Νέα

Πετρέλαιο στις ακτές της Σαλαμίνας από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη»

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giatioxi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 251
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
21751673_1484148618318627_3665679423938880817_n.jpg
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια!
Μια καλή συμβουλή είναι να ξεχάσετε τις ψαροταβέρνες στην Αθήνα και τον Πειραιά, για την επόμενη 20ετία, εκτός αν γουστάρετε καλαμαράκια 95 οκτανίων....
Επίσης δε θα ξαναχρειαστούν αντιηλιακα για μια βουτιά στις παραλίες της Αττικής - βουτας και βγαίνεις με δυο δαχτυλα πετρελαιο στην πλάτη...

Επιτελους γίναμε ...Ντουμπάι.....ήρθε η ανάπτυξη του τύπου των μνημονίων....

σιγά ρε μην καταστράφηκε όλη η Μεσόγειος με 2.500 τόνους μαζούτ...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.755
Κριτικές
2
Like
2.714
Πόντοι
1.306
εγω πιστευω οτι μεχρι τελος της ευδομαδας θα αποκαλυφθουν ολα  διοτι εδω μιλαμε για τεραστια οικολογικη καταστροφη
και οχι για ενα πιατσικο χρηματων και ρουσφετιων

σιγα ρε την τεράστια οικολογική καταστροφή με έναν κουβά πετρέλαιο που χύθηκε...

δηλαδή αμα σκάσει ένα τάνκερ από αυτά που φέρνουν αργό στα ΕΛΠΕ και που κουβαλάνε 70.000 τόνους και παραπάνω τι θα γίνει ?
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Πλοιοκτήτης «Αγία Ζώνη»: Ήταν αξιόπλοο - Πήρε κλίση εντελώς ξαφνικά

Τα πιστοποιητικά του είχαν λήξει, αλλά βάσει νόμου είχαμε πάρει παράταση - Στο πλοίο ήταν τέσσερα άτομα που μου είπαν πως εντελώς ξαφνικά πήρε κλίση και βυθίστηκε

Tο «Αγία Ζώνη» ήταν ένα απολύτως αξιόπλοο δεξαμενόπλοιο που είχε μάλιστα επιθεωρηθεί πλήρως πριν από ενάμιση μήνα και πως βυθίστηκε «εντελώς ξαφνικά», ισχυρίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης του πλοίου Θοδωρής Κουντούρης.

Ο κύριος Κουντούρης επιβεβαίωσε πως τα πιστοποιητικά του πλοίου είχαν λήξει, όμως όπως λέει, είχαν πάρει δίμηνη παράταση από το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως προβλέπει ο νόμος. «Όλα είναι νόμιμα, δεν είχε κανένα πρόβλημα, είχε επιθεωρηθεί πριν από ένα μήνα», δήλωσε στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και αναφέρθηκε στο χρονικό της βύθισης.

«Το πλοίο πήγε και αγκυροβόλησε 11:30 το πρωί του Σαββάτου στο αγκυροβόλιο Πειραιά», είπε ο κύριος Κουντούρης και ενημέρωσε πως ο πλοίαρχος τότε είχε την δυνατότητα να δώσει άδεια στο πλήρωμα. Έτσι εξηγεί το γεγονός ότι από τα 11 άτομα πλήρωμα, κατά την βύθιση βρέθηκαν στο «Αγία Ζώνη» δύο κατά τις πληροφορίες, που όμως ο ίδιος διαψεύδει: «Εμένα ο καπετάνιος μου είπε ότι είχε αφήσει τέσσερα άτομα».

Όσον αφορά στο πού αποδίδουν την βύθιση ο ίδιος και το πλήρωμα, ο κύριος Κουντούρης αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή εξήγηση: «Δεν γνωρίζουμε γιατί βυθίστηκε. Ο καπετάνιος δεν ήταν πάνω στο πλοίο όταν έγινε. Οι άνθρωποι που ήταν πάνω μου είπαν ότι εντελώς ξαφνικά είδαν ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση και βυθίστηκε. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το τι συνέβη».

Ενημέρωσε επίσης πως «το πλοίο δεν ήταν ασφαλισμένο σαν αξία, μόνο προς τρίτους» και ισχυρίστηκε πως έχει καταστραφεί οικονομικά.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι δύο από τα πλοία του ελέγχονται για υποθέσεις λαθρεμπορίας, ο κύριος Κουντούρης υποστήριξε πως η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει και πως έχει αθωωθεί: «Είχαν εμπλακεί σε μια υπόθεση λαθρεμπορίας, για την οποία έχουμε αθωωθεί εδώ και τρία χρόνια», είπε.

