Νέα

Sexworkers μέσα σε ένα βούρκο Ελλήνων…

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SuggarDaddy-gay
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

leader96

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2023
Μηνύματα
2.595
Like
2.620
Πόντοι
456
*Τrigger warning» ( στο κείμενο αυτό περιγράφονται και κρίνονται σεξιστικές/ρατσιστικές πρακτικές και δημοσιεύματα. Όποια/ος δεν έχει όρεξη να έρθει αντιμέτωπη με εχθρικό λόγο να μην τα διαβάσει)
Αναδημοσιεύτηκε σήμερα στα περισσότερα ειδησεογραφικά sites του ελληνικού βούρκου μια είδηση με την εμετική επικεφαλίδα: «ρωσίδες εξέδιδαν ελληνίδα για 150 ευρώ.» ή σε μια άλλη λίγο παραλλαγμένη εκδοχή της «δύο ρωσίδες εξέδιδαν ελληνίδα σε μπαρ της Σκάλας Λακωνίας».
Ένα μπάτσοsite το police voice, που προετοιμάζει με την πληροφόρηση που παρέχει τις επόμενες σκούπες και κυνηγητά ξένων στην περιοχή προσθέτει στον τίτλο τη φράση «έγινε κι αυτό» με στόχο να συμπυκνώνει την ελληνική οργή για το περιστατικό. police-voice.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6421.html Ένα άλλο αθλητικό site το sportdog sportdog.gr/article/215591/h-ellinida-poy-egine-rosida φτιαγμένο κυρίως για straight cis ανδρες (γιατί στη μισογυνική ελλάδα ο αθλητισμός θεωρείται ανδρική υπόθεση) το πηγαίνει ακόμα πιο πέρα γράφοντας «η ελληνίδα που έγινε ρωσίδα».
Φυσικά όλοι αυτοί οι τίτλοι εκτός από φασιστικά ξερατά αποτελούν και κάτι ακόμα: υλικό για την οργάνωση νέων κυνηγιών γυναικών με συγκεκριμένο στόχο τις μετανάστριες και ευρύτερα τις εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ. Συμπυκνώνουν σε τέσσερις-πέντε λέξεις τον εθνικιστικό λόγο που χτίζεται μέσα από την αφήγηση περί ελληνικής κρίσης, το ρατσιστικό βλέμμα εναντίον των ξένων γυναικών και την antisexwork ρητορική μίσους. Γι’ αυτό άλλωστε αναδημοσιεύτηκε ταχύτατα σε όλα τα ελληνικά sites τα οποία ανεξάρτητα από τα αν στηρίζουν ανοικτά τη χρυση αυγή, ένας από τους κύριους λόγους ύπαρξης τους είναι η παραγωγή υλικού για πογκρόμ εναντίον μεταναστών/τριων με κύριο όχημα την αφήγηση περί του προβλήματος της μετανάστευσης και τον αντιεγκληματικό λόγο. Η συνταγή τους δεν είναι πρωτότυπη. Είναι κλασική και δοκιμασμένη, παρμένη από την πλούσια αντισημιτική παράδοση στην ελλάδα.
Η αναπαράσταση του/της εβραίου/ας ως εγκληματία-τέρατος, που η ύπαρξη του απειλεί με διαφθορά και εκφυλισμό τους χριστιανικούς πληθυσμούς, αποτελεί μια από τις βασικές μήτρες του ρατσιστικού λόγου στη νεωτερικότητα. Διαχρονικά λοιπόν το μίσος εναντίον των ξένων χτίζεται κυρίως με τη σύνδεση τους με εγκλήματα που απειλούν τις γυναίκες, τα παιδιά, τα ζώα, τα σώματα δηλαδή που αναπαρίστανται ως ανεπαρκή κι ευάλωτα για να νομιμοποιείται η εξουσία, η βία και τα προνόμια των αρτιμελών striαght cis έλληνων ανδρών.
Anti-sexwork bingo…
Αλλά ας εστιάσουμε τώρα στο εν λόγω ξερατό. Το σκεπτικό του συντάκτη είναι ξεκάθαρο, δομείται από αυτονόητα γι’ αυτόν αξιώματα και διαπερνούν το ύφος όλου του κειμένου. Θεωρεί ντροπιαστικό να είναι μια γυναίκα σεξεργάτρια, είναι σίγουρος ότι δεν είναι μια δουλειά που μπορεί να επιλέγει μια γυναίκα ελεύθερα όπως όλες τις άλλες που παράγει ο καπιταλιστικός καταμερισμός και το σύστημα εξουσίας της αφηρημένης εργασίας. Οι σεξεργάτριες αντιμετωπίζονται πάντα ως θύματα κάποιου κυκλώματος, εξαναγκασμένες σκλάβες. Στην περίπτωση που δεν αμφισβητείται ότι επιλέγουν μόνες τους τη δουλειά τους θεωρούνται είτε εξαθλιωμένες και απελπισμένες, είτε αλλοτριωμένες από το σύγχρονο δυτικό τρόπο ζωής, την άνοδο της ασημαντότητας και τον καταναλωτισμό. Το να είσαι σεξεργάτρια από επιλογή περιγράφεται ως η χειρότερη ένδειξη της παρακμής του καπιταλισμού, ενώ το να συνάπτεις μια σύμβαση straight γάμου είναι σεβαστό και αναγκαίο για την κοινωνική αναπαραγωγή. Συχνά ακούμε και δραματικές ιστορίες για τις κοπέλες που εκδίδονται για να πάρουν τη δόση τους. Σε αυτή την περίπτωση συναρθρώνεται στη ρητορική κι ο ρατσισμός ενάντια στους/στις χρήστες/τριες ψυχοτρόπων ουσιών. Οι λέξεις πουτάνα, πόρνη στην ελληνική γλώσσα παραμένουν όχι μόνο υποτιμητικές αλλά αποτελούν και τις πιο προσβλητικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μιας γυναίκας. Το ίδιο θα ίσχυε και για τους άντρες αν η εγχώρια ετεροσεξιστική ηγεμονία δεν κρατούσε για αυτούς σε πρώτη θέση τη λέξη πούστης.
Αυτό το μπίνγκο είναι το καθεστώς αλήθειας με το οποίο έχει διαμορφωθεί μια κοινή εθνική αφήγηση στιγματισμού της σεξουαλικής εργασίας που διαπερνά κατά πλειοψηφία όλο το εγχώριο πολιτικό φάσμα, τους έλληνες φασίστες, τους έλληνες φιλελεύθερους, τους έλληνες αριστερούς/αναρχικούς, από την αρχιεπισκοπή αθηνών μέχρι το καφέ ΒΟΞ εν συντομία. Έτσι για να συνεχίσουμε το μπίνγκό, το να υπάρχουν ελληνίδες σε τέτοιες δουλειές είναι προσβολή για την τιμή του έθνους, εξευτελισμός της ιδεολογικής λειτουργίας της σωστής συζύγου και μητέρας, μη σεβασμός στο ρόλο της γυναίκας ως εθνική-μήτρα. Άλλωστε οι εκδιδόμενες γυναίκες σύμφωνα με τη νομοθεσία του ελληνικού κράτους απαγορεύεται να παντρεύονται, ειδάλλως δεν μπορούν να ασκούν νόμιμα το επάγγελμα. Είναι μια δουλειά για την οποία ο εθνικός κορμός τα τελευταία 25 χρόνια προορίζει αποκλειστικά για τους/τις ξένους/ες όπως και κάθε άλλη που αναπαριστά σαν ντροπιαστική για τα ήθη και τις αξίες του.

Πως στοχοποιήθηκε η Ρωσίδα σεξεργάτρια? -
Η κατασκευή της μαστροπού-τέρατος

Λυσσασμένη ανθελληνική παρεμβολή στη σκάλα λακωνίας

1 Μαρτίου, 2014
Έχετε δει ελλεινιδα να δουλεύει ρε?άκου Ρωσίδες εξέδιδαν ελλεινιδα..τι θα ακούσουμε ακόμα..χαχα..
 
OP
OP
S

SuggarDaddy-gay

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2024
Μηνύματα
66
Like
58
Πόντοι
0
Έχετε δει ελλεινιδα να δουλεύει ρε?άκου Ρωσίδες εξέδιδαν ελλεινιδα..τι θα ακούσουμε ακόμα..χαχα..

Όλες μαζί δούλευαν, δεν υπήρχε προαγωγός.

Ίσα - ίσα δηλαδή που θα έπρεπε να τους πούνε και μπράβο.

- Αν υπήρχε Έλληνας νταβατζής δεν θα είχε ενοχληθεί κανένας και ούτε θα είχε ασχοληθεί η αστυνομία.
 

slayer123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2022
Μηνύματα
1.300
Κριτικές
8
Like
3.816
Πόντοι
736
Εντελει οι κοπελες γιαμιοσαντε ή το συζηταγανε???????
:think::think::think::think::think::think:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom