You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τα γεροντοπαλίκαρα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Αρίστων
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 235
- Εμφανίσεις 15K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Εγώ μιλάω σαν γεροντοπαλίκαρο στα 59 που έχω ελάχιστες σχέσεις στο ενεργητικό μου, που η (κακή) τύχη τό'φερε να ξεμείνω μπάκουρος γιατί για μένα προείχαν πάντα οι άλλοι (πατέρας, μητέρα, αδελφή (δες την υπογραφή μου). Το θέμα είναι όπως το διάβασα κάπου στο fb "Όσο γερνάς δεν έχει σημασία ΤΙ έχεις αλλά ΠΟΙΟΝ έχεις δίπλα σου". Τώρα ψάχνω κάποιο άτομο που να έχει πάθει, να έχει μάθει (χωρισμένη ή έτοιμη να χωρίσει γιατί δεν αντέχει, πολλά τα παραδείγματα γύρω μας) και αν ταιριάζει και η χημεία και έχεις και το πακέτο όπως λέει ο Αρίστων και δεν είσαι περίεργος χαρακτήρας μπορείς να βρείς (πιστεύω) κάποια που θα δώσει νόημα στη ζωή σου....Και πολλοι τις προσεχαν σαν τα ματια τους,εκαναν το μπαμπα και τη μαμα σε συσκευασια τους ενος αλλα η κυρια γυρισε και εβγαλε τα ματια της...τζοκερ ειναι ο γαμος φιλε πιστεψε με...Οι αντρες σχεδον ολοι τα λενε στον κομμωτη τους.Πανε ρωτα να δεις τι ποσοστα ειναι ευτηχισμενοι με το γαμο τους σε ολα τα θεματα....κλαμα η φαση.
Καταλαβαίνεις ότι μιλάω απο μια πολύ συγκεκριμένη πλευρά γιατί μια ζωή μοναξιά δεν περνιέται φίλε μου...
flyman29
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2009
- Like
- 3.999
- Πόντοι
- 456
Θα έλεγα πως η ιδέα όταν φτάσεις 50 ή 60 να βρεις κάποια να περάσετε μαζί και να ζήσετε μαζί για να αποφύγεις τη μοναξιά πλέον δεν υπάρχει.
Μπορεί να είμαι και λάθος αλλά όσες έχω γνωρίσει και είναι σε αυτήν την ηλικία χωρισμένες, μόνες κτλ έχουν φοβερή κακία και είναι απίστευτα χειριστικές. Αφήνω στην άκρη και τα ορμονικά τους.
Όταν και οι σημερινές 40αρες φτάσουν σε αυτήν την ηλικία θα είναι ακόμη χειρότερες.
Για τους πιο πολλούς άντρες μπορείς να πεις πως είναι παράξενοι ή απλώς μαλάκες, αλλά αυτές είναι κακές.
Για να προχωρήσει μια σχέση πρέπει να υπάρχει αμοιβαία προσπάθεια. Τώρα να φτάσεις σε αυτήν την ηλικία και να προσπαθείς μόνο εσύ με μία γυναίκα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα είναι συνταγή όχι μόνο απόγνωσης αλλά και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ξέρω πολλούς που επειδή φοβήθηκαν τη στάμπα του γεροντοπαλίκαρου είναι με κάτι φακλάνες ή μεγαλύτερες τους. Τους έχουν ψήσει κυριολεκτικά το ψάρι στα χείλη. Βγάζουν απωθημένα. Εδώ και η μούμια του Μακρόν τον έχει σαπίσει στο ξύλο αντί να λέει και ευχαριστώ που είναι με κάποιον νεώτερο.
Πιστεύω πως γεροντοπαλίκαρο είναι αυτός που έχει παρατήσει τον εαυτό του και έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα πως δεν έχει επιλογές και θα συμβιβαστεί με οποιαδήποτε. Εργένης είναι αυτός που έχει επιλογές. Παράδειγμα ο Μαρκ Ρούτε του ΝΑΤΟ. Είναι εργένης από επιλογή. Σιγά τώρα μη δεν μπορεί αυτός να βρει γυναίκα.
Οι πιο πολλές γεροντοκόρες 40 φευγα πιστεύω θα μείνουν μόνες ως το τέλος επειδή δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί άντρας να επενδύσει σε αυτές ενώ δεν έχουν τα βασικά, δηλαδή εμφάνιση και δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά ενώ οι άντρες δεν έχουν όρεξη να ανέχονται τα ψυχολογικά τους.
Η μοναδική περίπτωση γυναίκα να ψάχνει όντως για συντροφικότητα είναι λίγο πριν το νεκροκρέβατο.
Μπορεί να είμαι και λάθος αλλά όσες έχω γνωρίσει και είναι σε αυτήν την ηλικία χωρισμένες, μόνες κτλ έχουν φοβερή κακία και είναι απίστευτα χειριστικές. Αφήνω στην άκρη και τα ορμονικά τους.
Όταν και οι σημερινές 40αρες φτάσουν σε αυτήν την ηλικία θα είναι ακόμη χειρότερες.
Για τους πιο πολλούς άντρες μπορείς να πεις πως είναι παράξενοι ή απλώς μαλάκες, αλλά αυτές είναι κακές.
Για να προχωρήσει μια σχέση πρέπει να υπάρχει αμοιβαία προσπάθεια. Τώρα να φτάσεις σε αυτήν την ηλικία και να προσπαθείς μόνο εσύ με μία γυναίκα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα είναι συνταγή όχι μόνο απόγνωσης αλλά και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ξέρω πολλούς που επειδή φοβήθηκαν τη στάμπα του γεροντοπαλίκαρου είναι με κάτι φακλάνες ή μεγαλύτερες τους. Τους έχουν ψήσει κυριολεκτικά το ψάρι στα χείλη. Βγάζουν απωθημένα. Εδώ και η μούμια του Μακρόν τον έχει σαπίσει στο ξύλο αντί να λέει και ευχαριστώ που είναι με κάποιον νεώτερο.
Πιστεύω πως γεροντοπαλίκαρο είναι αυτός που έχει παρατήσει τον εαυτό του και έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα πως δεν έχει επιλογές και θα συμβιβαστεί με οποιαδήποτε. Εργένης είναι αυτός που έχει επιλογές. Παράδειγμα ο Μαρκ Ρούτε του ΝΑΤΟ. Είναι εργένης από επιλογή. Σιγά τώρα μη δεν μπορεί αυτός να βρει γυναίκα.
Οι πιο πολλές γεροντοκόρες 40 φευγα πιστεύω θα μείνουν μόνες ως το τέλος επειδή δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί άντρας να επενδύσει σε αυτές ενώ δεν έχουν τα βασικά, δηλαδή εμφάνιση και δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά ενώ οι άντρες δεν έχουν όρεξη να ανέχονται τα ψυχολογικά τους.
Η μοναδική περίπτωση γυναίκα να ψάχνει όντως για συντροφικότητα είναι λίγο πριν το νεκροκρέβατο.
Μάγος του ΟΖ
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Σεπ 2022
- Like
- 2.661
- Πόντοι
- 456
Ωραία όλα αυτά που λες και δείχνει ότι νομίζουμε ότι οι άνδρες θα έχουν το πάνω χέρι σε αυτές τις ηλικίες. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Οι 50άρες 60άρες οργανώνονται μπουυλούκια με εκδρομές και ταξιδιωτικά γραφεία. Δύσκολο για αυτές να μείνουν μόνες καθώς είναι πολύ λιγότερο μοναχικές και οι φιλίες είναι πολύ εύκολες στο δικό τους φύλο.Θα έλεγα πως η ιδέα όταν φτάσεις 50 ή 60 να βρεις κάποια να περάσετε μαζί και να ζήσετε μαζί για να αποφύγεις τη μοναξιά πλέον δεν υπάρχει.
Εμείς συγχέουμε τη συντροφικότητα με το σεξ ή τον έρωτα και πολύ δύσκολα θα οργάνωσουν γεροντοπαλίκαρα ή χήροι ή χωρισμένοι ομάδες για κοινωνικοποίηση. Η κοινωνικόποίηση των ανδρών λήγει πολύ νωρίς, ήδη στην ηλικία που ήταν ακμαίοι για να παίζουν μπάλα ή μπάσκετ ή άλλα ομαδικά αθλήματσ
Μάγος του ΟΖ
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Σεπ 2022
- Like
- 2.661
- Πόντοι
- 456
Και για να προσθλεσω το εξής για να ισχυροποιήσω την άποψη μου. Πόσες φορές διοργανώθηκε συνάντηση μεταξύ των μελών του μπου;Ωραία όλα αυτά που λες και δείχνει ότι νομίζουμε ότι οι άνδρες θα έχουν το πάνω χέρι σε αυτές τις ηλικίες. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Οι 50άρες 60άρες οργανώνονται μπουυλούκια με εκδρομές και ταξιδιωτικά γραφεία. Δύσκολο για αυτές να μείνουν μόνες καθώς είναι πολύ λιγότερο μοναχικές και οι φιλίες είναι πολύ εύκολες στο δικό τους φύλο.
Εμείς συγχέουμε τη συντροφικότητα με το σεξ ή τον έρωτα και πολύ δύσκολα θα οργάνωσουν γεροντοπαλίκαρα ή χήροι ή χωρισμένοι ομάδες για κοινωνικοποίηση. Η κοινωνικόποίηση των ανδρών λήγει πολύ νωρίς, ήδη στην ηλικία που ήταν ακμαίοι για να παίζουν μπάλα ή μπάσκετ ή άλλα ομαδικά αθλήματσ
Όσες φορές προσπάθησαν να κάνουν κάτι, οι υπόλοιποι απέφυγαν ή θεώρησαν ότι ήτσν κάποιος ομοφυλόφιλος.
Δε θυμάμαι ούτε ένα πάρτυ στη φυσική του μορφή.
Sub-Zero
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 22.968
- Πόντοι
- 6.056
Θα μείνουν μόνες,επειδή ήθελαν να μείνουν μόνες
Και η χειρότερη περίπτωση 40φευγα γυναίκας,άμα θέλει βρίσκει άντρα την ίδια μέρα.
Γιατι όπως λες κι εσύ πιο πάνω,πολλοί φοβούνται τη μοναξιά και τη στάμπα του γεροντοπαλικαρου,και λένε ας έχω κάποια οτι να'ναι απ'το να ειμαι μονος.
Αρίστων
Σπαμάρχης
- Εγγρ.
- 7 Νοε 2025
- Like
- 3.432
- Πόντοι
- 1.706
Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στις σχέσεις στην Ελλάδα,
τα γεροντοπαλίκαρα ξεκινούν...από τις ηλικίες των 30 χρονών!
Ενώ κανονικά ο όρος γεροντοπαλίκαρο, παραδοσιακά χρησιμοποιείται για άνδρες
που έχουν περάσει κατά πολύ την ηλικία γάμου της εποχής τους.
Και παραμένουν ανύπαντροι (συνήθως μετά τα 45-50).
τα γεροντοπαλίκαρα ξεκινούν...από τις ηλικίες των 30 χρονών!
Ενώ κανονικά ο όρος γεροντοπαλίκαρο, παραδοσιακά χρησιμοποιείται για άνδρες
που έχουν περάσει κατά πολύ την ηλικία γάμου της εποχής τους.
Και παραμένουν ανύπαντροι (συνήθως μετά τα 45-50).
Συμφωνα με τις τελευταιες στατιστικες, νομιζω οτι η μέση ηλικια ανδρα στην Ελλαδα,
πλεον διαμορφωνεται στα 47 ετη!!!!
Δυστυχως, γηρανση πληθυσμου, δημογραφικο που δεν ασχολειται κανεις.
Αλλα με αυτα τα δεδομενα, δεν ξερω αν ο σημερινος 50αρης πλεον,
μπορει να ονομαζεται....γεροντοπαλικαρο.
Αρίστων
Σπαμάρχης
- Εγγρ.
- 7 Νοε 2025
- Like
- 3.432
- Πόντοι
- 1.706
Σίγουρα κάπου έχετε δίκιο...Συμφωνα με τις τελευταιες στατιστικες, νομιζω οτι η μέση ηλικια ανδρα στην Ελλαδα,
Αλλά στα 45-50+ ένας άντρας δεν είναι και πρόσκοπος !

Άλλα thread (ενδεχομένως σχετικά)
- Απαντήσεις
- 257
- Εμφανίσεις
- 8K
- Απαντήσεις
- 17
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 141
- Εμφανίσεις