Νέα

Ολυμπιακή Αεροπορία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Spyrman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.457
Πόντοι
12.756
Δεν είναι υποχρεωμένος να σου σερβίρει κανείς τίποτε.
Μάλλον δεν έχεις πετάξει με πάνω από 2-3 εταιρείες στη ζωή σου και νομίζεις ότι έχεις και άποψη.

Όλη η αγορά έτσι δουλεύει.
Σκάω και 400€ και 500€ για μεγάλες εταιρείες όπως Austrian airlines και μόνο νερό σερβίρουν στην πτήση για 3-4 ώρες.

Εντάξει όταν δίνω 1000€ να πάω Ταυλανδη με Emirates έχω άλλη αντιμετώπιση.
Αλλά γυρνώντας στο προηγούμενο θέμα, δεν μπορείς να απαιτείς κάτι που δεν υπάρχει γενικά σαν προσφορά.

Όλα πλέον σαν φαγητό είναι επί πληρωμή σε πολλές αεροπορικές.

πες τα τυπε γιατι εδω νομιζουν οτι πρεπει να τους πλενουν και τα ρουχα και να τους τα σιδερωνουν επειδη καθονται πολυ ωρα στις θεσεις
και θα εχουν τσαλακωθει ..

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
889
Πόντοι
376
Οχι δεν έχω πετάξει με μόνο 2-3 αεροπορικές αλλά με παραπάνω. Οχι μόνο εγώ αλλά και όλη η οικογένεια μου. Και δεν νομίζω ότι έχω άποψη. Εχω όντως άποψη.

Μπορεί η χαρακτηρισμός υποχρεωμένοι να φάνηκε λανθασμένος. Να τον αλλάξω μπας και βρούμε άκρη. Πληρώνω 400-500€ όπως είπες και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει φαγητό. Ναι οκ καταλαβαίνω υπάρχουν τα καύσιμα οι μισθοί των αεροσυνοδών των πιλότων και άλλα χίλια δυο λειτουργικά έξοδα. Όμως ένα φαγητό ανά επιβάτη σε πτήση εξωτερικού δεν τους κοστίζει σχεδόν τίποτα.
ειναι προφανες οτι δεν εχεις πεταξει αρκετα για αυτο εχεις αυτες τις αποψεις.
τι σημαινει πληρωσες 400€; Πότε εβγαλες το εισιτηριο; τι πληροτητα ειχε η πτηση οταν εβγαλες εσυ το εισιτηριο;
ειναι προφανεστατο οτι δεν εχεις πεταξει αρκετα και ακομα περισσοτερο οτι δεν εχεις εκδωσει εσυ τα εισιτηρια.
γιατι αν πεταγες αρκετα πρωτον θα ηξερες οτι η οα ηταν τριμπουρδελο τα τελευταια 5-10 χρονια της υπαρξης της και επιπλεον θα ηξερες οτι η τιμη του εισιτηριου παιζει. οταν για ταξιδι πληρωνω 510€ στο πηγαινε 60 στο γυρισμο και μαλιστα απο το 60 "επεσε" στα 48 στην πληρωμη ειναι κατανοητο οτι οποιος συνδυαζει τη τιμη του εισιτηριου ΜΟΝΟ με παροχες δεν ξερει τι του γινεται.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.457
Πόντοι
12.756
Οχι δεν έχω πετάξει με μόνο 2-3 αεροπορικές αλλά με παραπάνω. Οχι μόνο εγώ αλλά και όλη η οικογένεια μου. Και δεν νομίζω ότι έχω άποψη. Εχω όντως άποψη.

Μπορεί η χαρακτηρισμός υποχρεωμένοι να φάνηκε λανθασμένος. Να τον αλλάξω μπας και βρούμε άκρη. Πληρώνω 400-500€ όπως είπες και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει φαγητό. Ναι οκ καταλαβαίνω υπάρχουν τα καύσιμα οι μισθοί των αεροσυνοδών των πιλότων και άλλα χίλια δυο λειτουργικά έξοδα. Όμως ένα φαγητό ανά επιβάτη σε πτήση εξωτερικού δεν τους κοστίζει σχεδόν τίποτα.

τυπε αν νομιζεις οτι επειδη ειναι φθηνο δεν το δινουν εισαι εντελως εκτος πραγματικοτητας ..

Για το γαμημενο το φαγητο δεν μπορεις να καταλαβεις ποση μανουρα εχει απο πισω και ποσα λειτουργικά εξοδα και συννενοησεις.
Πρεπει να συνενηθουν με κετερινγκ ,
να εχεις αθρωπους να ασχολουνται με αυτο , να παραγγελνουν κτλ , να κοιτανε προσφορές , ποιοτητα , τυπους ..
να στειλουν καποια δικα τους πραγματα που να εχουν το λογοτυπο
αρα να κανουν παραγγελιες φαγητου αναλογα με τις κρατησεις και καποια παραπανω ,
να πιασουν χωρο μεσα στο αεροπλανο
αν ειναι κατι που πρεπει να δωσουν ζεστο πρεπει να το ζεστανουν μεσα εκει
θες προσωπικο αεροσυνοδους , περα απο αυτα που εχουν να κανουν να γυρνανε και να μοιραζουν φαγητο
μετα να γυρνανε να μαζευουν φαγητο ,
να περνανε καθε 3 και λιγο να γεμιζουν νερα αναψυκτικα
το αεροπλανο γινεται πουτανα και θελει περισσοτερο καθαρισμα
επισης μετα εχεις σκουπιδια που πληρωνεις ενα καρο λεφτα για να στα παρουν στα αεροδρόμια
θες και άλλα ;; γιατι εχει ακόμα παρα πολλα

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
μαλλον δεν εχεις επαφη με τη πραγματικοτητα.η aegean ειναι σαφως υπερτερη της οα.
και φυσικα δεν εγινε απευθειας αναθεση. διαγωνισμος εγινε που την οα την αγορασε ο βγαινοπουλος.
οποιος ηθελε ας εδινε περισσοτερα. αλλα βλεπεις ουτε τα αεροπλανα της οα δεν ηθελε να αγορασει κανεις και καταληξανε παρατημενα στο ελληνικο.
Όπως είδες στο πρώτο μήνυμα μου αναφέρω την ΟΑ την ιδιωτική όχι του δημοσίου. Σαφώς αυτή Η ΟΑ ήταν ανώτερη της Aegean και με της σειρά της αυτή ανώτερη από την δημόσια ΟΑ.

Θα σου κάνω την εξής ερώτηση. Αν ο Βγαινοπουλος ή οποιαδήποτε αγόραζε την ΟΑ την ιδιωτική όμως (σε υποθετικό σενάριο που η ΟΑ δεν θα υπήρξε ποτέ δημόσια), ποια θα ήταν η κατάληξη της; Θα αξιοποιούσαν τον ήδη υπάρχοντα στόλο της, τις εγκαταστάσεις της κλπ κλπ;

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
26.283
Πόντοι
5.506

Δηλαδη τα 2-2,5 χιλιαρικα για ενα αεροσκαφος 250 επιβατων, με ενα τζιρο γυρω στα 25 χιλιαρικα ΑΝ γεμισει σου φαινεται σχεδον τιποτα σαν κοστος;; Γιατι προφανως μιλατε για πτησεις τυπου Αθηνα-Θεσσαλονικη αντε να σου βαλω και κανενα Θεσσαλονικη-Ηρακλειο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
26.283
Πόντοι
5.506
Όπως είδες στο πρώτο μήνυμα μου αναφέρω την ΟΑ την ιδιωτική όχι του δημοσίου. Σαφώς αυτή Η ΟΑ ήταν ανώτερη της Aegean και με της σειρά της αυτή ανώτερη από την δημόσια ΟΑ.

Θα σου κάνω την εξής ερώτηση. Αν ο Βγαινοπουλος ή οποιαδήποτε αγόραζε την ΟΑ την ιδιωτική όμως (σε υποθετικό σενάριο που η ΟΑ δεν θα υπήρξε ποτέ δημόσια), ποια θα ήταν η κατάληξη της; Θα αξιοποιούσαν τον ήδη υπάρχοντα στόλο της, τις εγκαταστάσεις της κλπ κλπ;
Τυπε τα μπερδευεις εντελως ξεκινωντας απο λαθος βαση, δεν υπαρχει καμια συγκριση της ΟΑ του Ωναση το 1970 με την Aegean του Βασιλακη το 2025.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
889
Πόντοι
376

δεν ειναι δυνατο να εισαι τοσο χαζος. η εποχη εκεινη εχει πεθανει. ειναι σαν να συγκρινεις ford T με τα σημερινα.
μπορει να ηταν καταπληκτικο αλλα πλεον απλα δεν υπαρχει.
τις εποχες 50-60 οι τιμες των αεροπορικων εισιτηριων ηταν παραπλησιες για ΟΛΕΣ τις αεροπορικες. ο ανταγωνισμος ηταν στις υπηρεσιες.
για αυτο εδινε χρυσα κουταλια ο ωνασης. γιατι ειχε το ΙΔΙΟ εισιτηριο με τη Panam για την ιδια πτηση.
αλλα αυτο ΑΛΛΑΞΕ. αρα αντιστοιχα και η ΟΑ θα αλλαζε η θα πτωχευε. μονο στο δικο σου μυαλο θα εμενε ιδια.

και φυσικα οι τιμες για πτησεις 3-5 ωρων θα ηταν σημερα 1000+. θα εδινες εσυ 1000€ για ταξιδι σουηδια; δεν νομιζω.
το υποθετικο σεναριο ειναι για γελια. αν δεν ηταν δημοσια θα ειχε προσαρμοσθει και θα λειτουργουσε με ΑΛΛΑ κριτηρια η θα ειχε πτωχευσει.
και ξεχνας οτι την οα την ΑΓΟΡΑΣΕ το δημοσιο. αν ηθελε ο ωνασης ας τη κραταγε η ας τη πουλαγε.γιατι δεν το εκανε;
γιατι απλα καταλαβε οτι δεν ειχε νοημα να συνεχισει και ουτε εβρισκε καλυτερη τιμη να πουλησει.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
ειναι προφανες οτι δεν εχεις πεταξει αρκετα για αυτο εχεις αυτες τις αποψεις.
τι σημαινει πληρωσες 400€; Πότε εβγαλες το εισιτηριο; τι πληροτητα ειχε η πτηση οταν εβγαλες εσυ το εισιτηριο;
ειναι προφανεστατο οτι δεν εχεις πεταξει αρκετα και ακομα περισσοτερο οτι δεν εχεις εκδωσει εσυ τα εισιτηρια.
γιατι αν πεταγες αρκετα πρωτον θα ηξερες οτι η οα ηταν τριμπουρδελο τα τελευταια 5-10 χρονια της υπαρξης της και επιπλεον θα ηξερες οτι η τιμη του εισιτηριου παιζει. οταν για ταξιδι πληρωνω 510€ στο πηγαινε 60 στο γυρισμο και μαλιστα απο το 60 "επεσε" στα 48 στην πληρωμη ειναι κατανοητο οτι οποιος συνδυαζει τη τιμη του εισιτηριου ΜΟΝΟ με παροχες δεν ξερει τι του γινεται.
Ναι οκ εσύ θα μου πεις αν έχω εκδόσει εισιτήριο ή όχι! Ο καθένας έχει τη γνώμη του τύπε μου. Τα 400€ ήταν απλά ένα παράδειγμα.

Η ΟΑ εννοείται ότι ήταν τριμπούρδελο τα τελευταία χρόνια ύπαρξης της λόγω του ότι ήταν κρατική

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
889
Πόντοι
376
Ναι οκ εσύ θα μου πεις αν έχω εκδόσει εισιτήριο ή όχι! Ο καθένας έχει τη γνώμη του τύπε μου. Τα 400€ ήταν απλά ένα παράδειγμα.

Η ΟΑ εννοείται ότι ήταν τριμπούρδελο τα τελευταία χρόνια ύπαρξης της λόγω του ότι ήταν κρατική
το παραδειγμα ειναι που σε καρφωσε.
ειναι προφανεστατο οτι δεν το εχεις κανει παρα μια δυο φορες και τις αλλες εισαι (ΑΝ ΕΙΣΑΙ) με πρακτορειο.
γιατι οποιος εκδιδει εισιτηρια συχνα ξερει οτι η τιμη παιζει για αλλους λογους.
με τη δικη σου λογικη εγω που εχω πληρωσει για την ΙΔΙΑ πτηση απο 60 εως 560 € θα επρεπε να μου δωσουν μπισκοτακι στη μια και στην αλλη μπριζολα ε;
δεν συζηταμε για την αποψη του φαγητου σαν βασικο κριτηριο επιλογης.
που ειναι ζητημα αν αλλος εκτος απο aegean kai emirates απο αθηνα δινει φαγητο.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
889
Πόντοι
376
το αεροπλανο γινεται πουτανα και θελει περισσοτερο καθαρισμα
επισης μετα εχεις σκουπιδια που πληρωνεις ενα καρο λεφτα για να στα παρουν στα αεροδρόμια
θες και άλλα ;; γιατι εχει ακόμα παρα πολλα
το βασικο ειναι οτι επειδη το αεροπλανο εγινε πουτανα θα καθυστερησει 5-15 λεπτα επιπλεον η αναχωρηση και φυσικα ειδικα σε πτησεις εσωτερικου αυτο θα οδηγησει σε 1-2 πτησεις λιγοτερες.

