Νέα

Πετρέλαιο στις ακτές της Σαλαμίνας από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη»

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giatioxi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 251
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Νέο «σόου» Κουρουμπλή: Αφού... καθάρισε Πειραϊκή και Φάληρο, ζητά και την ανέλκυση του Sea Diamond!

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMTAvMjAva291cm91bXBsaXMgeGFtb2dlbG8uanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]

Το κρουαζιερόπλοιο είχε προσκρούσει σε ξέρα στον όρμο Φηρών στις 5 Απριλίου του 2007 και ενώ ρυμουλκήθηκε, τελικώς βυθίστηκε

Την άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που είναι βυθισμένο ανοιχτά της Σαντορίνης, ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς σήμερα υπέγραψε τις σχετικές εντολές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και προς το αρχηγείο του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο είχε προσκρούσει σε ξέρα στον όρμο Φηρών στις 5 Απριλίου του 2007 και ενώ ρυμουλκήθηκε, τελικώς βυθίστηκε. Για τουλάχιστον δέκα χρόνια παραμένει στο βυθό της Καλντέρας στη Σαντορίνη, «με ό,τι σημαίνει αυτό για το θαλάσσιο περιβάλλον μίας εκ των πλέον τουριστικών περιοχών της Ελλάδας και του κόσμου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Η πορεία προς την αποκατάσταση της νομιμότητας, αλλά και της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία προστασίας του περιβάλλοντος, συνεχίζεται με αμείωτη αποφασιστικότητα, στο πλαίσιο μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής, της οποίας τα αποτελέσματα θα συνεχίσουν να αναδεικνύονται και τις επόμενες ημέρες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[url=http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/greece/article/724246/-edoli-kouroubli-gia-anelkusi-tou-krouazieroploiou-sea-diamond-/]http://www.protothema.gr/greece/article/724246/-edoli-kouroubli-gia-anelkusi-tou-krouazieroploiou-sea-diamond-/[/url[/URL]]
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Ξεκινάει η ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό

http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/assets/images/2301489.jpg[/img[/URL]]

Επιστολή προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ότι αρχίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, έστειλε ο Όμιλος Σπανόπουλου, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση του το υπουργείο Ναυτιλίας.

«Ο Όμιλος Σπανόπουλου ανταποκρίνεται στις εντολές του Υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και προχωρεί σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, για την άμεση ανέλκυση και απομάκρυνση του ναυαγίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», για την απάλειψη κάθε δυσμενούς συνέπειας από την ύπαρξη του ναυαγίου και του οποιοδήποτε κινδύνου που θα μπορούσε να προσβάλει σε μεγαλύτερο βαθμό το θαλάσσιο περιβάλλον» αναφέρεται στην επιστολή.

Το υπουργείο Ναυτιλίας στην ανακοίνωσή του προσθέτει επίσης ότι η εταιρεία τονίζει ότι θα υποβληθεί το συντομότερο,σχέδιο ανέλκυσης και ότι καθ' όλη την διάρκεια της επιχείρησης θα ενταθεί η χρήση αντιρρυπαντικών μέσων και εξοπλισμού για την άμεση καταστολή πιθανής ρύπανσης στην περιοχή του ναυαγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά με επιστολή του προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΓ ΖΩΝΗ είχε δώσει προθεσμία έως την Κυριακή 29/10 να προχωρήσει στις διαδικασίες για ανέλκυση του δεξαμενόπλοιου.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητήσει παράταση αυτής της προθεσμίας καθώς βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις με εταιρείες ναυαγιαίρεσης αλλά και την ασφαλιστική, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο αν είχε δοθεί.

Έως τώρα, από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» έχουν απαντληθεί συνολικά 2.535 μίγματα πετρελαιοειδών ενώ στο σημείο του ναυαγίου παραμένει πλωτός γερανός.

Σύμφωνα με το νόμο 2881/2001, «ρύθμιση θεμάτων ανέλκυσης ναυαγίων και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 2 ο κύριος του ναυαγίου (πλοιοκτήτρια εταιρεία), στην περίπτωση που το βυθισμένο πλοίο αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα σε περιοχή του λιμένα, ή σε δίαυλο ή παρεμποδίζει την προσόρμιση την αγκυροβολία, προσβάλλει ή απειλεί να προσβάλλει το περιβάλλον, υποχρεούται να το ανελκύσει και να το απομακρύνει εκτός του λιμένα, όπως έχει ή κατά τμήματα.

Η πρόσκληση, όπως ορίζει ο νόμος, αναμένεται να επιδοθεί από δικαστικό επιμελητή στον κύριο ή στον αντιπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Στην περίπτωση που η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή της, η λιμενική αρχή, υπό την εποπτεία της δημόσιας αρχής λιμένος, μπορεί να εκποιήσει το ναυάγιο ή τμήματα αυτού με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.

[url=http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/greece/article/ksekinai-i-anelkisi-tou-deksamenopliou-agia-zoni-i-ston-saroniko]http://www.zougla.gr/greece/article/ksekinai-i-anelkisi-tou-deksamenopliou-agia-zoni-i-ston-saroniko[/url[/URL]]
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Στο «κόκκινο» παραμένει η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό -Νέα στοιχεία από το ΕΛΚΕΘΕ

http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/petrelaiokilida-rypansi-708.jpg?itok=JO5B1fY4[/img[/URL]]

Παραμένει η θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή σε αρκετές περιοχές του Σαρωνικού και μάλιστα σε υψηλά επίπεδα.
Σχεδόν δύο μήνες έχουν περάσει από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Aγία Ζώνη 2 στα ανοιχτά της Σαλαμίνας και παρά τις διαβεβαιώσεις και τις φιέστες από το υπουργείο Ναυτιλίας στις παραλίες του Παλαιού Φαλήρου, οι τελευταίες μετρήσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) δείχνουν πως η σε ορισμένες περιοχέρς η ρύπανση παραμένει στο «κόκκινο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», τα Σελήνια και η Κυνοσούρα στη Σαλαμίνα, άλλα και τμήματα παραλίας στον Άγιο Κοσμά και στη Γλυφάδα, παραμένουν ιδιαίτερα επιβαρυμένα από την πετρελαϊκή ρύπανση.

[b]Τι δείχνουν οι μετρήσεις του Οκτωβρίου[/b]

Οι τελευταίες δειγματοληψίες (με δείγμα νερού από τις παράκτιες ζώνες) πραγματοποιήθηκαν από το ΕΛΚΕΘΕ στις 3, 10 και 23 Οκτωβρίου και έδειξαν υψηλές τιμές πετρελαϊκών υδρογονανθράκων.
Συγκεκριμένα:
• 1.200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο στον Τύμβο Θεμιστοκλέους στον Πειραιά στις 10 Οκτωβρίου και στις 23 Οκτωβρίου 344 μικρογραμμάρια
• 100 μικρογραμμάρια στον Φλοίσβο
• 284 μικρογραμμάρια στην παραλία κοντά στον Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών στις 23 Οκτωβρίου
• 269 μικρογραμμάρια στον Άγιο Κοσμά στις 23 Οκτωβρίου
• 110 μικρογραμμάρια στο ΕΛΚΕΘΕ στις 3 Οκτωβρίου
• 331 μικρογραμμάρια σε μέρος της παραλίας της Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου και 66,8 μικρογραμμάρια στις 23 Οκτωβρίου
• 85,5 μικρογραμμάρια σε άλλο σημείο της παραλίας της Γλυφάδας στις 3 Οκτωβρίου και 66,8 στις 10 Οκτωβρίου
• 139 μικρογραμμάρια στην ακτή κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας στις 18 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια υπήρξε περαιτέρω μείωση
«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι υπάρχει εκτεταμένη ρύπανση από πετρελαιοειδή η οποία ανιχνεύεται σε μεγάλη απόσταση από την περιοχή του ναυαγίου» υποστηρίζει ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης.

[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/372401/paramenei-i-rypansi-apo-tin-petrelaiokilida-sto-saroniko-nea-stoiheia-apo-elkethe]Πηγή[/url[/URL]]
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Ανοίγει ταμείο στον Πειραιά για αποζημιώσεις από την πετρελαιοκηλίδα

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMTAvMzAvMjkyMzAzMDBfMjM5MzcxLmpwZw%3d%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]

Για την απόδοση αποζημίωσης, οι ζημίες πρέπει να οφείλονται σε ρύπανση από πετρέλαιο από το «Αγία Ζώνη ΙI» και να έχουν προκαλέσει μια ποσοτικοποιημένη οικονομική ζημία

Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC),  ανοίγει γραφείο στον Πειραιά για την υποβολή των αξιώσεων που προέκυψαν από την ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το δεξαμενόπλοιο «Αγιά Ζώνη ΙΙ».


Το γραφείο θα λειτουργεί από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, θα στελεχωθεί από Έλληνες και έχει συσταθεί για να εξασφαλίσει την εύκολη και έγκαιρη υποβολή όλων των αξιώσεων αποζημίωσης. Ομάδα από ειδικούς στις αξιώσεις έχει προσληφθεί και όλα τα σχετικά έγγραφα θα παρέχονται τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ελληνικά.

Ιδιώτες, συνεταιρισμοί, εταιρίες, ιδιωτικοί ή δημόσιοι φορείς που επηρεάστηκαν από την βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και θέλουν να διεκδικήσουν αξίωση μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το πώς θα το κάνουν, στην ιστοσελίδα του IOPC Funds. 

Για την απόδοση αποζημίωσης, οι ζημίες πρέπει να οφείλονται σε ρύπανση από πετρέλαιο από το «Αγία Ζώνη ΙI» και να έχουν προκαλέσει μια ποσοτικοποιημένη οικονομική ζημία. Ο αιτών πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει το ποσό της ζημίας του με την προσκόμιση οικονομικών καταστάσεων ή άλλων κατάλληλων αποδεικτικών στοιχείων.

[url=http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/greece/article/726674/anoigei-tameio-ston-peiraia-gia-apozimioseis-apo-tin-petrelaiokilida/]Πηγή[/url[/URL]]
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.284
Κριτικές
15
Like
5.785
Πόντοι
1.496
Σιγα, εδω κολυμπαγανε το πρωτο καιρο και τριβονταν με το πετρελαιο γιατι λεει κανει καλο. Τωρα που καθαρισε και μεσολαβει και χειμωνας, μια χαρα.
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
345
Πόντοι
186
Τέλος το ψάρεμα στον Σαρωνικό για το 2017 - Απαγόρευση έως το τέλος του έτους

http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/psarema-sarwnikos-708.jpg?itok=ONfFRTKm[/img[/URL]]

Παράταση στην απαγόρευση του ψαρέματος στον Σαρωνικό ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έως και το τέλος του 2017.

Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση έληγε, ωστόσο πήρε άλλους δύο μήνες παράταση, απόφαση που πήραν από κοινού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και οι εκπρόσωποι των αλιέων που δραστηριοποιούνται με μηχανότρατες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η απαγόρευση στη συγκεκριμένη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου γίνεται προληπτικά για δύο μήνες, έως ότου ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες μελέτες από το ΕΛΚΕΘΕ».

Παράλληλα με τις έρευνες του ΕΛΚΕΘΕ, το ΥπΑΑΤ έχει προχωρήσει σε σειρά δειγματοληψιών και αναλύσεων σε μύδια (εκτροφής και ελεύθερα), σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους και τον Δημόκριτο.

«Μέχρι σήμερα όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, για πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες ενώ οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις θα συνεχιστούν» σημειώνεται.

[url=http://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/news/372961/hrysaygites-epitethikan-se-dyo-gynaikes-i-mia-einai-synigoros-politikis-agogis-sti-diki]Πηγή[/url[/URL]]
 

paulospaulos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2016
Μηνύματα
846
Κριτικές
7
Like
968
Πόντοι
86
Κερδαμε σύντροφοι ...
 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
16.364
Κριτικές
165
Like
24.975
Πόντοι
34.168
Newsit / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / Γνωμη /
Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Δημοσιευθηκε: 02.11.2017 | 14:47
Κατερινα Σερετη
Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος! | Newsit.gr
AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookFacebookShare to TwitterTwitterShare to Facebook MessengerFacebook MessengerShare to Google+Google+
Το πρωί της Δευτέρας, εννέα ημέρες μετά το ναυάγιο και την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στον εξής διάλογο στο περίπτερο της γειτονιάς:

Περιπτεράς σε πελάτη: «Καλημέρα! Τι κάνουμε;»

Πελάτης (ετών 40 και): «Πήγαμε για μπάνιο με την οικογένεια! Είχε ζέστη!»

Περιπτεράς: «Πήγατε προς Σούνιο ε; Γιατί στα μέρη σας (Βούλα – Βουλιαγμένη) είναι χάλια πια».

Πελάτης: «Αντε ρε! Μην τα πιστεύεις! Μια χαρά ήταν η θάλασσα! Γυαλί! Σιγά μην τρέχαμε στο Σούνιο! Επειδή τα λένε τα κανάλια;»

Ακούγοντας την στιχομυθία του κυρίου με τον περιπτερά σοκαρίστηκα παρότι και από το newsit.gr αλλά και από τα κανάλια το Σαββατοκύριακο υπήρχαν ρεπορτάζ με τους πολίτες που πήγαιναν να κολυμπήσουν άφοβα μέσα στο μαζούτ.

