O «κλασικός» μπακλαβάς γίνεται με
φιστίκι και περιέχει μια κρέμα που ονομάζεται
καϊμάκ. Τον βρίσκουμε στα πιο εκλεκτά ζαχαροπλαστεία της Κωνσταντινούπολης.
Σημειώστε τι θα χρειαστείτε για να τον φτιάξετε:
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα φύλλα κρούστας (20 φύλλα, περίπου 1 κιλό)
1 κιλό φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
150 γρ. Γαλέτα ή 10 φρυγανιές στο μούλτι
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
3 κ.σ. ζάχαρη
350 γ. βούτυρο πρόβειο (συνολικά 2 φλυτζ. βούτυρο)
Για το μέλωμα
1 φλυτζ. μέλι
3 φλυτζ. ζάχαρη
3 φλυτζ. νερό
1 ξύλο κανέλλα
1½ κ.σ. χυμό λεμόνι
½ λεμόνι (φλούδα)