Νέα

Ολυμπιακή Αεροπορία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Spyrman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 134
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Είπα να ανοίξω το θέμα αυτό για να θυμηθούμε τούτα τα χρόνια. Άραγε νοσταλγούμε ακόμα την Ολυμπιακή Αεροπορία του Αριστοτέλη Ωνάση; Θα θέλαμε να ξαναγυρίσει αυτή η αεροπορική σε ένα υποθετικό σενάριο … ή και πραγματικό; Ή είμαστε καλά τώρα με την Aegean, ακόμα και με την Sky Express;

kaavlas

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Δεκ 2005
Κριτικές
36
Like
2.414
Πόντοι
2.411
Είπα να ανοίξω το θέμα αυτό για να θυμηθούμε τούτα τα χρόνια. Άραγε νοσταλγούμε ακόμα την Ολυμπιακή Αεροπορία του Αριστοτέλη Ωνάση; Θα θέλαμε να ξαναγυρίσει αυτή η αεροπορική σε ένα υποθετικό σενάριο … ή και πραγματικό; Ή είμαστε καλά τώρα με την Aegean, ακόμα και με την Sky Express;
ολοι φωναζαν να κλεισει το μπουρδελο η ολυμπιακη και ο Χατζιδακης που την εκλεισε ειπε οτι με τα λεφτα που θα γλυτωνει απο την ΟΑ ,θα φτιαχνει απο ενα σχολειο και απο ενα νοσοκομειο καθε μερα . Τωρα που εκλεισε η ΟΑ , πεταμε με το μπο@ρδελο την Aegean που χρεωνει οτι γουσταρει για καθε εισιτηριο. Επισης οταν πεταξα απο Βελγιο για Αθηνα το πατωμα στο μπροστινο καθισμα ηταν γεματο απο υπολειματα τροφων απο την αφιξη , στη πισω αριστερη τουαλετα ο νεροχυτης ηταν βουλωμενος και τα κωλοχαρτα ηταν στο πατωμα απο προηγουμενο επιβατη ,αφου ειχε γεμισει ο καδος και οι αεροσυνοδοι βαριοντουσαν να αλλαξουν τη σακουλα . Επισης σε πτηση απο Παρισι για Αθηνα εκτος του οτι μου χρεωσαν 50 ευρω τη τσαντα του κομπιουτερ ,διοτι ειχα και μια πολυ μικρη χειραποσκευη και δε χορουσε μεσα η τσαντα του κομπιουτερ ,μας ειχαν ορθιους και περιμεναμε πριν τη φυσουνα περιπου μια ωρα και ενα τεταρτο .Η πτηση απο Αθηνα για Παρισι δεν ειχε ακομα προσγειωθει ,αλλα εμεις περιμεναμε σα μαλακες. Το φαγητο της Aegean αποτελειται απο μια υποτιθεται σαλατα δυο κουταλιες σουπας και ενα κομματι μουσακα με ανυπαρκτο κυμα . ουτε λογος για ψωμακι η γλυκο . Υπηρεσιες LOW cost με κανονικο εισιτηριο. Στη κριση πληρωσε ο Ελληνας φορολογουμενος μλς τα χρηματα για να υποστηριξουμε το Βασιλακη , ενω ουδεποτε αυτος μοιραστηκε τα κερδη του με εμας. Φατε μονοπωλειο τωρα και μη μιλατε .

Fullspoonmoon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2024
Like
2.796
Πόντοι
456
Είχα δουλέψει στην ολυμπιακή αεροπορία το 97-98 σαν μηχανικός αεροσκαφών στο power plant στη βαριά συντήρηση των κινητήρων στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας μου στο πανεπιστήμιο....

Συνεχίζεται....

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με το φαγητό της Aegean το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Είναι όντως λιγοστό για αυτά που πληρώνουμε. Μάλιστα σε ταξίδι μου από Σκιάθο για Αθήνα και καλά λόγω αναταράξεων δεν μας δώσανε ούτε κάτι μπισκότα και αυτό που ήταν να πιούμε. Θα μπορούσαν κάλλιστα έστω κατά την αποβίβαση να μας δώσουν τα μπισκότα. Δεν δίνω σημασία σε αυτά καθαυτά αλλά για την επιλογή τους να μην μας δώσουν κάτι που πληρώσαμε με τη δικαιολογία ότι είχε αναταράξεις.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Είχα δουλέψει στην ολυμπιακή αεροπορία το 97-98 σαν μηχανικός αεροσκαφών στο power plant στη βαριά συντήρηση των κινητήρων στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας μου στο πανεπιστήμιο....

Συνεχίζεται....
Είχα συγγενικό μου άνθρωπο στην Ολυμπιακή για 15 χρόνια επίσης ως μηχανικός αεροσκαφών και μου έχει πει ότι ήταν ικανοποιημένος σε γενικό πλαίσιο.

kaavlas

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Δεκ 2005
Κριτικές
36
Like
2.414
Πόντοι
2.411

Συνεχίζεται....
Εγω ειχα δουλεψει μηχανικος απο το 1984 εως το 2009 .

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
14.357
Πόντοι
3.506
Η αλήθεια είναι ότι το θέμα με το φαγητό της Aegean το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Είναι όντως λιγοστό για αυτά που πληρώνουμε. Μάλιστα σε ταξίδι μου από Σκιάθο για Αθήνα και καλά λόγω αναταράξεων δεν μας δώσανε ούτε κάτι μπισκότα και αυτό που ήταν να πιούμε. Θα μπορούσαν κάλλιστα έστω κατά την αποβίβαση να μας δώσουν τα μπισκότα. Δεν δίνω σημασία σε αυτά καθαυτά αλλά για την επιλογή τους να μην μας δώσουν κάτι που πληρώσαμε με τη δικαιολογία ότι είχε αναταράξεις.
Το φαγητό στην Aegean είναι πράγματι για γέλια.
Όχι βέβαια ότι περιμένει κάποιος φαγητό γκουρμέ, αλλά αυτό που σου δίνουν και ο τρόπος που στο δίνουν,σε κάνουν να αισθάνεσαι κορόιδο και ότι σου κάνουν χάρη που ασχολούνται μαζί σου.
Σε πρόσφατο ταξίδι στη Ρώμη, μας έδωσαν σκέτο (ναι σκέτο!) κοφτό μακαρονάκι που εκτός των άλλων ήταν και τελείως παγωμένο.Στα σχόλια σε μια καρτέλα που μας έδωσαν,τους έγραψα ότι πρέπει να ντρέπονται που δίνουν αυτά τα πράγματα στους επιβάτες και αυτά αποτελούν τη καλύτερη δυσφήμιση για την εταιρεία τους.Το φαγητό του στρατού ήταν πολύ καλύτερο.Ας μην δίνουν τίποτα,ή έστω ας δίνουν ένα φρέσκο χυμό.
Προσπαθώ να πηγαίνω με άλλες εταιρείες και βέβαια αναπολώ τη Χρυσή εποχή της Ολυμπιακής!

tomahok

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
6.017
Πόντοι
1.406
Το να γίνει εθνικός αερομεταφορέας ο Βασιλάκης ήταν κάτι σαν απευθείας ανάθεση. Κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη από τη Κρήτη. Το έχω ξαναγραψει θα το γράψω κ εδώ. Πως είναι δυνατό ένα ολόκληρο κράτος να μη μπορεί να εξυγιανει την Ολυμπιακή και την ίδια στιγμή ένας ιδιώτης να μπορεί να παει ΤΡΕΝΟ την ετζιαν?
:coffee:

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
3.018
Πόντοι
456
Είχα ένα συμμαθητή στο σχολείο που η μάνα του δούλευε στην Ολυμπιακή Αεροπορία αεροσυνοδός έφυγε με σύνταξη 2,5 χιλιάρικα, ένας γηγενής που γνώρισα στη Ρόδο δούλευε για αρκετά χρόνια στην Ολυμπιακή ως οδηγός έπαιρνε 3 χιλιάρικα μισθό όταν έκαναν περικοπές το μειώσανε στο μισό το μισθό και όταν πουλήθηκε η Ολυμπιακή έμεινε άνεργος και δούλευε συμβάσεις με τον Δήμο της Ρόδου. Τρελό φαγοπότι στην Ολυμπιακή από την περίοδο Πασοκ μέχρι να κλείσει.

Η Aegean στις διεθνές πτήσεις είναι ικανοποιητικές για μένα οι υπηρεσίες τους και τα δρομολόγια είναι βολικά σε θέμα αναχωρήσεων.

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Το να γίνει εθνικός αερομεταφορέας ο Βασιλάκης ήταν κάτι σαν απευθείας ανάθεση. Κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη από τη Κρήτη. Το έχω ξαναγραψει θα το γράψω κ εδώ. Πως είναι δυνατό ένα ολόκληρο κράτος να μη μπορεί να εξυγιανει την Ολυμπιακή και την ίδια στιγμή ένας ιδιώτης να μπορεί να παει ΤΡΕΝΟ την ετζιαν?
:coffee:
Δεν θα πείραζε κανέναν αν η απευθείας ανάθεση δημιουργούσε μια αεροπορική ισάξια της Ολυμπιακής ή τέλος πάντων που να καλύπτει το επιβατικό κοινό το οποίο είχε συνθέσει σε αλλα πράγματα. Κοιτάξτε πως έχει καταντήσει τώρα η Ολυμπιακή. Έγινε Olympic Air με ελικοφόρα αεροπλάνα και πτήσεις μόνο εσωτερικού! Είναι τουλάχιστον κρίμα!
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Είχα ένα συμμαθητή στο σχολείο που η μάνα του δούλευε στην Ολυμπιακή Αεροπορία αεροσυνοδός έφυγε με σύνταξη 2,5 χιλιάρικα, ένας γηγενής που γνώρισα στη Ρόδο δούλευε για αρκετά χρόνια στην Ολυμπιακή ως οδηγός έπαιρνε 3 χιλιάρικα μισθό όταν έκαναν περικοπές το μειώσανε στο μισό το μισθό και όταν πουλήθηκε η Ολυμπιακή έμεινε άνεργος και δούλευε συμβάσεις με τον Δήμο της Ρόδου. Τρελό φαγοπότι στην Ολυμπιακή από την περίοδο Πασοκ μέχρι να κλείσει.

Η Aegean στις διεθνές πτήσεις είναι ικανοποιητικές για μένα οι υπηρεσίες τους και τα δρομολόγια είναι βολικά σε θέμα αναχωρήσεων.
Νταξει ούτε κι αυτό το φαγοπότι ήταν καλό. Ένα μέτρο έπρεπε να υπήρχε σε όλα

OP
OP
Spyrman

Spyrman

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Ιαν 2025
Κριτικές
13
Like
1.112
Πόντοι
1.011
Το φαγητό στην Aegean είναι πράγματι για γέλια.
Όχι βέβαια ότι περιμένει κάποιος φαγητό γκουρμέ, αλλά αυτό που σου δίνουν και ο τρόπος που στο δίνουν,σε κάνουν να αισθάνεσαι κορόιδο και ότι σου κάνουν χάρη που ασχολούνται μαζί σου.
Σε πρόσφατο ταξίδι στη Ρώμη, μας έδωσαν σκέτο (ναι σκέτο!) κοφτό μακαρονάκι που εκτός των άλλων ήταν και τελείως παγωμένο.Στα σχόλια σε μια καρτέλα που μας έδωσαν,τους έγραψα ότι πρέπει να ντρέπονται που δίνουν αυτά τα πράγματα στους επιβάτες και αυτά αποτελούν τη καλύτερη δυσφήμιση για την εταιρεία τους.Το φαγητό του στρατού ήταν πολύ καλύτερο.Ας μην δίνουν τίποτα,ή έστω ας δίνουν ένα φρέσκο χυμό.
Προσπαθώ να πηγαίνω με άλλες εταιρείες και βέβαια αναπολώ τη Χρυσή εποχή της Ολυμπιακής!
Βασικά το σωστό είναι να δίνουν φαγητό της προκοπής. Τους δίνουμε που τους δίνουμε τόσα.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
11
Like
19.729
Πόντοι
3.846
Με την Ολυμπιακή πληρώναμε με τους φόρους μας τους υπαλληλους και τα σόγια τους να κάνουν τζάμπα ταξίδια. Να θυμηθούμε καθυστερήσεις και μπάχαλο στις πτήσεις; Να πούμε για τα βύσματα που βολεύτηκαν εκεί; Στην τελική ποια κρατική επιχείρηση λειτούργησε ποτέ με διαφάνεια;

Βάλτε τώρα το γεγονός ότι κανένας επιχειρηματίας δε μπαίνει στην ελληνική αγορά (2 είναι μόνο) και μετά έχουμε Volotea (ισπανικό μπουρδέλο) και κάτι προσπάθειες τύπου Minoan Air και αναρωτηθείτε: Μήπως δε συμφέρει;

tomahok

Σεβαστός
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
6.017
Πόντοι
1.406
Αυτό μόνο είναι το προβλημα ρε τυποι? Η που αντί τα κέρδη να τα παίρνει το Ελληνικό κράτος τα παιρνει η οικογένεια Βασιλάκη?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Και τον Βασιλάκη πως τον συμφέρει δηλαδή? :think:
Με την Ολυμπιακή πληρώναμε με τους φόρους μας τους υπαλληλους και τα σόγια τους να κάνουν τζάμπα ταξίδια. Να θυμηθούμε καθυστερήσεις και μπάχαλο στις πτήσεις; Να πούμε για τα βύσματα που βολεύτηκαν εκεί; Στην τελική ποια κρατική επιχείρηση λειτούργησε ποτέ με διαφάνεια;

Βάλτε τώρα το γεγονός ότι κανένας επιχειρηματίας δε μπαίνει στην ελληνική αγορά (2 είναι μόνο) και μετά έχουμε Volotea (ισπανικό μπουρδέλο) και κάτι προσπάθειες τύπου Minoan Air και αναρωτηθείτε: Μήπως δε συμφέρει;

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
14.357
Πόντοι
3.506
Βασικά το σωστό είναι να δίνουν φαγητό της προκοπής. Τους δίνουμε που τους δίνουμε τόσα.
Βασικά το σωστό και πρωταρχικό θα ήταν να υπάρχουν οικονομικά εισιτήρια.
Εάν καταφέρουν και έχουν και καλό φαγητό ακόμη καλλίτερα.
Αλλά επειδή ο μέγιστος χρόνος πτήσεων της Aegean, είναι περίπου 3-4 ώρες,το φαγητό δεν γίνεται ιδιαίτερα απαραίτητο για τον επιβάτη,όσο το κόστος.
Ειδικά για τις πτήσεις εσωτερικού είναι απαράδεκτο μια πτήση πχ για Αστυπάλαια να είναι πιο ακριβή από μια πτήση προς Ρώμη.(καθαρά χωρίς επιδοτήσεις και ΜΑΝ, γιατί αυτά πάλι τα πληρώνει ο επιβάτης μέσω φόρων.)
Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται το κράτος να βάλει κόφτη στις τιμές των αεροπορικών εισητηρίων.
Στο Κουλισταν όμως να μπει κόφτης στο μαγαζί του Βασιλάκη μοιάζει πιο δύσκολο από το να αρχίσει ο ήλιος να ανατέλλει απ' τη Δύση.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
83.455
Πόντοι
12.756
δηλαδη ρε τυποι πατε να πουμε 30 λεπτα με το αεροπλανο πτηση και τι θέλετε δηλαδη ;;
Επειδη δινετε 130 ευρω να σας κανουν ολοκληρο τραπεζι με ορεκτικο , πρωτο , δευτερο πιατο , σαλατα , παγωτό γλυκο καφε και ενα ποτό ;;

Στο αεροπλανο βρηκατε να ξελυσσαξετε απο την πεινα ;;
Αυτο ο Ελληνας οταν ειναι να πληρωσει φαγητο μονος του παιρνει ενα μια σαλατα στα 7 ατομα , και μιση μερίδα κοκορετσι .. αλλα αν ειναι να πληρωσει κάτι που εχει πρωινο απαιτει να του δωσουν φαγητο τυπου οτι τρωνε οι παιχτες σουμο στην Ιαπωνία..

Τα βλεπω τα ξεφτιλικια μεχρι και στα ξενοδοχεία με το πρωινο , που παει ο Ελληναρας και παιρνει εκδικηση επειδη πληρωσε ενα δωματιο σου λεει γαμημενε πληρωσα 100 ευρω την νυχτα και τωρα θα φαω 200 ευρω πραγματα πρωινου..

Τι μπουρδελο αυτη η χωρα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom