Νέα

Ρολόγια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 2 άτομα (1 μέλη και 1 επισκέπτες)

Λουράκι ή μπρασελέ;

• Λουράκι

Ψήφοι: 118 37,6%
  • Μπρασελέ

Ψήφοι: 196 62,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    314
Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
8.812
Πόντοι
2.596
Με ενοχλουσε στο δερμα το λουρακι ειδικα το καλοκαιρι και το παρατησα .
Ούτε κι εγώ το φορούσα γενικά, απλά όταν έκανα γούτσου - γούτσου με την Ελενίτσα (το πρώτο στανταράκι), μετά που "χωρίσαμε" μπήκε στη ντουλάπα ως ενθύμιο μιας παλιάς εποχής...
Το άλλο ρολόι (γύρω στα 120Ε κοστίζει) το βρήκαν (και το έστειλαν) τα αδέλφια μου, το είχε ξεχάσει ένας Εβραίος σε μια καφετέρια για αυτό έγραψα περί μασόνου :coffee:κι επειδή ξέρετε τι κάνω το φοράω ενίοτε όταν ρίχνω βόμβες :angel:
Πλέον δεν χρειάζονται τα ρολόγια, έχουμε τα κινητά και μας ζαλίζουν εκτός κι αν θες να το παίζεις Δον Ζουάν :sunglasses:

AlexCez

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2025
Κριτικές
2
Like
143
Πόντοι
0
Eίναι ένα μινι - άκακο Φετιχ. Άλλοι τα τρώνε σε κορίτισα εδώ, άλλοι στα μπουζούκια άλλοι σε ταξίδια. Εγώ εχω μια περίεργη σχέση με την αναζήτηση του Χρόνου.
Αλλά ναι μ'αρέσει να κοιτάω ρολόγια, και μάρκες άγνωστες και να βλέπω τα μηχανικά μέρη, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.

AlexCez

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2025
Κριτικές
2
Like
143
Πόντοι
0

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
483
Πόντοι
301
Τα ρολόγια έχουν ένα ενδιαφέρον! Δειλά δειλά έχω ξεκινήσει κι εγώ μια συλλογή. Παραθέτω παρακάτω τα μοντέλα με φωτογραφίες από τον ιντερνετ.
1) TAG HEUER 2000 WK1112 Professional 200m
s-l1200.jpg

2) Casio Edifice EF-527D-1AVEF
casio-edifice-chronograph-stainless-steel-bracelet-sku18010-1-3957_700x700.webp

3) Casio Edifice EFV-550GY-8AVUEF
casio-efv-550gy-8avuef-edifice-chronograph-black-stainless-steel-watch-989253.jpg
Ωραίες οι επιλογές σου φίλε μου

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
483
Πόντοι
301
Μια ερώτηση αν γνωρίζει φυσικά κανένας. Αν αγοράσω μεταχειρισμένο ρολόι από εξωτερικό (εκτός ΕΕ )λογικά θα πρέπει να περάσει από τελωνείο όταν έρθει Ελλάδα. Το θέμα είναι τί καπέλο θα πληρώσω και αν εκτός του κανονικού ΦΠΑ υπάρχει κανένας επιπλέον φόρος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
483
Πόντοι
301
Προφανώς αναφέρεσαι στα γνωστά μοντέλα πρέσατζ και Πρόσπεξ της Σέϊκο αλλά υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός από τους Γερμανούς Zινν,Γιούνκχάνς,Γκλάσσούτε...
Θα έβαζα και Laco μέσα

AlexCez

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2025
Κριτικές
2
Like
143
Πόντοι
0
Μια ερώτηση αν γνωρίζει φυσικά κανένας. Αν αγοράσω μεταχειρισμένο ρολόι από εξωτερικό (εκτός ΕΕ )λογικά θα πρέπει να περάσει από τελωνείο όταν έρθει Ελλάδα. Το θέμα είναι τί καπέλο θα πληρώσω και αν εκτός του κανονικού ΦΠΑ υπάρχει κανένας επιπλέον φόρος.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Nαι θα πληρώσεις Τελωνείο οπότε σκέψου το καλά πριν. απο ΗΠΑ έχεις το ΦΠΑ που είναι 24% στην αξία του δέματος που θα φέρεις.Φόρο άλλον δεν έχεις εκτός αν μιλάμε για τίποτα εξωφρενικό πχ Πατεκ, ΑP, πολλών χιλιάδων ευρώ οπότε θα θεωρηθεί τεκμήριο αν το δηλώσεις.

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
483
Πόντοι
301
Nαι θα πληρώσεις Τελωνείο οπότε σκέψου το καλά πριν. απο ΗΠΑ έχεις το ΦΠΑ που είναι 24% στην αξία του δέματος που θα φέρεις.Φόρο άλλον δεν έχεις εκτός αν μιλάμε για τίποτα εξωφρενικό πχ Πατεκ, ΑP, πολλών χιλιάδων ευρώ οπότε θα θεωρηθεί τεκμήριο αν το δηλώσεις.
Ευχαριστώ, σκεφτόμουν για να είμαι ειλικρινής ένα omega speedmaster από Ιαπωνία που είναι αρκετά πιο φτηνά αλλά αν μπαίνουν και τεκμήρια δεν συμφέρει

AlexCez

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2025
Κριτικές
2
Like
143
Πόντοι
0
Ωραίες οι επιλογές σου φίλε μου
Ευχαριστώ, σκεφτόμουν για να είμαι ειλικρινής ένα omega speedmaster από Ιαπωνία που είναι αρκετά πιο φτηνά αλλά αν μπαίνουν και τεκμήρια δεν συμφέρει
Δεν ξέρω Ιαπωνία, Αμερική είχα τσεκάρει. Απο chrono έχω πάρει εχει πολύ καλό καστομερ service και σε κατευθύνουν.
Τώρα έθιξες ένα επίσης ρολόι iconic, speedmaster είναι φανταστικά. Εχουν βγάλει και τα vintage 57 pou είναι πολύ ωραία. και μετά μπορείς να δεις τα moonwatch / dark side of the moon (πιο bulky) αν επιτρέπεται τι μπατζετ έχεις περίπου ;

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
483
Πόντοι
301
Δεν ξέρω Ιαπωνία, Αμερική είχα τσεκάρει. Απο chrono έχω πάρει εχει πολύ καλό καστομερ service και σε κατευθύνουν.
Τώρα έθιξες ένα επίσης ρολόι iconic, speedmaster είναι φανταστικά. Εχουν βγάλει και τα vintage 57 pou είναι πολύ ωραία. και μετά μπορείς να δεις τα moonwatch / dark side of the moon (πιο bulky) αν επιτρέπεται τι μπατζετ έχεις περίπου ;
Καλά το vintage 57 είναι απλά πανέμορφο αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να το πάρω. Σκεφτόμουν για μεταχειρισμένο reduced από Ιαπωνία επειδή έχουν χαμηλότερες τιμές αλλά αν έχω πολλούς έξτρα φόρους και δασμούς άνω του 24% δεν ξέρω αν τελικά συμφέρει

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
42.573
Πόντοι
32.467
Καλά το vintage 57 είναι απλά πανέμορφο αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να το πάρω. Σκεφτόμουν για μεταχειρισμένο reduced από Ιαπωνία επειδή έχουν χαμηλότερες τιμές αλλά αν έχω πολλούς έξτρα φόρους και δασμούς άνω του 24% δεν ξέρω αν τελικά συμφέρει

Μαζί με τα λοιπά έξοδα θα σας έλθει σχεδόν το ίδιο με το να το αγοράσετε από την Ε.Ε.

Α-Ω

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
5.988
Πόντοι
5.565
δεν έχω φορέσει ούτε πρόκειται να φορέσω ρολόι, δε δένω το χέρι μου με το χρόνο, δε γδύνω την τσέπη μου με ματαιόδοξες παπαριές.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
42.573
Πόντοι
32.467

AlexCez

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2025
Κριτικές
2
Like
143
Πόντοι
0
τσέκαρε και τα seamaster 300M, πολύ decent και βρίσκεις σε καλές τιμές ειδικά προ 2015 περίοδο.
Το Moonwatch θέλω να το πάρω κάποια στιγμή, αλλά το οτι δεν ειναι ανθεκτικό σε νερό ειναι απαγορευτικό για εμένα. Όπως αντίστοιχα και το navitimer, ισως σε κάποια επόμενη φάση.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.731
Πόντοι
1.706
Ενα ταπεινό Fossil.
Δεν θυμάμαι την αξία του .
Το ειχα παρει οταν ημουν στην Γερμανία δωρο στον εαυτο μου οταν σε μια γιορτή μου δεν με θυμηθηκε κανεις.
Το φοραω καθημερινα γιατι μ αρεσει ενω είναι αφορμή ληστείας στην χωρα που βρίσκομαι
IMG_20250426_145827.jpg

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
483
Πόντοι
301
Μαζί με τα λοιπά έξοδα θα σας έλθει σχεδόν το ίδιο με το να το αγοράσετε από την Ε.Ε.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Δεν αξίζει τελικά η αγορά της Ιαπωνίας ζ τουλάχιστον για την Ελλάδα

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
483
Πόντοι
301
τσέκαρε και τα seamaster 300M, πολύ decent και βρίσκεις σε καλές τιμές ειδικά προ 2015 περίοδο.
Το Moonwatch θέλω να το πάρω κάποια στιγμή, αλλά το οτι δεν ειναι ανθεκτικό σε νερό ειναι απαγορευτικό για εμένα. Όπως αντίστοιχα και το navitimer, ισως σε κάποια επόμενη φάση.
επίσης πολύ όμορφο ρολόι, ειδικά οι εκδόσεις με το μπλε καντράν με τα κύματα

AlexCez

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2025
Κριτικές
2
Like
143
Πόντοι
0
επίσης πολύ όμορφο ρολόι, ειδικά οι εκδόσεις με το μπλε καντράν με τα κύματα
Ναι πανέμορφο. Και τα Omega είναι και σε κάπως φυσιολογικές τιμές στην δευτερογενή αγορά.
Πχ τα Blancpain που επίσης ανήκουν στον ίδιο όμιλο είναι απλησιάστα. Έχω όνειρο κάποια στιγμή αν και εφόσον να πάρω το Fifty Phatoms Quantieme Complet moonphase. Γενικά απο τα ωραιότερα καταδυτικά ρολόγια όλη η σειρά. Κάτι παραπάνω απο πανάκριβα, αλλά είναι μαγεία oι μηχανισμοί και πολύ ιδιαίτερο design, αν δεν κάνω λάθος απο τα πρώτα καταδυτικά την δεκαετία του 1950

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.040
Πόντοι
6.056
Σκεφτόμουν για μεταχειρισμένο reduced από Ιαπωνία επειδή έχουν χαμηλότερες τιμές αλλά αν έχω πολλούς έξτρα φόρους και δασμούς άνω του 24% δεν ξέρω αν τελικά συμφέρει
Αυτές τις σκέψεις τις κάνουν όσοι δεν έχουν πάρει ποτέ κάτι που να περνάει τελωνείο .

Αν ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, όχι ο ίδιος δεν θα ξαναπάρεις ποτέ κάτι ,
είναι απίθανο να πάρουν κάτι και τα παιδιά σου, εφόσον θα έχουν αναμνήσεις από σένα,
με αυτά που θα έχουν ακούσει . Και για εγγόνια ψιλοαπίθανο είναι , αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι .

ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ .... ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ... ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ....

Είναι .... όμορφη ιστορία !

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom