Νέα

Αρχείο μουσικής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Είμαι λάτρης της μουσικής, όπως οι περισσότεροι. Ωστόσο με τόσα είδη και τόσα τραγούδια που έχουν βγει, έχω πλέον χάσει τη μπάλα. Από τη δεκαετία το 1990 που είχαμε ακόμη κασσέτες και δίσκους και ξέραμε όλα σχεδόν τα τραγούδια και τα συγκροτήματα που παίζαν, φτάσαμε στο σήμερα με τα απέραντα αρχεία MP3 με τα οποία παρότι τα έχεις όλα, χάνεις λίγο την μπάλα και τελικά ακούς λιγότερη μουσική από ότι παλιά.
Λοιπόν στο δια ταύτα. Θέλω να κάνω ένα καλό φυσικό αρχείο μουσικής, όπως είχα παλιά με τις κασσέτες και ήξερα τι μου γινόταν. Τι προτείνετε; Να αντιγράψω αρχεία σε MP3 και να τα παίζω από το στέρεο; Το προσπάθησα αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα: Το στέρεο μου δεν έχει επιλογή ανάπτυξης λίστας όταν βάζεις το φλασάκι. Επομένως πρέπει η να τα θυμάσαι απ έξω ή να τα σημειώσεις κάπου. Επίσης τα φλασάκια δεν παίζουν στο αυτοκίνητο.
Να αντιγράψω σε πολλά CD και να τα σημειώσω απ έξω τα τραγούδια; Θέλει κόπο και φασαρία, αλλά πιστεύω είναι η καλύτερη λύση αν και τελικά το τελικό αρχείο θα είναι μικρότερο και πιο δυσκίνητο από ότι τα MP3.
Εσείς πως έχετε οργανωμένο το αρχείο σας;
Τελικά ακούτε περισσότερη μουσική από ότι παλιότερα ή όχι;

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
66
εγώ τα έχω όλα οργανωμένα σε σκληρούς δίσκους και για το αμάξι γράφω επιλογές σε cd....

υγ
πάντως σίγουρα έχει χαθεί εντελώς η μαγεία με τα mp3 λόγω ποσότητας στο ίντερνετ, αλλά είναι και πρακτικό από την άλλη.
άσε που πήγα και χάρισα και τα βυνήλια και τα αυθεντικά cd μου  :headbang:

Επισκέπτης
εγώ τα έχω όλα οργανωμένα σε σκληρούς δίσκους και για το αμάξι γράφω επιλογές σε cd....

υγ
πάντως σίγουρα έχει χαθεί εντελώς η μαγεία με τα mp3 λόγω ποσότητας στο ίντερνετ, αλλά είναι και πρακτικό από την άλλη.
άσε που πήγα και χάρισα και τα βυνήλια και τα αυθεντικά cd μου   :headbang:

ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς; το Nero;
κατεβαίνει free αυτό από το νετ;

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
18
Πόντοι
16
Εγω εχω παρει ενα χαι κουτι και εχω συνδεσει pc στο σαλονι και πανω εκει τηλεοραση και ενισχυτη. Κανενα προβλημα και πολυ ευχρηστο σε μουσικη και ταινιες. Ασε που παιζω και το call of duty σε full screen :rockon:

Για ηχο εχω την creative audigy 2 (γυρω στα 40 ευρω) ενω γραφικα την nvidia gts450  (κανα 200ρι) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, σχετικα με το κοστος παντα

Επισκέπτης
Ακούμε όση ακούγαμε βρε Μένιο,τι είναι αυτά που ρωτάς;

μη νομίζεις ότι ισχύει για όλους,
λίγο οι Η/Υ και το νετ,
και λίγο το χάος που έχει επέλθει με τα πολλά είδη κλπ

και αρκετοί έχουν χάσει τη σχέση που είχαν κάποτε με τη μουσική

Επισκέπτης
Να μια καλή ιδέα λοιπόν:
Να ανοίξει κάποιος μαγαζί που θα παίζει μόνο βινίλιο  :think:

canibal

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
29
Πόντοι
66
Να μια καλή ιδέα λοιπόν:
Να ανοίξει κάποιος μαγαζί που θα παίζει μόνο βινίλιο  :think:

υπάρχει τέτοιο ροκομπαράκι(και όχι μόνο) στο Πήλιο... απίστευτη κατάσταση έχουν κάνει.
και έχει περάσει κατά καιρούς και πολύ ψαγμένος κόσμος από τα decks.. οι καλλίτεροι δλδ. :grin:  

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
55
Πόντοι
16
Να μια καλή ιδέα λοιπόν:
Να ανοίξει κάποιος μαγαζί που θα παίζει μόνο βινίλιο  :think:

Δεν θα φτουρήσει.

Τα βινύλια έχουν σταματήσει να βγαίνουν. Οπότε θα έχει ελλείψεις στην δισκοθήκη.

Επίσης πολύ δυσεύρετες έχουν γίνει οι κεφαλές ΜΚ2.

Φοβάμαι να παίξω τα βινύλια που έχω, με τον φόβο μήπως χαλάσει η κεφαλή που έχω.

Γι αυτό και τα παίζω σε εξαιρετικές μόνο περιπτωσεις. Ο ήχος των βινυλίων είναι αξεπέραστος!

Πρέπει να έχω πάνω από 2,500 δίσκους. Μοναδικά τραγουδια μιας αξεπέραστης εποχής.

Η δεκαετία του 80 είχε ίσως τα καλύτερα κομμάτια. Και συνεχίζω να αγοράζω όποτε βρίσκω κάτι που μου λείπει.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
55
Πόντοι
16

υγ
άσε που πήγα και χάρισα και τα βυνήλια και τα αυθεντικά cd μου   :headbang:

Το mp3 συμπιέζει το τραγούδι και το παραμορφωνει, χάνοντας τις ψιλές νότες.

Το wav πλησιάζει πολύ τον πλούσιο ήχο του βινυλίου σε ποσοστό 80% - 85%

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
55
Πόντοι
16
Είμαι λάτρης της μουσικής, όπως οι περισσότεροι. Ωστόσο με τόσα είδη και τόσα τραγούδια που έχουν βγει, έχω πλέον χάσει τη μπάλα. Από τη δεκαετία το 1990 που είχαμε ακόμη κασσέτες και δίσκους και ξέραμε όλα σχεδόν τα τραγούδια και τα συγκροτήματα που παίζαν, φτάσαμε στο σήμερα με τα απέραντα αρχεία MP3 με τα οποία παρότι τα έχεις όλα, χάνεις λίγο την μπάλα και τελικά ακούς λιγότερη μουσική από ότι παλιά.
Λοιπόν στο δια ταύτα. Θέλω να κάνω ένα καλό φυσικό αρχείο μουσικής, όπως είχα παλιά με τις κασσέτες και ήξερα τι μου γινόταν. Τι προτείνετε; Να αντιγράψω αρχεία σε MP3 και να τα παίζω από το στέρεο; Το προσπάθησα αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα: Το στέρεο μου δεν έχει επιλογή ανάπτυξης λίστας όταν βάζεις το φλασάκι. Επομένως πρέπει η να τα θυμάσαι απ έξω ή να τα σημειώσεις κάπου. Επίσης τα φλασάκια δεν παίζουν στο αυτοκίνητο.
Να αντιγράψω σε πολλά CD και να τα σημειώσω απ έξω τα τραγούδια; Θέλει κόπο και φασαρία, αλλά πιστεύω είναι η καλύτερη λύση αν και τελικά το τελικό αρχείο θα είναι μικρότερο και πιο δυσκίνητο από ότι τα MP3.

-Ένα λαπτοπ με πολλές USB θυρες.
 -  Ενα καλώδιο καρφί από τη μία που μπαίνει στην ειδική θυρα του υπολογιστή - διπλό από  την άλλη για να πέσει πάνω στον μίκτη.
- Ενας απλός μίκτης
- Προαιρετικά διπλή σιντιέρα.
- Ενας εξωτερικός δίσκος 2 ΤΕRRABYTE με αποθηκευμένα όλα τα τραγούδια.
- Ένα πρόγραμμα προσομοίωσης dj mix. Το MIX MEISTER χρησιμοποιώ εγώ, υπάρχουν κι άλλα που μπορείς να κάνεις πρόγραμμα απεθείας από το πισι.
- Δύο ηχεία αυτοενισχυόμενα
- Ενα sub.

Περνάς στην play list του προγραμματος τα τραγούδια που θες από τον δίσκο. Πατάς play και μπορείς να ακούς μιξαρισμένη μουσική όσες ώρες θες.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
18
Πόντοι
16
Eγω τυποι εχω καταλαβει το εξης για το βινυλιο, οτι δεν παιζει ρολο το αναλογικο πικαπ αλλα τι ποιοτητας βινυλιο παιζει. Πχ τα βυνιλια των Metallica απο την MFN λενε πολυ ασχημα, ομως απο τα βινυλια της επανεκδοσης της polygram, προτιμω τα ψηφιακα remasters του 2011. Ακομα εχω πολλα βινυλια ελληνιης εκδοσης τα οποια ειναι γτπ, γιατι η ελληνικες εταιριες κοβανε σε αλλου βαρους υλικο απο τις αγγλικες πχ και ο ηχος ηταν πιο "ρηχος".
Eπισης εχω παει περιχαρης με το live in Ireland του Gallagher σε φιλο με χαι εντ μηχανημα για να ακουσω αυτο που πιστευα οτι θα εδειχνε πληρως το ταλεντο του καλλιτεχνη. ο ηχος λοιπον "εξυνε", στο δικο μου επαιζε καλυτερα, γιατι οπως εμαθα μετα πολλες ιστορικες ηχογραφησεις εχουν καταστραφει και η επανατυπωση τους σε βυνιλιο γινεται απο καποιο αντιτυπο οποτε ο ηχος δεν ειναι αυτος που θα πρεπε. Το προβλημα βελτιωνεται καπως με την συγχρονη ψηφιακη επεξεργασια, αλλα αυτα κυκλοφορουν μονο σε cd

Επισκέπτης
 -Ένα λαπτοπ με πολλές USB θυρες.
 -  Ενα καλώδιο καρφί από τη μία που μπαίνει στην ειδική θυρα του υπολογιστή - διπλό από  την άλλη για να πέσει πάνω στον μίκτη.
- Ενας απλός μίκτης
- Προαιρετικά διπλή σιντιέρα.
- Ενας εξωτερικός δίσκος 2 ΤΕRRABYTE με αποθηκευμένα όλα τα τραγούδια.
- Ένα πρόγραμμα προσομοίωσης dj mix. Το MIX MEISTER χρησιμοποιώ εγώ, υπάρχουν κι άλλα που μπορείς να κάνεις πρόγραμμα απεθείας από το πισι.
- Δύο ηχεία αυτοενισχυόμενα
- Ενα sub.

Περνάς στην play list του προγραμματος τα τραγούδια που θες από τον δίσκο. Πατάς play και μπορείς να ακούς μιξαρισμένη μουσική όσες ώρες θες.

Τύπε ποδολάγνε, ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που άνοιξα το νήμα.
Παλιά αγοράζαμε 2 κασέτες και τρέχαμε σπίτι να τις λιώσουμε στο κασετόφωνο των 10.000 δρχ(άμα είχε 2 υποδοχές κασέτας θεωρούνταν μαστ)
και λιώναμε στον ήχο.

Πλέον για να ακούσεις απλά 2-3 τραγούδια που σου αρέσουν πρέπει να στήσεις όλο αυτό το σκηνικό που λες, που μερικοί δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε το χρήμα, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το μυαλό (εννοώ ξεχνιούνται λόγω άλλων προτεραιτοτήτων) για να το κάνουν. Άσε που είναι και καρφωμένο σπίτι σου και δεν κουνιέται, ενώ παλιά έπαιρνες το κασετόφωνο στον ώμο κι ήσουν άρχοντας

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
872
Πόντοι
96

Η μπάλα δεν χάνεται, υστερείς στο κοντρολάρισμα
Μια χαρά παίζουν τα usb στο αυτοκίνητο, αρκεί να έχεις ένα σχετικά σύγχρονο σύστημα, που συνήθως έχουν και είσοδο για σύνδεση με καρφάκι(όπου μπορείς να συνδέσεις ένα mp3 player.
Γράψε και μερικά DVD με mp3 κι ώσπου να τακούσεις όλα έχεις φτάσει bangok

Θα σου πώ τι έχω κάνει, και διαλέγεις ανάλογα με το τι θέλεις να πετύχεις

Θα χρειαστείς υπομονή, 2 εξωτερικούς σκληρούς και pc/laptop
Η κάρτες ήχου που είναι ενσωματωμένες στη μητρικές, είναι κακής ποιότητας, αγόρασε μία άλλη (πχ m-audio) και να αποφύγεις τις soundblaster
Πολλοί σύγχρονοι ενισχυτές έχουν δικιά τους κάρτα ήχου καλής ποιότητας, για να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τις κακές κάρτες των laptops/pc, οπότε παίρνεις τον 'ηχο από το pc με usb καλώδιο και τον συνδέεις με την κάρτα ήχου του ενισχυτή

Την διαδικασία την ξεκίνησα γιατί με τα παιδιά κόντεψε να διαλύσει η δισκοθήκη (cdθήκες χωρίς cd μέσα, 2 cd σε μια θήκη, cd σε διάφορα δωμάτια κλπ)

Επί το έργον...

Σε υπολογιστή συνδεδεμένο στο internet (για να σου βρίσκει τα τραγούδια/tags) αρχίζεις και βάζεις ένα-ένα τα cd
Κάνεις rip σε flac (Free Looseless Audio Codec), όχι mp3,oxi wav. Τα flac είναι loseless (εξασφαλίζεις την ποιότητα) και πιάνουν το μισό από τα wav
Αν κάποιος ξέρει πρόγραμμα για win/flac ας το πεί, εγώ χρησιμοποιώ linux. To i-tunes νομίζω δεν κάνει

Οσο προχωράει η δουλειά, συγχρόνιζε τους σκληρούς, είναι κρίμα να χαλάσει ο σκληρός και να τα χάσεις

Οταν με το καλό τελειώσεις θα έχεις όλα τα cd σου σε ψηφιακή μορφή, έτοιμα για οτιδήποτε
Βρες κι ένα καλό πρόγραμμα για να τ' ακούς (κατά προτίμηση με playlists se tabs όπως στους browsers (px firefox)

και καλά γαμήσια (μουχει τύχει να σιγοτραγουδάω με γκόμενα, οπότε διακόψαμε, τραγουδήσαμε και συνεχίσαμε αργότερα)

Τώρα που απέκτησες κοντρόλ, με ένα search, βρίσκεις όποιο τραγούδι θέλεις και το προσθέτεις σε playlist
Και μετατρέπεις όποια θέλεις σε mp3, όποια ποιότητα θέλεις

Οταν φεύγω από Αθήνα, παίρνω τον ένα δίσκο μαζί

Και επειδή υπάρχει και συνέχεια, ακούω και ηχογραφώ (για να τα πάρω μαζί μου όπου δεν υπάρχει ιντερνετ) web radios

Ακούω κυρίως αυτά

solo piano

Εσείς αν ακούτε, τι ακούτε?

Ελπίζω να σε κάλυψα..

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
55
Πόντοι
16
Τύπε ποδολάγνε, ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος που άνοιξα το νήμα.
Παλιά αγοράζαμε 2 κασέτες και τρέχαμε σπίτι να τις λιώσουμε στο κασετόφωνο των 10.000 δρχ(άμα είχε 2 υποδοχές κασέτας θεωρούνταν μαστ)
και λιώναμε στον ήχο.

Πλέον για να ακούσεις απλά 2-3 τραγούδια που σου αρέσουν πρέπει να στήσεις όλο αυτό το σκηνικό που λες, που μερικοί δεν έχουν ούτε το χρόνο, ούτε το χρήμα, ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το μυαλό (εννοώ ξεχνιούνται λόγω άλλων προτεραιτοτήτων) για να το κάνουν. Άσε που είναι και καρφωμένο σπίτι σου και δεν κουνιέται, ενώ παλιά έπαιρνες το κασετόφωνο στον ώμο κι ήσουν άρχοντας

Ενα κινητό των 30 ευρώ που να έχει μουσική - ραδιόφωνο στις επιλογές του κι ένα ζευγάρι ακουστικά των 5 ευρώ. Κι ακούς μουσική όση ώρα θες.

Λύσεις φτηνές για μουσική υπάρχουν.

Ειχα προμηθευτεί μέσω του SKROUTZ ηχεία υπολογιστή με subwoofer ήχος γαμάτος να κάνεις πάρτυ, με 25 ευρώ.

Όλα παίζουν πάνω στο πότε έχεις την διάθεση να ακούς μουσική.
 Όταν δουλεύω, θέλω σιγανή μουσική και απαλά κομμάτια slow, RNB ίσως, και περισσότερο μελωδικά.
Όταν κάνω γυμναστική ή περπατημα θέλω δυνατή μουσική με ένταση.

Για όλα υπάρχουν λύσεις καλές και όχι πανάκριβες.

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom