Νέα

Στεγαστικό δάνειο: μια πονεμένη ιστορία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα urlauber
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 120
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
5.490
Like
280
Πόντοι
86
Τύπε σε καταλαβαίνω, αλλά ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει ειδικά στην εποχή των μαύρων ηλεκτρονικών κατάστιχων. Μάλιστα έχουν αρχίσει και οι ανταλλαγές των στοιχείων των πελατών των τραπεζών διεθνώς. Η τύπισσα με τα "Leonidas" κουνήθηκε όταν η ελληνική τράπεζα έστειλε χαρτί στη βέλγικη καθώς και στο χρηματιστήριο για να της δεσμεύσουν μετοχές. Θέλω να πω ότι δυστυχώς για κάποιον με ανεξόφλητο χρέος είναι δύσκολο να βρει την ησυχία του. Προσπάθησε να το ξεχρεώσεις με κάθε τρόπο.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
151.827
Κριτικές
1
Like
29.505
Πόντοι
8.006
Εχω παρει κ εγω ενα στεγαστικο δανειο οπως χιλιαδες κοσμος ,τα "καλα τα χρονια" τοτε που οι τραπεζες στο εδιναν πριν ακομη πρλαβεις να κανεις την αιτηση σου.
Με το καιρο:
-Χωρισαμε ,οποτε δεν υπαρχει οικογενεια να μεινει που για αυτην αγοραστηκε
-δεν μενω καν ελλαδα
-ειναι πρωτη και μοναδικη κατοικια
-η αξια του ακινητου εχει πεσει στο μισο απο 100.000 τωρα στις 50.000
-η πραγματικη μηνιαια δοση ειναι πλεον δυσθεωρητη ,850€ τον μηνα περιπου.

Επειδη δεν πληρωνα ,,η alpha bank μου προτεινε καποιους διακανονισμους "συμβασεις" τα τελευταια 3-4 χρονια ,χαμηλα ποσά τα οποια πληρωνα με τυπικοτητα.
Βεβαια η τραπεζα δεν ξεχναει πως ειναι ο λυκος στην υποθεση και δεν μπορει να μην κανει την 'πονηρια'της. Θελω να πω πως ενω τραβαει αυτοματα το συμφωνηθεν με την συμβαση ποσόν π.χ. 200€ ,με την ληξη του χρονου της συμβασης ,χωρις προειδοποιηση οτι "κοιταξτε κυριε Τενεκεδοπουλε τον επομενο μηνα ληγει η συμβαση της, τι θελετε να κανετε? Να ανανεωσετε η κατι αλλο?"  τραβαει οτι υπολοιπο εχεις μεσα στον λογαριασμο με την αιτιολογια οτι ηταν χρεη πριν την συμβαση.....παρολο που για τον πελατη ηταν μια μικρη οικονομια αυτο.

Τεσπα.

-η συμβαση εχει ληξει παλι
-δεν τραβηξαν κατι επιπλεον γιατι φροντιζα ο λογαριασμος να ειναι παντα μηδενικος
-σπαζουν τα αρχιδια συγγενων παρολο που λενε να μην τους ενοχλουν, ψαχνοντας εμενα.
-μου προτειναν σημερα νεα συμβαση για 3 χρονια με μια αυξηση 25% περιπου χωρις να εχουν αλλαξει ομως τα οικονομικα μου δεδομενα.
-δεν δεχτηκα κ ακουσα κατι ψιλοαπειλες ευγενικα.


Μαγκες τους εχω βαρεθει,τι να κανω????
-Δεν γουσταρω να πληρωνω
-Δεν εχω αλλα περιουσιακα στοιχεια
-Ουτε ο εγγυητης μου εχει περιουσιακα στοιχεια.

Ειχα ρωτησει πριν δυο χρονια ,δυο δικηγορους
-ο ενας ειπε να τους γραψω στα αρχιδια μου και να μην πληρωσω,λεγοντας πως κανεις αλλος που δεν πληρωνει δεν εχει επιπτωσεις.

-ο αλλος ειπε να αυνεχισω να πληρωνω την δοση της συμβασης γιατι πλεον αποφασιζουν τα ξενα founds που εχουν παρει τα κοκκινα δανεια, να μην εχω προβλημα


Η ερωτηση ειναι:
-κατα πόσον αλλαξαν τα πραματα??
-βγαινουν σε πληστειριασμο πρωτες κατοικιες η οχι??
-εχει καποιος παρομοια εμπειρια?? Και τι κανει??
-ποιος ξερει να μας πει τι να κανουμε???
Δεν μενεις Ελλαδα, κανενας δεν κατοικει στο σπιτι αυτο, ε τοτε ρε τύπε τι σε νοιαζει? Αστους να το βγαλουν σε πλειστηριασμο και να το παρουν. Και να ξεχρεωσεις ετσι ειτε ολικα ειτε κατα ενα μεγαλο μερος. Πού ειναι το προβλημα?
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
151.827
Κριτικές
1
Like
29.505
Πόντοι
8.006
Ζήτα με επιμονή από την τράπεζα την πλήρη εξοφλητική κατ'ασταση και βεβαίωση του αρμόδιου τμήματος ότι δεν υπάρχει οφειλή ούτε 1 cent. Αλλιώς, μετά από μερικά χρόνια, θα σου χτυπήσουν την πόρτα και θα σου ζητούν την εξόφληση με τρελούς τόκους. Ο κουμπάρος μου, για 65 δραχμές, πλήρωσε πριν 3 χρόνια 2500 σχεδόν ευρώ...
65 δραχμες ειναι 0,19 ευρώ.

Και μας λες οτι τα 0,19 ευρω εγιναν 2.500 ευρω.
Σε ενα εκατομμυριο χρονια μπορει.
Απλως ο κουμπαρος σε δουλευει.
 

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Μηνύματα
7.440
Like
228
Πόντοι
86
Οχι δεν εισαι σε χειροτερη μοιρα απο αυτους που χρωστανε. Ασε που εσυ μπορεις να χαιρεσει για την "κατσικα του γειτονα".

Πληρώνουμε ανακεφαλαιοποιησεις τραπεζών γιατι καποιοι τυποι γουσταρουν να εχουν περιουσια χωρις να πληρώσουν για να την αποκτησουν

Και εσυ και ο νηματοθετης ζειτε εξωτερικο
Χρωστάτε τα ακινητα σας στην τραπεζα
Θελετε να τα κρατησετε αλλά δεν γουσταρετε να τα πληρωσετε
Απλα τα θελετε για να μεινουν ως περουσιακα στοιχεια ουτε καν τα χρησιμοποιητε αλλα θελετε να τα πληρώσουμε εμεις


Αποκτηση περιουσιας με λεφτα αλλων
Μονο στην Ελλαδα

Και ναι αν ο γειτονας εχει μια κατσικα που την αρμεγει αλλα την στελνει στον ΔΙΚΟ μου κήπο για να βοσκησει τοτε να ψοφησει
 

alekos26

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2005
Μηνύματα
276
Like
196
Πόντοι
1
πολλοι γκρινιαζουν επειδή εχουν μειωθεί οι αξιες των ακινητων.δυστυχως όταν δανειζεσαι πχ 100000 ευρω για να αγορασεις ένα σπιτι στην συμβαση δεν γραφει ότι αν πεσει η αξια του δεν θα πληρωνεις.μπορεις αν εχεις οικονομικο πρόβλημα να πας να το διαπραγματετυτεις.μια αντιθετη περιπτωση τα καλα τα χρονια ειχε γινει  το εξης καποιος πηρε ένα δανειο από την τραπεζα 100 χιλιαδων ευρω σε ένα χρονο βρηκε αγοραστη για 140 χιλιαδες.πηγε στην τραπεζα το εξοφλησε εδωσε καπου 108 χιλιαδες του εμεινε κερδος 32.εκει η τραπεζα επρεπε να παρει μεριδιο λογω αύξησης της αξιας του ακινητου;
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.082
Κριτικές
9
Like
13.600
Πόντοι
2.606
μια αντιθετη περιπτωση τα καλα τα χρονια ειχε γινει  το εξης καποιος πηρε ένα δανειο από την τραπεζα 100 χιλιαδων ευρω σε ένα χρονο βρηκε αγοραστη για 140 χιλιαδες.πηγε στην τραπεζα το εξοφλησε εδωσε καπου 108 χιλιαδες του εμεινε κερδος 32.εκει η τραπεζα επρεπε να παρει μεριδιο λογω αύξησης της αξιας του ακινητου;


URL]]
 
OP
OP
urlauber

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Μηνύματα
4.656
Κριτικές
1
Like
4.314
Πόντοι
1.706
Δεν ειμαι δικηγορος να σου δωσω συμβουλες αλλα 80000 + νεο δανειο που θα σε βαλουν να υπογαψεις +τοκους, γνωμη μου.....γραψτους στ' αρχιδια σου. Αν σκεφτεσαι να κανεις οικογενεια αλλαζει το πραμα.
Εγω 30000 τους χρωσταω και το σκεφτομαι αν θα τα δωσω. Και μιλαμε για σπιτι 90τμ + περιβολι αλλα 180τμ.

Φιλος μου στο χωριο ενα οικοπεδο στην Πατρα που δεν αξιζει τιποτα το εχει πληρωσει στην τραπεζα 100000 ευρω και βαραει το κεφαλι του.
Τυπε κριμα τα ενα σωρο λεφτα που εχω/ειχα δωσει ως τωρα.
Αλλιως δεν με νοιαζει, δεν θα παω να μεινω ποτέ εκει γιατι ειναι στην πολη της πρωην μου κ πηγαινω πολυ σπανια.
Ελπιζπυμε σε ενα θαυμα πχ κουρεμα χρεων και δανειων η κατι τετοιο αλλα οι τσιπροαριστεροι μας δουλεψαν......αν ημουν πακιστανος θα ειχα περισσοτερη τυχη....
 

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Μηνύματα
704
Κριτικές
1
Like
366
Πόντοι
26
Αντί να είμαστε σαν Ελλάδα καβάλα στ'άλογο και να γαμάμε όλο τον κόσμο , αντί αυτού μας πηδάνε αλύπητα από χίλιες δυο μεριές.Και σαν πολίτες και σαν κράτος.
Και όλα αυτά επειδή είμαστε οικονομικά αναλφάβητος λαός.
Ευτυχώς έχω ένα κεραμίδι στο κεφάλι μου και δεν έχω χρέη ούτε στο κράτος , ούτε σε τράπεζες και έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο αλλά αυτό δεν με κάνει να μην εξοργίζομαι όταν βλέπω τριγύρω μου φίλους και γνωστούς να την πατάνε σαν πρωτάκια.
Τώρα πληρώνουμε τα γαμησιάτικα των προηγούμενων 10ετιών.Και το ωραίο είναι οτι επειδή είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα , μαζί με τους χαζούς,ή μπαταχτζήδες, ή πεστε τους όπως θέλετε όλους αυτούς που ήθελαν να πάρουν ένα σπίτι ή ένα κωλάμαξο χωρίς να έχουν την κατάλληλη οικονομική παιδεία , την πληρώνουμε και όλοι οι άλλοι που ήμασταν μετρημένοι στις κινήσεις μας.
Όλο αυτό που έχει γίνει δε ήταν απλά τυχαίο αλλά μεθοδευμένο εδώ και χρόνια.Πέσαμε στη φάκα που μας έστησαν και τώρα μας πηδάνε ασάλιωτους.Διαλύσανε τις οικογένειες , τις γυναίκες , τα παιδιά.Δεν άφησαν τίποτα όρθιο και το λυπηρό είναι οτι ενώ γίνονται όλα αυτά μερικοί νομίζουν οτι θα τη βγάλουν καθαρή.Και για να μην παρεξηγηθώ , έχω κι εγώ μπετόβλακα αδερφό που είναι άχρηστος να ξεχρεώσει εδώ και κάποια χρόνια ένα επαγγελματικό δάνειο και τώρα με τους φόρους , ΕΝΦΙΑ και τα σχετικά του έχει μπει το αγγούρι στον κώλο και είναι στα πρόθυρα να καταστρέψει και εμάς.Και ποια είναι λύση; Να του πω ένα άντε στο διάλο και βγάλτα πέρα μόνος σου έτσι σκατά που τα έκανες; Πολλοί τέτοιοι υπάρχουν μέσα στις οικογένειες και σκεφτόμενοι πονηρά σου λένε θα κάνω την καύλα μου , θα τα φάω όλα και μετά θα με βοηθήσουν οι συγγενεις και φίλοι.Και στο τέλος διαλύονται ολόκληρες οικογένειες από ένα μαλάκα.
Μήπως να αρχίσω κι εγώ να τους γράφω όλους στα αρχίδια μου και ας είναι και αδέρφια μου; Για ποιο λόγο να στενοχωριέμαι και να χαλάω τη ζαχαρένια μου; Αυτή είναι η κατάντια μας σαν Ελλάδα.Είμαστε οικονομικά αμόρφωτοι.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16
εφ'οσον η κουβεντα εχει παει προς τις δοσεις στεγαστικών κτλ θα ηθελα την αποψη των μελων του μπου.κομ για τα χρηματα που μπορει να δοσει καποιος σημερα ως δοση στεγαστικου δανειο



ποσο είναι λοιπον το ποσον που μπορει να πληρωνει καποιος με τα σημερινα δεδομενα σε μια τραπεζα για στεγαστικο δανειο με βαση ένα μεσο μισθο υπαλληλου σε γραφειο (π.χ λογιστης ή πωλητης αυτ/των ή στελεχως σε διαφημιστικη ή σε μια οποιαδήποτε back office εργασια με 8-ωρο) και με διαρκεια αποπληρωμης τα 25 ετη  :think:
 

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
25
Like
343
Πόντοι
1.520
εφ'οσον η κουβεντα εχει παει προς τις δοσεις στεγαστικών κτλ θα ηθελα την αποψη των μελων του μπου.κομ για τα χρηματα που μπορει να δοσει καποιος σημερα ως δοση στεγαστικου δανειο



ποσο είναι λοιπον το ποσον που μπορει να πληρωνει καποιος με τα σημερινα δεδομενα σε μια τραπεζα για στεγαστικο δανειο με βαση ένα μεσο μισθο υπαλληλου σε γραφειο (π.χ λογιστης ή πωλητης αυτ/των ή στελεχως σε διαφημιστικη ή σε μια οποιαδήποτε back office εργασια με 8-ωρο) και με διαρκεια αποπληρωμης τα 25 ετη  :think:
και μενα με ενδιαφερει φιλε. Εχω σταθερη δουλεια και πληρωνω 300 σε ενοικιο παλια οικοδομη. Με συμφερει να δινω 400 δοση και να αποπληρωσω το σπιτι αλλα δε ξερω αν δινουν οι τραπεζες τωρα
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16
και μενα με ενδιαφερει φιλε. Εχω σταθερη δουλεια και πληρωνω 300 σε ενοικιο παλια οικοδομη. Με συμφερει να δινω 400 δοση και να αποπληρωσω το σπιτι αλλα δε ξερω αν δινουν οι τραπεζες τωρα

εχεις παει να ρωτήσεις σε καποια τραπεζα?????

εάν δεν εχεις καμια άλλη οφειλή σε καρτες κτλ και με μια μικρη προκαταβολή (π.χ 5-7 χιλ.€) νομιζω πως μπορεις να παρεις στ. δανειο για αγορα σπιτιου

όμως το θεμα είναι ποσο χρονων εισαι δλδ εάν εισαι π.χ στα 45 μολις και μετα βιας να σου δοσουν για 25-ετια οι τράπεζες

εάν εισαι μικρότερος 30-35 τοτε μπορεις να το πας και 30-ετια και να μικρυνεις την μηναια σου δοση

το θεμα είναι και ξανα ρωταω τα μελη του μπου ενας 35-αρης με μεσο μισθο σε back office εργασια ποσο μπορει να πληρωνει για στ. δανειο 25-ετιας ή 30-ετιας
 

mitsmitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2018
Μηνύματα
122
Κριτικές
10
Like
826
Πόντοι
371
Πρέπει αρχικά να έχεις σχετικά σταθερά εισοδήματα τα τελευταία 2-3 χρόνια, και το ποσό (που τουλάχιστον προ 2ετίας) δίνουν ως στεγαστικό είναι 60-80 χιλιάρικα για τέτοιους μισθούς. Οπότε χρειάζεται αν θες να πας σε κάτι καλύτερο ως προς το σπίτι, και ένα αποκούμπι.
Για τις δόσεις για ποσό 70,000 και ένα επιτόκιο πχ χοντρικά 3,8% βγαίνει ένα ποσό στα 360 ευρώ.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16
Πρέπει αρχικά να έχεις σχετικά σταθερά εισοδήματα τα τελευταία 2-3 χρόνια, και το ποσό (που τουλάχιστον προ 2ετίας) δίνουν ως στεγαστικό είναι 60-80 χιλιάρικα για τέτοιους μισθούς. Οπότε χρειάζεται αν θες να πας σε κάτι καλύτερο ως προς το σπίτι, και ένα αποκούμπι.
Για τις δόσεις για ποσό 70,000 και ένα επιτόκιο πχ χοντρικά 3,8% βγαίνει ένα ποσό στα 360 ευρώ.



:hi: :hi: :hi: :hi:


αρα χοντρικα με μια 350-αρα για περιπου 30 χρονια δανειο την παλευει ο σημερινος 30-αρης για να αποκτησει το δικο του σπιτι εστω και στα 60 του  :think:
 

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
25
Like
343
Πόντοι
1.520
εχεις παει να ρωτήσεις σε καποια τραπεζα?????

εάν δεν εχεις καμια άλλη οφειλή σε καρτες κτλ και με μια μικρη προκαταβολή (π.χ 5-7 χιλ.€) νομιζω πως μπορεις να παρεις στ. δανειο για αγορα σπιτιου

όμως το θεμα είναι ποσο χρονων εισαι δλδ εάν εισαι π.χ στα 45 μολις και μετα βιας να σου δοσουν για 25-ετια οι τράπεζες

εάν εισαι μικρότερος 30-35 τοτε μπορεις να το πας και 30-ετια και να μικρυνεις την μηναια σου δοση

το θεμα είναι και ξανα ρωταω τα μελη του μπου ενας 35-αρης με μεσο μισθο σε back office εργασια ποσο μπορει να πληρωνει για στ. δανειο 25-ετιας ή 30-ετιας
εχω σταθερη δουλεια μισθο ανω του 1200 και δε χρωσταω πουθενα .η μαλακια εινααι οτι τετοιες εποχες φοβαμαι τετοια ανοιγματα
 

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Μηνύματα
4.743
Κριτικές
6
Like
3.401
Πόντοι
736
:hi: :hi: :hi: :hi:


αρα χοντρικα με μια 350-αρα για περιπου 30 χρονια δανειο την παλευει ο σημερινος 30-αρης για να αποκτησει το δικο του σπιτι εστω και στα 60 του  :think:
Τωρα βέβαια το κατα πόσο θα είναι δικό του το σπίτι με τα χαράτσια και τους ένφια είναι άλλο θέμα.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
179
Πόντοι
16
Τωρα βέβαια το κατα πόσο θα είναι δικό του το σπίτι με τα χαράτσια και τους ένφια είναι άλλο θέμα.

ο ενφια σε ενα σπιτι 80 τ.μ σε μια μεση γειτονια στην αθηνα δεν ξεπερναει τα 145€ τον χρονο δλδ καπου στα 12€-13€ τον μηνα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο

μιλαμε για 1 σπιτι ομως οχι 5-6


αρα με ενα 350-αρι και με εναν μισθο καπου εκει στα 1050-αρικο (+/-) μπορει καποιος να την <παλεψει> οικονομικα και να αγορασει σημερα ενα σπιτι

:think: :think:
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.337
Κριτικές
16
Like
13.431
Πόντοι
5.577

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Μηνύματα
3.536
Κριτικές
4
Like
445
Πόντοι
36
Αν δε μενεις ελλαδα και δε μπορεις να το πληρωσεις,ας το παρει η τταπεζα.που ειναι το προβλημα;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom