Καυλιαρηδες γειά σας . Γνωρίζετε το ποσό των 300 ή 350 ευρώ για πιστοποίηση Ασανσέρ στην πολυκατοικία που μένουμε πληρώνεται ισομερώς από τον κάθε ιδιοκτήτη ή πάει βάση των χιλιοστών κάθε διαμερίσματος. Είμαι διαχειριστής και δεν ξέρω τι να κάνω. Άλλοι λένε το ένα και άλλοι το άλλο.Γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα ή να έχει διαβάσει κάτι επίσημο? Ευχαριστώ.
αρχικά να σου πω πως αυτό που λες για ισομερή κατανομή τουλάχιστον κάποιων εκ των εξόδων σε πολυκατοικία υπάρχει σαν ιδέα και το ειχα συναντήσει σε παλιότερη συζήτηση σε κάποιο φόρουμ, εκεί ήταν κατηγορικά αντίθετοι καθώς το θεωρούσαν λάθος από νομικής πλευράς (προσωπικά θεωρώ πως θα μπορούσε να προβλέπεται για κάποια έξοδα που είναι "άυλα" και δεν εξαρτώνται από το μέγεθος των επιμέρους ιδιοκτησιών. αλλά ισως νομικά όντως να μην στέκει αυτό)
όσο για το συγκεκριμένο που ρωτάς το κόστος πιστοποίησης (καθώς και ανακαίνιση/αντικατάσταση κλπ. εργασίες στον ανελκυστήρα ) πάνε με τα χιλιοστά ιδιοκτήτων(=κοινοχρήστων) όπως σωστά σου απάντησαν 2-3 μέλη.
οι υπόλοιποι που λένε με χιλιοστα ανελκυστήρα είναι τελείως λάθος. Επειδή το είχα συναντήσει και στη δική μου πολυκατοικία θεωρώ πως οι περισσότεροι δεν το ψάχνουν και απλά βλέπουν τον πίνακα κατανομής των κοινοχρήστων που λέει για "χιλιοστά ανελκυστήρα" και δεν κάθονται να ψάξουν τον κανονισμό και τι προβλέπει για τις περιπτώσεις εφαρμογής αυτών των χιλιοστών.
αν πρόκειται για ανακαίνιση και το έξοδο ειναι μεγάλο μπορεί καποιοι να το κάνουν και εκ του πονηρού. Ή άντε να πείσεις τα διαμερίσματα του ισογείου πως η απαλλαγή που έχουν αφορά μόνο τα έξοδα συντήρησης και στην ανακαίνιση θα πληρώσουν κανονικά .....