Απλα πραγματα, ρε παιδια. Καλος κωμικος ο Βεγγος, καποιοι λενε οτι σε δραμματικους ρολους ειταν κατα πολυ καλυτερος. Θα σκεφτοταν ποτε κανεις να το βαλει να παιξει π.χ. τον ρολο του Ητακλη? Δεν θα επυθε παρ' ολο το ταλεντο του.
Λεμε μυθολογια, γεγονοτα που συνεβησαν πριν την γραφη, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και ψεματα, μπορει λιγο υπερβολικα για να κερδιθουν οι εντυπωσεις, αλλα και εντεως ψευτικες επινοησεις, αποκλειεται. Εκτος απο τον Ομηρο, υπηρχαν και αλλοι "αφηγητες" που αναφερθηκαν σε ιδια προσωπα. Γιατι λοιπον δεν ειπαν τον ηρωα τους Μιτσο η Κιτσο η τρεχαγυρευοπουλο, αλλα π.χ. Πυλεα πατερα του Αχιλλεα. Δεν αναφερει τυχαια ο Ομηρος την ωραια Ελλενη. Τοσες ιστοριες γι αυτην πριν την Ιλλιαδα. Γιατι ο Παρης κλευει την Ελλενη, συζυγο του Μενελαου, βασηλια κι ας ειταν σωγαμπρος. Τωρα γιατι βασηλιας ο σωγαμπρος, κι οχι καποιο απο τα αδερφια της, Καστωρας η Πολυδευκης? Ας οψεται το Game of Thrones. Kαι ομως υπαρχει εξηγιση. Ο μπαμπας της ο Τυνδαρεω, εταξε την βασηλια, σε οποιο απο τα βασηλοπουλα/πρυγκιποπουλα, δεχονταν να την παρει. Κι αυτο γιατι η Ελενη ειταν σουρτουκω και σταπερδονοκωλοσφυριχτρα, απο τα γενοφασκια της. Στα 12 της ηδη γκομενιζε με τον Θησεα, στην Ελευσινα. Ολα αυτα μυθοι και ψεματα, και στην φαντασια των σεναριογραφων, να το δεχτω. Αλλα, ρε παιδι μου, πως συνεννοηθηκαν ολοι αυτοι μεταξυ τους και ανεφεραν τον ιδιο φανταστικο ηρωα στις ιστοριες τους? Αν και ο Ομηρος στις ιστοριες του λιγα λεει για την Ελενη, αν ειθελα να κουτσομπολευσω, εχω ραματα για την γουνα της ουκ ολοιγα, αλλα δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος! και γιατι εκλεψε αυτην ο Παρης και οχι καποια αδερφοξαδερφη, μανα, θεια, πεθερα, η κουμπαρα του Μενελαου, αλλα την συζυγο του? Μα απλα, βασηλοπουλα, ομορφη, πλουσια, δεν λεω, αλλα και φημησμενη σουρτουκω. Καρατσεκαρισμενο! Μηπως λοιπον η Ελεναρα μας δεν ειταν και τοσο φανταστικο προσωπο? Τι οχι?