Νέα

Τσιγγάνοι και η συνεισφορά τους στον ευρωπαϊκό πολιτισμό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dCorso
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 88
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dCorso

Μέγας
Εγγρ.
8 Μαΐ 2015
Κριτικές
33
Like
7.962
Πόντοι
4.746
Ζουν ανάμεσα μας για 100αδες χρόνια και αναρωτιέμουν πιοια είναι η εξέλιξη τους όλους αυτούς τους αιώνες πάνω σε ευρωπαϊκο έδαφος και όχι μόνο. Ακόμη και οι Αφρικανοί στην Αμερική που πήγαν εκεί σε πρωτόγονη κατάσταση πριν λίγους αιώνες μέχρι σήμερα εξελίχθηκαν, με αυτούς τι συμβαίνει και επιμένουν να μένουν στάσιμοι αντιστεκομενοι σθεναρά.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
35.290
Πόντοι
10.656

η συνεισφορά τους​

ανακυκλωση :coffee:

1749426276096.png

ποια είναι η εξέλιξη τους
ανοσια στην μυωπια. Εχεις δει γυφτο με γυαλια;

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
25.983
Πόντοι
7.046
Η συνεισφορά τους δεν περιορίζεται απλώς στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, αλλά στο ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ πολιτισμό, του γαλαξία που ανήκουμε.

Έχει νήμα ανάλογο για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ συνεισφορά τους, "γύφτοι, παραβατικοτητα, κ.λ.π.", εκεί αναφέρονται λεπτομερώς τα ανδραγάθηματα τους.

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
201
Like
55.581
Πόντοι
41.293

1tetris

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2025
Like
335
Πόντοι
21
Ανθυγγανος τσιγγάνος γύφτος Ρομά κατσιβελος ,ποια η διαφορά φίλε;;
1η διαφορά οι γύφτοι έχουν αφομοιωθεί. ΝΑΙ ρε βρίσκονται ανάμεσα σας, τοσο που δεν καταλαβαίνεται τη διαφορα και μπορεί μερικά θυλικά να τα παντρεύεσται. ΟΙ γυκαίκες τους κάνουν μετά τη γέννα κατι κώλους , ναααα, αλλά εσυ σε αυτό, δεν έχεις πρόβλημα

Α, ο πρώην πρέσβης γυφτόφερνε, στη φάτσα , για το άλλο δεν ξέρω

2η, που δεν είμαι τόσο σίγουρος, οι γύφτοι ήρθαν απο Αφρική, τους είχαν φέρει επι τουρκοκρατίας, Αίγυπτο μεριά, επειδή είχαν αντοχές στην Ελονοσία, νομίζω . Οι τσιγκάνοι ήρθαν απο την Ασία, την Ινδία.

Εσύ σαν αγρότης, έπρεπε να ήξερες τη διαφορά, βαμβάκι δεν καλιεργησες ποτέ; ίσως ο πατήρ σου ή είσαι μίκρος σε ηλικιά ή μας πουλάς φούμαρα οτι είσαι αγρότης..

Τελευταία τροποποίηση:

sex volcano

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
201
Like
55.581
Πόντοι
41.293
1η διαφορά οι γύφτοι έχουν αφομοιωθεί. ΝΑΙ ρε βρίσκονται ανάμεσα σας, τοσο που δεν καταλαβαίνεται τη διαφορα και μπορεί μερικά θυλικά να τα παντρεύεσται. ΟΙ γυκαίκες τους κάνουν μετά τη γέννα κατι κώλους , ναααα, αλλά εσυ σε αυτό, δεν έχεις πρόβλημα

2η, που δεν είμαι τόσο σίγουρος, οι γύφτοι ήρθαν απο Αφρική, τους είχαν φέρει επι τουρκοκρατίας, Αίγυπτο μεριά, επειδή είχαν αντοχές στην Ελονοσία, νομίζω . Οι τσιγκάνοι ήρθαν απο την Ασία, την Ινδία.

Εσύ σαν αγρότης, έπρεπε να ήξερες τη διαφορά, βαμβάκι δεν καλιεργησες ποτέ; ίσως ο πατήρ σου ή είσαι μίκρος σε ηλικιά ή μας πουλάς φούμαρα οτι είσαι αγρότης..
Και ο κατσιβελος ;;:confused:

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
8.620
Πόντοι
2.636
Θεωρητικά μιλώντας, η συνεισφορά των συγκεκριμένων είναι κυρίως ως προς φολκλόρ, τους χορούς, τη μουσική και κάποια τραγούδια. Κυρίως τα πολύ παρελθόντα έτη σε κάποιες χώρες (ειδικά σοσιαλιστικές) Και αυτό πλέον έχει αρχίσει να φθίνει ανά τον κόσμο.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

1tetris

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιαν 2025
Like
335
Πόντοι
21
@dCorso Κάποιος που ζεί σε συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης τι πολιτισμό να προσφέρειq ξέρω περίπτωση υιοθεσίας που το παιδί αριστεύει στο μαθηματικό τμήμα. αυτά για τις γενετικές βλακείες

Αλήθεια ρε ελληναράδες, ποια ειναι η συνεισφορά μας στον διεθνή πολιτισμό απο την δημιουργια του ελληνικού κράτους, τι κάναμε;
Τι έχουμε κάνει για να μιλάνε για μας, ναι αντισταθήκαμε και συμβάλαμε στον 2ο παγκόσμιο. Δεδομένου όμως της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης ΤΙ;
Δέστε τις πόλεις μας, δέστε την πρωτεύουσα μας, μια περιοχη πρασίνου μπορούσε να έχει , το ελληνικό και αυτη την τσιμεντωσαται

Ο καθένας βλέπει τον γκώλο του αλλουνού

lycienr

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Νοε 2011
Κριτικές
37
Like
1.613
Πόντοι
1.720
@dCorso Κάποιος που ζεί σε συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης τι πολιτισμό να προσφέρειq ξέρω περίπτωση υιοθεσίας που το παιδί αριστεύει στο μαθηματικό τμήμα. αυτά για τις γενετικές βλακείες

Αλήθεια ρε ελληναράδες, ποια ειναι η συνεισφορά μας στον διεθνή πολιτισμό απο την δημιουργια του ελληνικού κράτους, τι κάναμε;
Τι έχουμε κάνει για να μιλάνε για μας, ναι αντισταθήκαμε και συμβάλαμε στον 2ο παγκόσμιο. Δεδομένου όμως της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης ΤΙ;
Δέστε τις πόλεις μας, δέστε την πρωτεύουσα μας, μια περιοχη πρασίνου μπορούσε να έχει , το ελληνικό και αυτη την τσιμεντωσαται

Ο καθένας βλέπει τον γκώλο του αλλουνού

επικές βλακείες γράφεις και στο λέω ευγενικά

βγάλε λίγο τα αριστερά γυαλιά και προσγειώσου στην πραγματικότητα

οι γύφτοι διαπράττουν τα περισσότερα αδικήματα και η μισή δικαιοσύνη ασχολείται με τις κλεψιές τους

τι φόρους πληρώνουν ; ΜΗΔΕΝ

τι επιδόματα παίρνουν ; τα πάντα όλα (και πάντα στις πλάτες του βλάκα καημένου φορολογούμενου)

αν τρολάρεις, ΟΚ είσαι καλός τρολ

αν όχι ...................... σοβαρέψου και άσε τις βλακείες σου

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
42
Like
45.254
Πόντοι
11.146

....αδελφε, τα'χεις κανει λιγο μανταρα στο μυαλο τα πραγματα! Γυφτοι, Τσιγγανοι (ΡΟΜ ολοι μαζι) ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα! Η καταγωγη τους εχει αποδειχθει απο μελετες οτι ειναι απο την βορεια Ινδια και το Πακισταν, οι οποιοι μεταναστευσαν κυριως κατα τους αιωνες (και διαμεσω) των οθωμανικων κτησεων προς την Ευρωπη. Το DNA τους, μερικες μεταλλαξεις καθως κ η εξελιξη της γλωσσας τους δειχνουν ακριβως τα παραπανω. Μετακινηθηκαν μεσω σημερινου Ιραν κ Τουρκιας (και ισως Αρμενιας κατα πολλους) και χωριστηκαν στην σημερινη ευρωπαϊκη Τουρκια σε δυο κλαδους, αυτον που κατεβηκε νοτια βαλκανια και σε αυτον που ανεβηκε βορεια μεσω Βουλγαριας, Ρουμανιας, Ουγγαριας κτλ. Απο απο αυτους τους κλαδους και σε μετεπειτα μετακινησεις εξαπλωθηκαν σε ολη την Ευρωπη.
Καμμια σχεση με Αφρικη και Αιγυπτο, ειναι ενας μυθος που εχει καταρριφθει και ειχε αναπτυχθει απο την λανθασμενη αποψη οτι λογω του σκουρου δερματος ειναι "Αιγυπτιοι" , οπως και απο την παραφθορα του ονοματος Αιγυπτιοι-Αιγυφτιοι-Γυφτοι.
Επισης ποιες αντοχες ειχαν στην ελονοσια?!?! Ακομη μεχρι σημερα η Αφρικη εχει το μεγαλυτερο ποσοστο νοσησης κ θανατων απο την ελονοσια!!!
Θα σ προτεινα εφοσον θελει να σχολιαζεις κ να κανεις εθνολογικη/ανθρωπολογικη συζητηση να καθησεις και να διαβασεις (πολυ ομως κ σοβαρα)!
Την καλημερα μου!

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
2.586
Πόντοι
456
Ζουν ανάμεσα μας για 100αδες χρόνια και αναρωτιέμουν πιοια είναι η εξέλιξη τους όλους αυτούς τους αιώνες πάνω σε ευρωπαϊκο έδαφος και όχι μόνο. Ακόμη και οι Αφρικανοί στην Αμερική που πήγαν εκεί σε πρωτόγονη κατάσταση πριν λίγους αιώνες μέχρι σήμερα εξελίχθηκαν, με αυτούς τι συμβαίνει και επιμένουν να μένουν στάσιμοι αντιστεκομενοι σθεναρά.

Αν εξαιρέσεις την κατάπτυστη εγκληματικότητα τους, μια χαρά ζουνε οι περισσότεροι, σε μονοκατοικίες με απέραντες αυλές, άπλετο χώρο πάρκινγκ και κάθε Κυριακή τραπέζια με γυναίκες και μωρά να τρέχουν, μουσική και χορούς στη διαπασών.

Αν πας Μενίδι βόλτα Κυριακή, κάποιες υποτίθεται καλές περιοχές της Αθήνας θα σου φαίνονται σαν κολαστήριο

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
25.983
Πόντοι
7.046
Μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ συνεισφορά τους είναι στην εκπροσώπηση της ΔΕΗ...χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε ρεύμα...

Άνοιξε θεία, απ΄τη ΔΕΗ είμαστε.

Τελευταία τροποποίηση:

hijra

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
588
Πόντοι
81
Βασικά οι πραγματικοί τσιγκάνοι είναι νομάδες, δεν μένουν κάπου μόνιμα αλλά μετακινούνται συνέχεια κυρίως με τροχόσπιτα.
'Υστερα υπάρχουν και κλάσεις τσιγκάνων. Κάποιες κοινότητες τους βλέπεις και είναι στην πένα. Πλυμένοι περιποιημένοι με πεντακάθαρα ρούχα και σπίτια, καμία σχέση με το γυφταριό...

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom