Νέα

Νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Τρυποκάρυδος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 141K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
και συ το προηγουμενο χρονο συμπαθουσες τα χρυσαυγουλα
φετος μας προεκυψες πολεμιος  :jerking:
βαριεμαι να βρω τα ποστ
τωρα αλλα θυμαμαι καλα
Mην μπερδεύεις την συμπάθεια προς την Χρυσή Αυγή με την αντιπάθεια προς τους λαθρομετάνστες,το 90% δεν σας συμπαθεί....μακάρι να ψήφιζε Χρυσή Αυγή.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
66
και συ το προηγουμενο χρονο συμπαθουσες τα χρυσαυγουλα
φετος μας προεκυψες πολεμιος  :jerking:
βαριεμαι να βρω τα ποστ
τωρα αλλα θυμαμαι καλα
Το μόνο που έχω πει είναι ότι αν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών περάσει ο Σύριζα και η ΧΑ, θα ψήφιζα με βαριά καρδιά ΧΑ. Ουδέποτε έχω υποστηρίξει τη ΧΑ. Ψάξε όλα τα ποστ μου μέχρι αύριο.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.814
Πόντοι
1.206
πω πω με ψαρωσες τωρα με αυτο που εγραψες,
εισαι (παρα)μορφωμενος  :idiot:
ειμαι πολυ λιγος να αντιπαρατεθω μαζι σου

Ωραία λοιπόν ας συνεχίσουμε το μάθημα! Να μαθαίνουμε και κάτι στο μπου.κομ, μην ξενυχτάμε άδικα! :)
"Βολονταρισμός" ξέρεις τί σημαίνει; (Στα Ελληνικά λέγεται "βουλησιαρχία").

Σημαίνει πως καθιστάς την βούλησή σου (αυτό που θέλεις εσύ δηλαδή) πραγματικότητα (στο μυαλό σου βέβαια!)

Τόσην ώρα λοιπόν αυτό ακριβώς κάνεις! Προσπαθείς να μας πείσεις πως θα γίνει αυτό που θέλεις εσύ (να γίνει ο Σύριζα κυβέρνηση! ;)) με μοναδικό επιχείρημα το ότι το θέλεις εσύ!

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τι νεα απ την ελβετια? ανοιξες παραρτημα της χρυσης αυγης εκει η οχι ακομα?
να φωναζεις εξω οι ξενοι  :jerking: μπας και διωξουν και σενα  :idiot:
έπαθες παράκρουση τελικά;
δε σε βλέπω καλά, λίγα εικονίδια χρησιμοποίησες, βάλε και κανένα στην 1η φράση.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.814
Πόντοι
1.206
Το μόνο που έχω πει είναι ότι αν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών περάσει ο Σύριζα και η ΧΑ, θα ψήφιζα με βαριά καρδιά ΧΑ. Ουδέποτε έχω υποστηρίξει τη ΧΑ. Ψάξε όλα τα ποστ μου μέχρι αύριο.

Εγώ πάντως με Σύριζα στο δεύτερο γύρο θα ψήφιζα και τον Πινοσέτ και όχι και με τόσο βαρειά καρδιά! :)

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
66
Εγώ πάντως με Σύριζα στο δεύτερο γύρο θα ψήφιζα και τον Πινοσέτ και όχι και με τόσο βαρειά καρδιά! :)
Βρε κι εγώ αλλά μόλις γυρνούσα σπίτι και σκεφτόμουν ότι ψήφισα κόμμα που εμπεριέχει τον όρο "....σοσιαλιστικό" θα έκανα εμετό από τα μάτια και θα με σάπιζα στα χαστούκια.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.814
Πόντοι
1.206
Έλα μωρέ κι εσύ. Μια χαρά άνθρωπος ήταν ο Πινοσέτ!
Του είχε στείλει και ανοιχτή επιστολή υποστήριξης ο Σολζενίτσιν, λέγοντάς του (πάνω κάτω) "Συνεχίστε απτόητος το θεάρεστο έργο σας, της συντριβής του κομμουνισμού στη χώρα σας!" (Αληθέστατο!)

Ο Σολζενίτσιν κάτι θα ήξερε από κομμουνισμό ο άνθρωπος...

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
Έλα μωρέ κι εσύ. Μια χαρά άνθρωπος ήταν ο Πινοσέτ!
Του είχε στείλει και ανοιχτή επιστολή υποστήριξης ο Σολζενίτσιν, λέγοντάς του (πάνω κάτω) "Συνεχίστε απτόητος το θεάρεστο έργο σας, της συνριβής του κομμουνισμού στη χώρα σας!" (Αληθέστατο!)

Ο Σολζενίτσιν κάτι θα ήξερε από κομμουνισμό ο άνθρωπος...
Μην τα γράφεις έτσι αυτά,ένας αριστερός μας έμεινε στο site,θες να τον χάσουμε; :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.731
Πόντοι
1.306
Επί του παρόντος, ο κοινός νους επιβάλλει αυτό που γίνεται τώρα: Αστυνομία και Δικαιοσύνη να ξετινάξουν την υπόθεση, να μη διστάσουν να διερευνήσουν καμία διακλάδωσή της, να μην αφήσουν καμία πτυχή της στο σκοτάδι. Οπως ακριβώς έκαναν, προ μηνών, με την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στις Σκουριές. Να αποδείξουν στον κόσμο, με άλλα λόγια, ότι υπάρχει κράτος δικαίου: ότι υπάρχει μια σταθερά στην οποία μπορείς να βασίζεσαι.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.915
Πόντοι
366
Εντελώς ανεπίκαιρο το αρθράκι καθώς ο δολοφονηθείς ήταν παγάνι.
Μάλλον δεν πήρε τίποτα το αυτί του τραγόπαπα.

Ραπ για το δωδεκάθεο, μαζί με την Ευτέρπη;

ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Δεκ 2009
Κριτικές
104
Like
2.760
Πόντοι
7.783
Φιλοσοφικο-πολιτική διαλογική συγγραφή, εν μέσω διαφημιστικών λαβάρων (banners) με κώλους και βυζιά πορνών...

Η επιτομή του σουρεαλισμού...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.814
Πόντοι
1.206
και άνθρωπος ως χόμπυ είσθε οπότε ουδέν πρόβλημα.

Να δεις δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ και ξύπνησα μ' αυτόν τον καημό!
"Θα με εγκρίνει ο κουρτίνας ως άνθρωπο ή θα με απορρίψει;" :grin: :grin:

Επισκέπτης

219till.jpg

2iqd2k5.jpg

fb9slf.jpg

j0bazs.jpg

4sz5fc.jpg

29p55dl.jpg

308i4vk.jpg

30vmbsw.jpg

2s13j4i.jpg

Kurtinaitis

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ούτε ο κουρτίνας ούτε ο περσίδας σε κρίνει.

Διαβάζουν τα γραφόμενά σου και κρίνουν οι αναγνώστες:

Εγώ πάντως με Σύριζα στο δεύτερο γύρο [size=14pt]θα ψήφιζα και τον Πινοσέτ και όχι και με τόσο βαρειά καρδιά![/size] :)

Και μάλιστα τώρα που το ξανασκέφτομαι ΟΥΤΕ ΩΣ ΧΟΜΠΥ

Πάμε λοιπόν:

Σχεδόν 37.000 ήταν τα θύματα βασανιστηρίων και παράνομων κρατήσεων του δικτάτορα της Χιλής, Αγκούστο Πινοσέτ, από το 1973 ως το 1990, ενώ ο αριθμός των νεκρών ή αγνοουμένων ανέρχεται στους 3.227, σύμφωνα με νέα έκθεση αρμόδιας επιτροπής προς την προεδρία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Η επιτροπή αυτή, η οποία επιφορτίστηκε στα τέλη του 2009 από την απερχόμενο πρόεδρο Μισέλ Μπατσελέτ για την ενημέρωση προηγούμενων εκθέσεων, εξέτασε συνολικά 32.000 υποθέσεις υπό το φως νέων μαρτυριών ή στοιχείων που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της επιτροπής αυτής Μαρία Λουίσα Σεπουλβέδα.

