Δεν είναι αστείοι. Δυστυχώς. Εϊναι κακομοίριδες και δυστυχισμένοι. Ζουν απο την γκρίνια και την θεωρία του κατατρεγμένου. Ο τύπος που λές οχι μονο έχει iphone, αλλά αν του πεις να παει στην τράπεζα , 99% σε χλευάζει και σε λέει και οπσθοδρομικό που δεν το κάνεις με ibank και IrisΜα είναι αστείοι. Έχω στην δουλειά μου έναν τέτοιο ψέκα που λέει ακριβώς τα ίδια για τα εμβολια και για τις νέες ταυτότητες. Εν τω μεταξύ έχει το iphone 16 ο τύπος... και χρησιμοποιεί viber. χχαχαχαχ Και εννοείται ηλεκτρονικό ρολόι τύπου GARMIN αλλά λέει έχει απενεργοποιησει το χάρτη... χαχαχα
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
POLL Νέα ταυτότητα - θα την πάρουμε ή όχι;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα unknowndark
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 819
- Εμφανίσεις 35K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
κωλο-γερος
Γλομπεο-Μύστης
- Εγγρ.
- 7 Οκτ 2008
- Κριτικές
- 36
- Like
- 43.033
- Πόντοι
- 21.395
Κάποιοι όμως, πιθανόν, χρειάζονται ταυτότητα τώρα.Αν δεν έχεις πιστοποιημένο κινητό ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ 5Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ όταν το σύστημα θα στο βγάλει αυτόματα χωρίς να έχεις και καλά τη δυνατότητα επιλογής γραμμάτων. Έτσι θα το κάνουν πολλοί.
Νίο
Μέγας
- Εγγρ.
- 24 Ιουν 2018
- Κριτικές
- 6
- Like
- 13.662
- Πόντοι
- 3.936
Όπου μπόρεσα έχω άλλο όνομα -εκτός από τις κάρτες.Δεν καταλαβαινω πως ακριβως σε επηρρεαζει ενα τσιπ (το οποιο φερει ουσιαστικα στοιχεια για τα οποια ηδη εισαι φακελωμενος)![]()
paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 35.876
- Πόντοι
- 10.656
τυπε εχεις ταυτοτητα, σωστα;Όπου μπόρεσα έχω άλλο όνομα -εκτός από τις κάρτες.
η οποια γραφει "γιωργος γεωργιου του γιωργου, αδτ 12345, περιοχη/τμημα αθηνας, γεννηση αθηνα 1/1/1821, εκδοση 1/1/1999" ή κατι αντιστοιχο σωστα;
ε το τσιπακι θα εχει ψηφιακα αυτα τα στοιχεια, και οποιος οργανισμος (πχ εφορια, αεροδρομιο, νοσοκομειο ή οπου στο πουτσο εισαι υποχρεωμενος να δειχνεις την ταυτοτητα) το σκαναρει, θα συμπληρωνονται αυτοματα στο αντιστοιχο πεδιο, αντι να το κανει ο υπαλληλος χειροκινητα. Γλιτωνεις χρονο και εσυ και ο υπαλληλος, και ειναι πιο δυσκολο να πλαστογραφησεις. Αυτο. Επισης δεν ειναι καμια μαγικη τεχνολογια, ο καθενας με απλη γνωση μπορει να δει τι γραφει ψηφιακα το τσιπ, πιστεψε με μολις βγουν τετοια αμεσως θα ξεσκεπαστει οποιαδηποτε πουστια, αν υπαρχει...
Πες μου πως θα σε επηρρεασει κατι τετοιο; Αν κλεψω την ταυτοτητα σου σημερα (αυτη που δεν εχει τσιπ), θα εχω ολα τα στοιχεια σου. Αν την κλεψω αυριο (με τσιπ) εγω παλι θα εχω ολα τα στοιχεια σου. Εσυ πρεπει απλα να μην χασεις την ταυτοτητα σου και στις 2 περιπτωσεις, ή αν την χασεις να το αναφερεις στους μπατσους εγκαιρα. Αδυνατω να καταλαβω πως θα σε επηρρεασει αρνητικα ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (ασε τα υπολοιπα, ας μεινουμε στην ταυτοτητα)...
