Eζησα στο Pitesti to 14-15 κατι παραπανω απο χρονο . Η πολη ειναι μια ωρα απο Βουκουρεστη με 150.000 κοσμο περιπου. Πρωτη εντυπωση τα πολλα super-market made in german. Αναρωτηθηκα τοσο χρημα παιζει εδω ? Οταν πηγα επαθα πλακα κανεις δεν ειχε καροτσι ολοι με 2-3 πραγματα στα χερια, φτωχεια καταραμενη , χυμα μακαρονια , χυμα απορυπαντικο πλυντηριου κλπ. Νερο ειχε ο δημος σε πολλα σημεια βρυσες ανοιχτες κ ειχε ουρες απο κοσμο που γεμιζαν πλατικα μπουκαλια. 7 χλμ απο το κεντρο δεν ειχαν νερο τρεχουμενο (το 17 εβαλαν). Κοστος ζωης ? 90 μετρα σπιτι με πολλες απωλειες φουλ ζεστη χειμωνα αεριο 100 ευρω/ τριμηνο , 20 cent 1 φρατζολα ψωμι, spageti -pizza σε εστιατοριο 2-3 ευρω , 4-8 ευρω internet πολυ καλυτερο απο εδω , τσιγαρα οσο Ελλαδα, ΔΙΟΔΙΑ - ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . Αν για παραδειγμα ηθελα να παω για μπανια Κονστανζα 15 μερες ,πηγαινα σε 1 βενζιναδικο κ πληρωνα 5-10 ευρω κ μου εδινε μια αποδειξη σαν να πληρωσα τελη κυκλοφ. για 15 μερες-1μηνα .Τοτε ΤΕΒΒΕ 50 ευρω , ενσημο 50 ευρω . Αυτοκινητα γερμανικα τα 10-15ετιας τα φερνανε με το κιλο. 400 ευρω 10ετιας σμαρτ με αλλα 400 εβαζες πινακιδες. Μεταβιβασεις δεν κανανε για να μην πληρωνουν ,με εξουσιοδοτηση αγοραζαν αμαξια . Ο μεσος ρουμανος που γνωρισα αν αγορασε το αμαξι του 500 ευρω στο πουλαγε για 550 . Ολοι σχεδον μεχρι τα 28-30 μου πασσαρανε την γκομενα η την αδερφη η την γυναικα τους για 100 στην αρχη αλλα οταν ειδαν οτι δεν ειμαι τουριστας επεσαν στα 20-30 ευρω. Οι γυφτοι ειχαν πολυ χρημα στις πλατειες αλλαζαν euro -lei κ σε καλυτερη τιμη απο τραπεζα κ ειχαν πολυ χρυσο.
Stories
Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).