[size=14pt]"Δεχθήκαμε 32.000 φακέλους και διαπιστώθηκαν σχεδόν 9.800 περιπτώσεις θυμάτων παράνομης φυλάκισης και βασανιστηρίων και 30 περιπτώσεις εξαφάνισης και εκτελέσεων χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη", δήλωσε η Σεπουλβέδα σε δημοσιογράφους αφού επέδωσε την έκθεση στον πρόεδρο της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα.
[/size]
Διαδοχικές εκθέσεις για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό τη δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ, αυτές των Επιτροπών Αλήθειας και Συμφιλίωσης (1991), και στη συνέχεια μιας μεταγενέστερης επιτροπής για τους πολιτικούς κρατούμενους και τα βασανιστήρια έκαναν λόγο για 3.197 νεκρούς και αγνοούμενους και για περισσότερες από 27.000 περιπτώσεις βασανιστηρίων και παράνομων κρατήσεων.

Χιλή: Σαράντα χρόνια από το πραξικόπημα του Πινοσέτ
11/9/2013 11:24:49 πμ

Πριν από ακριβώς 40 χρόνια ο στρατηγός Αουγκούστο Πινοσέτ κατέλαβε την εξουσία με τη βία στη Χιλή. Στα 17 χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας χιλιάδες άνθρωποι βασανίστηκαν και σκοτώθηκαν από το καθεστώς. Μια γυναίκα που την περιέλουσαν με κηροζίνη και της έβαλαν φωτιά στρατιώτες του Πινοσέτ επέζησε και διηγείται σήμερα, στην επέτειο του πραξικοπήματος, την ιστορία της.

Η Κάρμεν Κιντάνα δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα που την έκαψαν στρατιώτες της χούντας, στη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης. Ηταν 2 Ιουλίου του 1986, η πρώτη από δύο ημέρες εθνικής απεργίας στη Χιλή. Η 18χρονη Κάρμεν ήταν μια σοβαρή φοιτήτρια που είχε μεγαλώσει σε αριστερή οικογένεια. Τώρα, στα 45 της, παντρεμένη με δύο κόρες στον Καναδά, διηγείται με βραχνή φωνή τη φρίκη του παρελθόντος. Εκείνη την ημέρα οι στρατιώτες έπιασαν μόνο εκείνη και έναν φίλο της, τον 19χρονο φοιτητή Ροντρίγκο Ρόχας Ντενέγκρι. Οι υπόλοιποι από την ομάδα τους το έβαλαν στα πόδια και ξέφυγαν.

«Αρπαξαν πρώτο τον Ροντρίγκο και τον έριξαν κάτω. Αρχισαν να τον κλωτσάνε. Εμένα με έστησαν σε έναν τοίχο, και με έψαξαν. Εβλεπα τον Ροντρίγκο πεσμένο στον δρόμο να αιμορραγεί. Με ρώτησαν άγρια "τι έκανες εκεί, πού πήγαινες;". Τους είπα: "Στο πανεπιστήμιο, να μελετήσω". Με έβρισαν και με χτύπησαν με το κοντάκι από τα πυροβόλα τους. Αρχισα να κλαίω» λέει η Κάρμεν. [size=14pt]Επειτα από λίγο εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα στρατιωτών. Κρατούσαν ένα-δύο λάστιχα αυτοκινήτου και ένα μπουκάλι με κηροζίνη. Ενας από τους αξιωματικούς πήρε το μπουκάλι της κηροζίνης και άρχισε να περιλούζει την Κάρμεν, από την κορφή ως τα νύχια. Εκανε τα ίδια στον Ροντρίγκο. «Μας έριχνε την κηροζίνη σαν να πότιζε φυτά» λέει η Κάρμεν. «Ξαφνικά ένας από τους στρατιώτες πέταξε κάτι κοντά μας, σαν βόμβα Μολότοφ. Οταν έπεσε κάτω έγινε η έκρηξη και εμείς πήραμε φωτιά σαν ανθρώπινες λαμπάδες...».

Οι φλόγες τύλιξαν γρήγορα τα μαλλιά και τα ρούχα της Κάρμεν. Επεσε κάτω προσπαθώντας απεγνωσμένα να σβήσει τη φωτιά. Προτού χάσει τις αισθήσεις της ένιωσε κάποιον να τυλίγει με μια κουβέρτα το καμένο σώμα της και μετά να τη σηκώνει και να τη ρίχνει στην καρότσα ενός μικρού φορτηγού. Οταν ξύπνησε, καμιά ώρα αργότερα, ήταν ξαπλωμένη σε ένα χαντάκι, κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Ηταν και ο Ροντρίγκο εκεί. «Ημουν τόσο τρομοκρατημένη που έμεινα ακίνητη εκεί κάνοντας ότι είμαι πεθαμένη. Δεν τολμούσα να κουνηθώ» λέει. Το πρόσωπό της και τα χέρια της ήταν μαύρα και είχαν αρχίσει να ξεφλουδίζουν. Πονούσε αφάνταστα. Τους βρήκε τελικά η αστυνομία και τους πήγε στο νοσοκομείο. Η Κάρμεν είχε εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στα δύο τρίτα του σώματός της. Ηταν σε κώμα για εβδομάδες. Ο Ροντρίγκο πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.[/size]

Η Κάρμεν πέρασε τους πρώτους μήνες στο νοσοκομείο στη Χιλή και μετά μετακόμισε με την οικογένειά της στον Καναδά, όπου συνέχισε τις οδυνηρές αναπλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο και στο σώμα της. Μόνο τον πρώτο χρόνο έκανε περισσότερες από 40 ξεχωριστές εγχειρήσεις. Ανέκτησε σταδιακά τη χρήση των χεριών και των ποδιών της αλλά έχει χάσει την ακοή στο δεξί αφτί. Λέει, σχεδόν χαρούμενα, ότι το πρόσωπό της έχει «ξαναπάρει κάτι από το δικό μου χρώμα», αν και είναι ακόμη σημαδεμένη.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Κάρμεν ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική καταγγέλλοντας το καθεστώς του Πινοσέτ. Μετά το τέλος της χούντας δικαστήριο στη Χιλή της επεδίκασε αποζημίωση 500.000 δολαρίων. Αλλά η Κάρμεν λέει ότι θέλει να δει στο εδώλιο τους βασανιστές της και τους διοικητές τους, οι οποίοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. «Νιώθω ότι είμαι η φωνή τόσων άλλων Χιλιανών που έχασαν τη ζωή τους» λέει.

Υ.Γ.

συνέχισε τώρα το χόμπυ σου ως άνθρωπος

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.915
Πόντοι
366
Ημερομηνία εγγραφής: 22/10/09, 17:05
Τελευταία σύνδεση: 16/05/12, 22:10

Ημερομηνία εγγραφής: 16/05/12, 22:10
Τελευταία σύνδεση: σήμερα στις 23:46

πιστεύετε στη μετεμψύχωση?

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Μπουαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχ.

Αυτό δεν το είχα δει, αλλά ήμουν σίγουρος για ποιόν πρόκειται όταν άρχισε να ποστάρει συστηματικά στο νήμα.

Τελικά το κλωνο-ραντάρ μου είναι αλάνθαστο.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.915
Πόντοι
366
Ρε παιδιά, τώρα που είμαστε μεταξύ μας, μπορεί κάποιος να μου λύσει μία απορία, γιατί κολλάει το μυαλό μου.
Καλούνε τηλεφωνικά μέσα στη μαύρη νύχτα τον Ρουπακιά, που κάθεται στο σπιτάκι του, να βγει να καθαρίσει σε μία "εμπλοκή", όπως λέγαμε και στο ναυτικό που υπηρέτησα.
Εντάξει, ο άνθρωπος έπαιρνε και ένα επιπλέον μεροκαματάκι από τη χρυσή αυγή, σού λέει, υποχρεωμένος είμαι, θα βγω να βοηθήσω.
Καλά, ένας Μαλάκας με το συμπάθειο, δε βρέθηκε να του πει, κοίταξε μην το παρατραβήξεις, ρίχτε δυο φάπες και φύγετε;
Αλλά και ο Ρουπακιάς ο ίδιος;
Πάει επαγγελματικά να καθαρίσει. Και βγάζει μαχαίρι. Πρώτη μαλακία. Χώρια που άμα δεν είσαι μαχαιροβγάλτης, μαχαίρι δεν βγάζεις γιατί δεν ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις.
Τέλος πάντων, η πρώτη μαλακία έγινε και τράβηξε μαχαίρι.
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το κάρφωσε στην καρδιά του θύματος;
Ρε φίλε, σε φωνάξανε να καθαρίσεις. Τραβάς μαχαίρι, ενώ μπορείς να ρίξεις δύο μπουκέτα και να φύγεις να πας σπιτάκι σου.
Αλλά και αφού κάνεις την υπερμέγιστη μαλακία και τραβάς μαχαίρι, το καρφώνεις στην καρδιά του θύματος μπροστά σε 20 νοματέους και άλλους δέκα μπάτσους της ΔΙΑΣ που έχουν σκάσει μύτη.
Δηλαδή ο τύπος μόνο αν έχει υποστεί λοβοτομή, δικαιολογείται η πράξη του. Σημειωτέον, δεν υπήρξε διαπληκτισμός με το θύμα για να πούμε ότι άναψαν τα αίματα.
Αλλά ακόμα και με το μαχαίρι  - αν ήθελε να κάνει τον ήρωα, μπροστά σε όλους - θα μπορούσε να τραυμάτιζε το θύμα (σουγιαδιάζω που λέγανε οι παλιοί νταβατζήδες). Αλλά αυτός το καρφώνει κατευθείαν στην καρδιά, δηλαδή εντελώς παράνοια η όλη φάση.
Εσείς πως τα εξηγείτε όλα αυτά.
Σα να λέμε, ότι ο Ρουπακιάς πήγε σαν καμικάζι να σκοτώσει και μετά να πάει κατευθείαν στη φυλακή, από μόνος του.
Δηλαδή ξυπνάει αύριο κάποιος και λέει μέσα του, πίνοντας τον καφέ του: σήμερα αποφάσισα να σκοτώσω κάποιον και να πάω φυλακή.
Ακόμα και αν δεχτούμε τη θεωρία ότι κάποιος παρανοϊκός του είπε να σκοτώσει το παλικάρι, γιατί ο Ρουπακιάς το δέχτηκε;
Όλα τα παραπάνω δεν τα χωράει το μυαλό μου.
Θα μπορούσαν να εξηγούνται μόνο αν ο Ρουπακιάς είναι ή ήταν μέχρι πρόσφατα, βαρύ πρεζόνι, οπότε του είχαν καεί τα εγκεφαλικά κύτταρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ακούστηκε.
Εσείς πως τα σχολιάζετε όλα αυτά;

Έχουν γίνει εγκλήματα για πολύ λιγότερα.

Για μία παραγγελιά ας πούμε.

Και μην πάμε μακριά, στον τελευταίο Ελληνικό εμφύλιο αδελφός σκότωνε τον αδελφό, ανηψιός τον θείο.
Για την ίδια οικογένεια μιλάμε. Υπάρχουν παραδείγματα από την ζωή.
Ρώτα και κανένα παλιότερο γιατί όλο και λιγοστεύουν αυτοί που δεν έχουν φύγει.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.915
Πόντοι
366
Δεν κατάλαβες. Δεν πρέπει να έχει καν όπλο ο ειδικός φρουρός.

Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.

Σε αυτο το κομμα, Ελληνες, δωσατε 27%...
Συγχαρητηρια...

Έχει ξαναπαίξει αυτό εδώ μέσα.

Οι θέσεις της "κομμουνιστικής τάσης".

Δε πέρασαν όμως από το συνέδριο.

Είπαμε, επαναστάτες οι σύντροφοι του ΠΠ αλλά όχι και τόσο.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom