Θα ήθελα να ασχοληθώ με τα κοινά. Στο Δήμο μου υπάρχει ένας σύλλογος τριτέκνων, ο οποίος προωθεί τα δικαιώματα των τριτέκτων και είναι ενεργός επί διαφόρων δημοτικών θεμάτων (σχολεία, αναπλάσεις, έργα συντήρησης κλπ). Θα μου άρεσε να ενεργοποιηθώ στον σύλλογο και ίσως στον Δήμο.
Ακόμα, υπάρχουν πολλά μουσεία, αλλά και αξιοθέατα της Αθήνας που δεν έχω επισκεφτεί παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Θα ήθελα να τα επισκεφτόμουν και να μάθαινα περισσότερα γι αυτά και την ιστορία της πόλης μου.
Επίσης, θέλω να φροντίσω το σώμα μου. Ήμουν αθλητής της Ελληνορωμαϊκής, αργότερα ερασιτέχνης μποξέρ και bodybuilder. Μέχρι τα 40 μου γυμναζόμουν τακτικά και είχα εξαιρετική φυσική κατάσταση. Οι υποχρεώσεις με έκαναν να σταματήσω την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό και έτσι το σώμα μου έγινε σταδιακά νωθρό, πλαδαρό και υπέρβαρο. Θα ήθελα να το ξαναχτίσω, όχι φυσικά όπως ήταν στα νειάτα μου, αλλά σε μια ευπρεπή για την ηλικία μου κατάσταση.
Επιπρόσθετα, πάντα ήθελα να μάθω Αρχαία Ελληνικά. Στο Λύκειο ακολούθησα την Οικονομική κατεύθυνση και δεν έμαθα Αρχαία. Εντυπωσιάζομαι με τις μεταφράσεις αρχαίων φιλοσόφων που διαβάζω και θέλω πολύ να τους διαβάσω στο πρωτότυπο. Έχοντας τον χρόνο, θα μπορούσα να το κάνω.
Τέλος, θέλω να μοιράζω την ζωή μου μεταξύ Αθήνας και Επαρχίας. Μου αρέσει η ύπαιθρος και ειδικά η πόλη καταγωγής της κύριας συζύγου μου. Δυστυχώς, λόγω υποχρεώσεων την επισκέφτομαι μόνο το καλοκαίρι, για δυο το πολύ εβδομάδες. Αν δεν είχα υποχρεώσεις θα πέρναγα τον μισό μου χρόνο εκεί. Ειδικά αν ήμουν 50άρης θα αγόραζα ένα μικρό κτήμα και θα έβαζα ελιές, πορτοκαλιές και λεμονιές, που δεν θέλουν πολλή φροντίδα.
Ευτυχώς, ο καιρός είναι εγγύς. Σε δυο χρόνια βγαίνω στην σύνταξη, το θετικό του παλιού ασφαλισμένου. Θα πραγματοποιήσω όσα ονειρεύομαι, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω. Ίσως οι επιδιώξεις μου να φαντάζουν τετριμένες. Όμως, θέλω ηρεμία και γαλήνη. Να ξυπνάω και να μην σκέφτομαι την κίνηση, τις παραγγελίες, την εφορία, τους δύστροπους πελάτες. Να κάνω πράγματα που μου αρέσουν, με ανθρώπους που να εκτιμώ και να με εκτιμούν...