Νέα

Γνώμες για αγορα κυνηγετικού οπλου

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα komis diablo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι κυνηγετικό όπλο προτιμάτε;

  • αυτογεμές

    Ψήφοι: 2 33,3%
  • πλαγιόκαννο

    Ψήφοι: 1 16,7%
  • super pose

    Ψήφοι: 1 16,7%
  • Κανένα, είμαι κατά των όπλων!

    Ψήφοι: 2 33,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    6

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Μηνύματα
17.397
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
απαγορευετε να μεταφερεις το οπλο σου οταν ειναι δεμενο και μαζι εχεις και φισιγγια.αν το εχεις στην θηκη του λυμενο και εχεις και την αδεια κατοχης κυνηγετικου οπλου δεν σου λεει κανενας τιποτα.δεν ειπα να πηγαινεις για καφε και στο αυτοκινητο να εχεις καραμπινα.αν τους πεις οτι πας στο εξοχικο σου και το παιρνεις μαζι απο φοβο να το αφισεις σπιτι μην το κλεψουν δεν σου λενε τιποτα.
οσο για τα τρια φισιγγια υπαρχει νομος για να δινεις στο θηραμα και καποια ευκαιρια να ξεφηγει.αλλιος θα παρουμε κανονια και θα βαραμε.

ο νομοθετης δεν εχει σκεφτει οτι μερικοι απο εμας ειμαστε ανικανοι?  :2funny: :2funny:
 

Επισκέπτης
Είσαι σίγουρος ότι δε μπορείς να το μεταφέρεις?

Απολύτως σίγουρος...Η μεταφορά ενός κυνηγετικού όπλου έχει συγκεκριμένο σκοπό.Ή κυνήγι,ή σκοπευτήριο,ή επισκευή σε οπλουργό.Αν σε σταματήσει π.χ η ΟΠΚΕ στις 12:00 το βράδυ με το όπλο στο πορτμπαγκαζ τον Ιούλιο,δεν το δικαιολογείς με τίποτα.Όσον αφορά τη φύλαξη του στο σπίτι σου,είσαι υπόλογος για το όπλο.Πρέπει να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξή του,ας είναι αυτό χρηματοκιβώτιο για όπλα και συναγερμός και ροτβάιλερ!
 

Επισκέπτης
Το γράφει και η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου που χορηγεί η ΕΛ.ΑΣ.

Στο τμήμα "Δ" Υποχρεώσεις κατόχου γράφει:
1)Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται εκτός των περιπτώσεων της χρήσης αυτών για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και τη μετάβαση στους χώρους αυτούς και επιστροφή.
2)Κατά τη διέλευση από κατοικημένες περιοχές να φέρει το όπλο κενό εντός θήκης
3)Να φυλάσσεται το αναφερόμενο στην άδεια αυτή όπλο,σε ασφαλές μέρος του χώρου διαμονής του κενό εντός θήκης τα δε φυσίγγια αυτού να φυλάσσει σε ξεχωριστό μέρος
-Η φύλαξη του όπλου αυτού σε αγροικίες,οχήματα και λοιπούς χώρους που δεν πληρούν τους επιβαλούμενους όρους ασφαλείας,απαγορεύεται.
4)
5)
6)Να λαμβάνει κάθε πρόσφορο μέτρο για την αποτροπή κλοπής απώλειας ή οποιασδήποτε προσωρινής αφαίρεσης του όπλου αυτού και να αναφέρει αμέσως στην αρμόδια αστυνομική αρχή κάθε κλοπή ή απώλεια ή καταστροφή του εν λόγω όπλου.
 

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Μηνύματα
374
Like
0
Πόντοι
1
1)Για την κατοχή κυνηγετικού όπλου είναι απαραίτητη η άδεια κατοχής από το τμήμα ασφαλείας της περιοχής σου.Για να εκδοθεί η άδεια είναι απαραίτητη και η γνωμάτευση γιατρού παθολόγου ή ψυχιάτρου.
2)Αν θέλεις να κυνηγήσεις πρέπει να βγάλεις άδεια θήρας.Πας σε ένα κυνηγετικό σύλλογο υποβάλλεις μια αίτηση,συμμετέχεις σε εξετάσεις και μετά παίρνεις την άδεια.Φυσικά θα πληρώσεις και το ανάλογο κόστος,ανάλογα αν θέλεις τοπική,περιφερειακή ή γενική άδεια.
3)Απαγορεύεται η μεταφορά όπλου εκτός αν πηγαίνεις από το σπίτι σου στον κυνηγότοπο και εφόσον φυσικά έχεις άδεια κυνηγίου,ή αν πηγαίνεις στο σκοπευτήριο και έχεις δελτίο σκοπευτή από αναγνωρισμένο σωματείο.Φυσικά το όπλο πρέπει να είναι σε θήκη και λυμένο αν αυτό είναι δίκαννο.
4)Ανάλογα τι το θέλεις το όπλο πάει και η πρόταση!
5)Χρειάζεσαι εξέταση από παθολόγο ή ψυχίατρο.
ευχαριστώ imaginas ήσουν πολύ σαφής.  :rockon:
 

490058

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2009
Μηνύματα
7
Like
0
Πόντοι
0
και τα δυο αξιοπιστα ειναι. Αν και δεν συμπαθω τα αυτογεμη γιατι ειμαι δικαννακιας
πιγενε σε ενα οπλοπωλειο που τα εχει και τα δυο πιαστα και τα δυο στα χερια σου και διλεξε αυτο που σου <<καθεται καλυερα στον ομο >> 
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.555
Like
2.839
Πόντοι
506
1534858488_sajga-308-s-pricelom-na-soshkah.jpg


Сайга-308
 

analskipper

Σπουδαίος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
2.677
Κριτικές
33
Like
3.603
Πόντοι
2.660
Καλησπερα συναγωνιστες τον τελευταιο καιρο ενδιαφερωμε για την αγορα ενος κυνηγετικου οπλου και πιο συγκεκριμενα ειμαι μεταξυ ενος BAIKAL MP 153 PVC η ενος WINCHESTER SX3
Eπειδη ειμαι λιγακι απειρος θα ηθελα και τις γνωμες των πιο εμπειρων πανω σε αυτο το θεμα ποια ειναι η γνωμη σας πανω στα συγκεκριμενα οπλα εχετε καποια καλυτερη μαρκα να προτεινετε εχω ακουσει και διαβασει οτι τα συγκεκριμενα ειναι αξιοπιστα και φτηνα (για το BAIKAL)


edit_Duracell: Δίορθωση τίτλου
Μήπως να μπεις σε κανένα site για κυνηγούς που σκοτώνουν πουλάκια? Εμείς εδώ με τον πούτσο μας πυροβολάμε μουνάκια. Δεν κατέχουμε πράμα από πλαγιόκανα, κοντόκανα (μακριά από μας) και λοιπά πυροβόλα όπλα !!!!
 

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.928
Κριτικές
26
Like
2.313
Πόντοι
6.955
Το νήμα αναβιώνει μετά από 13 χρόνια! Φοβερό! Εγώ για την ασφάλεια μου κατέχω επαναληπτικό αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως θα ήταν πιο ορθό να είχα αγοράσει ημιαυτόματο. Τέλος πάντων, την σκοποβολή μου την κάνω και με αυτό. Πριν αποφασίσει κάποιος να αποκτήσει κυνηγετικό να ρωτήσει να μάθει τι γίνεται με τους σκοπευτικούς συλλόγους. Τώρα τελευταία ο στρατός είχε αυξήσει το ενοίκιο χρήσης των πεδίων βολής από τους σκοπευτικούς συλλόγους με επίπτωση την διακοπή των προπονήσεων σε σκοπευτήρια του στρατού . Εάν κατοικεί στην επαρχία τότε με την έκδοση μιας κυνηγετικής μπορείς να πας στο βουνό και να κάνεις το γούστο σου, να τουφεκάς.
Φανταστικό σπόρ είναι η κυνηγητική σκοποβολή με πήλινα πιατάκια που εκτοξεύονται. Για να εξασκήσεις μόνο δίκανο ή σούπερ ποζέ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom