Προσωπική μου άποψη και γνώμη είναι ότι κομμουνισμός δεν υπήρξε ποτέ σαν σύστημα διακυβέρνησης στην Ρωzία
Ούτε ισότητα ούτε αδελφοσύνη των λαών που διατυμπανίζουν υπήρξε ποτέ ούτε και καμία ελευθερία και η ειρήνη ήταν κάτι σχετικό .
Με πρόσχημα μια λαοπρόβλητη ιδεολογία της εποχής η Ρωzία προσπάθησε να προσαρτήσει και να αφομοιώσει όλα τα γειτονικά κράτη με πολύ πονηρό τρόπο με το τερατούργημα που δημιούργησε την ΕΣΣΔ.
Τα ιδρυτικά κράτη της ΕΣΣΔ αν θυμάμαι καλά ήταν 3 η 4 τα υπόλοιπα εισχώρησαν στην ένωση με την βία .
Σε όλες τις χώρες της ένωσης ως επίσημη γλώσσα διδασκόταν τα ρωzικά, σχολεία ,πανεπιστήμια ,καθημερινότητα παντού αυτή η γλώσσα κυριαρχούσε και κάθε άλλη περνούσε σε δεύτερη μοίρα και ήταν καταδικασμένη να ξεχαστεί .
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού εξαφάνισαν κάθε άλλη διάλεκτο και γραφή σε όλες της δημόσιες υπηρεσίες στα σχολεία ,στον τύπο , στο ραδιόφωνο και τηλεόραση και αλαξαν ακόμα και της επιγραφές ονόματα οδών, καταστημάτων κτλ σε όλη την ένωση .
Για να διαλύσει εθνοτικές ομάδες πληθυσμών και να απομακρύνει από τις παραδόσεις και γλωσσικά ιδιώματα και να φέρει ομοιογένεια στους κατοίκους καταργήθηκαν οι θρησκείες και εξορίστηκαν τεράστιες ομάδες ανθρώπων σε όλη την επικράτεια, όσοι αντιδρούσαν ,γκουλάκ η στο εκτελεστικό απόσπασμα .
Τα βιβλία, ιστορικά γεγονότα γράφτηκαν από την αρχή, τα μίντια έλουζαν με προπαγάνδα και με ανελέητο ψέμα όλη την κοινωνία για 70 χρόνια και οι μηχανισμοί καταστολής έπνιγαν κάθε αντίθετη φωνή και άποψη για να έχεις τώρα τον Μπότοξ Πούστην να λέει για ρωσόφωνους πληθυσμούς και άλλες μπούρδες.
Με την διάλυση της ΕΣΣΔ και την αποτυχία του Κρεμλίνου να ενσωμάτωση στη Ρωzία αυτά τα κράτη έπεσαν οι μάσκες φάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις και άρχισαν οι πόλεμοι το ίδιο ακριβώς όπως και στην Γιουγκοσλαβία.
Οπότε πάντα απο πίσω και η βάση για την λουτρινη αυτοκρατορία ήταν ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΌΣ.
Αν λάβεις υπόψη ότι οι ίδιοι άνθρωποι του τότε κυβερνούν και τώρα με άλλες ιδεολογικές άποψης που είναι πιο προσαρμοσμένες στην παρόν κατάσταση και μπορούν να βρουν μεγαλύτερη απήχηση ακόμα και με ομοϊδεάτες από άλλες χώρες , μάλλον δεν άλλαξε τίποτα στην διακυβέρνηση αυτής της χώρας.
Μου είχε προτείνει ένας φίλος να δημοσιεύσω την άποψη μου για το τι πραγματικά ήταν η ΕΣΣΔ και μου έδωσες την ευκαιρία