Ναι, χρειάζεται ένα νούμερο κινητού (όχι απαραίτητα Ελληνικού), που να μην είναι δηλωμένο για πιστοποίηση κανενός άλλου προσώπου.Αν έχεις πιστοποιημένο κινητό δηλωμένο στο gov. φυσικά και βγάζεις προσωπικό αριθμό χωρίς πρόβλημα. Αλλιώς σου βγάζει το παρακάτω :
paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 35.876
- Πόντοι
- 10.656
Κάποιοι όμως, πιθανόν, χρειάζονται ταυτότητα τώρα.
με επιφυλαξη, το κανεις στο ΚΕΠΝαι, χρειάζεται ένα νούμερο κινητού (όχι απαραίτητα Ελληνικού), που να μην είναι δηλωμένο για πιστοποίηση κανενός άλλου προσώπου.

Προσωπικός Αριθμός: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο «ψηφιακό κλειδί»
Σε εφαρμογή τίθεται η χρήση του Προσωπικού Αριθμού (Π.Α.), που θα λειτουργεί ως ενιαίο αναγνωριστικό κάθε πολίτη για όλες τις συναλλαγές με το Δημόσιο, αντικαθιστώντας τον κατακερματισμό των αριθμών ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
Νίο
Μέγας
- Εγγρ.
- 24 Ιουν 2018
- Κριτικές
- 6
- Like
- 13.662
- Πόντοι
- 3.936
πιστεψε με μολις βγουν τετοια αμεσως θα ξεσκεπαστει οποιαδηποτε πουστια, αν υπαρχει...
Συνημμένα
paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 35.876
- Πόντοι
- 10.656
@Νίο Για να μην παρεξηγηθω
Δεν το λεω επειδη εχω εμπιστοσυνη στους κυβερνωντες προφανως. Απλα η τεχνολογια δεν ειναι προνομιο αυτουνου που κυβερναει αλλα αυτουνου που ασχολειται. Να στο θεσω αλλιως, υπαρχουν ομαδες απο χακερ ανα τον κοσμο οι οποιοι διαθετουν καλυτερα skills απο διαφορες τοπ μυστικες υπηρεσιες κτλ, ειναι δηλαδη πιο ικανοι στον τομεα τους (και πολλες υπηρεσιες δεν τους βαζουν φυλακη οταν τους πιασουν, αλλα αντιθετα τους παιρνουν με το μερος τους -white hackers- και τους δινουν δουλεια).
Με την ιδια λογικη, μολις βγει μια ταυτοτητα με τσιπακι, θα υπαρξουν δεκαδες tech enthusiasts ολων των κλαδων, με γνωσεις και εργαλεια, να δουν ακριβως τι αναγραφει ψηφιακα μια ταυτοτητα. Αν υπαρχει οποιαδηποτε παρασπονδια, πιστεψε με, για πολλους θα ειναι χαρα τους να ξεφτυλισουν την κυβερνηση
Και αντιστοιχα θα ειναι παντελως ηλιθιο απο οποιαδηποτε κυβερνηση (εκτος κρατων τυπου Β.Κορεας πχ) να κανει κατι τοσο τσαπατσουλικο.
Δεν το λεω επειδη εχω εμπιστοσυνη στους κυβερνωντες προφανως. Απλα η τεχνολογια δεν ειναι προνομιο αυτουνου που κυβερναει αλλα αυτουνου που ασχολειται. Να στο θεσω αλλιως, υπαρχουν ομαδες απο χακερ ανα τον κοσμο οι οποιοι διαθετουν καλυτερα skills απο διαφορες τοπ μυστικες υπηρεσιες κτλ, ειναι δηλαδη πιο ικανοι στον τομεα τους (και πολλες υπηρεσιες δεν τους βαζουν φυλακη οταν τους πιασουν, αλλα αντιθετα τους παιρνουν με το μερος τους -white hackers- και τους δινουν δουλεια).
Με την ιδια λογικη, μολις βγει μια ταυτοτητα με τσιπακι, θα υπαρξουν δεκαδες tech enthusiasts ολων των κλαδων, με γνωσεις και εργαλεια, να δουν ακριβως τι αναγραφει ψηφιακα μια ταυτοτητα. Αν υπαρχει οποιαδηποτε παρασπονδια, πιστεψε με, για πολλους θα ειναι χαρα τους να ξεφτυλισουν την κυβερνηση

Συνεχίζετε εσεις. Μυαλό δεν βάζετε. Φάγατε τα Κουληκά τσίμπηματα - να δούμε τα νέα σας σε λίγο καιρο ποια θα είναι. Μέχρι γέροι κ γριές (οι τελειωμένοι στον εγκέφαλο,) το έχουν αντιληφθεί κ το συζητάνε στα μπαλκόνια -αλλά τώρα είναι αργά. Πάρε κ ένα πρόγραμμα Δοξι@δη για να δουν τι κουσουρια άφησαν τα εμμονικα τσίμπηματα στατιστικά.
Πες τα Χρυσοστομε!
Bestman
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Ιουλ 2024
- Like
- 1.942
- Πόντοι
- 216
Εν τω μεταξύ πως να κάνεις συζήτηση με κάποιον που σου βάζει ταμπέλα;
Όχι δεν είμαι ψεκασμενος, ούτε ακούω τον αρχιεπίσκοπο, απλά και μόνο δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Κούλη..
Καλημέρα να μου πει, θα κοιτάξω από το παράθυρο να δω αν είναι μέρα έξω..
Με τα εμβόλια ταλαιπωρήθηκα αλλά δεν τα έκανα..
Τώρα θα το αποφύγω μέχρι να σφίξουν τα πράγματα..
Πχ διακοπή μισθοδοσίας όπως ακούγεται..
Ας μου βγάλει το σύστημα, και ας έχει ότι αριθμούς και γράμματα θέλει..
Όχι δεν είμαι ψεκασμενος, ούτε ακούω τον αρχιεπίσκοπο, απλά και μόνο δεν έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Κούλη..
Καλημέρα να μου πει, θα κοιτάξω από το παράθυρο να δω αν είναι μέρα έξω..
Με τα εμβόλια ταλαιπωρήθηκα αλλά δεν τα έκανα..
Τώρα θα το αποφύγω μέχρι να σφίξουν τα πράγματα..
Πχ διακοπή μισθοδοσίας όπως ακούγεται..
Ας μου βγάλει το σύστημα, και ας έχει ότι αριθμούς και γράμματα θέλει..
paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 35.876
- Πόντοι
- 10.656
To ερωτημα ειναι πως κανεις συζητηση με καποιον που εχει μονιμα καταδιωκτικο συνδρομοΕν τω μεταξύ πως να κάνεις συζήτηση με κάποιον που σου βάζει ταμπέλα;

Μπορεί να ζούμε στο 21ο αιώνα, όπως γράφεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ζω σε μία ιδιότυπη "φυλακή" που θα με αναγκάσει το Κράτος μέσω αυτού του Π.Α. Οι ταυτοποιήσεις του ατόμου μπορούν να συνεχίζονται να γίνονται με΄σω των ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΔΤ με το τρόπο που γίνονταν τόσα χρόνια. Η υιοθέτηση και η συγκέντρωση των πιο πα΄νω στοιχείων σε μία κάρτα είναι κατά την άποψή μου, μία περιττή για όλους εμάς τους πολίτες ενέργεια αλλά απ' την άλλη, μία πονηρή ενέργεια από μέρους του Κράτους. Γιατί μ' αυτό το τρόπο, μπορεί άνετα να επεμβαίνει στα οικονομικά και οποιαδήποτε άλλου είδους στοιχεία και με το πρόσχημα του χρέους, να μπορεί εύκολα να σου "αδειάζει" το λογαριασμό χωρίς προειδοποίηση και χωρίς εσύ ο ίδιος να μπορείς να ελέγχεις το εισόδημα και τα ταμειακά σου διαθέσιμα...Εχετε παρει χαμπαρι οτι ζειτε στον 21ο αιωνα? με οτι αυτο συνεπαγετε.
Δεν θελετε νεα ταυτοτητα? Καλως. Σε 10 χρονια που ληγη η παλια απο την εκδοση της θα βγαλετε την νεα.
Δεν θελετε ΠΑ? Καλως. Δεν θα μπορειτε να κανετε καμια συναλλαγη με το δημοσιο. Δηλαδη θα εισαστε ανυπαρκτοι...
Αυτα τα 2 ειναι τα λιγοτερα που θα επρεπε να μας απασχολουν. Αυτα θελουν η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ διοτι ξερουν οτι εχουν να κανουν με διποδα γιδια και αυτοι κονομανε ασυστολα απο την δημιουργια τους, επωδυνο για τις τσεπες μας και το μελλον της χωρας.
Μπορεί να ζούμε στο 21ο αιώνα, όπως γράφεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ζω σε μία ιδιότυπη "φυλακή" που θα με αναγκάσει το Κράτος μέσω αυτού του Π.Α. Οι ταυτοποιήσεις του ατόμου μπορούν να συνεχίζονται να γίνονται με΄σω των ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΔΤ με το τρόπο που γίνονταν τόσα χρόνια. Η υιοθέτηση και η συγκέντρωση των πιο πα΄νω στοιχείων σε μία κάρτα είναι κατά την άποψή μου, μία περιττή για όλους εμάς τους πολίτες ενέργεια αλλά απ' την άλλη, μία πονηρή ενέργεια από μέρους του Κράτους. Γιατί μ' αυτό το τρόπο, μπορεί άνετα να επεμβαίνει στα οικονομικά και οποιαδήποτε άλλου είδους στοιχεία και με το πρόσχημα του χρέους, να μπορεί εύκολα να σου "αδειάζει" το λογαριασμό χωρίς προειδοποίηση και χωρίς εσύ ο ίδιος να μπορείς να ελέγχεις το εισόδημα και τα ταμειακά σου διαθέσιμα...
Βλέπω ότι έκανες εγγραφή το 2007. 8 χρόνια μετά την εγγραφή σου τι ακριβώς έκανες; Μιλάω για το καλοκαίρι του 2015. Τότε που ο ηγέτης Αλέκσης έκλεισε τις τράπεζες και παίρναμε μόνο 60€ από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα. Είχαμε ταυτότητες; Το 2020 που ο Κούλης μας μάντρωσε με τον COVID είχαμε ταυτότητες;
Άντε χεστείτε ρε που δεν έχετε ιδέα τι γίνετε γύρω σας. Το ξέρεις ότι η Google ετοιμάζει κλείδωμα στο Android και σε λίγο καιρό δε θα μπορείς να γράφεις εφαρμογές αν δε σε πιστοποιήσει; Το ίδιο το κάνει και η Apple από την αρχή της. Μαζί έχουν το 95% της παγκόσμιας αγοράς κινητών. Αυτόματα μερικά δισεκατομμύρια χρήστες γίνονται τα πουτανάκια τους.
Πέρυσι η ίδια Google έδινε δώρο με το νέο Pixel ακουστικά ή ρολόι. Οι γείτονες στην Ιταλία τους πήραν χαμπάρι και ξάφριζαν τα κινητά. Όσοι τόλμησαν να κάνουν παράπονο στη Google καταστράφηκαν καθώς τους κλείδωσε το λογαριασμό.
Η Apple εδώ και μερικά χρόνια δεν επιτρέπει εύκολα την εγκατάσταση μη υπογεγραμμένων εφαρμογών. Μάλιστα υπάρχουν κάποιες που δεν τρέχουν καθόλου αν δεν απενεργοποιήσεις κάποια βασικά στοιχεία. ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ υπολογιστής και σε κλειδώνουν εκτός. Η Microsoft εδώ και μερικά χρόνια ΑΠΑΙΤΕΙ λογαριασμό ώστε να κάνεις εγκατάσταση στα Windows. Μιλάμε για το 90% των υπολογιστών παγκοσμίως.
Οι κάρτες σου ανήκουν σε 2 μονοπώλια. Visa και Mastercard. Θεωρείς πως δεν έχουν καμία ανάμιξη στα οικονομικά σου; Ότι δηλαδή δεν διαβάζουν τις κινήσεις σου; Είναι απλά διαμεσολαβητές;
Οι πάροχοι email; Δε σκανάρουν τα mail μας; Λες η Google να μην ξέρει ότι οι χρήστες άυλης παίρνουν τα ΧΨΩ φάρμακα; Θα περιμένουν την ταυτότητα της Ψωροκώσταινας να το μάθουν;
Saul
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 22.387
- Πόντοι
- 6.256
για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις αλλά ποιος και γιατί είναι διατεθειμένος να τις εφαρμόσει?Βλέπω ότι έκανες εγγραφή το 2007. 8 χρόνια μετά την εγγραφή σου τι ακριβώς έκανες; Μιλάω για το καλοκαίρι του 2015. Τότε που ο ηγέτης Αλέκσης έκλεισε τις τράπεζες και παίρναμε μόνο 60€ από τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα. Είχαμε ταυτότητες; Το 2020 που ο Κούλης μας μάντρωσε με τον COVID είχαμε ταυτότητες;
Άντε χεστείτε ρε που δεν έχετε ιδέα τι γίνετε γύρω σας. Το ξέρεις ότι η Google ετοιμάζει κλείδωμα στο Android και σε λίγο καιρό δε θα μπορείς να γράφεις εφαρμογές αν δε σε πιστοποιήσει; Το ίδιο το κάνει και η Apple από την αρχή της. Μαζί έχουν το 95% της παγκόσμιας αγοράς κινητών. Αυτόματα μερικά δισεκατομμύρια χρήστες γίνονται τα πουτανάκια τους.
Πέρυσι η ίδια Google έδινε δώρο με το νέο Pixel ακουστικά ή ρολόι. Οι γείτονες στην Ιταλία τους πήραν χαμπάρι και ξάφριζαν τα κινητά. Όσοι τόλμησαν να κάνουν παράπονο στη Google καταστράφηκαν καθώς τους κλείδωσε το λογαριασμό.
Η Apple εδώ και μερικά χρόνια δεν επιτρέπει εύκολα την εγκατάσταση μη υπογεγραμμένων εφαρμογών. Μάλιστα υπάρχουν κάποιες που δεν τρέχουν καθόλου αν δεν απενεργοποιήσεις κάποια βασικά στοιχεία. ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ υπολογιστής και σε κλειδώνουν εκτός. Η Microsoft εδώ και μερικά χρόνια ΑΠΑΙΤΕΙ λογαριασμό ώστε να κάνεις εγκατάσταση στα Windows. Μιλάμε για το 90% των υπολογιστών παγκοσμίως.
Οι κάρτες σου ανήκουν σε 2 μονοπώλια. Visa και Mastercard. Θεωρείς πως δεν έχουν καμία ανάμιξη στα οικονομικά σου; Ότι δηλαδή δεν διαβάζουν τις κινήσεις σου; Είναι απλά διαμεσολαβητές;
Οι πάροχοι email; Δε σκανάρουν τα mail μας; Λες η Google να μην ξέρει ότι οι χρήστες άυλης παίρνουν τα ΧΨΩ φάρμακα; Θα περιμένουν την ταυτότητα της Ψωροκώσταινας να το μάθουν;
για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις αλλά ποιος και γιατί είναι διατεθειμένος να τις εφαρμόσει?
Για πες να δούμε. Να τρέξουμε Plan9 και TempleOS; Αφού πάλι η κίνηση θα περάσει από τις από πάνω εταιρίες. Θεωρείς πως ο διπλανός σου θα παρατήσει τη Google και να φτιάξει υπηρεσία self-hosting; Εδώ οι περισσότεροι βάζουν το ίδιο κωδικό σε τράπεζες και τσοντοsite για να μην τον ξεχνάνε.
athinaios44
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 19 Μαΐ 2018
- Like
- 73.988
- Πόντοι
- 12.756
πω ρε πουστηγια όλα αυτά υπάρχουν λύσεις αλλά ποιος και γιατί είναι διατεθειμένος να τις εφαρμόσει?

Saul
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 22.387
- Πόντοι
- 6.256
σε ότι αφορά το σμαρτφον μπορείς να τρέξεις το GrapheneOS ειδικά αν έχεις pixel. ΔΕΝ ισχύει ότι με το κλείδωμα που έκανε η google στο OS της δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις (ακόμα) το graphene.Για πες να δούμε. Να τρέξουμε Plan9 και TempleOS; Αφού πάλι η κίνηση θα περάσει από τις από πάνω εταιρίες. Θεωρείς πως ο διπλανός σου θα παρατήσει τη Google και να φτιάξει υπηρεσία self-hosting; Εδώ οι περισσότεροι βάζουν το ίδιο κωδικό σε τράπεζες και τσοντοsite για να μην τον ξεχνάνε.
σε ότι αφορά τα desktops...έτσι και αλλιώς όποιος χρησιμοποιεί windows από επιλογή δεν ενδιαφέρεται για αυτά...για όσους ενδιαφέρονται υπάρχουν τα linux....και macos (+ ios) που είναι μια μέση λύση κατά κάποιο τρόπο.
εννοείται ότι μπορείς να παρατήσεις την google στα πάντα...σε προσωπικό επίπεδο ε...όχι σε business. που και σε business εγώ έχω βρει λύσεις αλλά σε ότι αφορά εσωτερικά όχι για το adv.
δεν χρειάζεται να φτιάξεις self-hosting υπάρχουν privacy respecting οργανισμοί που προσφέρουν πλήρες πακέτα όπως είναι η proton για παράδειγμα.
δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μαζί....ξεκίνα με το λειτουργικό του υπολογιστή σου και πήγαινε από το workspace της google σε ένα λογαριασμό της proton.
Saul
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 22.387
- Πόντοι
- 6.256
ti kaneis manπω ρε πουστη![]()

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 63