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
889
Πόντοι
376
Πληρώνω 400-500€ όπως είπες και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει φαγητό
εσυ πληρωσες 400. ΕΓΩ πληρωσα 100. ειμαστε στην ιδια πτηση.
αρα εσυ λες οτι θα πρεπει να φερουν διαφορετικο φαγητο σε εσενα και διαφορετικο σε εμενα.και αν πληρωσα 70 να μην μου φερουν τιποτα ε;
πόσο χρονων εισαι ηθελα να ηξερα.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
δεν ειναι δυνατο να εισαι τοσο χαζος. η εποχη εκεινη εχει πεθανει. ειναι σαν να συγκρινεις ford T με τα σημερινα.
μπορει να ηταν καταπληκτικο αλλα πλεον απλα δεν υπαρχει.
τις εποχες 50-60 οι τιμες των αεροπορικων εισιτηριων ηταν παραπλησιες για ΟΛΕΣ τις αεροπορικες. ο ανταγωνισμος ηταν στις υπηρεσιες.
για αυτο εδινε χρυσα κουταλια ο ωνασης. γιατι ειχε το ΙΔΙΟ εισιτηριο με τη Panam για την ιδια πτηση.
αλλα αυτο ΑΛΛΑΞΕ. αρα αντιστοιχα και η ΟΑ θα αλλαζε η θα πτωχευε. μονο στο δικο σου μυαλο θα εμενε ιδια.

και φυσικα οι τιμες για πτησεις 3-5 ωρων θα ηταν σημερα 1000+. θα εδινες εσυ 1000€ για ταξιδι σουηδια; δεν νομιζω.
το υποθετικο σεναριο ειναι για γελια. αν δεν ηταν δημοσια θα ειχε προσαρμοσθει και θα λειτουργουσε με ΑΛΛΑ κριτηρια η θα ειχε πτωχευσει.
και ξεχνας οτι την οα την ΑΓΟΡΑΣΕ το δημοσιο. αν ηθελε ο ωνασης ας τη κραταγε η ας τη πουλαγε.γιατι δεν το εκανε;
γιατι απλα καταλαβε οτι δεν ειχε νοημα να συνεχισει και ουτε εβρισκε καλυτερη τιμη να πουλησει.
Πώς φαίνεται ότι εσύ είσαι ο χαζός. Προφανώς και οι εποχές έχουν αλλάξει. Η ουσία σε αυτήν την σύγκριση είναι ότι πώς οι δύο αυτές αεροπορικές του 70 και του 25 μπορούν να διαχειριστούν το επιβατικό κοινό και πως η ΟΑ του δημοσίου δεν το έκανε και με μεγάλη επιτυχία.
το παραδειγμα ειναι που σε καρφωσε.
ειναι προφανεστατο οτι δεν το εχεις κανει παρα μια δυο φορες και τις αλλες εισαι (ΑΝ ΕΙΣΑΙ) με πρακτορειο.
γιατι οποιος εκδιδει εισιτηρια συχνα ξερει οτι η τιμη παιζει για αλλους λογους.
με τη δικη σου λογικη εγω που εχω πληρωσει για την ΙΔΙΑ πτηση απο 60 εως 560 € θα επρεπε να μου δωσουν μπισκοτακι στη μια και στην αλλη μπριζολα ε;
δεν συζηταμε για την αποψη του φαγητου σαν βασικο κριτηριο επιλογης.
που ειναι ζητημα αν αλλος εκτος απο aegean kai emirates απο αθηνα δινει φαγητο.
Νταξει αμα στέκεσαι σε ένα τόσο απλό παράδειγμα τι να πω;
εσυ πληρωσες 400. ΕΓΩ πληρωσα 100. ειμαστε στην ιδια πτηση.
αρα εσυ λες οτι θα πρεπει να φερουν διαφορετικο φαγητο σε εσενα και διαφορετικο σε εμενα.και αν πληρωσα 70 να μην μου φερουν τιποτα ε;
πόσο χρονων εισαι ηθελα να ηξερα.
Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό που λες; Δεν γίνεται τόση μεγάλη διαφορά από 400 σε 100 ευρώ ή ακόμα και 70€ ακόμα κι αν μιλάμε σε βάθος μηνών πριν την πτήση.

Σταμάτα να είσαι ειρωνικός τύπε. Δεν βγαίνει πουθενά

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.759
Πόντοι
786
στις μικρές πτήσεις, πιο καλά είναι αν θέλεις να παραγγέλνεις ό,τι θέλεις απ΄όσα προσφέρουν, όταν το θες, και να το πληρώνεις,
δηλαδή πχ για μικρό ταξίδι στο λονδίνο θα δώσεις πχ κατ' άτομο 300 για μεταφορικά, 500 για ξενοδοχείο, 500 για φαγητά εισιτήρια και θα σε πειράξουν τα δέκα ευρώ Χ 2 για σάντουιτς και καφέ ή μπίρα στο αεροπλάνο;

nikolakis66

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
889
Πόντοι
376
Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό που λες; Δεν γίνεται τόση μεγάλη διαφορά από 400 σε 100 ευρώ ή ακόμα και 70€ ακόμα κι αν μιλάμε σε βάθος μηνών πριν την πτήση.

Σταμάτα να είσαι ειρωνικός τύπε. Δεν βγαίνει πουθενά

επειδη δεν πετας συχνα για αυτο εχεις αυτες τις χαζες αποψεις.
εσυ λες οτι αν βγαλω ΣΗΜΕΡΑ εισιτηριο για 2/26 σε μια σχετικα αδεια πτηση θα πληρωσω τα ιδια με αυτον που θα βγαλει το δεκεμβριο ε;
μα ποσο εκτος πραγματικοτητας μπορεις να εισαι;
σου ανεβασα παραδειγμα πριν. πεταω για κρακοβια τριτη. εισιτηριο 510. επιστρεφω παρασκευη. εισιτηριο 48.
αλλα εσυ λες οτι αυτα δεν συμβαινουν ε; και νομιζεις οτι το τουριστικο γραφειο που γεμιζει το αεροπλανο πληρωσε 400+ ε;
μα ποσο εκτος πραγματικοτητας εισαι

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
εσυ λες οτι αν βγαλω ΣΗΜΕΡΑ εισιτηριο για 2/26 σε μια σχετικα αδεια πτηση θα πληρωσω τα ιδια με αυτον που θα βγαλει το δεκεμβριο ε;
σου ανεβασα παραδειγμα πριν. πεταω για κρακοβια τριτη. εισιτηριο 510. επιστρεφω παρασκευη. εισιτηριο 48.
αλλα εσυ λες οτι αυτα δεν συμβαινουν ε; και νομιζεις οτι το τουριστικο γραφειο που γεμιζει το αεροπλανο πληρωσε 400+ ε;
Καλά νταξει άστο. Το ότι έχεις βγάλει συμπέρασμα από μόνος σου ότι δεν πετάω συχνά με ξεπερνάει.

Δεν ξέρω που έχεις δει αυτές τις διαφορές. Και αν τις έχεις όντως θα ήταν μια πολύ ειδική περίπτωση άγνωστου λόγου.

Βαρέθηκα. Δεν ασχολούμαι άλλο.

Τελευταία τροποποίηση:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.457
Πόντοι
12.756

που να αρχιζεις να του λες και για κλασεις εισιτηριων .. να τον αρχισεις στα Γιανκι , Ουισκι κτλ .. θα λεει μετά οτι αντι για κοκα κολα ειχε pepsi

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.729
Πόντοι
3.846
Πόσο χρονών πρέπει να είσαι για να έχεις αναμνήσεις από την Ολυμπιακή του Ωνάση; 60;
Εγώ είμαι 46 και δεν έχω.

Άρα τι μας λες τώρα ρε παίκτη, σε λίγο θα μας πεις τι ωραία που ήταν τότε που είχαμε τηλέφωνα με καντράν και όταν η Πεύκη ήταν χωράφια.

tomahok

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
6.019
Πόντοι
1.406
Φυγε ρε πανιβλακα απο τα ποδια μου, χειροτερο τσιμπουρι κι απο τη Λακου εχεις καταντησει να τρεχεις ξωπισωμου, ΔΕ ΓΑΜΑΩ ΜΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ.
Έχεις καταντήσει βαρετος.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Για ποιο λόγο έχει δημιουργηθεί ένταση ρε ‘‘σείς τώρα; Μια κουβέντα απλή κάνουμε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom