έκφραση "τραπεζικό ίδρυμα" είναι μια άλλη ιστορία... Εδώ χρησιμοποιείται η λέξη "εταιρεία" για σωματεία.
Σε αφήνω λοιπόν με την υψηλή δικηγορία σου και ελπίζω να μην είσαι από εκείνους που βρίζουν τους προσημειωσάκηδες ή τους τροχαίους και έχουν λίωσει στο γλείψιμο για να παίρνουν και αυτοί κανά κομμάτι ή ακόμη χειρότερα, είναι έμμισθα τσουτσέκια σε καμια ΔΕΚΟ...
Ή , είναι ανθυποβοηθοί στα 50 τους σε κανά law firm και βαράνε προσοχές στον chief μην και τους πετάξει στο δρόμο και δεν έχουν για πελάτη ούτε τους στενούς συγγενείς τους...
Για τις τράπεζες κρούεις ανοιχτές θύρες...Τα έχω γράψει άπειρες φορές πώς λειτουργούσαν και πώς δανειοδοτούσαν και πίστεψέ με, το ξέρω από πρώτο χέρι, όπως ξέρω ότι βρήκαν και τα έκαναν και ο έλληνας πελάτης τραπεζών, ιδιώτης ή επιχειρηματίας, ήταν ο ιδανικός συνένοχος στο έγκλημα...
Προφανώς δεν γνωρίζεις Νομισματική Θεωρεία, τι είναι ο πολλαπλασιαστής καταθέσεων και πως οι εμπορικές τράπεζες δημιουργούν χρήμα, μέσω του δανεισμού.
Σήμερα θα μάθεις πως οι τράπεζες με νόμιμο τρόπο δημιουργούν χρήμα.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΜΑΘΗΜΑ
Δημιουργία χρήματος από τις εμπορικές τράπεζες.
Ρευστά διαθέσιμα είναι το απόθεμα των χρημάτων τα οποία οφείλει να κρατά η εμπορική τράπεζα στο ταμείο της.
Ποσοστό ρευστών διαθεσίμων είναι το ποσοστό των καταθέσεων το οποίο υποχρεούνται οι εμπορικές τράπεζες να κρατούν στο ταμείο τους.
Δημιουργία χρήματος:
Έστω ποσοστό ρευστών διαθεσίμων 20%.
Ο πελάτης Α ανοίγει λογαριασμό €10.000 και του χορηγείται κάρτα αναλήψεων.
Ο πελάτης Α έχει αγοραστική δύναμη €10.000, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσω της κάρτας του.
Η τράπεζα διατηρεί 10.000 20% = €2.000 σαν ρευστά διαθέσιμα και δανείζει στον πελάτη Β 10000-2000=€8.000 μετρητά.
Ο πελάτης Β διαθέτει αγοραστική δύναμη €8.000.
Σύνολο αγοραστικής δύναμης 10000+8000=€18.000 από τα αρχικά €10.000 του πελάτη Α. Ο κύκλος συνεχίζεται επ’ άπειρον με τους πελάτες Β, Γ, κλπ.
Αλήθεια, εγώ δεν έχω ιδέα από το σύστημα??
Αν κάνεις το κόπο να δεις προηγούμενες αναρτήσεις θα δεις πως παραέχω ιδέα.
Μάλλον εσύ δεν ξέρεις πως στην πραγματικότητα λειτουργεί το σύστημα.
Δεν αναφέρεις π.χ. πως με τα 2000 του πελάτη Α που κρατούσαν σε ρευστά διαθέσιμα για το δάνειο του Β, δάνειζαν άλλους δέκα Β!!!!
Ξέρεις πώς?? Ασφάλιζαν το δάνειο του Β και θεωρούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ως μη αναγκαία την ύπαρξη του 2000ου στα βιβλία για τον Β. Και μετά το εμφάνιζαν για το Γ, το Δ και πάει λέγοντας.
Αυτά τα ξέρεις ή σου διέφυγαν???
Κατάλαβες τι είναι αέρας και μάλιστα κοπανιστός???. Και όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλο το κόσμο.
Για πάρτη σου, και χαλάλι το ψάξιμο.
Ποτέ δεν κατάλαβα πως ο κακάχρηστος ο μπούλης έριξε το spread, το οποίο του είχε ξεφύγει (μετά τα δεκεμβριανά μάλιστα), ενώ το gap μας πήγε ΔΝΤ.
Οι άτιμοι οι κερδοσκόποι θα φταίνε...
![]()
![]()
![]()
Θα σημειώσω λίγες ακατέργαστες σκέψεις ή (όπως το λένε οι επιστήμονες) πρωτόϋλες.
Στο ΠΑΙΓΝΙΔΙ ή σε κάθε παιγνίδι που στήνεται τελευταία σε γεω-χρηματο-οικονομικό επίπεδο συμμετέχουν αρκετοί "παίκτες". Οι "στρατηγικές" που ακολουθούν είναι αποκλίνουσες, αντίρροπες και μεταβαλλόμενες στην διάρκεια του παιγνιδιού, αποσταθεροποιώντας την λειτουργία του συστήματος και αποκαλύπτοντας την αδυναμία του να ρυθμιστεί και να αυτορυθμιστεί.
Ένας σημαντικός "παίκτης" α-όρατος και α-πρόβλεπτος είναι οι αγορές.
Στην πραγματικότητα όμως η συζήτηση για (τις) αγορές είναι "απάτη". Αυτό που βιώνουμε την συγκεκριμμένη περίοδο δεν είναι η επίδραση των αγορών στις κοινωνίες αλλά το τέλος των αγορών.
και θα προσπαθήσω να εξηγήσω/υποστηρίξω (όσο μπορώ απλά) αυτό το σκεπτικό μου
Οι αγορές, μαζί με τις διεθνείς τράπεζες και τους οίκους αξιολόγησης απέκτησαν πολλαπλάσια ισχύ από τα κράτη έπειτα από δεκαετίες απελευθέρωσης και αποφορολόγησης. Συγκροτήθηκαν σε τεράστιο ολιγοπώλιο και όπως κάθε ισχυρή ομάδα στην Ιστορία έχουν ασφαλώς μακροχρόνιες πολιτικο-στρατηγικές επιδιώξεις και όχι μόνο οικονομικές. Αυτές οι δυνάμεις (νομίζω) ότι έσπρωξαν την Αμερική στην επίθεση στο Ιρακ ως αρχή στρατιωτικής κατάληψης του πλανήτη και δημιουργίας παγκόσμιας αυτοκρατορίας.
Παλαιότερο παράδειγμα τέτοιας ισχυρής ομάδας ήταν οι Ναϊτες www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=284829]εδώ[/url], που όταν ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια, ο Πάπας τους διέλυσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με βίαιο τρόπο.
Τα μέσα και το πεδίο σύγκρουσης άλλαξαν, αλλά όχι και οι επιδιώξεις.
Αν οι Αμερικανοί μπορούν να μετακινήσουν μερικές εκαντοτάδες χιλιάδες στρατιώτες σε μικρό χρονικό διάστημα, επίσης και οι αγορές μπορούν να μετακινησουν πολλά δισεκ. δολάρια έχοντας καθαρά γεω-πολιτικές επιδιώξεις.
Αν κοιτάξετε προσεκτικά την συμπεριφορά των αγορών, δεν φαίνονται χαοτικές κινησεις, όπως θα περίμενε καποιος σε τέτοιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν τις πραγματικές αγορές, αλλά στοχευμένες επιθέσεις εναντίον ενός κράτους κάθε φορά.
Αυτό θυμίζει τις αστραπιαίες επιθέσεις του Γκουντέριαν που κατέλαβε βέβαια (αρχικά) την Ευρώπη, προτού σπάσει τα δόντια του στη στέπα εδώ
Και μια και το έφερε η κουβέντα... (δεδομένου ότι ο Γκουντέριαν ήταν στρατηγός του Χίτλερ) να πούμε ότι η Γερμανία συμμάχησε με τις αγορές για να δώσει ένα μάθημα στην Ελλάδα (όπως υποστηρίζει), εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά νομίζω ότι είχε γεω-στρατηγικές επιδιώξεις στην περιοχή (πετρέλαια Αιγαίου, λιμάνια κλπ) και έψαξε να βρεί συμμάχους.
Στην συνέχεια διαπίστωσε με τρόμο και αμηχανία ότι ο σύμμαχος της (δηλαδη οι αγορές) είναι ένα επικίνδυνο τέρας.
Όμως ούτε οι αγορές μπορούν να επιβάλλουν μαζική φτωχοποίηση.
Θα χρειαστούν ισχυρές αστυνομίες, στρατοί, κατάλληλη "ιδεολογία" ίσως και διεθνείς συρράξεις ή καταστροφές.
Εκτός και αν η προσέγγιση του μεγάλου κραχ ποροκαλέσει κινητοποίηση κοινωνιών και εναργείς πολιτικές παρεμβάσεις ...
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας !
![]()
Για πες όμως, όταν ο κάθε καραμήτρος και η κάθε επιχείρηση είχε και δάνεια και υποχρεώσεις, αυτό οι τραπεζούλες δεν το ήξεραν? Δεν το έβλεπαν ρε μπαγασάκο στο σύστημά τους? Δεν ήξεραν οτι δεν επρόκειτο ο "συνένοχος" να τα βγάλει πέρα? Πώς του έδιναν τα λεφτά, μου λες? Δεν ήταν και δεν είναι οι τράπεζες το ισχυρό μέρος στις συμβάσεις δανείων? Ποιος ήταν ο καραμήτρος?
Και εάν ήταν γιατί δεν πρόσεχαν και έδιναν τα λεφτά αβέρτα πάκα. Πώς προστάτεψαν τα συμφέροντα των μετόχων τους οι εταιρειούλες αυτές? Για πες μου ρε μαγκάκο.
ερώτηση εν τάχει.Αλήθεια ρε μαγκάκο? Ξέρεις εσύ τι έχω τελειώσει και κρίνεις κι όλας?
Και πού έχω δουλέψει?
Μπράβο μαγκάκο.
Μάθε λοιπόν μαγκάκο που τέλειωσες το πανεπιστήμιο χωρίς καταλήψεις, πως η δική μου γενιά, τέλειωσε πανεπιστήμια και με καταλήψεις και με κνίτες και πασπίτες αλλά μάθαμε γράμματα.
Και με όλους αυτούς που τότε παίζαμε μπουνιές δουλεύουμε τώρα παρέα στο στίβο των Δικαστηρίων
και αγωνιζόμαστε παρέα. Και ναι πολλοί φίλισαν ποδιές και βολεύτηκαν οι πιο πολλοί από εμάς όμως μαγκάκο δε προσκυνήσαμε κανένα. Για αυτό είμαι εδώ τώρα και γράφω, για να μάθει ο κόσμος και να μην παρασύρεται από διάφορα κομματόσκυλα. Η μήπως αυτό δεν είναι στο λειτούργημά μου και κάνω λάθος. Για πες μου ρε μαγκάκο. Για μάθε με δεοντολογία.
Δυστυχώς για σένα, εγώ είμαι από αυτούς που ονομάζεις chief και όχι βοηθός. Υπήρξα όμως και εγώ βοηθός, αλλά είχα άλλη νοοτροπία. Τυπάκια όπως εσύ, έχουν περάσει πολλά από το γραφείο μου. Βολεψάκηδες που νόμζαν οτι τα ήξεραν όλα και είχαν απαιτήσεις από τον πρώτο μήνα δουλειάς, να βγάζουν όσα τους έλειπαν όλο το χρόνο. Την ίδια ώρα που σε απλό δικόγραφο είχαν τρακόσια λάθη. Την ίδια ώρα που περίμεναν τηλέφωνο από την τράπεζα, για να τρέξουν να εξαφανιστούν στη μαγική δικηγορική αποστολή των ελέγχων τίτλων και των προσημειώσεων.
Και όλοι αυτοί μαγκάκο (μάλλον θα πρέπει να έχεις κάποια σχέση, ε?), με μισό χρόνο δικηγορίας, κυκλοφορούσαν με slk οι γκόμενοι και 12ποντα Gucci και LV οι ψουψούδες των 25 χρονών.
Γιατί έμαθαν στο εύκολο και ζεστό χρήμα των αφεντικών σου.
Που βέβαια τους εξασφάλιζε η συνενοχή, όπως λες των επιχειρήσεων και των ανθρώπων που δανείστηκαν.
Ακούστε λοιπόν τι λέει ο άνθρωπος αγαπητοί φίλοι. Οι τράπεζες δεν είναι ένοχες, αλλά συνένοχες με τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που πήγαν να δανειστούν και τώρα δεν πορούν να πληρώσουν. Προφανώς στο φροντιστήριο που τους κάνουνε, αυτά τους λένε.
Οταν λοιπόν η τράπεζα σου γάμαγε τη μάνα, δέκα ώρες την ημέρα, πάρε, πάρε, είναι δωρεάν, το χρειάζεσαι, θα σου δώσουμε κι άλλο, γιατί να μην πάρεις σπίτι, αυτοκίνητο, εξοχικό, ρολόι, διακοπές πάσχα, χριστούγεννα, καλοκαίρι, χειμώνα και ότι άλλο φανταστεί κανείς, εσύ που υπέκυπτες σαν άνθρωπος χρόνια στερημένος, είσαι συνένοχος. Λες και εκβίασες τα λαμόγια που κορόιδευαν όλη τη γη, να σου δώσουν λεφτά. Πόσοι από εσάς εδώ μέσα έχετε συγγενή ή φίλο/γνωστό, που να δούλευε σε τράπεζα καο σας έπαιρνε τηλέφωνο να πάρετε δάνειο για να "πιάσει" στόχους. Σε πόσες εταιρείες δεν κάνανε πλύση εγκεφάλου να πάρουν παραπάνω χρήματα για ανάπτυξη, υποκαταστήματα κλπ.
Αυτό το λες συνενοχή μαγκάκο και καθάρισες? Μάλιστα.
Για πες όμως, όταν ο κάθε καραμήτρος και η κάθε επιχείρηση είχε και δάνεια και υποχρεώσεις, αυτό οι τραπεζούλες δεν το ήξεραν? Δεν το έβλεπαν ρε μπαγασάκο στο σύστημά τους? Δεν ήξεραν οτι δεν επρόκειτο ο "συνένοχος" να τα βγάλει πέρα? Πώς του έδιναν τα λεφτά, μου λες? Δεν ήταν και δεν είναι οι τράπεζες το ισχυρό μέρος στις συμβάσεις δανείων? Ποιος ήταν ο καραμήτρος?
Και εάν ήταν γιατί δεν πρόσεχαν και έδιναν τα λεφτά αβέρτα πάκα. Πώς προστάτεψαν τα συμφέροντα των μετόχων τους οι εταιρειούλες αυτές? Για πες μου ρε μαγκάκο. Εξήγησε εδώ μέσα στο κόσμο που μπορεί να μην καταλαβαίνει, που μου έμαθες και το Tier.
Οσον αφορά στις υποδείξεις σου περί α.ε. και ιδρυμάτων, κράτα τες για τον εαυτό σου και τα αφεντικά σου. Εδώ όμως, δεν μπορείς, δημοσίως, να λες μπαρούφες.
Οχι μαγκάκο. Οι τράπεζες, δεν είναι απλές α.ε. Γι αυτό και ο Νόμος τις αναφέρει ως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μάθε λοιπόν, πως σε πολλές διατάξεις νόμως, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τυχαίνουν προστασίας και προνομίων όπως το δημόσιο, αφού ο νομοθέτης με αυτό τον τρόπο διεύρυνε την προστασία του δημοσίου, λόγω της σημασίας για το κοινωνικό σύνολο ορισμένων οργανισμών και ν.π. (μεταξύ αυτών και οι τράπεζες) και της ανάγκης τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης (εδώ ρε δε γελάτε ακόμη???) του λαού (εμείς δηλ.) στην καθαρότητα της διαχείρισης αυτών (όσων δε σας έχουν βγει τα άντερα από τα γέλια μου χρωστάτε κέρασμα). Αυτά τα λέει μαγκάκο η Εισηγητική Εκθεση του ν.1738/87.
Υ.Γ. Οχι μαγκάκο. Δεν είμαι απ΄ αυτούς που παρακαλάνε για θεσούλα σε τράπεζα.
Εγώ δεν καταστρέφω τον κοσμάκη και οκογένειες για πέντε και δέκα χιλιάρικα (που ούτως ή άλλως η τράπεζα τα έχει ασφαλισμένα και θα τα εισπράξει).
Συνήθως είμαι από την απέναντι μεριά και πέφτει μεγάλο γέλιο στις αντιδικίες με τις 12ποντες ψουψούδες και τους νεανίες με τις slk κλπ.
Αν όπως φαντάζομαι είσαι από αυτούς, κάποτε θα σε πετύχω, δεν μπορεί.
'Ετσι είναι φίλε ! Ακριβώς.
Να συμπληρώσω ότι αν στη θέση του καραμήτρου βάλεις την Ελλάδα, και στη θέση των τραπεζών την ΕΕ, έχεις την πλήρη εικόνα της σημερινής κατάστασης.
Κι εγώ τα ίδια ρωτάω συνέχεια: ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΧΩΡΑ ΜΑΣ (με αυτούς που την κυβερνάνε με τον τρόπο που όλοι πλέον γνωρίζουμε) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ?????
Για μαλάκες τους έχετε?
ερώτηση εν τάχει.
για σένα στο χρηματιστήριο είναι συνένοχος αυτός που πιστεύει ότι θα κάνει τα 10 χιλιάρια 300 σε ένα χρόνο ;