Νέα

Προγραμματισμος: Επαγγελμα ή χομπυ;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 50
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

KristoferG

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Μηνύματα
1.820
Like
50
Πόντοι
16
Για εμένα προσωπικά, όπως πιστεύω και για πολλούς άλλους,  ο Προγραμματισμός ήταν κοινωνικό-οικονομικό κυρίως φαινόμενο, όχι τόσο επιστημονικό. Εκτός του ότι σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις δουλειά σχετικά εύκολα με καλές αποδοχές σε οποιοδήποτε σχεδόν μέρος του πλανήτη (Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Ασία, μεγαλουπόλεις, επαρχία, σε στεριά, σε νησιά, παραθαλάσσια ή ορεινά μέρη, ακόμα και εξ αποστάσεως), αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις δουλειές δικές σου, να ανοίξεις "μαγαζί" με ελάχιστο κόστος και μάλιστα με οποιοδήποτε σχεδόν αντικείμενο γουστάρεις και σε οποιαδήποτε αγορά γουστάρεις. Κάποιος που ξέρει να στήνει σαιτ (φυσικά με development και όχι με wordpress, κλπ) μπορεί να φτιάξει σαιτ για να πουλάει μέλι και ελιές στην Αθήνα, κατοικίδια στην Γερμανία, κλωστές και βελόνες στην Αυστραλία, βιβλία στον Καναδά, είδη σπορ στη Ρωσία κ.ο.κ. και μάλιστα με μικρό κεφάλαιο, αφού βάζοντας την προσωπική δουλειά του, γλυτώνει ένα απ τα βασικότερα έξοδα, αυτό του μισθού του Προγραμματιστή του σαιτ.
Το ιντερνετ είναι ένας παράλληλος κόσμος, όπου ευτυχώς, σε αντίθεση με τον πραγματικό κόσμο όπου όλα είναι πιασμένα και κατελλημένα, εκεί υπάρχει ακόμη πολύς ελεύθερος χώρος για κάποιον να δημιουργήσει, χωρίς εμπόδια και με χαμηλά σχετικά κόστη.
Τέλος, άλλα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα του προγραμματισμού είναι ότι δεν απαιτεί γνώση άλλων γλωσσών πέραν της αγγλικής, με αυτήν μπορείς να δουλέψεις σε όλες τις χώρες, και μάλιστα δίχως αυτή να είναι άψογη (σε αντίθεση με ιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, που πρέπει να ξέρουν την εκάστοτε τοπική γλώσσα) και φυσικά το περιβαλλον εργασίας, όπου δουλεύεις σε Η/Υ, σε χώρο γραφείου με καλό συνήθως κλιματισμό, ασφάλεια, δηλαδή όλα τα πλεονεκτήματα της δουλειάς γραφείου, μάλιστα επαυξημένα από την πιθανότητα να δουλευεις remote η σε δική σου δουλειά, όπου εκεί πλέον μπορεί να γίνει παράδεισος, επιλέγοντας εσύ το που και πως θα δουλεύεις
 

Ventola

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2010
Μηνύματα
15
Κριτικές
12
Like
249
Πόντοι
290
τί σπούδασες και με τί θα ήθελες να ασχοληθείς πχ web development, mobile apps, game development, security... ?
Η μισή σχολή είχε να κάνει με πληροφοριακά συστήματα. Όσο για το με τι θα ήθελα να ασχοληθώ είναι καλή ερώτηση. Δεν έχω καταλήξει ακόμα κάπου και το πιο σημαντικό, δεν ξέρω από που να ξεκινήσω ώστε να βρω αυτό που πραγματικά με ενδιαφέρει.
 

Ventola

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Οκτ 2010
Μηνύματα
15
Κριτικές
12
Like
249
Πόντοι
290
Δες καποια courses και σκεψου τι σου αρεσει..
Ελλαδα παιζει πολυ το κλασσικο html-css-js-php η αντι php java
Εγω εχω καταληξει οτι js-java ειναι ο καλυτερος συνδυασμος τουλαχιστον απο αποψη μισθου,στην Ελλαδα βαση των γνωστων μου

Εδω καποια courses
Ευχαριστώ, θα τα τσεκάρω. Επίσης είχα αρχίσει το odin project, αλλά το έχω παραμελήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα.
 

Επισκέπτης
Όπως και κάθε άλλη δουλειά, αν δε το βλέπεις και λίγο σαν χομπυ, δεν θα μπορέσεις να αφοσιωθείς και να προχωρήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι έχει πολλές προοπτικές. Ανταγωνισμός σαφώς και υπάρχει αλλά η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που γίνεται αμελητέος.
Το κυριότερο είναι να αποκτήσεις κανείς και καλά soft skills, παράλληλα με τη γνώση της δουλειάς, που θα το ανεβάσουν σαν υπάλληλο και θα του ομορφύνουν την εργασιακή καθημερινότητα.
Τα κυριότερα είναι καλή οργάνωση, καλή διαχείριση χρόνου, ευγένεια, καλή παρoυσιαση και συμμετοχή στα mmetings, ικανότητα να πείθει, ικανότητα να περιγράφει σωστά και απλά αυτό που θέλει να πει, ικανοτητα να καθοδηγεί και να μαθαίνει τους νεότερους, κ.α.

Φυσικά είναι βασικό να ξέρεις καλό κώδικα, να επιλύεις προβλήματα, να είσαι γρήγορος, εύστροφος με αντοχές και παραγωγικός-εργατικός. Αυτά καθορίζονται από το πόσο σε κόβει γενικά, πόσο θα διαβάσεις προσωπικά και πόσο τυχερός θα είσαι να ασχοληθείς με δουλειές που θα μάθεις μέσα από αυτές.

Οι περισσότεροι στην ΠΛηροφορική ασχολούνται μόνο με τα τελευταία, αδιαφορώντας πλήρως σχεδόν για τα soft skills, για αυτό και βλέπεις πολλούς που φαίνονται σαν νερντς  και δεν ξέρουν να μιλήσουν, ούτε καν να σταθούν σωστά, πόσο μάλλον, πχ να παρουσιάσουν ένα project σε μια αίθουσα με 10 άτομα. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς φορτώνονται τελικά με πολλά κόμπλεξ, αποκτούν παιδικές συμπεριφορές και κάνουν τη ζωή δύσκολη σε όσους έχουν την τύχη-ατυχία να έχουν ανεπτυγμένα soft-skills, κυρίως λόγω ζήλιας και κομπλεξισμού
οποιος εχει καλο pr μπορει να το εκμεταλλευτει πιο προσοδοφορα σε αλλα επαγγελματα. Στον προγραμματισμο και το engineering πανε οι nerds, οι σπαστικοι, οι asperger spectrum και οσοι οι δημοφιλεις (λογω soft skills) κοροιδευαν στο σχολειο.

Αυτο ειναι κακο γιατι ετσι εξασφαλιζουν οτι δε θα γαμησουν ποτε ή στην καλυτερη να γαμησουν στα 50 σαν τον bill gates.
 

abcxyz

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2013
Μηνύματα
299
Like
510
Πόντοι
81
Προγραμματισμό και λίγο από data science-machine learning
Πάνω απ όλα όμως πρέπει να κερδίζεις ήδη τις αποδόσεις των μπουκ, μόνος σου στο χαρτί, αλλιώς τσάμπα ο κόπος

Να 'σαι καλα. Ευχαριστω.
 

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Μηνύματα
1.707
Κριτικές
15
Like
354
Πόντοι
326
Επιτυχία είναι να κάνεις το χόμπυ σου επάγγελμα
 

tsimitsanga

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2018
Μηνύματα
10
Κριτικές
1
Like
39
Πόντοι
0
Επειδη ειμαι και εγω στο χωρο, ας πω κι εγω τη γνωμη μου.


Σιγουρα ο χωρος εχει μονιμες εναλλαγες, καθε 2-3-4 χρονια αλλαζουν ο,τι ηξερες και πρεπει να εισαι συνεχεια σε εγρηγορση.

Αυτο το συντηρεις με 2 μεθοδους, συνηθως χρειαζεσαι και τα 2:
- αντικειμενο εργασιας. Οπου δουλευεις, αν στηριζουν το να μαθαινεις νεα πραγματα και τεχνολογιες, βοηθαει. Αν εισαι σε τιποτα παλια συστηματα, θα γινεις/μεινεις δεινοσαυρος
- προσωπικη πωρωση. Οσο ψαχνεσαι, μαθαινεις. Τωρα τελευταια data science / machine learning / big data ειναι hot. εχουν ψωμι, αλλα και διαβασμα

Κακα τα ψεμματα, σε αυτο το χωρο καταλαβαιενις πως πανε οι εποχες που εκανες κατι και ειχες μια σιγουρια. Αν μεινεις πισω, την εκατσες. Και πρεπει και να το γουσταρεις λιγο. Αλλα ακομα κι ετσι, θα φτασεις να παιρνεις καλα λεφτα σχετικα μονιμα. Δε θα γινεις πλουσιος, ουτε θα παρεις απειρα λεφτα (αν ησουν πωλητης, ισως..)
 

Επισκέπτης
επειδη δεν ειδα τα προηγουμενα σας τα γραφω εδω ολα μαζι

Δεν υπαρχει μονο scrum, υπαρχει και waterfall κτλ μαθε και μετα μιλα.Οταν φτασεις σε σημειο να μπορεις να ακουσεις τι λεει ο αλλος και να καταλαβεις τοτε ισως μπορει να γινει και ανθρωπος.



Ολοι ξερουν οτι οι architects δεν κανουν τιποτα ουτε κωδικα γραφουν ουτε τιποτα παραμονο σχεδια flows  αντε καμια uml με δυσκολια.Τουλαχιστον οι δικοι μας ετσι τους εχω δει παραμονο ενας που γραφει ακομα και στην ουσια ο μονος που αξιζει και εχει και ονομα.

Καλα καλα αμα ηταν να περιμενεις απο τους Ινδους να βγαλουν την δουλεια σωθηκες. Οι Ινδοι δουλευουν μονο με ινδους. Δεν τους καταλαβαινεις τι λενε και γενικα ειναι δυσκολοι στην συνενοηση .
Τους προτιμανε γιατι ειναι φθηνη. Για κανενα αλλο λογο. Στο κομματι που εχουμε IOS εχει ποσους ινδους το τι bugs βγαζει το κομματι δεν λεγεται. Στο Αndroid εχουμε παλι ινδους το τι bug βγαινει δεν περιγραφεται.
Τα sprint ειναι  7 μερες + 2 code freeze.

κανενας δεν πουλα παπα στους ντοπιους κανενας δεν το παιζει ξυπνιος. Υπαρχουν καλοι ελληνες καλοι γερμανοι καλοι κινεζοι και υπαρχουν κακοι ολοι οι προηγουμενοι.
Κανενας δεν θελει να δειξει τιποτα. Τουλαχιστον εγω. Οτι εξω κανω κατι. Το μονο που με καιει ειναι γιατι να εχει τοσοι δουλεια εξω και στην ελλαδα να τρομπαρουνε. Μονο αυτο.

Μην ξεχνας οτι υπαρχουν και αυτοι που ζηλευουν σαν εσενα και λενε τετοια ωστε να νομιζουν οτι δεν ειναι μαλακες.
Και ξερεις τι ... Λενε οτι ειναι οι αλλοι μαλακες γιατι θελουν να κρυφτουν αυτοι.



εχεις να μαθεις πολλα ακομα . Οταν σκασει το project δεν λενε κατσε να βρω τα ατομα ορμανε η τα εχουνε καβατζα η τους ψαχνουνε. Μην πιστευεις τιποτα δεν υπαρχει λογος. Καλυτερα για μενα να μειενις ετσι ωπος εισαι στουρνος και να λες οτι ολοι ειναι μαλακες.





Εισαι τοσο μαλακας που δεν το ξερεις ακομα μαλλον δεν στο εχουνε πει ? Τα ορθογραφικα που κανω επειδη ρε ΗΛΙΘΙΕ γραφω στο μπουρδελα και δεν με νοιαζει καν πως γραφω δεν σημαινει οτι δεν ξερω να γραφω ελληνικα και αγγλικα.

ΤΣΟΜΠΑΝΗ υπαρχουν και τα Γερμανικα αλλα επειδη δεν εχεις κατι αλλο να πεις λες μια μαλακια για να το παιξεις εξυπνος επειδη τον τρως εκει που εισαι και δεν εισαι ευχαριστημενος.Στην εταιρεια μιλαμε 3 γλωσσες οτι μπορει ο καθενας.

Επειδη εσυ εισαι ψωνισμενος και σε γαμανε δεν σημαινει οτι ειναι και οι αλλοι. Ειχα μαλακες στην Ελλαδα στην Intralot που γαμουσαν και εδερναν ετσι τουλαχιστον ελεγαν και ηταν για τον πουτσο . Να μην σου πω για την cognity  η καλυτερα Accenture , European Dynamics κτλ   και οσους αλλους εχω φαει στην μαπα.  Ολοι γαμουσαν και εδερναν και ηταν για τον πουτσο.
ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΝΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ.ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΡΙ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ.
Αμα εχει κονε και σε βολευει ο μπαρμπας ο φιλος ο γκοεμνος οι γκομενα κτλ εισαι γαματος.

Απο αυτα που γραφεται εδω καταλαβαινω οτι οι περισσοτεροι ειστε  πιτσιρικαδες ακομα αντε το πολλη 35 με μικρη προυπηρεσια.
Κανεις δεν ειπε οτι εμας περιμενανε κανεις δεν ειπε οτι ειμαστε γαμιαδες....
ΒΛΑΧΟΙ μην καταλαβαινεται αυτο που εσεις θελετε αλλα αυτο που θελει ο αλλος να σας πει.

Επειδη εσυ δεν πας καλα στην Αγγλια δεν σημαινει οτι πρεπει και εμεις να παμε χαλια. Επειδη εσενα σε γαμανε καγκελο δεν σημαινει οτι ολοι θα γαμιονται το ιδιο.

Παπα δεν πουλα κανεις στα αρχιδια μου εαν με πιστευψεις και εαν δεν με πιστεψεις.
Εδω γραφει ο καθενας ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΖΕΙ.  
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ  ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΣ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ.Και δεν προσπαθεις καν να φτασεις τον αλλο στο δικο του.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΡΕ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΑΠΑΔΕΣ ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ για εμενα το φορουμ εδω ειναι για τον χαβαλε μου.Υπαρχουν και καποια νηματα που λες την γνωμη σου και ειναι κριμα να μην μαθαινει ο αλλος κατι που ειναι θετικο η αρνητικο.







κανεις δεν ξεγελα τον ευατο του τυπε. Εσυ ξεγελας τον ευατο σου γιατι αλλα περιμενες και αλλα σου ηρθαν.  Ο καθε ανθρωπος εχει την δικια του μοιρα.



Αυτα που λες ειναι μαλακιες γιατι νομιζεις οτι ολοι ειμαστε το ιδιο. Αμα εχεις 100 χρονια προυπηρεσια να πατας ενα πληκτρο φυσικα θα σε παρουνε απο την αρχη αμα μπορεις να τους εξηγησεις τι και πως και το δουνε που το θεμα.
Παλι μαλακιες ελληνικες τα κατεδαφιζουμε ολα κτ
οσο για το testing δες πιο κατω.



5 χρονια προυπηρεσια ειναι τιποτα και χαρη του κανανε εγω ουτε καν σαν junior δεν θα τον ηθελα.
Αυτο το εχω ξαναγραψει πιο παλια σε αλλο ποστ. Εαν δεν εχεις τουλαχιστον μια 15  χρονια ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ 10  ΕΤΑΡΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΡΕΖΙΛΗ. Να δεις πραγματα θελει τρεξιμο.

ολοι μαθανε με την μια να τα κονομανε.  θελει τρεξιμο θελει να μαθαινεις συνεχεια δεν ειναι ειναι αα εχω 5 χρονια προυπηρεσια και οκ τελειωσα ......που πας ρε καραμητρο....μονος σου τα λες.

ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ  εσενα ο φιλος σου βρηκε μια δουλεια στην ελλαδα αραξε εμαθε κατι και μετα νομισε οτι και εξω ετσι ειναι.Υπαρχουν και τετοιες εταιριες που εχεις μια δουλεια


Το IT στην Ελλαδα δεν ειναι πισω απλα η εταρειες οταν τα κονομανε δεν αλλαζουν τεχνολογια ετσι ευκολα. Δεν υπαρχει λογος.
Και μην νομιζεις αλλα εχει εταιριες στην ελλλαδα που απο τεχνολογια πανε αερα.Απλα εσυ δεν τις ξερεις.
παιδια το nodejs δεν ειναι και κατι τρελο


Αμα εχεις το συνηθησμενο 3 tier  project εκει τα βγαζεις περα .
Για να παιξεις full stack οπως λες η εταιρεια θα εχει μικρα project τα οποια ειναι ευκολα να τα κανεις. Οταν εχεις project που δεν εχουν καν αρχη ουτε και τελος τι full stack θα κανεις?

οταν δεν εχεις ουτε καν βαση η τουλαχιστον δεν την βλεπεις καν ουτε με 3 calls στο backend αλλα ουτε καν στο frontend τοτε τι fullstack να κανεις εισαι σοβαρος?

οταν τα  data σου ειναι ολα στον αερα  τι fullstack και μαλακιες μου λες ?

Μαζι με αυτα βαλε καμια 5000 services na τρεχουν να εχες μαζι soap σε rest και rest σε soap μεσω proxy που εχεις εσυ σαν middle αλλα ποσα middleware  και μαζι με αυτα βαλε και κανα authorization και encryption decryption στα καθε service βαλε και  καμια 10 layers ακομα  και εσυ ο γαμιας μου λες οτι υπαρχουν Ινδοι που τα κανουν ολα αυτα σαν fullstack μαλακες.
μονο και μονο τα environment που εχω στο postman ειναι καμμια 20 ρια.
Ρε πας πας καλα. και απο ολα αυτα που γραφω ζητημα εαν καταλαβες κατι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΝΗΜΑ https://www.bourdela.com/forum/index.php?topic=286114.msg8555479;topicseen#new  ]  [/url]
ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΡΑΒΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

και επειδη εισαι και εξπερ στο TDD βαλε ολα αυτα που σου εγραψα πιο πριν με TDD να δεις πως κανεις το fullstack.

Τσομπανη.Και αμα εχεις και κανα ΜΑΛΑΚΑ ΣΤΟ CODE REVIEW ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ τις πουτανας τα σχολια κανα μαλακα που τον χαλασε το identation που εγραψες το var _var και αρχιζει να σου πρηζει τον πουτσο για clean code και quality  και να βλεπεις needs works κιτρινο σαν τον ηλιο και να μην γινεται approve  και εσυ να θελεις να  κλεισεις το Task στο Story γιατι το burnout chart θα σε βγαλει εκτος ελα πες μου οτι εισαι fullstack και οτι ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος.Εδω εγω κανω CODE REVIEW σε αλλον και θελω τουλαχιστον 2 ωρες και στο καπακι εχω αλλα 3 Pull Request να με περιμενουνε και τα δικα μου task μαλακιες μου λες τωρα.


ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ Η ΜΕΣΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ Η ΜΑΛΑΚΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ....
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.
ΓΙΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ.

Ta project ειναι τοσο μεγαλα που χανεσαι ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.

Συμπερασμα δεν εχουμε την ιδια μοιρα ουτε τις  ιδιες εμπειριες. Ακου τι λενε και οι αλλοι και μην τους πιστευεις απλα ακου ισως μαθεις κατι.

βαρεθηκα να γραφω  το γαμησαμε εντελως.Ετσι και αλλιως κλωνοι ειστε οποτε .


Να το σταματησουμε εδω.... Εγω ειπα οτι δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε μια εταιρεια εν ετη 2018 που εχει ενα σεβαστο αριθμο εργαζομενων δεν ακολουθουν scrum (η κατι παρομοιο που ελαχιστοποιει τα σφαλματα λογω ελειψης επικοινωνιας) και ακολουθουν waterfall..Αυτο ειναι προσωπικη αποψη και μονο. Ας ακολουθησει ο καθενας οτι γουσταρει KanBan, Lean,Waterfall,Agile,Scrum δεν με ενδιαφερει. Ο καθενας επενδυει τα λεφτα του οπως γουσταρει. που ακριβως εθιξα τις γνωσεις σου η κατι αλλο?  Δεν ξερω τι γνωσεις εχεις και δεν με ενδιαφερει. Ειπα μονο την αποψη μου ως μηχανικος λογισμικου με πανεπιστημιακη εκπαιδευση, και ειπα και στο αλλο νημα την αποψη μου σχετικα με το αντικειμενο και τι μπορεις να παρεις απο το πανεπιστημιο. Αυτο και μονο αυτο.  Το μονο που εκανα εγω σε αλλο ποστ καποιες μερες πριν ειναι να πω σε παιδια που μπορει να διαβαζουν το φορουμ να μην πιστευουν τιποτα απ' οσα λεει ο καθενας περι χιλιαδων ευρω που βγαινουν για πλακα, περι προγραμματιστων που εγιναν απο τη μια μερα στην αλλα και αλλα τετοια παραδοξα. Το να μπω σε ενα σαιτ ανωνυμα και να γραψω οτι βγαζω 10000 το μηνα, οτι ειμαι βασιλιας στα DevOps , οτι χτυπαω 10αρια γκομενες κλπ ειναι ευκολο και ακουγεται ωραιο στα αυτια των περισσοτερων. Το να τους πεις την ωμη αληθεια ειναι δυσκολο , και ειναι κατι που δεν γινεται στην ελλαδα γι' αυτο και δεν αλλαζει κατι.  Γιατι οσο και να μην μου αρεσουν πολλες απο τις αγγλικες συνηθειες και να νοσταλγω πολλα πραγματα στην Ελλαδα αλλο τοσο ευχομαι να ειχαμε καποιες απο αυτες τις συνηθειες. Να 'σαι καλα αλλα τις αποψεις μου οσον αφορα τη δουλεια και τις γυναικες τις τηρω με δογματισμο, και δεν θα ασχοληθω περαιτερω για τετοιου ειδους συζητηση που δεν θα μου αποφερει κατι ωφελιμο.

Πολυ απελπισια παιδια. :zombie:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom