Νέα

Πτώση του ποσοστού ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ στην Ελλάδα από την κρίση και μετέπειτα

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 27 άτομα (0 μέλη και 27 επισκέπτες)

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.728
Πόντοι
2.356
Ωστόσο , επιστήμονες επαγγελματίες, είναι καλύτερα, λόγω του ότι είναι καλύτερη η αναλογία κατοίκων προς επιστήμονα επαγγελματία. Και υπάρχει και μίνι καρτέλ , κανένας δεν ρίχνει τις τιμές , για να φάει την πελατεία.
Συν ότι έχουν είτε φθηνότερη έδρα , αν νοικιάζουν είτε περισσότεροι έχουν ιδιόκτητη .
Καρτελ στην Ελλάδα υπάρχει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ της οικονομίας σχεδόν. Ούτε να επιχειρήσεις δεν μπορείς - ούτε τίποτα. Οι δουλειές κατά 80% είναι μοιρασμένες. Για αυτό οι πιο πολλοί καταφευγουν σε επιχειρηματικότητα ανάγκης τύπου καφέ ή κάτι τέτοια.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
36
Like
3.720
Πόντοι
1.446
Η επαρχία είναι μία λύση για το μέλλον για όσους έχουν ακίνητη περιουσία. Το να λέμε ''δεν υπάρχουν δουλειές'', είναι αλήθεια, αλλά είναι επίσης μισή: εάν εγώ πάω ως δικηγόρος σε ένα χωριό που έχει 300 γερόντια, προφανώς και δεν έχει δουλειά για μένα. Εάν όμως τα 300 γερόντια γίνουν 2000 νοματαίοι, νεότεροι και με τις οικογένειές τους, θα ανακύψει ανάγκη και δικηγόρου, και ιδιώτη γιατρού, και οδοντιάτρου, και ψυχολόγου, και μεγαλύτερου μπακάλικου, και ενός καφέ κλπ κλπ κλπ .
Mε την τεχνολογία για πολλούς δε χρειάζεται καν ακίνητη περιουσία και locally-based δουλειά. Μια CE που ξέρω στην Αγγλία π.χ. έβγαζε περίπου 3Κ gross που για UK είναι λίγο μιζέρια, ζεις αλλά δεν είσαι άνετος. Πήρε την κόρη της που είναι μωρό και πήγαν σε μια μικρή πόλη στη Σικελία, νοικιάζει 120 μέτρα σπίτι με 500 ευρώ και ζει πολύ ΟΚ.

Αν είσαι γιατρός, οδοντίατρος, δικηγόρος κλπ. που είναι παραδοσιακά επαγγέλματα δε μπορείς να δουλέψεις έτσι, αλλά πολλοί άλλοι μπορούμε πλέον.

Τελευταία τροποποίηση:

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
332
Πόντοι
21
Καρτελ στην Ελλάδα υπάρχει σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ της οικονομίας σχεδόν. Ούτε να επιχειρήσεις δεν μπορείς - ούτε τίποτα. Οι δουλειές κατά 80% είναι μοιρασμένες. Για αυτό οι πιο πολλοί καταφευγουν σε επιχειρηματικότητα ανάγκης τύπου καφέ ή κάτι τέτοια.
Ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι! Οποιος εχει αντιθετη αποψη ας ξεκινησει απο το μηδεν να στησει κατι να δουμε που θα φτασει! Με τα λογια...ο καθενας λεει τα δικα του και το παιζει και ιστοριας!

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.034
Πόντοι
6.056
Τυπε δεν γνωριζω για ολα αυτα που λες. Ειτε ειναι αληθεια ειτε οχι, δεν με απασχολουν. Εμενα με ενδιαφερει αυτα που λεμε εδω για να περναμε την ωρα μας, να πατανε στη γη και να εχουν υψηλο βαθμο ρεαλισμου να μην ειναι παπαριες ωστε να κανουμε κουβεντα που να εχει καποια ουσια και να μη λεμε απλα ο καθενας τη μαλακια του. Απο εκει και περα, μου αρεσουν τα εργα περα απο τα λογια που ο καθενας μπορει να πει. Παραδειγμα: Μου λες εσυ σηκωνω 200 κιλα παγκο και μου ζαλιζεις τα αρχιδια, οκ να εισαι λοιπον ετοιμος να τα σηκωσεις οταν σου πω ερχομαι να το δω απο κοντα! Λογια που δεν συνοδευονται απο εργα, ειναι παπαριες! Και αυτος σωστα μιλησε απλα εχει μεινει πισω σε καποια αλλη εποχη που ναι εαν ησουν αξιος και δουλευταρας και μαγκας μπορουσες να πετυχεις πραγματα και ας ησουν απο φτωχα αρχιδια. Πλεον αυτα τελειωσαν! Εχουμε περασει στην εποχη οπου και να εισαι φτασμενος σε ενα αντικειμενο αντιμετωπιζεις πολεμο στη κυριολεξια αρχικα απο τον κρατικο μηχανισμο και στη συνεχεια απο ολους τους ανταγωνιστες σου με καθε τροπο. Δεν εχει αλλαξει μονο το κρατος τη σταση του απεναντι σου, εχουν αλλαξει και οι ανθρωποι και εχουν γινει ανηθικα μουνοπανα του κερατα!
Καλά τα λες εσύ , απλά πρέπει να ενημερωθείς ... για κάποια ιδιαίτερα μέλη.
Εσύ θες να κάνεις κουβέντα.

Υπάρχουν κάποιοι που ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ POSTS .... ασχολούνται με εμένα προσωπικά.
Όλη τους η ύπαρξη .
barock , saul , pezoporos , glyfomounix , the saint , Mπίρλας ....

μερικές τέτοιες περιπτώσεις.
Εμένα στα @@ μου, απλά να ξέρεις.
Δεν θα διαβάσεις τίποτε άλλο από δαύτους.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.728
Πόντοι
2.356
Ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι! Οποιος εχει αντιθετη αποψη ας ξεκινησει απο το μηδεν να στησει κατι να δουμε που θα φτασει! Με τα λογια...ο καθενας λεει τα δικα του και το παιζει και ιστοριας!
Από το μηδέν ξεκινάνε οι μαλάκες μόνο. Στη περιοχή της Αθήνας όπου μένω είναι μια καφετέρια που έχει αλλάξει 3 χέρια τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα πάλι λέει "Πωλείται η επιχείρηση".

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.795
Πόντοι
5.506
Τυπε οσο και να οργωσει το τοπο ο 30αρης εαν δεν ειναι αληταρας και φιλοδοξος και πανω στη φιλοδοξια του δεν ειναι ετοιμος να κανει τα παντα, δεν θα πετυχει να αποκτησει λεφτα ποτε του! Μια ζωη θα εργαζεται για αλλους. Στη καλυτερη περιπτωση θα αποκτησει μια μικρου μεγεθους επιχειρηση οπου θα τρεμει καθημερινα αρχικα το κρατος και στη συνεχεια το καθε πουστη που θα κανει τα παντα για να τον σβησει απο το χαρτη!
Τι εννοείς όμως "θα πετύχει και θα αποκτήσει λεφτά"; Ποιο είναι το "όριο-μπατζετ" που θεωρείται "πετυχημένος" κάποιος; Γιατί μπορεί να θεωρείται αυτάρκης, πετυχημένος, ικανός, ευτυχισμένος, άξιος, κάποιος που έχει ένα μπατζετ 40-50k ετησιως και αντιστοιχα καποιος over 100k να θεωρειται μιζερος, υποδεεστερος και κυριως δυστυχισμενος γεματος προβληματα καποιος. Μηπως εχουμε υπερεκτιμησει καποια πραγματα εις βαρος καποιων αλλων;

Nikos Papafiggos

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2024
Like
306
Πόντοι
20
Καλύτερα νταλίκα γερμανία λοιπόν .... 3500€ το μήνα ......
Εκεί τουλάχιστον θα έχει θέρμανση , σοβαρό αμάξι και θα μπορεί να πηγαίνει 10 μέρες σε φθηνούς προορισμούς για ευρωπαίους.
Στην ελλάδα θα ψοφάει χωρίς θέρμανση το χειμώνα, χωρίς κλιματισμό το καλοκαίρι , χωρίς ΙΧ σε βρωμερά λεωφορεία
που θυμίζουν πράσινο διαμάντι , λατινικής αμερικής του 1980 και στην άδεια θα κάνει όπως λένε τα καθίκια των καναλιών .... staycation ....

Δεν είναι χίλιες φορές καλύτερα ;
Και αν το κάνουν αυτό όλοι οι νέοι , θα πάρουν τον πούλο τα τζάκια οι ολιγάρχες και οι παρατρεχάμενοι .
Αν μένεις ελλάδα σκλάβος, παίζεις το παιχνίδι τους.
Με έστειλαν για δουλειά στην "φτωχότερη" Ουγγαρία για ένα τέρμηνο. Μου φάνηκε περίεργο που ο πρόεδρας που είναι σπάγγος και δεν πληρώνει ούτε ταξί αν χρειαστεί να πας κάπου, πόσο μάλλον βενζίνες, έξοδο κτλ...Δεν πήραν κόσμο απο εκεί να φτιάξει ότι πήγαν να στήσω εγώ, γιατί για τρείς μήνες δουλειά ήθελαν 8k ακατέβατα το μήνα για 2 άτομα. Δεν μιλάμε για εταιρείες outsourcing που ζητουσαν 8k για ένα άτομο το μήνα, αλλά ούτε ντόπιοι ελεύθεροι επαγγελματίες και σου λένε και άμα θες. Εδώ με 1200€ χωρίς καν ωράριο, υπερωρία πλερώ και κανένα δικαίωμα κάνεις παπάδες. Εκεί ο φτωχός Ουγγρος, καθώς τους έζησα, δεν είχε αμάξι απο τα 90s, δεν είναι κουβαδάκια τύπου i10, δεν είχε μικρά βασικά αμάξια... Δεν πήγαινε στο σουπερ να μετράει ψιλά. Δεν σκεφτόταν να ανοίξει την θέρμανση για να μην κρυώνει. Δεν περίμενε να δώσει 800 ευρώ (τα αντίστοιχα σε φιορίνια) νοίκι για την τρύπα. Τους έβλεπες άπλες και ούτε ζήτουλες στο δρόμο, ούτε νεύρα, ούτε τίποτε. Αλλά είναι φτωχοί, αυτοί. Και ας έχουν πάει ταξιδάρες παντου εκεί τριγύρω είτε με το καλό τους τρένο (παλιότερα, αλλά καθαρά, συντηρημένα και ασφαλή), είτε οδικώς, είτε δεν ξέρω και εγώ πως.Εμείς είμαστε πλούσιοι. Έχουμε ήλιο και θάλασσα και μας ζηλεύουν. Κάτι τέτοια παραμύθια μας λένε για να χρυσώσουν το χάπι. Τον ήλιο και τη θάλασσα δεν την χαίρεται ο Έλληνας, όμως. Πλέον ακομα και οι συγκοινωνίες δεν θα είναι και τόσο δεδομένες ή οικονομικές, πόσο μάλλον να έχεις δικό σου όχημα και να μπορείς να το συντηρείς απο την στιγμή που δεν μπορείς να συντηρήσεις τον εαυτό σου. Προσωπικά φρόντισα να βρω απομακρυσμένη δουλειά μετά απο αυτη την εμπειρία μου (που δεν πήγα τουρίστας, αλλά έμεινα και είδα πως ζεί ο κόσμος) και απλά δεν σπάω τα αρχίδια μου για τον μέσο τζακάτο. Αδυνατουν να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό κάθε είδους γιατί όλοι τα μαζεύουν και φεύγουν ή κάνουν ότι έκανα και εγώ. Και πάλι βγαίνουν οι διάφοροι και λένε τα δικά τους, όπως ο καραβοκύρης απο το dragon's den Που πλέον δεν βρίσκει κόσμο να την παλεύει για τα καράβια του και έχει πάρει σβάρνα ότι κούλικο γραφείο ναυτικών υπάρχει. Δεν πειράζει. Να τα βάλουν στον κώλο τους όλα. Θέλουν σκλάβους; Ας τους έχουν. Οι νεότερες γενιές ξυπνησαν και δεν παιζουν το παιχνίδι τους. Δεν πάει να δουλέψει σεζόν ή με λίγα λεφτά κανένας και καλά κάνουν.Οπότε ναι, πούλο απο εδώ ακομα και αν μαζεύουν σκουπίδια, καθώς θα ζείς αξιοπρεπώς και όχι σαν κολίγος.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.728
Πόντοι
2.356
Για να κάνεις μια επιχείρηση στην Ελλάδα θα πρέπει να έχεις την δυνατότητα να έχεις μηδέν έσοδα για 3 χρόνια και παράλληλα να ζεις την οικογενειά σου. Για αυτό οι πιο πολλοί πάνε και ανοιγουν καφέ και μετά τα κλείνουν

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.034
Πόντοι
6.056

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
332
Πόντοι
21
Καλά τα λες εσύ , απλά πρέπει να ενημερωθείς ... για κάποια ιδιαίτερα μέλη.
Εσύ θες να κάνεις κουβέντα.

Υπάρχουν κάποιοι που ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ POSTS .... ασχολούνται με εμένα προσωπικά.
Όλη τους η ύπαρξη .
barock , saul , pezoporos , glyfomounix , the saint , Mπίρλας ....

μερικές τέτοιες περιπτώσεις.
Εμένα στα @@ μου, απλά να ξέρεις.
Δεν θα διαβάσεις τίποτε άλλο από δαύτους.
Αυτα αφορουν εσας που για χ λογους εχετε αυτα που εχετε μεταξυ σας τυπε. Εγω για τη κουβεντα ηρθα να περναω την ωρα μου, δεν εχω κατι προσωπικα με καποιον ουτε και θελω να αποκτησω. Κουβεντα κανουμε. Εαν ισχυουν ομως αυτα που λες, θεωρω οτι ισως θα πρεπε να ψαχτεις το γιατι εχουν αυτα που λες εναντιον σου. Ισως τους εχεις δωσει αφορμες στο παρελθον και τους εχεις ενοχλησει σε προσωπικο επιπεδο; Δεν ξερω, απλα λεω. Παντως ετσι χωρις να τους ενοχλησεις προσωπικα, το θεωρω καπως περιεργο να σου κανουν ολα αυτα που λες ετσι στα καλα καθουμενα. Σε καθε περιπτωση, δεν με αφορα, σου ειπα οτι ειπα απλα ως απαντηση σε αυτα που μου ειπες.

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.034
Πόντοι
6.056
Εμείς είμαστε πλούσιοι. Έχουμε ήλιο και θάλασσα και μας ζηλεύουν. Κάτι τέτοια παραμύθια μας λένε για να χρυσώσουν το χάπι. Τον ήλιο και τη θάλασσα δεν την χαίρεται ο Έλληνας, όμως.
Γιατί ρε τυπάρα ; με 10-12 χιλιάρικα έχεις τραπέζι
σε χλίδα με πλίνθους και ασβέστη , όρθιος να ακούς τον καπετανάκη ... και να χορεύεις δίπλα σε καριόλες που πάνε εμιράτα ....
τι άλλο θέτε πια ;

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.034
Πόντοι
6.056
Αυτα αφορουν εσας που για χ λογους εχετε αυτα που εχετε μεταξυ σας τυπε. Εγω για τη κουβεντα ηρθα να περναω την ωρα μου, δεν εχω κατι προσωπικα με καποιον ουτε και θελω να αποκτησω. Κουβεντα κανουμε. Εαν ισχυουν ομως αυτα που λες, θεωρω οτι ισως θα πρεπε να ψαχτεις το γιατι εχουν αυτα που λες εναντιον σου. Ισως τους εχεις δωσει αφορμες στο παρελθον και τους εχεις ενοχλησει σε προσωπικο επιπεδο; Δεν ξερω, απλα λεω. Παντως ετσι χωρις να τους ενοχλησεις προσωπικα, το θεωρω καπως περιεργο να σου κανουν ολα αυτα που λες ετσι στα καλα καθουμενα. Σε καθε περιπτωση, δεν με αφορα, σου ειπα οτι ειπα απλα ως απαντηση σε αυτα που μου ειπες.
Οι Σέρβοι έχουν μία σχετική παροιμία τύπε ...

Από κοράκου στόμα, κρα θα ακούσεις.

Εδώ μέσα, δεν επιλέγουμε. Πας να κάνεις κουβέντα, αλλά γύρω γύρω υπάρχουν σιχάματα
που έξω δεν θα τα πλησίαζες ούτε στο χιλιόμετρο .

Κατάσταση που θυμίζει σχολείο ή στρατό . Μόνο σε τέτοιες φάσεις, σκουλήκια στην πέφτουν,
γιατί βρέθηκες κοντά τους και δεν είσαι σαν αυτούς. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι .

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
332
Πόντοι
21
Τι εννοείς όμως "θα πετύχει και θα αποκτήσει λεφτά"; Ποιο είναι το "όριο-μπατζετ" που θεωρείται "πετυχημένος" κάποιος; Γιατί μπορεί να θεωρείται αυτάρκης, πετυχημένος, ικανός, ευτυχισμένος, άξιος, κάποιος που έχει ένα μπατζετ 40-50k ετησιως και αντιστοιχα καποιος over 100k να θεωρειται μιζερος, υποδεεστερος και κυριως δυστυχισμενος γεματος προβληματα καποιος. Μηπως εχουμε υπερεκτιμησει καποια πραγματα εις βαρος καποιων αλλων;
Αυτο που λες, ειναι αληθεια! Δυστυχως αρκετοι ανθρωποι εχουν εστιασει σε λαθος στοχους και για να τους πετυχουν, εχουν ακολουθησει λαθος τροπο ζωης και εχουν χασει την αληθινη ουσια! Και οσοι απο αυτους καταφεραν τελικα να φτασουν στο λαθος στοχο που επελεξαν, πλεον ειναι εγκλωβισμενοι σε αυτο το λαθος τροπο ζωης και φυσικα δυστυχισμενοι!

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.034
Πόντοι
6.056
Που πλέον δεν βρίσκει κόσμο να την παλεύει για τα καράβια του και έχει πάρει σβάρνα ότι κούλικο γραφείο ναυτικών υπάρχει. Δεν πειράζει. Να τα βάλουν στον κώλο τους όλα. Θέλουν σκλάβους; Ας τους έχουν. Οι νεότερες γενιές ξυπνησαν και δεν παιζουν το παιχνίδι τους. Δεν πάει να δουλέψει σεζόν ή με λίγα λεφτά κανένας και καλά κάνουν.Οπότε ναι, πούλο απο εδώ ακομα και αν μαζεύουν σκουπίδια, καθώς θα ζείς αξιοπρεπώς και όχι σαν κολίγος.
Έτσι . Τους γαμάς το σπίτι , ό,τι έχουν και ό,τι πιστεύουν.
Να πάνε στο διάολο όλοι.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.795
Πόντοι
5.506
Από το μηδέν ξεκινάνε οι μαλάκες μόνο. Στη περιοχή της Αθήνας όπου μένω είναι μια καφετέρια που έχει αλλάξει 3 χέρια τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα πάλι λέει "Πωλείται η επιχείρηση".
Τύπε μου, αυτό από μόνον του είναι τρανταχτό παράδειγμα όπου οποίος πάει να αγοράσει την επιχείρηση είναι κατεστραμμένος εξ αρχής. Όπως και αυτοί οι 3 που δοκίμασαν είτε ήταν άσχετοι με το αντικείμενο ή με την περιοχή ή δεν είχαν χρήμα-γνωριμιες-τροπο για να στήσουν μια καφετέρια ή όλα αυτά μαζί. Σίγουρα υπάρχει κάποιος που μπορεί να αναστήσει αυτή την καφετέρια αλλά δε σημαίνει ότι μόνο αυτός είναι ο ικανός. Αυτός για την καφετέρια, κάποιος άλλος για κάτι άλλο, κάποιος που μπορεί να βρει το κατάλληλο σημείο για να στήσει ένα μαγαζί, κάποιος που μπορεί να προσεγγίζει κόσμο λόγω επικοινωνιακού προφίλ... Αρκεί ο καθένας να αναγνωρίζει τις ικανότητες του και να επενδύει σε αυτές.

OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.034
Πόντοι
6.056
Αυτο που λες, ειναι αληθεια! Δυστυχως αρκετοι ανθρωποι εχουν εστιασει σε λαθος στοχους και για να τους πετυχουν, εχουν ακολουθησει λαθος τροπο ζωης και εχουν χασει την αληθινη ουσια! Και οσοι απο αυτους καταφεραν τελικα να φτασουν στο λαθος στοχο που επελεξαν, πλεον ειναι εγκλωβισμενοι σε αυτο το λαθος τροπο ζωης και φυσικα δυστυχισμενοι!
Το παν είναι ... να υπάρχει αξιοκρατία ... και δίκαιες αμοιβές.

Δεν μπορεί ο κανακάρης ... να πήγε σε κολλέγιο .... 3-4 εξάμηνα ... χωρίς να δώσει εξετάσεις ... χωρίς βαθμούς ... με σπουδές που στην ελεύθερη αγορα ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΟΥΤΕ 400€ ΜΙΣΘΟ ....

και επειδή έχει πολιτικούς από πίσω .... ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ 21 ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΩΝ 7000€ .... χ 16.... συν αμάξι των 70.000€ .....

Και ο άλλος .... να είχε παντού 19.6/20 ....
να έδωσε εξετάσεις και να πήρε αντίστοιχη βαθμολογία ... ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους καλούς ....
να διάβασε συγγράματα 2500 σελίδων και να έπαιρνε 8/10 ......
να σπούδασε 15 χρόνια .....

και να παίρνει .... 2000€ !!!!!!!!!!

Και να τον λένε και μαλάκα.

Και για το τσογλάνι ... να λένε ....

ότι έχει "βαρύ ή μεστό βιογραφικό" !!!!!!!

Εκεί στη δίνει και λες να γίνουν πουτάνα όλα !

Γαία πυρί μιχθήτω που έγραψε ο αρχαίος !!!!!!

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
332
Πόντοι
21
Οι Σέρβοι έχουν μία σχετική παροιμία τύπε ...

Από κοράκου στόμα, κρα θα ακούσεις.

Εδώ μέσα, δεν επιλέγουμε. Πας να κάνεις κουβέντα, αλλά γύρω γύρω υπάρχουν σιχάματα
που έξω δεν θα τα πλησίαζες ούτε στο χιλιόμετρο .

Κατάσταση που θυμίζει σχολείο ή στρατό . Μόνο σε τέτοιες φάσεις, σκουλήκια στην πέφτουν,
γιατί βρέθηκες κοντά τους και δεν είσαι σαν αυτούς. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι .
Ο γραπτος λογος αρκετα συχνα δημιουργει λαθος εντυπωσεις και παρεξηγησεις. Ειναι σχεδον βεβαιο οτι εαν ειχατε ποτε βρεθει ετσι για ενα καφε ενα φαι, θα ειχατε γινει και φιλοι. Θεωρω οτι δεν υπαρχουν κακοι ανθρωποι αναμεσα μας. Διαφορετικοι; Φυσικα! Ολοι μας εχουμε ο καθενας τη δικη του μαλακια, το δικο του στυλ και τα δικα του κομπλεξ. Στα τοσα χιλιαδες μελη να υπαρχουν και ενας δυο κακοι αληθινα προβληματικοι ανθρωποι; Ας πουμε ναι οτι υπαρχουν. Ολα τα υπολοιπα μελη θεωρω οτι δεν ειναι κακοι ανθρωποι, απλα ειναι διαφορετικοι μεταξυ τους και ειναι λογικο αυτο. Και σου ξαναλεω, βγειτε για ενα καφε και θα δεις οτι ολα μια χαρα θα ειναι. Απο την αλλη, το να βγαινατε για ενα καφε και να γινοσασταν φιλοι, μπορει και να μη σου αρεσε. Τι θελω να πω, μπορει και να σου αρεσει αυτη η κοντρα που περιγραφεις και να σου αρεσει να ασχολεισαι, να χωνεις μπινελικια κτλπ. Ειναι και αυτος ενας τροπος εκτονωσης και να περνας την ωρα σου, σε καποιους αρεσει. Οπως πχ το γηπεδο, που πανε οχι τοσο για το αθλημα αλλα για τη μανουρα μερικοι. Σε καθε περιπτωση, οπως ηδη εχω πει, αφορουν εσας ολα αυτα. Εγω σου γραφω τα οσα γραφω ως απαντηση σε αυτα που γραφεις.

• Like
Αντιδράσεις: barock
OP
OP
tellystalone6969

tellystalone6969

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
23.034
Πόντοι
6.056
Σε καθε περιπτωση, οπως ηδη εχω πει, αφορουν εσας ολα αυτα. Εγω σου γραφω τα οσα γραφω ως απαντηση σε αυτα που γραφεις.
Εμένα δεν με αφορούν. Τους έχω στην ignore list.
Αυτοί δεν το παίρνουν χαμπάρι και γράφουν μόνιμα για μένα.
Φαντάζεσαι τι άτομα είναι ; Να λες σε κάποιον .... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΙΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ....
και να συνεχίζει για ΧΡΟΝΙΑ ... να γράφει αποκλειστικά για σένα !

• Χαχα
Αντιδράσεις: barock

Edifier

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2025
Like
332
Πόντοι
21
Γιατί ρε τυπάρα ; με 10-12 χιλιάρικα έχεις τραπέζι
σε χλίδα με πλίνθους και ασβέστη , όρθιος να ακούς τον καπετανάκη ... και να χορεύεις δίπλα σε καριόλες που πάνε εμιράτα ....
τι άλλο θέτε πια ;
Εδω δες τυπε! Δες μεγαλεια που κανουμε εξαγωγη!

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
14
Like
4.215
Πόντοι
4.895
Mε την τεχνολογία για πολλούς δε χρειάζεται καν ακίνητη περιουσία και locally-based δουλειά. Μια CE που ξέρω στην Αγγλία π.χ. έβγαζε περίπου 3Κ gross που για UK είναι λίγο μιζέρια, ζεις αλλά δεν είσαι άνετος. Πήρε την κόρη της που είναι μωρό και πήγαν σε μια μικρή πόλη στη Σικελία, νοικιάζει 120 μέτρα σπίτι με 500 ευρώ και ζει πολύ ΟΚ.

Αν είσαι γιατρός, οδοντίατρος, δικηγόρος κλπ. που είναι παραδοσιακά επαγγέλματα δε μπορείς να δουλέψεις έτσι, αλλά πολλοί άλλοι μπορούμε πλέον.
Άρα, η επαρχία δεν είναι απαγορευτική για πολλούς, δε διαφωνούμε. Και για τους δικηγόρους/ λογιστές /συμβούλους, ομοίως το 90% της εργασίας μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως, με μικρή μετακίνηση εάν απαιτείται.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom