Νέα

The Odyssey - Christopher Nolan

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GetYouBarbara
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 324
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
57.335
Πόντοι
40.655
Την αποκαλεί ως "ξανθή Ελένη", επαναλαμβανόμενη στερεοτυπική ονομασία μάλιστα. Το ξανθό συμβόλιζε και τη θεία λάμψη: η καταγωγή της Ελένης, ημίθεη. Ίσως όμως ο χαρακτηρισμός "ξανθή" - φωτεινή, να θεωρούνταν και ως κοκκινόξανθη, με ξανθές ανταύγειες, καστανόξανθη, κ.λ.π, μπορεί να ήταν και μίξη.

Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Θα το ξανακοιτάξω όμως.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
31.154
Πόντοι
7.046
Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.
Θα το ξανακοιτάξω όμως.
Τα άκουσα πρόσφατα από Άγγλους ιστορικούς για το θέμα, σε εκπομπές και όλως τυχαίως, χωρίς να έχει καμία σχέση η ταινία με αυτό (απλά άκουγα συζητήσεις για παραδόσεις, μυθολογία, ιστορία, κ.λ.π.)

Απολλύων

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
6.257
Πόντοι
2.356
Να κανουμε και εμεις μια ταινια με θεμα την Βρετανια....
Να κανουμε τον Ριχαρδο Λεοντοκαρδο μαυρο...τον Τσωρτσιλ τρανς.....τον Ναυαρχο Νελσον Κινεζο....

srek7

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
82
Like
24.413
Πόντοι
26.235
Να σου πω τι έγινε αδερφέ, που είναι μαύρη. Η Ελένη θεωρούνταν η επιτομή της Ελληνικής Ομορφιάς, γι αυτό και η απαγωγή της από μία ξένη δύναμη (την Τροία), θα μπορούσε να δικαιολογήσει τον πόλεμο. Κοίτα τα αγάλματα Αρχαίων Ελληνίδων, και πες μου αν μοιάζει ελάχιστα με τα χαρακτηριστικά τους. Όσο για το χρώμα της, αυτό περιγράφεται Στη Ραψωδία Γ, στίχος 121 (Γ 121), η Ίρις πηγαίνει να ειδοποιήσει την Ελένη για τη μονομαχία Μενέλαου-Πάρη, αναφέροντας: "Ἶρις δ' αὖθ' Ἑλένῃ λευκωλένῳ ἄγγελος ἦλθεν" (Η Ίρις πήγε αγγελιοφόρος στη λευκώλενη Ελένη). «λευκώλενος» μεταφράζεται λευκά χέρια/μπράτσα. Και νάταν μόνο αυτό. Τώρα στους ρόλους της πιο όμορφης Ελληνίδας και της Θεάς της Ελληνικής Σοφίας, βλέπουμε δύο μαύρες γυναίκες, και ο Αχιλλέας είναι τρανς. Και προκειμένου να απαγγελθεί η ποίηση της Αρχαίας Ελλάδας, τι πιο ιδεώδες από έναν Ράπερ; Αν ο Νόλαν νοιαζόταν για την ποικιλομορφία, πού είναι οι Έλληνες ηθοποιοί; Αλλά υπάρχει μια απλή λύση, να τους χτυπήσουμε με τα πορτοφόλια μας. Αν χάσουν εκατομμύρια, τότε ίσως σταματήσουν την woke ατζέντα.
Αδερφε εγω την ταινία δεν την ξέρω , ουτε θα πάω να την δω.

Η Ελενη σίγουρα δεν θα ήταν μαυρη ωστόσο ούτε ξανθια γαλανομάτα δεν ήταν επίσης,

Γιατι σε ενοχλεί το ένα και όχι το άλλο , όταν και τα 2 είναι ανακριβη ?

Ναι θα μπορούσε να εχει Ελληνες ηθοποιούς αλλα καμια παραγωγη του χολιγουντ δεν είχε ποτέ.........

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
93
Like
57.335
Πόντοι
40.655
Παππουλη θα πας κινηματογραφο να δεις αυτο το αριστουργημα;

Συγγνώμη. Μόλις τώρα το είδα.

Αν παίζει "σφίξιμο" Αχιλλέα - Βρησίδας" (η Βρησιήδα να είναι καραμούναρος τρικάπακος και να σκίζει τον κώλο του Έλλιοτ με στραπόν), ίσως. :coffee:

pastelios

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Ιουλ 2021
Κριτικές
28
Like
21.286
Πόντοι
5.946
Μόνο να αντιλογεις για την αντιλογία είσαι , δεν εχω χρόνο για χασιμο .....
Κάθε άλλο... Προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις την πραγματικότητα ... Δεν έχουμε τίποτα χωράφια να χωρίσουμε...

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
33.872
Πόντοι
6.256
Παιζει κανενα σκηνικο με Αχιλλεα-Πατροκλο?Το κανανε πιο τρεντυ μηπως?Να γυαλισε στον Μενελαο κανενας ξαδερφος του Παρη και να σκαρφιστηκαν την απαγωγη της Ελενης για να μην κινησουν υποψιες?:confused::confused::confused:

Venom_

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2024
Like
139
Πόντοι
0

Η Ελενη σίγουρα δεν θα ήταν μαυρη ωστόσο ούτε ξανθια γαλανομάτα δεν ήταν επίσης,

Ναι θα μπορούσε να εχει Ελληνες ηθοποιούς αλλα καμια παραγωγη του χολιγουντ δεν είχε ποτέ.........
Γιατί οι επιλογές που κράζουμε δεν έγιναν με κριτήριο το ποιός και ποιά μπορεί να είναι ηθοποιάρες, ή ταιριαστοί στο ρόλο. Το κριτήριο ηταν οι ψυχανώμαλες ψευτοακτιβιστικές παπαριές που ντέ και καλά προσπαθεί να επιβάλλει το χόλιγουντ γενικότερα, όχι μόνο στη συγκεκριμένη ταινία.

srek7

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
82
Like
24.413
Πόντοι
26.235
Γιατί οι επιλογές που κράζουμε δεν έγιναν με κριτήριο το ποιός και ποιά μπορεί να είναι ηθοποιάρες, ή ταιριαστοί στο ρόλο. Το κριτήριο ηταν οι ψυχανώμαλες ψευτοακτιβιστικές παπαριές που ντέ και καλά προσπαθεί να επιβάλλει το χόλιγουντ γενικότερα, όχι μόνο στη συγκεκριμένη ταινία.
Αλλο αυτό....

gpikasso

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Ιαν 2010
Κριτικές
23
Like
17.967
Πόντοι
8.695
Υπάρχουν ισχυρές επιστημονικές έρευνες ότι ως Ωραία Ελένη περιγράφεται στην πραγματικότητα ο αγώνας Ελλήνων και Τρώων για την κυριαρχία επί των τότε εμπορικών διαδρομών στο Αιγαίο.
Ναι αλλά η επιλογή ηθοποιού δε δείχνει ακμάζουσες εμπορικές διαδρομές στο Αιγαίο, δείχνει κωλοδρομους με τζανκις και πακια πίσω απ' τη Ζήνωνος

OP
OP
GetYouBarbara

GetYouBarbara

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
110
Like
18.224
Πόντοι
37.965
Τελικα αυτο για Paige ισως να μην ισχυει και απλα να παιζει εναν αλλο ρολο και οχι του αχιλλεα.
Θελω να μαθω η zendaya ποια θα παιξει ?

srek7

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
82
Like
24.413
Πόντοι
26.235
Καλά ποιος είδε το 300 και νόμιζε ότι έβλεπε ντοκυμαντέρ;
Τυπε να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω αν αυτό πιστεύεις ότι έβλεπες.
Η ταινία γαμησε γιατί πάτησε στα κόμικς και είχε τρομερές μάχες. Όχι γιατί έλεγε την αρχαία ιστορία με ακρίβεια.
Δηλαδη που σου έκαναν την ιστορία κόμικ δεν σε ενοχλει?

Το ίδιο ισχύει για όλες τις ταινίες γιατι ΄΄οχι και με αυτήν του Νόλαν. Καμια δεν είναι ιστορικο ντοκυμαντερ.

Πόσο μαλλον η Οδυσσεια που είναι παραμύθι.

Μου φαίνεται είσαι ακριβός στα πίτουρα και φτηνόσ στο αλευρι...........

gpikasso

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Ιαν 2010
Κριτικές
23
Like
17.967
Πόντοι
8.695
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
20.048
Πόντοι
6.056

Γιατί να μην είναι ξανθιά γαλανομάτα, ας πούμε η Δούκισσα Νομικού; Τώρα όμως θα ήθελα να μου εξηγήσεις για πιο λόγο θεωρείς σωστό τους ρόλους της πιο όμορφης Ελληνίδας και της Θεάς της Ελληνικής Σοφίας να υποδύονται δύο μαύρες γυναίκες, το ρόλο του Αχιλλέα να τον υποδύεται μια γυναίκα η οποία έκοψε τα βυζιά της και παίρνει τεστοστερόνη, και την ποίηση της Αρχαίας Ελλάδας, να την εκτελεί (κυριολεκτικά) ένας Ράπερ

doukisa_0.jpg.webp

OP
OP
GetYouBarbara

GetYouBarbara

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
19 Απρ 2007
Κριτικές
110
Like
18.224
Πόντοι
37.965
Γιατί να μην είναι ξανθιά γαλανομάτα, ας πούμε η Δούκισσα Νομικού; Τώρα όμως θα ήθελα να μου εξηγήσεις για πιο λόγο θεωρείς σωστό τους ρόλους της πιο όμορφης Ελληνίδας και της Θεάς της Ελληνικής Σοφίας να υποδύονται δύο μαύρες γυναίκες, το ρόλο του Αχιλλέα να τον υποδύεται μια γυναίκα η οποία έκοψε τα βυζιά της και παίρνει τεστοστερόνη, και την ποίηση της Αρχαίας Ελλάδας, να την εκτελεί (κυριολεκτικά) ένας Ράπερ

doukisa_0.jpg.webp
Δεν ειναι ολες οι ωραιες γυναικες ΚΑΙ ηθοποιοι. γιαυτο.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
20.048
Πόντοι
6.056
Δεν ειναι ολες οι ωραιες γυναικες ΚΑΙ ηθοποιοι. γιαυτο.
οκ. Γιατί όχι η Κλέλια Ανδριολάτου; Κι από που κι ως που η Λουπίτα είναι καλή ηθοποιός; Απλά ταιριάζει στη woke ατζέντα

klelia-andriolatou-19.jpg

κωλο-γερος

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
45.766
Πόντοι
21.395
Εγώ πάλι εικοτολογώ πως ήταν Φιλιπινέζα. Μπορεί και Χαβαϊανή. :coffee:
Tαιλανδεζα ηταν. Την ειχα φερει εγω για να δουλεψει σε μασσατζιδικο στην Αθηνα, ηρθε ο καριολης ο Μενελαος μια φορα, της υποσχεθηκε οτι θα την εχει βασιλισσα και την πηρε στην Σπαρτη:confused:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom