Νέα

Ξενοίκιαστα σπίτια ούτε λέπι και πανάκριβα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 574
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 0 άτομα (0 μέλη και 0 επισκέπτες)

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
1.091
Πόντοι
1.071
κάπου διάβασα ότι ετοιμάζουν μητρώο κακοπληρωτών ,κάτι σαν τον Τειρεσία που έχουν οι τράπεζες αλλά αυτό θα είναι για ότι οφειλή και να έχεις! Αν ένας λοιπόν είναι συστηματικός κανονιέρης με αυτόν τον τρόπο θα παίρνει πούλο

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.963
Πόντοι
4.746
κάπου διάβασα ότι ετοιμάζουν μητρώο κακοπληρωτών ,κάτι σαν τον Τειρεσία που έχουν οι τράπεζες αλλά αυτό θα είναι για ότι οφειλή και να έχεις! Αν ένας λοιπόν είναι συστηματικός κανονιέρης με αυτόν τον τρόπο θα παίρνει πούλο
Πώς θα διασφαλίσουν οι έχοντες σπίτια πολιτικοί ότι θα παίρνουν τα ενοίκια τους; Και πρώτος πρώτος ο Γουρλης ο οποίος με τον ιδρώτα του τα έφτιαξε. Ούτε στη χούντα δε γίνονταν αυτά τα αισχη. Ότι θέλουν κάνουν. Κάποιος να τους μαζέψει ρρεε. Ξανά ψηφίσατε τους ίδιους γιδοπρόβατα.

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
171
Like
34.228
Πόντοι
37.562

Mariouklas

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2017
Like
291
Πόντοι
21
καλα οι τιμες στα σπιτια στην αθηνα και ειδικά σε συγκεκριμενες περιοχες εχει ξεφυγει. Πειραια κατω απο 800 δε βρισκεις ενα αξιοπρεπες σπιτι. ολοι τα εχουν κανει αιρβνβ και ζητανε 1500 τον μηνα. απορώ ποιος τα νοικιαζει με τετοιες τιμες

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.801
Πόντοι
216
καλα οι τιμες στα σπιτια στην αθηνα και ειδικά σε συγκεκριμενες περιοχες εχει ξεφυγει. Πειραια κατω απο 800 δε βρισκεις ενα αξιοπρεπες σπιτι. ολοι τα εχουν κανει αιρβνβ και ζητανε 1500 τον μηνα. απορώ ποιος τα νοικιαζει με τετοιες τιμες

Μια χαρά τιμή είναι. Μη σου πω τσάμπα. 1500 το μήνα κάνει 100€ τη μέρα αν το έχεις το μισό μήνα νοικιασμένο. Και από τη στιγμή που είναι σπίτι θα έχεις 2 κρεβατοκάμαρες και σαλόνι. Μάνι μάνι πας στα 25€ το άτομο ή λιγότερο γιατί θα μείνουν φίλοι ή ζευγάρια.

Για δες στο κέντρο της Αθήνας τι τιμές δίνει η Google. Απλά άνοιξε το Maps και βάλε το φίλτρο. Το φτηνότερο ξεκινάει από τα 80€. Που σημαίνει δίκλινο. Οπότε καταλαβαίνεις που εκτοξεύεται το κόστος για μια παρέα.

Άσε η ελευθερία που έχεις σε σχέση με το ξενοδοχείο με το υποχρεωτικό checkout και πιθανές απαγορεύσεις σε delivery κτλ. Τα περισσότερα φτηνά ξενοδοχεία έχουν εντελώς σάπια πρωινά. Εδώ πέραν του ότι φτιάχνεις μόνος σου δεν το πληρώνεις τάχα μου σαν παροχή.

Mariouklas

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2017
Like
291
Πόντοι
21
τι δουλεια δηλαδη πρεπει να κανει καποιος
Μια χαρά τιμή είναι. Μη σου πω τσάμπα. 1500 το μήνα κάνει 100€ τη μέρα αν το έχεις το μισό μήνα νοικιασμένο. Και από τη στιγμή που είναι σπίτι θα έχεις 2 κρεβατοκάμαρες και σαλόνι. Μάνι μάνι πας στα 25€ το άτομο ή λιγότερο γιατί θα μείνουν φίλοι ή ζευγάρια.

Για δες στο κέντρο της Αθήνας τι τιμές δίνει η Google. Απλά άνοιξε το Maps και βάλε το φίλτρο. Το φτηνότερο ξεκινάει από τα 80€. Που σημαίνει δίκλινο. Οπότε καταλαβαίνεις που εκτοξεύεται το κόστος για μια παρέα.

Άσε η ελευθερία που έχεις σε σχέση με το ξενοδοχείο με το υποχρεωτικό checkout και πιθανές απαγορεύσεις σε delivery κτλ. Τα περισσότερα φτηνά ξενοδοχεία έχουν εντελώς σάπια πρωινά. Εδώ πέραν του ότι φτιάχνεις μόνος σου δεν το πληρώνεις τάχα μου σαν παροχή.
Τι δουλεια πρεπει να κανει καποιος για να νοικιασε ενα σπιτι δηλαδη; βλεπω εκπαιδευτικους ψαχνουν σπιτια εως 500 ευρω μαξ και δε μπορουν να βρουν με τιποτα

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.801
Πόντοι
216
Τι δουλεια πρεπει να κανει καποιος για να νοικιασε ενα σπιτι δηλαδη; βλεπω εκπαιδευτικους ψαχνουν σπιτια εως 500 ευρω μαξ και δε μπορουν να βρουν με τιποτα

Την απλούστερη. Να πάει να ψηφίσει όταν έχουμε εκλογές.

Ανοίγεις τεράστια κουβέντα ως συνήθως. Ναι συμφωνώ πως τα σπίτια πρέπει να είναι φτηνά αλλά στη χώρα μας κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε πολλά πράγματα.

Πχ πριν μερικά χρόνια είχα γράψει πως η Αθήνα θα έπρεπε να επεκταθεί. Μη σου πω να γίνει ένα με τη Χαλκίδα και τη Θήβα. Πρέπει κάποια στιγμή να βάλουν κάτω τους εργατοπατέρες του ΟΑΣ και όλους τους τζαμπατζήδες, να τους εκτελέσουν και να τους κάνουν τροφή για τα γουρούνια ώστε να φτηνύνει και το κρέας. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση το Λονδίνο είχε τετραπλάσια συγκοινωνία σε σχέση με την Αθήνα.

Δε γίνεται αυτή τη στιγμή η Αθήνα να είναι η όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης και να έχει αυτά τα χάλια. Έπρεπε να φτάσουμε κοντά στο 2000 για να έχουμε σωστό Μετρό; Είναι δυνατόν έστω και σήμερα να μη γίνονται μελέτες όπως έγραψα και πριν ώστε τα Μεσόγεια να γίνουν πόλη;

Όλα αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο στα ενοίκια. Το ίδιο συμβαίνει και στην Επαρχία. Ζω και κάθε μέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Και λογικό να ανεβάζει κάποιος το ενοίκιο. Πρώτον δεν είναι μαλάκας να το έχει 300€ όταν ο άλλος το έχει 600€ και δεύτερον εξασφαλίζει τα πολύ αυξημένα έξοδα. Που έχει πάει η ΔΕΗ και το SM; Εεε θα τα βγάλει από εσένα που νοικιάζεις.

Gida Brasti

Μέλος
Εγγρ.
28 Σεπ 2025
Like
28
Πόντοι
0
Ένας γνωστός μου νοίκιασε ένα σπίτι στο Παγκράτι (τείνει προς Βύρωνα) , 35τμ , 2ο όροφο με ασανσέρ , σε τίμια κατάσταση 350€ τον μήνα .

Bestman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2024
Like
1.941
Πόντοι
216
Για τους νεοδιοριστους θα έπρεπε η πολιτεία να δίνει στέγη ή να επιδοτεί ένα μέρος της..
Αλλιώς οι υπηρεσίες θα παραμένουν υποστελεχωμένες..

Playmate

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Κριτικές
1
Like
393
Πόντοι
20
Ξύπνησα πρωί και πίνω τον καφέ μου σας διαβάζω μύστες μου και έχω απορίες .
Α.Πώς γίνεται ένας άνθρωπος με το βασικό δείκτη νοημοσύνης να ρίχνει πιστόλι και να μην πληρώνει το ενοίκιο του και να είναι και περήφανος για αυτό ;
Β.Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σεβαστεί και να μην καταστρέφει την περιουσία του άλλου;

Playmate

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Κριτικές
1
Like
393
Πόντοι
20
Εσύ μαλακα ενοικιαστή ξεφτίλα που πρέπει να δίνεις το ενοίκιο 1η του μήνα και το καθυστερεις και λες έλα μωρέ δεν παθαίνει τίποτα να του το δώσω στις 20 ή δεν το δίνεις ποτέ ξέρεις ο άλλος τι πληρώνει και τι καλύπτει με αυτά τα χρήματα ;
Αν σου έλεγε πληρώνω τη χημειοθεραπεία μου η ότι άλλο σοβαρό με τα 700 ευρώ θα αντιδρούσες το ίδιο ;
Και εσύ μαλακα ιδιοκτήτη που πας να βγάλεις τα σπασμένα από χρεπια και ερειπια κτλπ σας εύχομαι τα χειρότερα αν και θα έρθουν έτσι κι αλλιώς

aquarius2756

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2023
Like
1.161
Πόντοι
206
Ειναι κατα εποχες. Πριν καμια εικοσαρια χρονια τα ενοικια ειταν χωμα στην Αθηνα και στην Αττικη γενικοτερα, και οι ιδιοκτητες δεν εβρισκαν ενοικιαστες. Παραδειγμα ειχα ενα παλαιο σπιτακι στο Κορωπι, τρια δωματια, κουζινα, μπανιο με μια αυλη 40 τμ. Το νοικιαζα 150Ε. Το ιδιο σπιτι, με ενα βαψιμο, ο σημερινος ιδιοκτητης το νοικιαζει 650Ε.
Την ιδια εποχη στο Μεσολογγι (ειχα τον γιο μου, φοιτητη στα ΤΕΙ) τα ενοικια, στο θεο και δεν εβρισκες. Ολοι εκει εχτιζαν οτι μπορουσαν, εκαναν μετατροπες, ετσι ωστε να δημιουργηθουν, δωματια για τα παιδια που σπουδαζαν εκει.
Ειναι θεμα προσφορας και ζητησης.
Οταν ο αλλος, στο νησι νοικιαζει το σπιτι του, τεσσερις μηνες το χρονο και βγαζει 2-3 χιλιαρικα το μηνα απο τους τουριστες, οταν παει ο δημοσιος υπαλληλος (δασκαλος, γιατρος, αστυνομικος κτλ) να νοικιασει, θα του πει ξερεις 600 το μηνα και πρωτη Μαιου, θα το εχεις αδειασει και θα ξαναρθεις τον Οκτωβριο, κι αμα σ'αρεσει..

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.722
Πόντοι
456
Ειναι κατα εποχες. Πριν καμια εικοσαρια χρονια τα ενοικια ειταν χωμα στην Αθηνα και στην Αττικη γενικοτερα, και οι ιδιοκτητες δεν εβρισκαν ενοικιαστες

Πριν την κριση μια χαρα κρατουσαν οι τιμες. 430 ειχα νοικιασει το 2006, σπιτι που σημερα εχει 600 μαξ. Χωμα εγιναν αργοτερα μεσα στην κριση, εβλεπα σπιταρονες στη Βουλα με...400 ευρω νοικι

Εγγρ.
24 Αυγ 2017
Like
923
Πόντοι
86
Για αυτούς που παιρνουν μισθό 5000 ευρω/μήνα υπάρχει λύση:

Playmate

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Κριτικές
1
Like
393
Πόντοι
20
Δηλαδή συζητούσα με κάποιον και μου λέει διαμέρισμα 80τμ στο δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας 20ετιας με 2 δωμάτια μπάνιο wc στην Αγία Παρασκευή δίπλα σε σχολεία φούρνους σούπερ κλπ αξιοπρεπέστατο με φυσικό αέριο πάρκινγκ αποθήκη μπαλκόνι με θέα κλπ 15 λεπτά απ' το μέτρο με τα πόδια να το βάλεις λέει 500-600 ευρώ να βοηθάς τον ενοικιαστή .
θα το δίνεις ακριβά αν το νοικιάσεις 1000 και δεν κάνε και δεν θα πατήσει κανείς ,με αυτά που βλέπω και ακούω απορώ πως σκέφτονται μερικοί

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.722
Πόντοι
456
Δηλαδή συζητούσα με κάποιον και μου λέει διαμέρισμα 80τμ στο δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας 20ετιας με 2 δωμάτια μπάνιο wc στην Αγία Παρασκευή δίπλα σε σχολεία φούρνους σούπερ κλπ αξιοπρεπέστατο με φυσικό αέριο πάρκινγκ αποθήκη μπαλκόνι με θέα κλπ 15 λεπτά απ' το μέτρο με τα πόδια να το βάλεις λέει 500-600 ευρώ να βοηθάς τον ενοικιαστή .
θα το δίνεις ακριβά αν το νοικιάσεις 1000 και δεν κάνε και δεν θα πατήσει κανείς ,με αυτά που βλέπω και ακούω απορώ πως σκέφτονται μερικοί

Δεν ειναι μονο το ποσο, ειναι κυριως ψυχολογικο. Αν εχεις νοικαρη με 500 και η γειτονια πληρωνει 600+ θα ειναι ικανοποιημενος, αν η γετονια πληρωνει 400 θα νιωθει αδικημενος και μεσα στη γκρινια. Εγω δε θα ηθελα να εχω στο σπιτι μου ανθρωπο μουτρωμενο. Για αυτο το λογο νοικιαζω παντα κατω απο το 90% της τιμης της πιατσας και το σπιτι το βρισκω ακριβως οπως το αφησα και οχι μισογκρεμισμενο. Θα μου πεις και παλι δεν εισα σιγουρος. Ποτε δεν εισαι, αλλα παιζεις με τις πιθανοτητες

Playmate

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Κριτικές
1
Like
393
Πόντοι
20
Δεν γίνεται να παίζεις με τις πιθανότητες αδερφε μου ζητάς όλο τον πρώτο χρόνο μπροστά και αν δεν πληρώσει 3 μήνες έπειτα ας πάει στην ευχή του Θεού με συμφωνητικα και δικηγόρο με απ' όλα και αν δεν θέλει καλή καρδιά θα βρεθεί κάποιος

Playmate

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Κριτικές
1
Like
393
Πόντοι
20
Δεν ειναι μονο το ποσο, ειναι κυριως ψυχολογικο. Αν εχεις νοικαρη με 500 και η γειτονια πληρωνει 600+ θα ειναι ικανοποιημενος, αν η γετονια πληρωνει 400 θα νιωθει αδικημενος και μεσα στη γκρινια. Εγω δε θα ηθελα να εχω στο σπιτι μου ανθρωπο μουτρωμενο. Για αυτο το λογο νοικιαζω παντα κατω απο το 90% της τιμης της πιατσας και το σπιτι το βρισκω ακριβως οπως το αφησα και οχι μισογκρεμισμενο. Θα μου πεις και παλι δεν εισα σιγουρος. Ποτε δεν εισαι, αλλα παιζεις με τις πιθανοτητες
Αν εγώ το σπίτι που προανέφερα το ανεβάσω αυτή τη στιγμή στα 800 ευρώ δε νομίζω να μείνει μια εβδομάδα χωρίς να νοικιαστεί και θα μου πουν και ευχαριστώ από πάνω ,δεν γίνεται να νοικιάζει κάποιος κάτι που δεν μπορεί να πληρώσει ΕΞ ΑΡΧΗΣ ώστε να είναι μουτρωμενος.
Απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα σου και όχι παραπάνω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom