Νέα

Σύλληψη 3 διαχειριστών του Gamato.info

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα zosxa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 307
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Μηνύματα
2.441
Like
12
Πόντοι
16
Που πήγε το Bluewhite-gt ? Που πήγε το gamato.info? Που πήγαν όλοι οι ελληνικοί torrent trackers ? Χάθηκαν; Τους έκλεισαν; Σίγουρα αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η πλήρης αλήθεια είναι ικανή να δημιουργήσει πανικό και δεν ανακοινώνεται για να μας πιάσουν στον ύπνο. Ευτυχώς τα νέα διέρευσαν γρήγορα. Εδώ και τρία χρόνια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεργαζόταν με την δίωξη οικονομικού εγκλήματος ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα... στοιχεία για ένα οργανωμένο και θανάσιμο χτύπημα στην "πειρατεία" μέσω διαδικτύου.

Χάκερ της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μάζευαν επιμελώς στοιχεία από όποιον γνωστό και άγνωστο Ελληνικό torrent site ή warez site έβρισκαν. Χρησιμοποιώντας εξιδεικευμένες τεχνικές δρούσαν απαρατήρητοι συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία για κάθε πειρατικό site και για κάθε χρήστη του. Η τεχνολογία των torrents είναι διάτρητη κάθε χρήστης συνδέεται με χιλιάδες άλλους χρήστες εν άγνοια του όπως και ο torrent tracker. Έτσι οι ηλεκτρονικοί κομμάντος παριστάνοντας τους χρήστες και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία μάζεψαν Terabytes στοιχείων ενάντια ενός τεράστιου αριθμού Ελλήνων χρηστών και Ελληνικών site.

Έχοντας αυτά τα στοιχεία στην διάθεση τους οι αρχές το μόνο που ζητούσαν για να απαγγείλουν κατηγορίες σε όλους αυτούς τους χρήστες είναι η ταυτότητα τους! Η ταυτότητα αυτή δεν είναι άγνωστη, απλά δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα για νομικούς λόγους. Η ταυτότητα του κάθε χρήστη προκύπτει άμεσα από την ήδη καταγεγραμένη IP διεύθυνσή τους. Κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ έχει μια μοναδική τέτοια διευθυνση και κάθε πάροχος ίντερνετ είναι υποχρεωμένος να κρατάει ένα ειδικό αρχείο για 20 χρόνια. Σε αυτό το αρχείο καταγράφεται η IP που είχε ο κάθε χρήστης κάθε χρονική στιγμή καθώς και όλες οι IP με τις οποίες συνδέθηκε,δηλαδή τα site που επισκεύτηκε ή οι άλλοι χρήστες με τους οποίους επικοινώνησε.

Οι αρχές ανανέωναν καθημερινά την λίστα με τις ΙP των χρηστών. Το μόνο που εμπόδιζε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος απο το να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή την λίστα ήταν η Ελληνική νομοθεσία που προστατεύει το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών. Όμως με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του, ο νόμος έγινε πιο χαλαρός ώστε να μπορεί δήθεν να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία αποτελεσματικότερα.

Το πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της νομικής χαλάρωσης είναι πως όλα τα αρχεία όλων των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου πέρασαν στις αρχές ακριβώς αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα δημιούργηθηκε ειδικό αρχείο με τα δεδομένα που αποθήκευε κάθε torrent tracker για τους χρήστες του. Όλοι οι χρήστες των ιδιωτικών tracker άθελα τους αποθήκευαν ενοχοποιητικά στοιχεία στους trackers. Πόσα και ποιά αρχεία έχουν κατεβάσει ή ανεβάσει και πότε. Τα τελευταία δεδομένα ήταν αυτής της εβδομάδας όταν οι διωκτικές άρχές κατέσχεσαν το περιεχόμενο όλων των Ελληνικών torrent trackers! Παράλληλα δόθηκε ειδικό ένταλμα μη-κοινοποίησης σε όλους τους εμπλεκομένους administrators, αν κάποιος απο αυτούς αποδεδειγμένα αποκάλυπτε το γεγονός αυτό θα επιβάρυνε σημαντικά την θέση του.

Το γεγονός είναι ότι ήδη απο χτές το βράδυ οι αρχές έχουν στα χέρια τους 100GB δεδομένων που αναφέρουν αναλυτικά ποια αρχεία ανέβασε και κατέβασε ο κάθε χρήστης,πότε και σε ποιούς τα έδωσε, ποιό ηταν το περιεχόμενο τους καθώς και άλλα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά. Και οι δίκες έχουν ήδη αρχίσει... Ήδη οι administrators του gamato.info οδηγούνται στα δικαστήρια... Αλλά αυτό είναι μόνο οι αρχή!Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών θα περάσουν σχέδιο νόμου ώστε να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σε κάθε έναν απο αυτούς τους ανθρώπους μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου. Τα πρόστιμα που συζητιούνται είναι πραγματικά ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ!

Ο λόγος που δημιουργείται ειδικό νομικό πλαίσιο για να επιβληθει το πρόστιμο μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου είναι πως η συνολική διάρκεια όλων των δικών αναμένεται να ξεπερνά τα 20 χρόνια. Αν δικάζόντουσαν οι χρήστες μέρα νύχτα ο τελευταίος χρήστης θα καταδικαζόταν σε 20 χρόνια! Αυτό θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στα δικαστήρια που κυριολεκτικά θα δέχονταν καθημερινά ορδές απο "πειρατές"...

Στο δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο ορισμένοι πολλοί μεγάλοι "seeders" και οι administrators των site καθώς και όσοι χρήστες των Ελληνικών torrent trackers έκαναν χρήση απο το εξωτερικό.Οι τελευταίοι θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες με βάση όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την διεθνή νομοθεσία.

Όσον αφορά την τιμή του προστίμου έχει ως εξής: Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του download θα χρεώνονται απο 1.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του download θα χρεώνονται απο 10.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Οι τιμές είναι πιο τσουχτερές για το UPLOAD μιας και νομικά θεωρείται ότι αυτός που "μοίραζε" τα αρχεία είχε κέρδος απο αυτό.Οπότε τα ποσά είναι περίπου τα 10 πλάσια!!! Για κάθε 1GB upload παράνομου περιεχομένου το οποίο είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 10.000 έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Για κάθε 1GB upload παράνομα περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 100.000 έως 500.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.

Το ευτύχημα είναι πως οι Ελληνικοί δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ,συμπεριλαμβανομένων των κρατικών καναλιών αναμένεται να ανακοινώσουν ότι δεν έχουν αξιώσεις απο οποιαδήποτε διακίνηση υλικού δικιάς τους τηλεοπτικής παραγωγής αρκεί να έχει προβληθεί πριν τις 10/03/2010 . Για κάθε τηλεοπτική εκπομπή που διακινείται παράνομα μέσω διαδικτύου η οποία έχει προβληθεί αργότερα απο τις 10/03/2010 το πρόστιμο θα επιβάλεται κανονικά.

Το πιο απελπιστικό στην όλη κατάσταση είναι πως σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο όποιος καταφύγει στο δικαστήριο αμφισβητώντας την απόφαση θα κλειθεί να προκαταβάλει το πρόστιμο με την ελπίδα πως αν δικαιωθεί θα του επιστραφεί το ποσό άτοκα και με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει σκληρότερες ποινές αν τελικά καταδικαστεί.

Το προβλεπόμενο ποσό σε περίπτωση καταδίκης είναι το 3 πλάσιο αυτού που έχει επιβληθεί. Σε κάθε περίπτωση είτε ο κατηγορούμενος κινηθεί δικαστικά είτε όχι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβάλεται εντός εξαμήνου και σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής θα επιχειρείται η είσπραξή του μέσω κατασχέσεων!

Τα πιο εξοργιστικά σημεία του νομοσχεδίου είναι πως:
- Τα πρόστιμα θα επιβληθούν χωρίς δίκη.
- Τα ποσά είναι πραγματικά εξωφρενικά και αβάστακτα και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.
- Το απόρητο των τηλεπικοινωνιών καταστρατηγήθηκε χωρίς κανένας να αντιδράσει. Αλήθεια τι έχει να πει η δήθεν Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και ο Συνήγορος του Πολίτη για αυτό;
- Θα πραγματοποιηθούν κατασχέσεις απο ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς δεν υπάρχει κρατικός πάροχος διαδικτύου.
- Ιδιωτικοί οργανισμοί αποκτούν δικαιοδοσία να επιβάλουν πρόστιμα.
Ενημέρωστε άμμεσα όλους τους γνωστούς σας. Το θέμα πρέπει να πάρει διαστάσεις άμμεσα. Διαδώστε το άμμεσα!!!
Αναγνώστης
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
35
Πόντοι
366
ελεος ρε jstar κλασσικη πατατα chain mail.
 

kongas

Μέλος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Μηνύματα
1.393
Like
0
Πόντοι
16
εγω με τα τοσα GB που εχω κατεβασει θα πρεπει να ζησω 150 ζωες για να ξεπληρωσω τα προστιμα! Αρα προτιμω να με ταιζει το κρατος στη φυλακη! χαχαχαχα!
 

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Μηνύματα
2.302
Κριτικές
11
Like
2
Πόντοι
2.945
......πρωτο  θεμα  στις  κατα  καιρους  συζητησεις  του  Αμερικανου πρεσβη  με  τον  Ελληνα  Πρωθυπουργο  δεν  ειναι  οι  καραγκιοζηδες  του  Επαναστατικου  Αγωνα  αλλα  η  πειρατια....οι  αμερικανικες  πολυεθνικες  χανουν  δις €  καθε  χρονο.......και  φυσικα  ο  εκαστοτε  πρακτορισκος  που  το  παιζει  πρωθυπουργος  σπευδει  να  βαρεσει  προσοχη  στις  προσταγες  των  αφεντικων  του........ειναι οι  ιδιοι  που  μας  πουλανε  υπερτιμολογημενα  F-16  και  ανυπαρκτα συστηματα  ασφαλειας.......ωρες ωρες  εχει  δικιο  η  Αλεκα  που  λεει  οτι  αυτοι  ειναι  οι  πραγματικοι  τρομοκρατες.....     
 

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Μηνύματα
5.492
Κριτικές
31
Like
1.326
Πόντοι
6.305
Καλημέρα σε όλους.Βρίσκομαι στο σπίτι ενός γνωστού δικηγόρου και διαβάζοντας την παράθεση του jstar , αποφάσισα να παρέμβω.Δεν είναι δυνατόν να επιβληθούν πρόστιμα με τη μορφή "ταρίφας" χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο.Όταν κάνεις μια τροχαία παράβαση ξέρεις πως αν πχ περάσεις με κόκκινο το πρόστιμο είναι α ευρώ, αν παραβιάσεις το στοπ β ευρώ κτλ.Ακόμα και τότε όμως έχεις δικαίωμα να πας στο δικαστήριο.Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να διωχθεί κάποιος χωρίς δίκη αυτή τη στιγμή.Αν τώρα αλλάξει/ξεκαθαρίσει η νομοθεσία , αυτό θα γίνει γνωστό.Μην ξεχνάτε πως στη Γαλλία πχ εφαρμόζουν την πολιτική των τριών χτυπημάτων.Δε θα γίνει η Ελλάδα βασιλικότερη του βασιλέως.
 

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Μηνύματα
2.785
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Να βαλουν σωστες τιμες σε μουσικη και ταινιες, και τοτε ναι να το παρω γνησιο. Ομως το εχουν ξεφτιλισει το θεμα με τις τιμες.
 

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Μηνύματα
358
Like
0
Πόντοι
1
....οι  αμερικανικες  πολυεθνικες  χανουν  δις €  καθε  χρονο..... 

Αυτό είναι μαλακία επιχείρημα.
Για τον ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ λόγο ότι αν τα κατεβάσματα δεν ήταν τσάμπα, αυτοί που κατεβάζουν ΔΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ να αγοράσουν τις κανονικές κόπιες.
Απλά δε θα τις έβλεπαν.

Άρα αν χάνουν, χάνουν κάτι πολύ λίγο.
Οϋτως ή άλλως αυτοί που θέλουν να πάρουν κάτι συγκεκριμένο, πάνε και τα χώνουν, και το παίρνουν κανονικά.
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.581
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
8.134
Πόντοι
14.565

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.581
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
8.134
Πόντοι
14.565
Όντως. Διόρθωσα.
 

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Μηνύματα
8.784
Κριτικές
11
Like
603
Πόντοι
376
έκλεισαν το γαμάτο, έπιασαν τον διαχειρηστή του ... και ?
υπάρχουν 1.456.675 sites που μπορείς να βρεις πάλι όλα αυτά free και το ίδιο εύκολα
δεν θα πω στην ελλάδα, γενικά στην ευρώπη τους έχει φάει η μαλακία με την νομιμοφάνια
πραγματικά κατάντησε βαρετό

λες και άμα κλείσουν τον αντισθένη μέσα  :2funny: θα κλείσουν και τα μπουρδέλα
 

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
20.581
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
8.134
Πόντοι
14.565
ok αλλά τα πνευματικά δικαιώματα; Αυτοί που δούλεψαν για μια ταινία; Είναι ανθρώπινο δικαίωμα να κατεβάζεις τσάμπα ταινίες; Είναι θέμα.
 

Επισκέπτης
καλα δν ειχε ξανακλεισει το γαματο; τι τους εκαναν τοτε;
 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.670
Like
1.306
Πόντοι
366
ΥΠΟΘΕΣΗ GAMATOTV: Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ "ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ" ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ LINKS!!! - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο γνωστος και πλεον καταξιωμενος δικηγορος Βασιλης Σωτηροπουλος γραφει στον λογαριασμο του στο Facebook αναφορικα με την διωξη του διαχειριστη του Gamatotv:

Προσεξτε τη λέξη κλειδί: "έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν", δηλαδή όχι να κατεβάσουν τις ταινίες! Μέσω ανακατεύθυνσης, δηλαδή με λινκ σε άλλες ιστοσελίδες, δηλαδή όπως το YouTube, το dailymotion κλπ. Λες και είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε όταν βάζετε ένα λινκ στο fb αν το βίντεο έχει αναρτηθεί νόμιμα ή όχι στο YouTube! Λες και για να δεις μια ταινία στην τηλεόραςη πρέπει να ξέρεις αν το κανάλι έχει πληρώσει ΑΕΠΙ. Δηλαδή συνελήφθη άνθρωπος επειδή δεν πλήρωνε πνευματικά δικαιώματα ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ, αλλά οι τρίτες ιστοσελίδες στις οποίες ήταν αναρτηνένα τα έργα. Ενώ το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο αποφάσεις του (Svensson και BestWaters) έκρινε ότι η τοποθέτηση λινκ σε έργο που είναι ελεύθερα προσβάσιμο στο διαδίκτυο ΔΕΝ αποτελεί "διάθεση στο κοινό", αφού το κοινό είναι ένα και το αυτό, που θα έβρισκε την αναρτημένη ταινία είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε το Gamatotv. Τα ίδια έχει κρίνει και το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σε υπόθεση που εκπροσωπώ τον διαχειριστή ιστοσελίδας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μάλλον δεν έχει ενημερωθεί για τις δικαστικές αποφάσεις και υπάρχει κίνδυνος να μας εκθέσει σε ευρωπαικό επίπεδο με αυτά που αναγράφονται στο δελτίο τύπου.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 32χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για τα ίδια αδικήματα

Οι δράστες, όπως προέκυψε, ήταν διαχειριστές ιστοσελίδας, μέσω της οποίας δινόταν η δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είχε περίπου 930.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός σε νησί των Δωδεκανήσων, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη 28χρονου ημεδαπού, για τα ίδια αδικήματα.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε την δυνατότητα στους χρήστες της, να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση (video streaming), μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου (Hosting Sites), παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι δράστες μάλιστα άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου στις 930.000 προβολές, ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μέσω της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ, ενώ η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και Φόρο Εισοδήματος υπολογίζεται περίπου στα 230.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, προς διακρίβωση των διαχειριστών του υπό έρευνα ιστοτόπου.

Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και αξιοποιώντας τραπεζικά δεδομένα και στοιχεία που προέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι ως διαχειριστές του ιστοτόπου.

Κατόπιν των ανωτέρω, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν νομότυπη έρευνα, την 18-10-2015, στην οικία του 32χρονου, όπου διαπιστώθηκε ψηφιακά και προανακριτικά ότι αυτός έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης στην επίμαχη ιστοσελίδα.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
τρεις (3) αποθηκευτικοί σκληροί δίσκοι.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, προς διενέργεια ελέγχων αρμοδιότητας τους (φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κτλ).
 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
35
Πόντοι
366
ok αλλά τα πνευματικά δικαιώματα; Αυτοί που δούλεψαν για μια ταινία; Είναι ανθρώπινο δικαίωμα να κατεβάζεις τσάμπα ταινίες; Είναι θέμα.
Mε το παραπανω τα βγαζουν τα λεφτα τους.
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.322
Κριτικές
9
Like
4.650
Πόντοι
1.830
κακή η πειρατεία αλλά είναι φυσικό ακόλουθο των μονοπολιακών πολιτικών των εταιριών παραγωγής και των βίντεοκλαμπ, πολιτικών αναχρονιστικών και ξεπερασμένων. Και αντί να το αντιληφθούν και να αλλάξουν, κοιτάνε να σώσουν τα τεράστια κέρδη τους αδιαφορώντας για την πραγματικότητα της εποχής και τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.

και μετά του πετάνε το μπαλάκι για τα βίντεοκλαμπ που κλείνουν και τον κόσμο που μένει χωρίς δουλειά, λες και νοιάζονται...  :jerking:
 
Εγγρ.
5 Νοε 2005
Μηνύματα
347
Κριτικές
3
Like
66
Πόντοι
1
Παράθεση από το δελτίο τύπου :

"...930.000 προβολές ανά ημέρα και υπολογίζεται ότι η λειτουργία του προκάλεσε συνολική ζημία των δικαιούχων ύψους 465.000.000 ευρώ και ζημία του Δημοσίου περίπου 230.000.000 ευρώ..."

Λογικό Συμπέρασμα 1 : Το 10% περίπου του πληθυσμού της επικράτειας δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει κάθε μέρα παρά να ακολουθεί τα links από ένα και μόνο site.

Λογικό Συμπέρασμα 2 : Μετά από 6 χρόνια πρωτοφανούς κρίσης και λαίλαπα φοροεπιδρομών, περισσεύουν στον κοσμάκη κάπου μισό δισ. ευρώ για να τα σπαταλήσει στα διάφορα multiplex cinema και αφού δεν τα ακούμπησε εκεί ζημιώθηκε η ψωροκώσταινα.

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Θα έπρεπε να υπάρχει διάταξη στον ποινικό κώδικα η οποία να τιμωρεί με ισόβια την προσβολή της νοημοσύνης του κοινού και όσοι απασχολούν τη δικαιοσύνη με τέτοια φαιδρά κατηγορητήρια να πηγαίνουν στα χωριά τους για να βόσκουν γίδια.
 

aaa1980

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2015
Μηνύματα
1.295
Κριτικές
11
Like
464
Πόντοι
326
πάει και το gamato..συγγνωμη κιόλας που ρωτάω κάνα καλό site να προτείνετε για online μόνο όχι κατέβασμα για να βλέπουμε καμιά σειρά :helpplea: :helpplea:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom