Νέα

Αυτοκτονίες, φαινόμενο των εποχών ή αδυναμία αντιμετώπισης καταστάσεων;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 124
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.605
Πόντοι
10.131
Δυστυχώς οι άνθρωποι (και όχι μόνο στην Ελλάδα) όσο πάνε και γίνονται πιο αδύναμα σκαριά.

Σωματικά το DNA γίνεται όλο και πιο αδύναμο. Με το παραμικρό φάρμακα, χάπια ,γαμάνε το ανοσοποιητικό ,λίγο να γρατζουνιστείς κατευθείαν γάζες και ιώδια. Εγώ που είμαι Gen X δε μεγάλωσα έτσι, το αντίθετο.

Ψυχολογικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα νέα παιδιά τα παρατάνε αμέσως. Οτιδήποτε μπορεί να τους ρίξει ψυχολογικά. Λίγο να τους φωνάξεις στη δουλειά, δηλώνουν παραίτηση. Ένα άσχημο σχόλιο να διαβάσουν στο internet θα λιποθυμήσουν. Και από κοντά ο ψυχολόγος σε κάθε βήμα. Η αντίδραση της κοινωνίας είναι ο στρουθοκαμηλισμός ,έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δεν ασχολούνται με τον κόσμο διαβάζουν και βλέπουν μόνο κάτι που έχει χαβαλέ ή είναι ευχάριστο αλλιώς θα είχαν αυτοκτονήσει όλοι. Ταξίδια ,κατοικίδια, social για να μη σου μένει χρόνος να σκεφτείς τα πραγματικά σου προβήματα και μελαγχολήσεις.
Δυστυχώς ετσι ειναι, ο σύγχρονος δυτικος άνθρωπος εχει γινει πιο αδύναμος τοσο σωματικά οσο και νοητικά. Με την παραμικρή δυσκολία πολυ πανικοβάλλονται και σηκώνουν τα χερια ψηλα.

Και εγω Gen X ειμαι τυπε και θυμάμαι οταν έπεφτα στην αλανα η στο δρομο που παίζαμε και μάτωνα τα γόνατα μου δεν έτρεχα στην μανα μου επειδη χτύπησα οπως κάνουν σήμερα τα παιδιά, απλα έριχνα νερο με το λάστιχο να καθαρίσω την πληγή και συνέχιζα το παιχνίδι, το πολυ πολυ οταν γύρναγα σπιτι μετα απο ωρες να μου εβαζε η μανα μου λιγο ιώδιο και αυτο αν το επαιρνε χαμπάρι οτι ειχα χτυπήσει.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.417
Πόντοι
5.506
Βρηκε νημα ο σουρωμενος εραστης ζαρωμενων γιαρμαδων να πει τον πονο του κλαιγοντας;

Πα μαλ πα μαλ

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.417
Πόντοι
5.506
Ευτυχως μ εχει ιγκνορ λιστ ο μαλακας και δε βλεπει τι γραφω.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
29.417
Πόντοι
5.506
Τι ώρες οι σώγαμπροι , ξεκουράζονται από λάτζα και πλύσιμο κυλωτών και σώβρακων ;
Μωρη κουφαλα, αφου δε χανεις ποστ μου, ριξε μια ενημερωση ποσο εχει το κουτακι η γκαζοζα σημερα….. οχι προσφορα, δεν ψωνιζω απο προσφορες.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
2.050
Πόντοι
506
Μα να αυτοκτονείς για της Πανελλήνιες;; Εγω ποντάριζα οτι θα ηταν κανα ζευγάρι και έτρωγαν μπουλινγκ για αυτο οπότε αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν.
Εχει διανοηθει καποιος ποιες ειναι οι εναλλακτικες; ενα ιεκ της πλακας; μια μεταλυκιακη εκπαιδευση που να συνδιαζει πρακτικη και θεωρια σε ανυπαρκτη βιομηχανια μηπως;
Τι, μπορει να εχει μαθει σε ενα ελληνοπουλο το γυμνασιο και λυκειο που θα του δινει την αυτοπεποιθηση ή την πεποιθηση οτι μπορει να το χρησιμοποιησει για να κανει κατι δημιουργικο και να βγαλει λεφτα, μηπως τα 4 χρονια αρχαιας ιστοριας; τα θρησκευτικα; η κοινωνιολογια, τα ...τι;

Εαν εισαι γονος, δεν χρειαζεται να ανησυχεις, εαν οχι, οπως η εφηβη, ναι θα ανησυχεις, τι λυσεις θα εβλεπες εαν εισαι παιδι εργατων η δυ; εγω δεν θα εβλεπα.

Τελευταία τροποποίηση:

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
2.050
Πόντοι
506
Η αντίδραση της κοινωνίας είναι ο στρουθοκαμηλισμός ,έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δεν ασχολούνται με τον κόσμο διαβάζουν και βλέπουν μόνο κάτι που έχει χαβαλέ ή είναι ευχάριστο αλλιώς θα είχαν αυτοκτονήσει όλοι. Ταξίδια ,κατοικίδια, social για να μη σου μένει χρόνος να σκεφτείς τα πραγματικά σου προβήματα και μελαγχολήσεις.
Ειχα μερικους γνωστους που χρεωκόπισαν. Οι περισσοτεροι απο αυτους στην εξελιξη του αναποφευκτου δεν ηθελαν να εχουν επαφη με την πραγματικοτητα, καποιοι το εριχναν στα ποτα και καποιοι στο μαυρο.

Ετσι ειναι εαν οι φαπες ερχονται απο παντου...ο βοθρος που ζητε εγινε συνηθεια.
Φανταζομαι θα ξερεις το φαινομενο του βατραχου, εαν βαλεις ενα βατραχο σε κατσαρολα με κανονικη θερμοκρασια ο βατραχος θα κατσει, ενα αναψεις την αντισταση θα μεινει στην κατσαρολα μεχρι να βρασει

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.824
Πόντοι
6.246
Σε κατάλαβα. Είσαι γεμάτος αρνητισμό και τοξικότητα , από αυτούς που υποκύπτουν στο λαϊκισμό των άκρων .
Δεν εμπιστευόμαστε ερασιτέχνες της πολιτικής . Μόνο επαγγελματίες.
Η δημοκρατία , δεν έχει αδιέξοδα.
Δεν είναι αθώοι , οι ναζί στη φυλακή.
Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά.

Τέσσερα τέσσερα δύο .
Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ.
Σίγουρα δε θες να παίξουμε 4-3-3 που έχουμε και γρήγορους παίκτες στα άκρα;

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
131
Like
21.779
Πόντοι
26.386
Είναι θλιβερο να βλεπεις νεους ανθρωπους να βαζουν τέλος στην ζωη τους για οικονομικά θέματα, νεοι ανθρωποι 25-40 ετων βαζουν τελος στην ζωη τους με φριχτους τροπους οπως εχουμε δει μεχρι σημερα.

Το κλασικο ειναι να πηδανε απο τον 5ο οροφο μιας κατοικιας και ετσι τελος των παντων για αυτους.

Εκεινα τα δευτερολεπτα του πονου προς τον θάνατο θα αποφερουν την κοινωνικη λύτρωση απο την ταλαιπωρία, η θα ευνοηθει καποιος με της αυτοκτονίες?

Γιατι καποιος ο οποιος ειναι νεος να μην παλεψει για την ζωη του, εστω ανεργος, εστω και εαν χρωσταει 50 χιλιαδες,γιατι να μην μπει φυλακη και σε 7-10 χρονια να αρχησει την ζωη του απο την αρχη? Εφοσον δεν υπάρχει αδιεξοδος ετσι?
Μαλακια αυτο που λεω, αλλα ειναι καλυτερο να εισαι σε ενα κλουβι να εχεις ενα πιατο φαι παρα να πεθανεις και να κανεις την χαρη σε αυτα τα μουνόπανα που περνανε ζωη και κοτα, εις βαρος μας, εις βαρος ολων.

Γιατι να μην παει σε καποιο δικαστηριο να διαγραφουν καποια χρεη?
Γιατι να μην πουλήσει καποια ακίνητα?
Γιατι να μην συνεχισει να παλέυει?

Ειναι δυσκολο να ξεκινας την ζωη σου ξανα απο το μειον,αλλα ουδεποτε κανεις κερδισε τον πολεμο χωρις μαχη.
Μηπως οι περισσότεροι εχουν μαθει ζωη και κοτα και δεν μπορουν να αποδεχτουν την φτώχεια?
Μηπως ειναι τιποτα αλλο?

Ηρωας δεν ειναι αυτος που αυτοκτονει, αλλα αυτος που αλλαζει μια κοινωνια ολοκληρη με τα καμοματα του.
Υπαρχουν ανθρωπο χωρις ποδια χωρις χερια στον δρομο που τους βλεπω επι χρονια στα στενα του κεντρου και ακομα ειναι ζωντανοι, τρωγοντας ψωμι και νερο μονο και μονο απο τα λεφτα που μαζευουν απο την ελεημοσυνη των περαστικων.

Αυτοι γιατι δεν αυτοκτόνησαν?

Προβληματισμοι που δυσκολα μπορεις να βρεις καποια τεκμηριωμενη απαντηση...
Ηθελα να τους μραστω μαζι σας και να κανουμε μια συζήτηση της προκοπης στο θεμα διοτη με φιλους που το εχω συζητησει δεν με εχει καλυψει καμια απαντηση, ισως την βρω εδω, αφου εχουμε ξεφτερια εδω μεσα :sunglasses:

αφορμη ειναι το σημερινο συμβαν

μην παμε καν στα στατιστικα, τα ξερετε ολοι σας..
Φιλε μου καμια φορα τα αδιεξοδα ειναι δυσβαστακτα.
Και θελει τρομακτικη δυναμη για να προβεις σε αυτη την κινηση..

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.605
Πόντοι
10.131

kolobaras76

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
5
Like
3.962
Πόντοι
446
και θέλει απείρως μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο , να κάθεσαι για δεκαετίες να υπομένεις σε καθημερινή βάση τις σφαλιάρες της ζωής , προκειμένου να επιβιώσεις ! Να σου ρίχνουν ξύλο αλύπητο , σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο , πισώπλατες μαχαιριές , να πέφτεις κάτω....να αιμορραγείς .....αλλά να ξανασηκώνεσαι και να μην τα παρατάς ποτέ!!!!
Οι σημερινοί γονείς είναι στην πλειοψηφία τους από ανίκανοι έως επικίνδυνοι όσον αφορά το κομμάτι της διαπαιδαγώγησης ....

Εγγρ.
10 Απρ 2026
Like
151
Πόντοι
1
Πρέπει να είσαι και χαζός για να αυτοκτονήσεις.Ουτως ή άλλως κανένας δεν θα φύγει ζωντανός από εδώ οπότε δεν έχει νόημα να βάλει κάποιος τέλος στη ζωή του.

Slavrlfucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
2.911
Πόντοι
456
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον δεν έχει κάτι θετικό να πει. Όχι για την κατάσταση αλλά προσωπικά βρε αδερφέ. Η μιζέρια έχει χτυπήσει κόκκινο.

Βγαίνεις έξω και κανένας δε γαμάει. Κανένας δεν πάει μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα ή το βουνό. Όλοι κάθονται και κλαίγονται λες και ζούμε στην Κατοχή.

Θεωρώ ότι αυτό μαζί με την υπερπροβολή των ΜΜΕ και των social κάνουν όλη τη ζημιά.

Θα γίνω λίγο ρομαντικός και θα πω ότι τα μικρά πράγματα είναι που κάνουν τη διαφορά. Μη μου πεις ότι δεν βγαίνεις να πας μια φορά το μήνα Χαλκίδα αν είσαι Αθηναίος. Μονοήμερη. Ή να πας σε ένα χωριό το καλοκαίρι λίγες μέρες που είναι πολύ πιο φτηνά σε σχέση με τη Μύκονο. ΌXI. Το ίδιο και με το φαγητό ή το ποτό. Δε σου περισσεύουν έστω λίγα για να πας σε μια ταβέρνα ένα ΣΚ; Όχι κάθε μέρα. Αλλά μια στο τόσο. Να αλλάξεις τη ρουτίνα σου.

Χωρίς λοιπόν να ξέρω ακριβώς τι έγινε με τις κοπέλες αλλά κρίνοντας από το σημείωμα δε θα μου κάνει ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ αν οι γονείς τους είχαν πρήξει τα συκώτια να γίνουν γιατρέσσες ή δικηγορίνες για να βγάλουν λεφτά. Αν όντως ισχύει το σημείωμα δε θα πρέπει να αναρωτηθούν οι γονείς τι παράδειγμα έδωσαν στα παιδιά τους; Γιατί σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Κάπου το διάβασα αυτό. Αλλά μην περιμένεις να βγει επίσημα παρά έξω όταν υπάρχει σημείωμα.
Έχω φύγει από το μπουρδέλο πάνω από δεκαετία.
Αλλά ναι, όσο ήμουν Αθήνα τις έκανα τις βόλτες που λες.
Και με τόση κακομοιριά τριγύρω σιγά μην ξαναγυρίσω για μόνιμα.
Μόνο τρολακια όπως ο από πάνω πιστεύει ότι υπάρχει σωτηρία σε αυτόν τον τόπο.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
7.744
Πόντοι
2.356
Πρέπει να είσαι και χαζός για να αυτοκτονήσεις.Ουτως ή άλλως κανένας δεν θα φύγει ζωντανός από εδώ οπότε δεν έχει νόημα να βάλει κάποιος τέλος στη ζωή του.
Υπεραπλουστεύεις τα πράγματα, τύπε.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιοι/ες αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν. Επαγγελματικό αδιέξοδο (ήτοι χρέη), προσωπικοί λόγοι (π.χ. τρελή καψούρα) και μεγάλη κατάθλιψη σε πολύ κόσμο, που δεν είναι πάντοτε ορατή.

Για πολλούς ανθρώπους λοιπόν, η αυτοκτονία είναι η μόνη διέξοδος. Για παράδειγμα στην πορνογραφία (μια και είμαστε στο σχετικό περιβάλλον), υπάρχουν αυξημένα ποσοστά σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.

Δεν είναι απλό το θέμα, όπως το παρουσιάζεις.

Nubic

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
22.824
Πόντοι
6.246
Μην επηρρεάζεστε επειδή όλοι στα social τρέχουν να θρηνήσουν για τις κοπέλες και λένε για τους γονείς πόσο μαλάκες είναι (ειδικά όσοι δεν είναι γονείς). Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι μιμούνται τους μαϊντανούς της τηλεόρασης και θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση κάθε φορά να σχολιάζουν την επικαιρότητα.
Το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο. Η νέα γενιά τα παρατάνε πάρα πολύ εύκολα αλλά δεν αυτοκτονούν. Βρίσκουν διέξοδο στο να αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, να την πίνουν, να γελάνε ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα αστείο. Είμαι σίγουρος ότι οι αυτοκτονίες έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
7.744
Πόντοι
2.356
Είμαι σίγουρος ότι οι αυτοκτονίες έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια.
Μπα, μάλλον αύξηση παρατηρείται.

Γενικώς η ψυχική υγεία, ήταν ανέκαθεν ταμπού στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε καν χαρτοφυλάκιο στο Υπουργείο Υγείας, πριν την περίοδο COVID. Για να μην πάμε πίσω σε τραγικές περιπτώσεις εγκλεισμού όπως στο Κωσταλέξι.

North people

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Ιαν 2025
Κριτικές
21
Like
9.419
Πόντοι
2.046
Κριμα για τα κοριτσια..
Το προβλημα δεν ειναι οι πανελληνιες και οτι αλλο εγραψαν στο γραμμα.
Το προβλημα ειναι τα σοσιαλ και γενικοτερα το ιντερνετ. Αυτο πιστευω φταιει που ειχαν καταθλιψη και δυστυχως εδωσαν τερμα στην ζωη τους.

Anemodoura

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
48.605
Πόντοι
10.131
Κριμα για τα κοριτσια..
Το προβλημα δεν ειναι οι πανελληνιες και οτι αλλο εγραψαν στο γραμμα.
Το προβλημα ειναι τα σοσιαλ και γενικοτερα το ιντερνετ. Αυτο πιστευω φταιει που ειχαν καταθλιψη και δυστυχως εδωσαν τερμα στην ζωη τους.
Δυστυχώς τα social εχουν κανει μεγάλη ζημια. Μπαίνουν τα 17χρονα και βλέπουν κατι αμόρφωτους, ψωλες, βιζιτες, παίκτες reality, τραπερ κ.α. να βγάζουν χιλιάδες ευρω το μηνα τρελαίνονται και πέφτουν σε κατάθλιψη.
Προχθές βγηκε μια που αμφιβάλω αν εχει τελείωσε το σχολειο και αν θυμάμαι καλα ηταν μελος συμμορίας που έσπρωχνε ναρκωτικά και εχει κανει και φυλακή και σου λεει βγαζω 20 με 30Κ το μηνα!!! Πες μου μετα πως να μην ανέβεις στην ταράτσα και να πηδήξεις ιδικα αν εισαι πολυ ευαίσθητος άνθρωπος.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom