Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
58
Πόντοι
4.095
δεν έχει σημασία το νούμερο....
σημασία έχει ο τρόπος που παίρνεις τα φράγκα.
εάν το μπουρδελοκράτος σου έλεγε ...
μαγκες. 5% φορολογία εάν κάνετε αυτοχρηματοδότηση της εταιρείας και αλλα 40 εάν πάτε να βγάλετε τα χρήματα για βίλλες και καγιέν. .....
θα γινόταν ανάπτυξη ή θα έχτιζαν όλα τα μαλακιστήρια πισίνες και βίλλες;
ανεξαρτήτως ποσού ο τρόπος που λειτουργεί ένα κράτος μπορεί να είναι για το λαό και τη χώρα μοιραίος ή λυτρωτικός. Κοινώς μάγκα....
όταν το κράτος σε εξαναγκάζει με τη συμπεριφορά του (ληστρική φορολογία στο τζίρο εξ αρχής) να τα στέλνεις μαύρα στην ελβετία δε φταίει μόνο ο απατεώνας που γίνεται απατεώνας.
σε ένα κράτος απατεώνων ο φυσιολογικός δεν επιβιώνει.
σε ένα κράτος φυσιολογικών ο απατεώνας πάει φυλακή.

Είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι το παρουσιάζεις.

Για παράδειγμα, πρέπει να διαχωρίσεις για τι τύπου εταιρείες μιλάς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό.

Άλλο θέμα η επένδυση σε μία εταιρία παροχής υπηρεσιών (συμβουλευτική ας πούμε), άλλο θέμα το κατάστημα ρούχων κλπ κλπ κλπ κλπ.

Από εκεί και πέρα, το κράτος αρχίδια καταφέρνει με αυτό τον τρόπο, αν και σε επίπεδο κουβεντούλας ακούγεται λογικό.

Ειδικά για την Κύπρο που φέρνεις σαν παράδειγμα, βάζεις μία BVI σαν κύριο μέτοχο, ή υπεργολάβο, τα λεφτουδάκια κάνανε φτερά και άντε πες μου μετά για άλλο ένα 10% φορολόγηση επί των διανεμημένων κερδών.

Bullocks.

(Η Κύπρος ίσως είναι το μοναδικό κράτος εντός ΕΕ που δέχεται ακόμη την ύπαρξη εταιριών από BVI αλλά ακόμη χειρότερα από Λιβερία!)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Είναι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι το παρουσιάζεις.

Για παράδειγμα, πρέπει να διαχωρίσεις για τι τύπου εταιρείες μιλάς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό.

Άλλο θέμα η επένδυση σε μία εταιρία παροχής υπηρεσιών (συμβουλευτική ας πούμε), άλλο θέμα το κατάστημα ρούχων κλπ κλπ κλπ κλπ.

Από εκεί και πέρα, το κράτος αρχίδια καταφέρνει με αυτό τον τρόπο, αν και σε επίπεδο κουβεντούλας ακούγεται λογικό.

Ειδικά για την Κύπρο που φέρνεις σαν παράδειγμα, βάζεις μία BVI σαν κύριο μέτοχο, ή υπεργολάβο, τα λεφτουδάκια κάνανε φτερά και άντε πες μου μετά για άλλο ένα 10% φορολόγηση επί των διανεμημένων κερδών.

Bullocks.

(Η Κύπρος ίσως είναι το μοναδικό κράτος εντός ΕΕ που δέχεται ακόμη την ύπαρξη εταιριών από BVI αλλά ακόμη χειρότερα από Λιβερία!)

μάστρο μου μιλάμε για κράτη. όχι μπουρδέλα.
καλά όλα όσα λες αλλά εάν δεν τα κάνουμε νιανιά και χοντρικά δεν τα καταλαβαίνει ο μεσος μαλάκας......
είναι θέμα αντίληψης και παιδείας. δλδ πώς σε έχει μάθει η χώρα και ο λαός.
για παράδειγμα η Αμερική η μαμά του άκρατου καπιταλισμού και της φιλελεύθερης οικονομίας έχει κράτος που ούτε η Σοβιετία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί....
ο Αμερικανός ξέρει ότι μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα με καθεστώς μεγάλης ελευθερίας.
Γνωρίζει όμως από τότε που λέει μαμά ότι δύο πράγματα είναι απαγορευμένα και σε οδηγούν στην καταστροφή.
1.
IRS fraud
2.
officer down

κάνε τις αναγωγές σου.

ftlv

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Οι τράπεζες μπορούν να δανείζουν χρήμα που δεν διαθέτουν, αυτό δεν είναι παράνομο, ωστόσο θα πρέπει τηρούν με καλές τιμές για τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (δείκτης Tier1).

Αλήθεια, σοβαρά? Ετσι σου είπαν???
Μπορούν με κατάθεση 1000, ανάλογα με το δανειζόμενο, να δανείσουν επί π.χ έως 5000.
Και τέρμα. Μετά θέλουν άλλο 1000κο.
Δε μπορούν όμως αγαπητέ το ίδιο 1000κο, επειδή κάθε φορά το ασφαλίζουν (CDS), να το διαγράφουν και να τοι ξαναδανείζουν 200 φορές. Κατάλαβες τώρα τι γράφω???
Αυτό είναι αέρινο χρήμα και σε κάθε περίπτωση αν αυτό που έκαναν τους δημιούργησε πρόβλημα,
είναι πρόβλημά τους και να υποστούν τις συνέπειες. όπως συμβαίνει σε κάθε τυχοδιώκτη.
Οχι να γαμάνε ένα ολόκληρο κράτος για χάρη τους.

Η τράπεζα είναι επιχείρηση (Α.Ε.) και φυσικά επιδιώκει το κέρδος που μοιράζει ως μέρισμα στους μετόχους της. Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι ίδρυμα και μάλιστα κοινωφελές, είναι ένα άλλο θέμα, ίσως να έχει να κάνει με τα θαλασσοδάνεια που έδιναν κρατικές τράπεζες σε ημέτερους ( πχ η ΑΤΕ).  

Αλήθεια ε; είναι επιχειρήσεις.
Μάλιστα, γιατί εγώ νόμιζα πως είναι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που λειτουργούν εντός συγκεκριμένου πλαισίου και με αυστηρούς κανονισμούς. ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΕ.
Αλλά τι ξέρω εγώ.
Αλήθεια μιας και φαίνεσαι τόσο σοφός γιατί θαλασσοδάνεια είναι μόνο αυτά που λες και όχι και τα δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες που έδιναν αδιακρίτως ελέγχου??    

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
58
Πόντοι
4.095
ο επιχειρηματιας με τα υπερκερδη που εχει λεφτα για καγιεν και κοτερο αλλα οχι για επενδυσεις...και ενω τα υπερκερδη της εργασιακης υπεραξιας δεν τα μοιραζεται με τους εργαζομενους του ωστε να τους δημιουργει κινητρο για πιο παραγωγικη εργασια σε στιγμες δηθεν κρισης απολυει μαζικα ενω συνεχιζει να αγοραζει καγιεν και να χτιζει εξοχικα...

προηγουμενως δε εχει ροκανισει κρατικες επιδοτησεις και μετα απειλει και το κρατος με τυχον απολυσεις εργαζομενων για να φαει και αλλες επιδοτησεις....σε καλυψα;

Υπάρχει [size=14pt]αντίστοιχα ισοπεδωτική[/size] απάντηση.

Γιατί να μοιράσει υπερκέρδη στους εργαζόμενους, οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα λουφάξουν, κάνουν όσο πιο αργά γίνεται την δουλειά τους, είναι όλη την ώρα στο κινητό, facebook, msn κλπ και ροκανίζουν χρόνο για τον οποίο πληρώνονται, οι οποίοι όταν η εταιρεία δανείζεται χρήμα προφανώς δεν έχουν καμία ευθύνη, όταν η εταιρεία βρεθεί σε μπελά γενικώς σφυρίζουν κλέφτικα, όταν κάνουν ταξείδια φουσκώνουν λογαριασμούς βενζίνης, φαγητού κλπ για να τσεπώσουν έξτρα χαρτζιλίκι, εντελώς τυχαία αρρωσταίνουν παρασκευή όταν πέμπτη είναι αργία για να γεφυρώσουν με σαββατοκύριακο, οι οποίοι όταν τους στέλνεις για σεμινάρια (πληρωμένα από την εταιρεία) κατά κάποιο μαγικό τρόπο μετά το σεμινάριο δεν γυρίζουν ποτέ στην δουλειά τους επειδή κάτι τους έτυχε (απίθανες δικαιολογίες), οι οποίοι όταν βρεθούν σε θέση που κάνουν κάποια προμήθεια για την εταιρία, εντελώς τυχαία αυτό που ψωνίζουν είναι πιο ακριβό από την πρώτη αντίστοιχη τιμή για το ίδιο προιόν που θα βρει ο επιχειρηματίας μέσω google, των οποίων τα κινητά όταν κάνεις τυχαίο και δειγματοληπτικό έλεγχο στον λογαριασμό τους θα έχουν εκατοντάδες SMS (!!!), εκατοντάδες κλήσεις στο πουθενά ακόμη και μεταφορά πιστώσεως σε άλλο κινητό και όλα αυτά με κόστη της εταιρείας του επιχειρηματία, οι οποίοι ψάχνουν μονίμως άλλη δουλειά και σου ανακοινώνουν ότι "την δευτέρα δεν θα δουλεύω άλλο εδώ" σαν να μην τρέχει τίποτα, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της εταιρείας για να τυπώσει η ξαδερφούλα τους την διπλωματική τους, οι οποίοι όταν ήρθαν στο Interview ήξεραν και καλά 200 γλώσσες και computer (Πόσο μου την δίνει όταν λένε ξέρω computer) και τελικά δεν μπορούν να γράψουν ούτε μία πρόταση στα ελληνικά και σε ότι αφορά στον "computer" το xcel κάνει απλά όμορφα πινακάκια και στο word αδυνατούν να κάνουν ένα σωστό table of contents?

Γιατί?

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Αυτό πάντως κακό δεν είναι..

εγώ μιλάω για τους κανόνες που μαθαίνεις από μικρός......
και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται ΚΑΙ ΟΙ OFFICERS.
αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Υπάρχει [size=14pt]αντίστοιχα ισοπεδωτική[/size] απάντηση.

Γιατί να μοιράσει υπερκέρδη στους εργαζόμενους, οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα λουφάξουν, κάνουν όσο πιο αργά γίνεται την δουλειά τους, είναι όλη την ώρα στο κινητό, facebook, msn κλπ και ροκανίζουν χρόνο για τον οποίο πληρώνονται, οι οποίοι όταν η εταιρεία δανείζεται χρήμα προφανώς δεν έχουν καμία ευθύνη, όταν η εταιρεία βρεθεί σε μπελά γενικώς σφυρίζουν κλέφτικα, όταν κάνουν ταξείδια φουσκώνουν λογαριασμούς βενζίνης, φαγητού κλπ για να τσεπώσουν έξτρα χαρτζιλίκι, εντελώς τυχαία αρρωσταίνουν παρασκευή όταν πέμπτη είναι αργία για να γεφυρώσουν με σαββατοκύριακο, οι οποίοι όταν τους στέλνεις για σεμινάρια (πληρωμένα από την εταιρεία) κατά κάποιο μαγικό τρόπο μετά το σεμινάριο δεν γυρίζουν ποτέ στην δουλειά τους επειδή κάτι τους έτυχε (απίθανες δικαιολογίες), οι οποίοι όταν βρεθούν σε θέση που κάνουν κάποια προμήθεια για την εταιρία, εντελώς τυχαία αυτό που ψωνίζουν είναι πιο ακριβό από την πρώτη αντίστοιχη τιμή για το ίδιο προιόν που θα βρει ο επιχειρηματίας μέσω google, των οποίων τα κινητά όταν κάνεις τυχαίο και δειγματοληπτικό έλεγχο στον λογαριασμό τους θα έχουν εκατοντάδες SMS (!!!), εκατοντάδες κλήσεις στο πουθενά ακόμη και μεταφορά πιστώσεως σε άλλο κινητό και όλα αυτά με κόστη της εταιρείας του επιχειρηματία, οι οποίοι ψάχνουν μονίμως άλλη δουλειά και σου ανακοινώνουν ότι "την δευτέρα δεν θα δουλεύω άλλο εδώ" σαν να μην τρέχει τίποτα, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό της εταιρείας για να τυπώσει η ξαδερφούλα τους την διπλωματική τους, οι οποίοι όταν ήρθαν στο Interview ήξεραν και καλά 200 γλώσσες και computer (Πόσο μου την δίνει όταν λένε ξέρω computer) και τελικά δεν μπορούν να γράψουν ούτε μία πρόταση στα ελληνικά και σε ότι αφορά στον "computer" το xcel κάνει απλά όμορφα πινακάκια και στο word αδυνατούν να κάνουν ένα σωστό table of contents?

Γιατί?

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

σε χώρα που δε ζει βεβαίως στα ψέμματα.
και άρα αυτή η ακροτελευτια φράση δεν ανταποκρίνεται στην ελληνική εικονική πραγματικότητα.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
58
Πόντοι
4.095
μάστρο μου μιλάμε για κράτη. όχι μπουρδέλα.
καλά όλα όσα λες αλλά εάν δεν τα κάνουμε νιανιά και χοντρικά δεν τα καταλαβαίνει ο μεσος μαλάκας......
είναι θέμα αντίληψης και παιδείας. δλδ πώς σε έχει μάθει η χώρα και ο λαός.
για παράδειγμα η Αμερική η μαμά του άκρατου καπιταλισμού και της φιλελεύθερης οικονομίας έχει κράτος που ούτε η Σοβιετία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί....
ο Αμερικανός ξέρει ότι μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα με καθεστώς μεγάλης ελευθερίας.
Γνωρίζει όμως από τότε που λέει μαμά ότι δύο πράγματα είναι απαγορευμένα και σε οδηγούν στην καταστροφή.
1.
IRS fraud
2.
officer down

κάνε τις αναγωγές σου.

Δεν διαφωνώ. Και ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάς ΔΕΝ είναι μπουρδέλο. Αλλά παραδείγματα από την Κύπρο για να βελτιώσω την Ελλάς, σόρρυ δεν δέχομαι.

Τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουν λεωφορεία!  :grin:

Φώτα (=φωτεινοί σηματοδότες κυκλοφορίας) έχουν αλήθεια?

Ή είναι ακόμη όπως τελευταία φορά που πήγα και είχαν μόνο κοντά στους διαδρόμους απογείωσης/προσγείωσης για να μην πάρει ο αέρας κανένα κάρο?
(όπως στην Χϊο δλδ)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
58
Πόντοι
4.095
Για πείτε γιατί δεν έχω δυνατότητα να δω.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Δεν διαφωνώ. Και ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάς είναι μπουρδέλο. Αλλά παραδείγματα από την Κύπρο για να βελτιώσω την Ελλάς, σόρρυ δεν δέχομαι.

Τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουν λεωφορεία!  :grin:

Φώτα (=φωτεινοί σηματοδότες κυκλοφορίας) έχουν αλήθεια?

Ή είναι ακόμη όπως τελευταία φορά που πήγα και είχαν μόνο κοντά στους διαδρόμους απογείωσης/προσγείωσης για να μην πάρει ο αέρας κανένα κάρο?
(όπως στην Χϊο δλδ)

είναι ντροπή μια χώρα 10πλάσια σε μέγεθος να κάνει πλάκα στη μαμά πατρίδα.....
και δυστυχώς αυτό συντελείται το τελευταίο διάστημα....
κρίμα.......

Υ.Γ.
η λογική που χρησιμοποιάς μου θυμίζει την ατάκα των εθνόκαβλων για τους αρχαίους και τους κουτόφραγκους που ήταν ακόμη στα δέντρα.

μάστρο έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα την αγαπάω, αλλά δυστυχώες το κωλόνησο είναι πολύ μπροστά πλέον.....
κρίμα.
όχι τίποτ άλλο μου κάνουν και πλάκα πλέον........

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
58
Πόντοι
4.095
είναι ντροπή μια χώρα 10πλάσια σε μέγεθος να κάνει πλάκα στη μαμά πατρίδα.....
και δυστυχώς αυτό συντελείται το τελευταίο διάστημα....
κρίμα.......

Υ.Γ.
η λογική που χρησιμοποιάς μου θυμίζει την ατάκα των εθνόκαβλων για τους αρχαίους και τους κουτόφραγκους που ήταν ακόμη στα δέντρα.

μάστρο έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα την αγαπάω, αλλά δυστυχώες το κωλόνησο είναι πολύ μπροστά πλέον.....
κρίμα.
όχι τίποτ άλλο μου κάνουν και πλάκα πλέον........

Υπερβάλλεις.

Να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Κύπρος και Ελλάδα δεν συγκρίνονται.

Να την συγκρίνεις με καμία Μάλτα, κανένα Λουξεμβούργο και έλα να τα πούμε μετά.

Την Ελλάδα, με ότι και να την συγκρίνεις τελευταία, τον πούλο δυστυχώς.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Την Ελλάδα, με ότι και να την συγκρίνεις τελευταία, τον πούλο δυστυχώς.

γιατί ρε;
είχαμε ίδια πιθανότητα χρεοκοπίας με το παικστάν...
αααααααααχχαχαχααχαχχαχαα

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

ατιμουλικο  :2funny: :2funny: :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom