nukteros
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 8
- Like
- 2.539
- Πόντοι
- 506
Παρουσιάζω αυτό ακριβώς που υπάρχει η υπήρξε μέσα από ότι γνωρίζω και όσα είδα και έζησα για ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να είμαι αντικειμενικός και χωρίς να γράφω υπερβολές.Παρουσιάζετε μια πολύ τυραννική εικόνα για τη Ρωσική Αυτοκρατορία, εν μέρει συμφωνούμε αλλά όσον αφορά κουλτούρες και μειονότητες ισχύει ιστορικά ότι οι "ελάσσονες" αφομοιώνονται από τις "μείζονες" και πιο ισχυρές. Δε νομίζω ότι υπήρχε τρόπος να κυβερνηθεί πιο δημοκρατικά η αχανής Ρωσσία με 200 εκατομμύρια κόσμο από πολλά διαφορετικά έθνη, ύστερα από την πτώση των Τσάρων και την επιβολή των μπολσεβίκων. Θεωρώ ότι υποτιμάτε υπερβολικά την ιστορία, κουλτούρα, ισχύ της Ρωσίας (υπήρξε αυτοκρατορία για 200 χρόνια και έπειτα μετά τον Β' παγκόσμιο για 30-40 χρόνια αντίπαλο δέος στην υπερδύναμη Αμερική)
Αν θεωρείτε ότι γράφω ανακρίβειες και ψευδή, παρακαλώ διορθώστε με.
Με την Ρωσία προσωπικά δεν έχω τίποτα εκτός από δυνατές φιλίες και αναμνήσεις που κρατάνε στον χρόνο.
Η ηγεσία της που καταστρέφει την χώρα τις γειτονικές χώρες και την παγκόσμια σταθερότητα είναι το πρόβλημα μου.
Ζούμε σε μεταβαλλόμενο περιβάλλον και κόσμο, αυτοκρατορίες έρχονται και φεύγουν
Η Ελληνιστική Βυζαντινή Αυτοκρατορία υπήρξε για πάνω από 11 αιώνες και από ομοιογενείς πληθυσμούς αλλά δες πως είμαστε τώρα εμείς.