Και σήμερα ακόμα στον Μπάτη στο Παλαιό Φάληρο υπήρχαν άνθρωποι που έκαναν κανονικά το μπάνιο τους. Αγνοώντας τις προειδοποίησεις τον ειδικών.

Γιατί όπως είπε και ένας κύριος: «Μην τους πιστεύετε. Μια χαρά είναι η θάλασσα. Και στο Τσέρνομπιλ τα ίδια μας έλεγαν. Είδατε να πάθουμε τίποτα;»

Κι εγώ θέλω να πάρω φόρα και να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Που κάποιοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και όχι μόνο αυτό.

Παίρνουν στο λαιμό τους και τα παιδιά τους.

Και αισθάνομαι ότι δικαιώνεται η φράση: «Μνημόνια μέχρι να δύσει ο ήλιος!»

Το θέμα είναι τι φταίμε όλοι οι υπόλοιποι…
 

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
1.125
Like
42
Πόντοι
16
ΕΞΥΠΝΟΣ λαός ό νεο-Έλληνας...
 

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Μηνύματα
39.661
Like
20.403
Πόντοι
5.006
Πόρισμα ΕΜΠ: Βούλιαξαν με εκρηκτικά το «Αγία Ζώνη 2»


Σε δολιοφθορά οφείλεται τελικά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου μέσα στο Σαρωνικό κόλπο που ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα το 2017.


Νέα τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου του Αγίου Ζώνη 2 στη Σαλαμίνα, που μόλυνε το 2017 το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, δίνει το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχει συμπεριληφθεί στην ογκώδη δικογραφία της Εισαγγελίας Πειραιά.

Στο πόρισμα των 330 σελίδων, όπως μετέδωσε το athina984.gr, αναφέρεται πως το πλοίο βύθισε βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του δεξαμενόπλοιου και συνεπώς πρόκειται για δολιοφθορά και όχι για ναυτικό ατύχημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια εκτίμηση με το ΕΜΠ κατέληξε και το Γ' Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων.
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017, ένα μικρό δεξαμενόπλοιο, το Αγία Ζώνη ΙΙ, βυθίστηκε στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό κόλπο. Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε ενώ σε αυτό επέβαιναν μόλις δυο από τα συνολικά έντεκα μέλη του πληρώματός του απουσίαζαν.

Η πετρελαιοκηλίδα ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα. Απαγορεύτηκε το κολύμπι στις γύρω παραλίες έως ότου καθαριστούν πλήρως από το πετρέλαιο.
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
29.862
Κριτικές
1
Like
32.651
Πόντοι
6.256
Βρωμιά παντού. Με ανύπαρκτη διεφθαρμένη δικαιοσύνη που παιρνει εντολες απο πρωθυπουργούς
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
62.138
Like
21.130
Πόντοι
5.506
Πόρισμα ΕΜΠ: Βούλιαξαν με εκρηκτικά το «Αγία Ζώνη 2»


Σε δολιοφθορά οφείλεται τελικά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου μέσα στο Σαρωνικό κόλπο που ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα το 2017.


Νέα τροπή στην υπόθεση του ναυαγίου του Αγίου Ζώνη 2 στη Σαλαμίνα, που μόλυνε το 2017 το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, δίνει το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχει συμπεριληφθεί στην ογκώδη δικογραφία της Εισαγγελίας Πειραιά.

Στο πόρισμα των 330 σελίδων, όπως μετέδωσε το athina984.gr, αναφέρεται πως το πλοίο βύθισε βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του δεξαμενόπλοιου και συνεπώς πρόκειται για δολιοφθορά και όχι για ναυτικό ατύχημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ίδια εκτίμηση με το ΕΜΠ κατέληξε και το Γ' Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων.
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017, ένα μικρό δεξαμενόπλοιο, το Αγία Ζώνη ΙΙ, βυθίστηκε στη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό κόλπο. Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε ενώ σε αυτό επέβαιναν μόλις δυο από τα συνολικά έντεκα μέλη του πληρώματός του απουσίαζαν.

Η πετρελαιοκηλίδα ρύπανε τις ακτές της Αττικής από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα. Απαγορεύτηκε το κολύμπι στις γύρω παραλίες έως ότου καθαριστούν πλήρως από το πετρέλαιο.



Αποκλείεται, δε γίνονται αυτά τα πράγματα, αφού πήγε ο ίδιος ο Κουρουμπλής και είδε την κατάσταση με τα μάτια του επειδή.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom