το ερωτημα νομιζω επρεπε να ειναι να την κρατησει καλα,γιατι να εισαι αρχηγος δεν ειναι δυσκολο οπως αποδεικνυουν ολοι οι αρχηγοι κομματων σημερα.
Γιατι ομως να μην μπορει ο ανθρωπος?Εγω πιστευω οτι ασφαλως μπορει και μπορει να εξελιχτει σε εναν καλο αρχηγο κομματος και ο ιδιος να εχει σημαντικο ρολο .
Ο τσιπρας ειναι ενα νεο παλικαρι ο οποιος μπαινει σε ενα τομεα ο οποιος ειναι μεσα στη σαπιλα και την απατεωνια..το κριμα ειναι οτι μπορει να εχει προοδευτικες ιδεες και να θελει να τις κανει πραγματικοτητα αλλα ειναι σε λαθοσς τοπο και χρονο...ο καιροσ θα δειξει τι μπορει να κανει αλλα θα τον φαει και αυτον η μαρμαγκα οποιες αγαθες προθεσεις μπορει να εχει
δεν ειμαι αριστερος απλα προσπαθω να το δω απο την πολιτικη αντικειμενικοτιτα που με διακρινει
Το μόνο σίγουρο πως όλοι οι άλλοι ¨αρχηγοί¨ κομμάτων δε λένε μία. Στο χέρι κάθε καινούργιου εάν θα κάνει αλλαγή ή όχι. Προσωπικά δεν καίγομαι, δε με νοιάζουν τα κόμματα.
παντως ρε παιδια το πιο ωραιο ειναι οταν ρωτησαν πριν μερες τη παπαρηγα για το πως της φαινεται η υποψηφιοτητα τσιπρα.γυρναει πολυ ενοχλημενα και λεει''ε αντε σε λιγο να βαλουν αρχηγο και τη καρλα μπρουνι''
εγω προσωπικα τον παω παλι και χαρηκα που ενας νεος ανθρωπος ειναι αρχηγος κομματος...Μπραβο του...χιλια μπραβο και του ευχομαι καλη πορεια...ΕΛΠΙΖΩ να μην με απογοητευσει....Εγω ψηφιζω Πασοκ κι ειμαι σιγουρος οτι θα παρει πολλους ψηφους απ το κομμα που ψηφιζω...Σε περιπτωση που καποια στιγμη ξαναβγει το πασοκ και με απογοητευσει ο Γιωργακης τοτε στανταρ ο Τσιπρας θα ειναι η επομενη επιλογη μου....Αν οπως φυσικα ειπα δεν με απογοητευσει και αυτος μεχρι τοτε!!!
εγω προσωπικα τον παω παλι και χαρηκα που ενας νεος ανθρωπος ειναι αρχηγος κομματος...Μπραβο του...χιλια μπραβο και του ευχομαι καλη πορεια...ΕΛΠΙΖΩ να μην με απογοητευσει....Εγω ψηφιζω Πασοκ κι ειμαι σιγουρος οτι θα παρει πολλους ψηφους απ το κομμα που ψηφιζω...Σε περιπτωση που καποια στιγμη ξαναβγει το πασοκ και με απογοητευσει ο Γιωργακης τοτε στανταρ ο Τσιπρας θα ειναι η επομενη επιλογη μου....Αν οπως φυσικα ειπα δεν με απογοητευσει και αυτος μεχρι τοτε!!!
Στάνταρ.
Χαίρομαι που βλέπω έναν νέο άνθρωπο, και ελπίζω να έχει και νέες ιδέες.
Η πορεία του θα το δείξει.
Αν δεν δείξει κάτι νέο και φρέσκο....θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι.
Κι αυτόν και το κόμμα.
νεοι ανθρωποι,νεα μυαλα,νεες ιδεες.για να βγεις στα 33 σου στον αφρο της πολιτικης και να κερδισεις την αρχηγια ενος κομματος πρεπει να εχεις αν μη τι αλλο ικανοτητες.ειχε κερδισει και σημαντικο ποσοστο(νομιζω 11%) στις δημοτικες εκλογες που ειχε βαλει υποψηφιοτητα για το δημο αθηναιων.δε μπορει να ειναι τυχαια ολα αυτα.στην πορεια θα τον κρινουμε βεβαια.
www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080211&nid=7439199&sn=&spid=876]http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080211&nid=7439199&sn=&spid=876[/url] Δεν είναι τόσο το νεαρόν της ηλικίας του που κάνει ενδιαφέρουσα την εκλογή Τσίπρα. Δεν είναι τόσο το ότι ο νέος ηγέτης ενός κόμματος της Αριστεράς έχει την ηλικία, στην οποία κάποτε αναλάμβανε κανείς- το πολύ- γραμματέας μιας αριστερής οργάνωσης Νεολαίας. Είναι προπάντων η μεγάλη συμβολική τομή που ο Συνασπισμός επιχειρεί να κάνει με την εκλογή αυτή.
Μια τομή με το παρελθόν. Με την ιστορία, από την οποία κατάγεται.
Ο Τσίπρας γεννήθηκε τη χρονιά που το κομμουνιστικό κίνημα γινόταν οριστικά νόμιμο. Στο τέλος των πέτρινων χρόνων, στο κλείσιμο του τραγικού μετεμφυλιακού κύκλου. Ήταν μαθητής του σχολείου, όταν ο κόσμος μας κατέρρεε το 1989. Κι ήταν αμέτοχος της πολιτικής, όταν η Αριστερά ζούσε την τελευταία από την ιστορική σειρά των διασπάσεών της, το 1991.
Με την επιλογή ενός προέδρου με τέτοιο βιογραφικό, ο Συνασπισμός μοιάζει να θέλει να μας πει: Ξεχάστε την παλιά Αριστερά του μεγάλου δράματος του 20ού αιώνα, ξεχάστε την Αριστερά των μεγάλων εσωτερικών αγώνων και διασπάσεων, ξεχάστε την Αριστερά της παλιάς ουτοπίας. Θέλω να αρχίσω από την αρχή. Θέλω, απέναντι στον «νέο καπιταλισμό», να είμαι η «νέα Αριστερά». Μια Αριστερά που έχει αφετηρία της τη Γένοβα, όχι την Κομμούνα του Παρισιού, ούτε το συνέδριο των Σοβιέτ στο Σμόλνι, μια Αριστερά που δεν φέρει στις αποσκευές της ούτε τη μεγάλη ήττα ούτε τις πληγές των μεγάλων διασπάσεων. Είναι σαν να θέλει να ιχνογραφήσει το στίγμα του από την αρχή, σε μια λευκή σελίδα. Το κατάφερε: ο Τσίπρας είναι μια λευκή σελίδα. Μένει να δούμε αν υπάρχει κάτι αληθινά καινούργιο να γραφτεί στη σελίδα αυτή ή θα παραμείνει λευκή.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι ικανός μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Άλλωστε αφού δεν κατάφερε κανείς από όλους τους προηγούμενους να αλλάξει κάτι, τώρα ίσως είναι μια ευκαιρία.
Θα δείξει εν ευθέτω χρόνω..
Απόλυτο δίκιο!
Τουλάχιστον ο Τσίπρας έχει και άλλον αέρα.
Πιστεύω ότι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ίσως βγουν λίγο έξω απ τα νερά τους μαζί του, λόγω του νεαρού της ηλικίας. Είναι κάτι που ξαφνιάζει και σίγουρα μία παράμετρος στην οποία χρόνια τώρα όλοι τους δεν ήταν συνηθισμένοι...