Τέλος, σχετικά με τους ισχυρισμούς του πως η πετρελαιοκηλίδα που έφτασε στην παραλιακή δεν ήταν από το δικό του πλοίο αλλά από το Blue Star Patmos, αυτή την φορά «μάζεψε» τις καταγγελίες: «Δεν λέω ότι η πετρελαιοκηλίδα είναι από άλλον, αλλά λέω ότι πρέπει να γίνουν έρευνες μήπως είναι και από άλλο πλοίο γιατί εμφανίστηκε δύο μέρες μετά τη βύθιση, κάνω υποθέσεις».
www.protothema.gr/greece/article/713715/ploioktitis-agia-zoni-itan-axioploo-pire-klisi-edelos-xafnika/]http://www.protothema.gr/greece/article/713715/ploioktitis-agia-zoni-itan-axioploo-pire-klisi-edelos-xafnika/[/url]

 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Ιστιοπλόοι: Από το γραφείο Κουρουμπλή μάς είπαν ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει φθάσει μέχρι το Καβούρι!

Την αναστολή διεξαγωγής όλων των αγώνων Τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στον Σαρωνικό, ανακοίνωσε η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο πρόεδρός της,  Αντώνης Δημητρακόπουλος επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το μέγεθος της ρύπανσης των υδάτων.

«Εκ μέρους του Υπουργού η διευθύντρια του γραφείου του κα Δάφνη Μπατσάρα  ενημέρωσε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι εστίες πετρελαιοκηλίδας έχουν φτάσει μέχρι το Καβούρι, ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποια θα είναι η εξέλιξη και τι χρόνος θα απαιτηθεί για την απορρύπανση  και ότι τουλάχιστον για το επόμενο εικοσαήμερο θα πρέπει να ματαιωθεί οποιαδήποτε ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα στην περιοχή. Μετά τις εξελίξεις αυτές η ΕΙΟ αναστέλλει τη διεξαγωγή όλων των αγώνων Τριγώνου και Ανοικτής Θαλάσσης στη συγκεκριμένη περιοχή που περιλαμβάνονται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομοσπονδίας  μέχρι 2 Οκτωβρίου, οπότε θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Η ΕΙΟ καλεί τους ομίλους, μέλη, ιστιοπλόους, προπονητές και όλους τους φίλους του αθλήματός, που εκ της φύσεώς του βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για τη συλλογή και την απομάκρυνση των ρύπων», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.


 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Τέλος το ψάρεμα στον Σαρωνικό: Σε απόγνωση οι ψαράδες -Επεσαν 60% οι πωλήσεις

Τεράστια είναι η καταστροφή για τους ψαράδες του Σαρωνικού μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την πετρελαιοκηλίδα που έχει εξαπλωθεί στις παραλίες της Αττικής.

Τα περισσότερα καΐκια παρέμειναν για τέταρτη ημέρα δεμένα χθες, με τους περισσότερους ψαράδες να τονίζουν πως αν η ρύπανση φτάσει στον βυθό, τότε θα καταστραφούν οικονομικά. Ενδεικτικό είναι, όπως ανέφεραν στον ΣΚΑΪ, ότι οι πωλήσεις ψαριών σημείωσαν πτώση 60%.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, μια φυσιολογική ημέρα, τα καΐκια που έβγαιναν στα ανοικτά για ψάρεμα το πρωί ήταν περισσότερα από 500, ενώ χθες βγήκαν μόλις… 20. Στην περιοχή του Μικρολίμανου, από τα 50 καΐκια, βγήκαν για ψάρεμα τα… 2.

«Ποιος θα ψαρέψει με αυτή τη θάλασσα και ποιος θα αγοράσει αυτά τα ψάρια», λένε με μια φωνή οι ψαράδες της Αττικής.

Τα ψάρια έχουν εξαφανιστεί από τον Πειραιά, τον Άλιμο, το Φάληρο, τη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα επισημαίνουν οι αλιείς,με τους πελάτες να τους ρωτούν ήδη αν τα ψάρια έχουν μολυνθεί από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Ανδρέας Ξανθός: Ούτε κολύμπι, ούτε ψάρεμα όπου υπάρχει μαζούτ

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μίλησε στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει ούτε να κολυμπάει ο κόσμος, ούτε να ψαρεύει στις περιοχές που υπάρξει μαζούτ.

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες», τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.
www.iefimerida.gr/news/362623/telos-psarema-ston-saroniko-se-apognosi-oi-psarades-epesan-60-oi-poliseis]http://www.iefimerida.gr/news/362623/telos-psarema-ston-saroniko-se-apognosi-oi-psarades-epesan-60-oi-poliseis[/url]
 

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Μηνύματα
1.074
Κριτικές
2
Like
21
Πόντοι
16
2 κιλά σαρδέλες παρακαλώ
Για φούρνο τις θέλετε?
Όχι. Για προσάναμμα
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
30.074
Κριτικές
1
Like
33.063
Πόντοι
6.256
Ενας μήνας θαχρειαστεί για να γίνει η απορυπανση,
Και δε θα φαινεται τίποτα.
Ενας μήνας χρειαζεται για να μπουν όλα κάτω απ το χαλί.
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
13.727
Like
29.238
Πόντοι
6.056
Σε ενα μήνα θα το έχουμε ξεχάσει το θέμα, γιατι ειναι σίγουρο ότι μέχρι τότε κάποια αλλη μαλακία θα έχουν κάνει η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα ασχολούμαστε με αυτή :grin:
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
30.074
Κριτικές
1
Like
33.063
Πόντοι
6.256
οι δημαρχοι των παρανομων χωματερων κανουν μυνησεις για την πετρελαιοκηλιδα.
μοναδικο.
 

Randall

Μέλος
Εγγρ.
18 Αυγ 2012
Μηνύματα
88
Κριτικές
9
Like
35
Πόντοι
0
ο υπουργός ναυτιλίας έκανε αυτοψία. :headbaning1: :headbaning1: :rockon: :rockon:
πως την έκανε όμως, αναρωτιέμαι... :think:

Απλά πήγε εκεί, κοίταξε και είπε: Που το είδατε το πετρέλαιο? εγώ δε βλέπω τίποτα. Κάντε μπάνια ελεύθερα.
 
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
517
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
  Τα ψάρια έχουν εξαφανιστεί από τον Πειραιά, τον Άλιμο, το Φάληρο, τη Βάρκιζα και τη Γλυφάδα επισημαίνουν οι αλιείς,με τους πελάτες να τους ρωτούν ήδη αν τα ψάρια έχουν μολυνθεί από την περιβαλλοντική καταστροφή." ,
λεει το ως άνω ρεπορτάζ,οπότε αποδεικνύεται πλέον αμέσως και αναντιρρήτως οτι τα ψάρια είναι δεκάδες φορές πιό έξυπνα απο τον ελληνικο όχλο (λαο,συγγνωμην), που καθεται και ακούει τις παπαριές του κ΄λαθε πουστουπουργου.
Παντως ο κουρουμπαλής είναι άξιος θαυμασμού, και μάλλον γι αυτο τον ψηφοζουν τα κτήνη που τον ψηφιζουν ,αφου τυφλός ών, εκανε τα 18 ή 28 ακινητα που δηλωνει στο πόθεν αίσχος του.Φαντάζομαι οτι αν ηταν και ανοιχτομάτης θα είχε κανει τουλαχιστον 2008,οποτε οι Ακηδες ,Βουλγαράκηδες και λοιποί εντιμοτατοι του Κυνοβουλίου,μπροστα του ειναι χάπατα.  .
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
30.074
Κριτικές
1
Like
33.063
Πόντοι
6.256
Και ο βαρβιτσιωτης απαθανατιζει
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.767
Κριτικές
18
Like
5.570
Πόντοι
1.796
Αναμένονται εντάλματα σύλληψης
Τη δικογραφία για τη βύθιση του «Αγία Ζώνη» ζήτησε η Εισαγγελία Πειραιά


Τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Λιμενικό Σώμα για την υπόθεση του ναυαγίου του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ζήτησε σήμερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τσίβα.

Τη δικογραφία αναμένεται να παραλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος, αφού τη μελετήσει, αναμένεται να ασκήσει διώξεις για κακούργημα ενώ αναμένεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.



επιτελους και πολυ αργησε
 

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.767
Κριτικές
18
Like
5.570
Πόντοι
1.796
Έκτακτη σύσκεψη μετά τις αποκαλύψεις
Τσίπρας: Αφαιρεί από το υπ. Ναυτιλίας την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας


Έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις αποκαλύψεις για το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας που είχε το «Αγία Ζώνη ΙΙ» από υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αφαιρεθεί η σχετική αρμοδιότητα από το υπουργείο και να μεταφερθεί στους Νηογνώμονες. Ζήτησε, δε, να γίνει έλεγχος σε όλα τα πλοία που έχουν αντίστοιχες άδειες.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολές για:

-Την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.

-Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.

-Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

-Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Εν τω μεταξύ, στη διάθεση του λιμενικού σώματος βρίσκονται μέσα και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, με απόφαση του υπουργού Αμυνας.
 

Don Pornos

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Δεκ 2008
Μηνύματα
5.017
Κριτικές
27
Like
5.966
Πόντοι
8.615
:tooth:
 

Συνημμένα

  • 1251248_DJsAw_rXUAAItJa.jpg
    1251248_DJsAw_rXUAAItJa.jpg
    43,5 KB · Εμφανίσεις: 23

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom