Νέα

Τσιγγάνοι και η συνεισφορά τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dCorso
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 88
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ΤΙΜΩΡΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
4.523
Πόντοι
736
Αν εξαιρέσεις την κατάπτυστη εγκληματικότητα τους, μια χαρά ζουνε οι περισσότεροι, σε μονοκατοικίες με απέραντες αυλές, άπλετο χώρο πάρκινγκ και κάθε Κυριακή τραπέζια με γυναίκες και μωρά να τρέχουν, μουσική και χορούς στη διαπασών.

Αν πας Μενίδι βόλτα Κυριακή, κάποιες υποτίθεται καλές περιοχές της Αθήνας θα σου φαίνονται σαν κολαστήριο
Τύπε χτίζουν τριώροφα με τα λεφτά απ'την πρέζα και μένουν στο τσαντίρι δίπλα.
'Αστα να πάνε.

1tetris

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2025
Like
335
Πόντοι
21
....αδελφε, τα'χεις κανει λιγο μανταρα στο μυαλο τα πραγματα! Γυφτοι, Τσιγγανοι (ΡΟΜ ολοι μαζι) ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα! Η καταγωγη τους εχει αποδειχθει απο μελετες οτι ειναι απο την βορεια Ινδια και το Πακισταν, οι οποιοι μεταναστευσαν κυριως κατα τους αιωνες (και διαμεσω) των οθωμανικων κτησεων προς την Ευρωπη. Το DNA τους, μερικες μεταλλαξεις καθως κ η εξελιξη της γλωσσας τους δειχνουν ακριβως τα παραπανω. Μετακινηθηκαν μεσω σημερινου Ιραν κ Τουρκιας (και ισως Αρμενιας κατα πολλους) και χωριστηκαν στην σημερινη ευρωπαϊκη Τουρκια σε δυο κλαδους, αυτον που κατεβηκε νοτια βαλκανια και σε αυτον που ανεβηκε βορεια μεσω Βουλγαριας, Ρουμανιας, Ουγγαριας κτλ. Απο απο αυτους τους κλαδους και σε μετεπειτα μετακινησεις εξαπλωθηκαν σε ολη την Ευρωπη.
Καμμια σχεση με Αφρικη και Αιγυπτο, ειναι ενας μυθος που εχει καταρριφθει και ειχε αναπτυχθει απο την λανθασμενη αποψη οτι λογω του σκουρου δερματος ειναι "Αιγυπτιοι" , οπως και απο την παραφθορα του ονοματος Αιγυπτιοι-Αιγυφτιοι-Γυφτοι.
Επισης ποιες αντοχες ειχαν στην ελονοσια?!?! Ακομη μεχρι σημερα η Αφρικη εχει το μεγαλυτερο ποσοστο νοσησης κ θανατων απο την ελονοσια!!!
Θα σ προτεινα εφοσον θελει να σχολιαζεις κ να κανεις εθνολογικη/ανθρωπολογικη συζητηση να καθησεις και να διαβασεις (πολυ ομως κ σοβαρα)!
Την καλημερα μου!
Λοιπόν, έχεις γνωρίσει κάποιον γύφτο; είχες συμμαθητή γύφτο; ίσως ναι, αλλά δεν το κατάλαβες, εγώ είχα. Εάν διαβασες αυτά που έγραψα για τον τόπο προέλευσης υπηρχε στην πρότασή μου το "νομίζω" και αυτό επειδή ούτε αυτοί ξέρουν.
Εάν διάβασες, έγραψα για αφομοιωση, μάλιστα ονόμασα γυφτους εκεiνη την ομάδα που έχει αφομοιωθεί, οι τσιγκάνοι όχι

Δεν έγραψα πουθενα για κοινό DNA,
επικές βλακείες γράφεις και στο λέω ευγενικά

βγάλε λίγο τα αριστερά γυαλιά και προσγειώσου στην πραγματικότητα

οι γύφτοι διαπράττουν τα περισσότερα αδικήματα και η μισή δικαιοσύνη ασχολείται με τις κλεψιές τους

τι φόρους πληρώνουν ; ΜΗΔΕΝ

τι επιδόματα παίρνουν ; τα πάντα όλα (και πάντα στις πλάτες του βλάκα καημένου φορολογούμενου)

αν τρολάρεις, ΟΚ είσαι καλός τρολ

αν όχι ...................... σοβαρέψου και άσε τις βλακείες σου
έγραψα, εγω οτι πληρώνουν φόρους; μήπως έγραψα οτι επιστρέφουν τα επιδώματα που λαμβάνουν..το αλκοόλ το πρωί κάνει κακό και μόνο, σταμάτατο!

1η διαφορά οι γύφτοι έχουν αφομοιωθεί. ΝΑΙ ρε βρίσκονται ανάμεσα σας, τοσο που δεν καταλαβαίνεται τη διαφορα και μπορεί μερικά θυλικά να τα παντρεύεσται. ΟΙ γυκαίκες τους κάνουν μετά τη γέννα κατι κώλους , ναααα, αλλά εσυ σε αυτό, δεν έχεις πρόβλημα

Α, ο πρώην πρέσβης γυφτόφερνε, στη φάτσα , για το άλλο δεν ξέρω

2η, που δεν είμαι τόσο σίγουρος, οι γύφτοι ήρθαν απο Αφρική, τους είχαν φέρει επι τουρκοκρατίας, Αίγυπτο μεριά, επειδή είχαν αντοχές στην Ελονοσία, νομίζω . Οι τσιγκάνοι ήρθαν απο την Ασία, την Ινδία.

Εσύ σαν αγρότης, έπρεπε να ήξερες τη διαφορά, βαμβάκι δεν καλιεργησες ποτέ; ίσως ο πατήρ σου ή είσαι μίκρος σε ηλικιά ή μας πουλάς φούμαρα οτι είσαι αγρότης..

ΤΙΜΩΡΟΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
4.523
Πόντοι
736
Θυμάμαι πουτάνα Αλβανιδογύφτισσα Μετάξι που την είχα γαμήσει πολλές φορές και τα λέγαμε.
Και μου είχε πει στην Αλβανία όταν ζούσει στο "σπίτι" της (τσαντίρι), είχαν απλά ένα κερί για φωτισμό.
Μόνο αυτό.
Εκεί συνειδητοποίησα ότι είναι άλλος κόσμος πραγματικά.
Παίζει τα ερείπια στο Μετάξι να της φαινόντουσαν παλάτια.

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
16.059
Πόντοι
3.846
Επιτέλους κάποιος εκτίμησε την αξία σου και σου άνοιξε νήμα
Μην μου πειράζεις τον "εξάδελφο". Προσπαθώ να τον επαναφέρω εις τον δρόμον της λογικής :woldman:
Μιλάμε από Δευτέρα, έχει κάτι καλά παιχνίδια το βράδυ κι όταν δηλώνεσαι ζωγράφος Αυστρίας οφείλεις να μην είσαι γυφταρέος:coffee:

Συνημμένα

• images.jpeg
    images.jpeg
    11,1 KB · Εμφανίσεις: 13

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
6.568
Πόντοι
6.795
@dCorso Κάποιος που ζεί σε συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης τι πολιτισμό να προσφέρειq ξέρω περίπτωση υιοθεσίας που το παιδί αριστεύει στο μαθηματικό τμήμα. αυτά για τις γενετικές βλακείες

Αλήθεια ρε ελληναράδες, ποια ειναι η συνεισφορά μας στον διεθνή πολιτισμό απο την δημιουργια του ελληνικού κράτους, τι κάναμε;
Τι έχουμε κάνει για να μιλάνε για μας, ναι αντισταθήκαμε και συμβάλαμε στον 2ο παγκόσμιο. Δεδομένου όμως της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης ΤΙ;
Δέστε τις πόλεις μας, δέστε την πρωτεύουσα μας, μια περιοχη πρασίνου μπορούσε να έχει , το ελληνικό και αυτη την τσιμεντωσαται

Ο καθένας βλέπει τον γκώλο του αλλουνού
να ένα μικρό παράδειγμα,
βγάλαμε έναν Ελύτη
ο αντίστοιχος τσιγγάνος αναγνωρισμένος παγκοσμίως και βραβευμένος πως λεγόταν;

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
4.742
Πόντοι
2.696
Βασικά οι πραγματικοί τσιγκάνοι είναι νομάδες, δεν μένουν κάπου μόνιμα αλλά μετακινούνται συνέχεια κυρίως με τροχόσπιτα.
'Υστερα υπάρχουν και κλάσεις τσιγκάνων. Κάποιες κοινότητες τους βλέπεις και είναι στην πένα. Πλυμένοι περιποιημένοι με πεντακάθαρα ρούχα και σπίτια, καμία σχέση με το γυφταριό...
Υπάρχουν αρκετοί που δεν είναι Ρομά και είναι χειρότεροι από αυτούς...

North people

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Ιαν 2025
Κριτικές
15
Like
6.214
Πόντοι
1.346
1η διαφορά οι γύφτοι έχουν αφομοιωθεί. ΝΑΙ ρε βρίσκονται ανάμεσα σας, τοσο που δεν καταλαβαίνεται τη διαφορα και μπορεί μερικά θυλικά να τα παντρεύεσται. ΟΙ γυκαίκες τους κάνουν μετά τη γέννα κατι κώλους , ναααα, αλλά εσυ σε αυτό, δεν έχεις πρόβλημα

2η, που δεν είμαι τόσο σίγουρος, οι γύφτοι ήρθαν απο Αφρική, τους είχαν φέρει επι τουρκοκρατίας, Αίγυπτο μεριά, επειδή είχαν αντοχές στην Ελονοσία, νομίζω . Οι τσιγκάνοι ήρθαν απο την Ασία, την Ινδία.

Εσύ σαν αγρότης, έπρεπε να ήξερες τη διαφορά, βαμβάκι δεν καλιεργησες ποτέ; ίσως ο πατήρ σου ή είσαι μίκρος σε ηλικιά ή μας πουλάς φούμαρα οτι είσαι αγρότης..
Οχι απλα εχουν αφομοιωθει φιλε, μας εχουν ξεπερασει θα ελεγα..
Πανε στα ελτα μια βολτα για να καταλαβεις τι λεω. Το ιδιο ατομο παιρνει με διαφορες ταυτοτητες επιδοματα για ολο το σοι.
και μετα βγαινει εξω αφηνει ενα κουτσουβελο και κανει ερανο!

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
29.355
Πόντοι
6.236
Ζουν ανάμεσα μας για 100αδες χρόνια και αναρωτιέμουν ποια είναι η εξέλιξη τους όλους αυτούς τους αιώνες πάνω σε ευρωπαϊκο έδαφος και όχι μόνο.
Εξέλιξη γύφτων ανά τους αιώνες : από την εποχή του χαλκού και μετά, κλέβουν ΚΑΙ χαλκό.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
6
Like
9.663
Πόντοι
2.636
καλα ο μεσος ελληνας πηδαει γυφτισσες αφου ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΧΡΩΜΑ απλα το δικαιολογει λεγοντας ηταν "βουλγαρα" στο μυαλο του.... τρεχουν και οι δικες μας οι βλαμμενες για σολαριουμ σε χωρα που εχει τη μεγαλυτερη ηλιοφανεια στην ευρωπη για να γινουν "αρεστες"...

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
37
Like
1.613
Πόντοι
1.720
Λοιπόν, έχεις γνωρίσει κάποιον γύφτο; είχες συμμαθητή γύφτο; ίσως ναι, αλλά δεν το κατάλαβες, εγώ είχα. Εάν διαβασες αυτά που έγραψα για τον τόπο προέλευσης υπηρχε στην πρότασή μου το "νομίζω" και αυτό επειδή ούτε αυτοί ξέρουν.
Εάν διάβασες, έγραψα για αφομοιωση, μάλιστα ονόμασα γυφτους εκεiνη την ομάδα που έχει αφομοιωθεί, οι τσιγκάνοι όχι

Δεν έγραψα πουθενα για κοινό DNA,

έγραψα, εγω οτι πληρώνουν φόρους; μήπως έγραψα οτι επιστρέφουν τα επιδώματα που λαμβάνουν..το αλκοόλ το πρωί κάνει κακό και μόνο, σταμάτατο!

αντί να ντρέπεσαι βγάζεις και γλώσσα από πάνω !

οι γύφτοι είναι ο καρκίνος της ελληνικής πραγματικότητας (μικρή ένδειξη : πριν 2 ημέρες μπήκε ζευγάρι 2 νέων γύφτων σε σπίτι ηλικιωμένης και την έσπασαν στο ξύλο για λίγα ευρώ ! κανονικά τους άξιζε σαρία και να τους κόψουν τα χέρια ρε μπρόκολο !)

και τα κόμπλεξ σου μικρούλη μην τα βγάζεις στους Έλληνες γιατί η μικρή Ελλάδα των 9 εκατομμυρίων έβγαλε ένα Σεφέρη, έναν Ελύτη, μια Μελίνα Μερκούρη, έναν Παπαγεωργίου που με το τεστ Παπ έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες έκτοτε και συνεχίζει να σώζει, έναν Μητρόπουλο στην μουσική, έναν Τέτση και έναν Μποκόρο κλπ κλπ και έχω ξεχάσει και δεκάδες άλλους που πρόσφεραν στην εξέλιξη.

οι άντρες παραδέχονται τα λάθη τους κι άσε επομένως τα σουξου μούξου μανταλάκια και τις ανοησίες

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
6.568
Πόντοι
6.795
γύφτοι και μπάμιες κομπάρε....

έχω βρεθεί κάπου ψηλά σε Ασπρόπυργο προ 15ετίας, περνάω από μια ¨γειτονιά¨ με όχημα, στην αρχή του δρόμου κάθεται ένας χοντρέλας γουρουνόγυφτος σε καρέλκα (άσπρη γύφτου) και μπροστά του έχει ένα παλαμάρι από πλοίο. Παρατηρώ ότι στα 150 μέτρα υπάρχει κι άλλο παλαμάρι με άλλον γύφτουλα ανάλογου μεγέθους.
Την έκανα από στενό μόρτικα και πήγα εκεί που έπρεπε.
Τα παλαμάρια έχουν τη λειτουργία ότι σηκώνονται, βγαίνουν, εγκλωβίZουν το αμάξι κι από τα σπιτάκια τα ζόμπι και μην τον είδατε τον Παναή, δε βρίσκεται ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση:

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
42
Like
45.251
Πόντοι
11.146

antkar81