Νέα

Πετρέλαιο στις ακτές της Σαλαμίνας από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη»

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα giatioxi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 251
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.900
Πόντοι
366
DJ0oL8JW4AAmlOY.jpg
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Π. Κουρουμπλής: Υπερβολή να μιλάμε για οικολογική καταστροφή  :S :S :S

Δεν θα υπάρξει αδράνεια, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που οι μετρήσεις θα μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, έκαναν επιθεώρηση των εργασιών, στον χώρο του ναυαγίου, και των επιχειρήσεων που είναι σε εξέλιξη για τον καθαρισμό των ακτών στη Σαλαμίνα και στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού.

«Όλοι πονάμε με αυτό που έγινε, αλλά το να μιλάμε για οικολογική καταστροφή το θεωρώ υπερβολή και κυρίως να προβάλλουμε εικόνες της πρώτης και της δεύτερης μέρας» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως «ο κ. Κουρουμπλής κάνει το καλύτερο δυνατό, έχει όλες τις υπηρεσίες μέρα – νύχτα σε επαγρύπνηση». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, έχει επιτευχθεί μια σημαντική βελτίωση και οι εστίες ρυπάνσεως έχουν εγκλωβιστεί σε ειδικούς χώρους στη θάλασσα. «Βέβαια» όπως είπε «υπάρχουν και μπαλώματα ρύπανσης στο πέλαγος».

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση πως «σε έναν δύο μήνες, εάν οι υπηρεσίες δουλέψουν θα έχουμε φτάσει σε ένα αποτέλεσμα αποσόβησης του κακού». Επισήμανε πως μένει να εξεταστούν οι ευθύνες, που είναι υπόθεση της δικαιοσύνης: Το πώς έγινε αυτό, αν οι υπηρεσίες είχαν δώσει σωστά άδειες στον άνθρωπο αυτό ή όχι.

www.athina984.gr/2017/09/15/p-kouroublis-ypervoli-na-milame-gia-ikologiki-katastrofi/]http://www.athina984.gr/2017/09/15/p-kouroublis-ypervoli-na-milame-gia-ikologiki-katastrofi/[/url]
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
«Αγία Ζώνη»: Απορούμε κι εμείς πώς «εμφανίστηκε» η πετρελαιοκηλίδα στο Παλαιό Φάληρο

«Έκπληκτοι, παρακολουθούμε και εμείς το "ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας" από τη νήσο Αταλάντη έως τη Σαρωνίδα, αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, επιμένοντας στην εκδοχή του ναυτικού ατυχήματος δεύτερου πλοίου, άλλης εταιρείας

Νέα ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει την έκπληξή της για το ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας, αφήνοντας ταυτόχρονα υπονοούμενα για σκοπιμότητες, εξέδωσε η σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ Ν.Ε.».

Όπως τονίζει το ναυάγιο του πλοίου, σημαίνει και ναυάγιο της εταιρείας και σημειώνει πως σκοπός της ζωή τους στο εξής είναι η εύρεση των αιτιών.

Προειδοποιούν όμως ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν τη διαστρέβλωση γεγονότων, ούτε να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν, επαναφέροντας το θέμα του δεύτερου πλοίου, άλλης εταιρείας, που είχε ναυτικό ατύχημα λίγες ημέρες πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στο Αιγαίο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Έκπληκτοι, παρακολουθούμε και εμείς το «ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας» από τη Νήσο Αταλάντη έως τη Σαρωνίδα. Δεν επιδιώκουμε να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας μακρυά από την βύθιση του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ. Για εμάς, που το ναυάγιο του πλοίου σημαίνει αυτομάτως και ναυάγιο της εταιρείας μας, η εύρεση των αιτιών είναι μονόδρομος και αποτελεί πλέον σκοπό ζωής.

Ομως δεν πρόκειται να ανεχτούμε την συκοφάντηση και διαστρέβλωση των γεγονότων, και δεν θα φέρουμε το βάρος ευθυνών που δεν μας αναλογούν. Επί μια εβδομάδα παρακολουθούμε αυξανόμενες τάσεις κανιβαλισμού και εκμετάλλευσης του τραγικού συμβάντος από διαφορετικές πλευρές, εις βάρος μας. Είμαστε στην μέση διασταυρωμένων πυρών και γινόμαστε εν τέλει οι αποδέκτες κατηγοριών για τις οποίες δεν είμαστε υπεύθυνοι. Τόσο η διοίκηση της εταιρείας όσο και το προσωπικό, δεχόμαστε καθημερινά απειλές από «άγνωστους» για την ζωή μας και καλούμεθα να λάβουμε μέτρα για να προστατευθούμε.

Φαίνεται ότι με την δική μας τραγωδία, πολλοί επιθυμούν να κάνουν καριέρα. Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν εμπλεκόμενα σε πολιτικά παιχνίδια. Παραιτήσεις ή μη, των αρμοδίων, δεν εμπίπτουν στην δική μας ευθύνη. Αντιμετωπίζουμε μια τραγωδία και καλούμαστε να βοηθήσουμε στην εξακρίβωση των αιτιών της, πράγμα το οποίο κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Οτιδήποτε άλλο, δεν μας αφορά.

Το πετρέλαιο του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ μόλυνε τις ακτές της Σαλαμίνας. Μόλυνε όμως και την «Αθηναική Ριβιέρα» ? οι δικοί μας «ειδικοί», δηλ. οι εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου και καθαρίζουν τις ακτές, οι οποίοι ασχολούνται επί δεκαετίες με τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και είναι οι μόνοι που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, επισημαίνουν ότι η πετρελαιοκηλίδα δεν μπορεί να ταξιδεύει υπογείως και να εμφανίζεται μετά από μίλια ξαφνικά πάνω στις ακτές. Την πετρελαιοκηλίδα δεν εντόπισε κανένα αεροπλάνο/ελικόπτερο από όσα πετάνε σε όλο τον Σαρωνικό και σαρώνουν την περιοχή για την εύρεση πετρελαιοκηλίδων, ούτε οι δορυφορικές απεικονίσεις της περιοχής από την EMSA (EUROPEAN MARITIME SAFETY AGENCY). Η κατεύθυνση των ανέμων στην περιοχή του ναυαγίου ήταν προς την Σαλαμίνα. Το πλοίο στεγανοποιήθηκε πλήρως την Τρίτη 12/9. Απορίας άξιο είναι πώς η πετρελαιοκηλίδα εμφανίστηκε ξαφνικά στην συνέχεια στο Π. Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Γνωρίζουν όλοι ότι και άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας, είχε ναυτικό ατύχημα λίγες ημέρες πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στο Αιγαίο από το οποίο προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Είναι επίσης γεγονός ότι το ίδιο πλοίο, μια ημέρα πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, είχε ένα δεύτερο ατύχημα, κατά την ανέλκυση του στην δεξαμενή του Περάματος, όπου επίσης χύθηκαν πετρέλαια στην θάλασσα. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα κρίνουμε εν τέλει ποια είναι η αιτία ρύπανσης των ακτών της Αττικής, ούτε είμαστε κατήγοροι άλλων εταιρειών, ούτε επιθυμούμε να τις εμπλέξουμε, αλλά μας δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι σε αυτήν την υπόθεση, κανείς δεν αναφέρεται. Δεν συκοφαντούμε, αλλά αναφερόμαστε σε πραγματικό γεγονός, αυτό του θαλασσίου ατυχήματος του άλλου πλοίου. Εμείς διεξάγουμε την δική μας ερευνα σε σχέση με το ανωτέρω συμβάν και κατά πόσο αυτό έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της μόλυνσης, αλλά μήπως πρέπει οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο τις συνέπειες και την έκταση της μόλυνσης από το άλλο πλοίο, αντί να βιάζονται να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να μας παραδίδουν ως «βορά» στα αδηφάγα στόματα ? αναρωτιέται κάποια από τις αρμόδιες αρχές και διερευνά αν η μόλυνση περιοχών πολύ μακριά απο το ναυάγιο, προέρχονται από πετρελαιοκηλίδα που ξεκίνησε το ταξίδι της από την ν. Αταλάντη για να καταλήξει στο Καβούρι, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους δορυφόρους, τα αεροπλάνα ή παραπλέοντα σκάφη ? και όλο αυτό υπογείως !

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις όλες τις αρχές. Παραμένουμε στην διάθεση τους, για όποια βοήθεια, στοιχεία ή συνεργασία ζητήσουν από εμάς.

                                                                       Εκ της Διευθύνσεως

www.protothema.gr/greece/article/714074/ploioktitria-etaireia-gia-petrelaiokilida-epimenei-sto-nauagio-kai-deuterou-ploiou/]http://www.protothema.gr/greece/article/714074/ploioktitria-etaireia-gia-petrelaiokilida-epimenei-sto-nauagio-kai-deuterou-ploiou/[/url]
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.507
Κριτικές
16
Like
13.746
Πόντοι
6.515
γιατι εχασαν τη δουλεια τους τυπε?
εκλεισαν μαγαζια?

όλα τα beach bar και οι καφετερειες στην παραλιακη θα δουλευαν κανενα μηνα ακομα αφου το καλοκαιρι συνεχιζεται, ποσος κοσμος δουλευει σ' αυτά?  :undecided:
 

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.067
Like
238
Πόντοι
36
Παίδες, σε ποιες παραλίες δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι στιγμής ; Αν κατάλαβα καλά μέχρι και Βούλα λογικά πρέπει να έχει απαγορευτεί το κολύμπι.
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Παίδες, σε ποιες παραλίες δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι στιγμής ; Αν κατάλαβα καλά μέχρι και Βούλα λογικά πρέπει να έχει απαγορευτεί το κολύμπι.

Σε αυτές πάντως δεν επιτρέπεται :S :S :S


Σε ποιες παραλίες απαγορεύει την κολύμβηση το υπουργείο Υγείας

Με επείγουσα εντολή του Α. Ξανθού

Το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε σήμερα την κολύμβηση σε όλες τις παραλίες και θάλασσες που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα του Αγία Ζώνη ΙΙ.

Με επείγουσα τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης του έτους 2017 για τους χώρους όπου απαγορεύεται η κολύμβηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαγορεύει την κολύμβηση σε όλες τις περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη υπουργική απόφαση, «απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης, και μέχρι την αποκατάσταση τους, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας.
2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια».
3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.
4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας.

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.


Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται, επίσης, η ανάγκη σήμανσης των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε, αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.

Ακόμη, το υπουργείο Υγείας ζητά από τις λιμενικές Αρχές την επιτήρηση αυτών των σημείων, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.

Ήδη, η τροποποιημένη υπουργική απόφαση έχει αποσταλεί ως επείγον έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Να μην κολυμπάτε λέει και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Να αποφευχθεί η κολύμβηση και η έκθεση σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα, συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωση του. Συγκεκριμένα αναφέρει πως κλιμάκιο του Κέντρου πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.
«Συνιστάται από το κλιμάκιο, σε πρώτο χρόνο, η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση», καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση.
www.news.gr/ellada/article/703838/to-ipourgio-igias-apagorevi-tin-kolimvisi-sto-saroniko.html]https://www.news.gr/ellada/article/703838/to-ipourgio-igias-apagorevi-tin-kolimvisi-sto-saroniko.html[/url]
 

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.067
Like
238
Πόντοι
36
Σε αυτές πάντως δεν επιτρέπεται :S :S :S


Σε ποιες παραλίες απαγορεύει την κολύμβηση το υπουργείο Υγείας

Με επείγουσα εντολή του Α. Ξανθού

Το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε σήμερα την κολύμβηση σε όλες τις παραλίες και θάλασσες που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα του Αγία Ζώνη ΙΙ.

Με επείγουσα τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης του έτους 2017 για τους χώρους όπου απαγορεύεται η κολύμβηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, απαγορεύει την κολύμβηση σε όλες τις περιοχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη υπουργική απόφαση, «απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης, και μέχρι την αποκατάσταση τους, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:

1. Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας.
2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια».
3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.
4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας.

7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.


Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται, επίσης, η ανάγκη σήμανσης των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε, αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση.

Ακόμη, το υπουργείο Υγείας ζητά από τις λιμενικές Αρχές την επιτήρηση αυτών των σημείων, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία και να μην καταστρέφονται.

Ήδη, η τροποποιημένη υπουργική απόφαση έχει αποσταλεί ως επείγον έγγραφο σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Να μην κολυμπάτε λέει και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Να αποφευχθεί η κολύμβηση και η έκθεση σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα, συνιστά το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωση του. Συγκεκριμένα αναφέρει πως κλιμάκιο του Κέντρου πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.
«Συνιστάται από το κλιμάκιο, σε πρώτο χρόνο, η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση», καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση.
www.news.gr/ellada/article/703838/to-ipourgio-igias-apagorevi-tin-kolimvisi-sto-saroniko.html]https://www.news.gr/ellada/article/703838/to-ipourgio-igias-apagorevi-tin-kolimvisi-sto-saroniko.html[/url]
Ευχαριστούμε φίλε μου. Να υποθέσω ότι δεν έχουν πάει μέχρι στιγμής να κάνουν ελέγχους μετά την Βούλα. Θα πάω μαλλον αύριο να ερευνήσω από Βουλιαγμένη και κατω να δω τι γίνεται. Αυτή η μαυρίλα στην ακτή στη Σαρωνίδα ήταν τελικά από το ναυάγιο της Σαλαμίνας ;
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Ευχαριστούμε φίλε μου. Να υποθέσω ότι δεν έχουν πάει μέχρι στιγμής να κάνουν ελέγχους μετά την Βούλα. Θα πάω μαλλον αύριο να ερευνήσω από Βουλιαγμένη και κατω να δω τι γίνεται. Αυτή η μαυρίλα στην ακτή στη Σαρωνίδα ήταν τελικά από το ναυάγιο της Σαλαμίνας ;



Κομμάτια πίσσας σε Καβούρι, Σαρωνίδα, Μαύρο Λιθάρι

Από χθες έχουν εμφανιστεί κομμάτια πίσσας στη Σαρωνίδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πετρος Φιλίππου δήλωσε στον realfm ότι από το απόγευμα άρχισαν μικρά κομμάτια πίσσας να επιπλέουν στις ακτές των περιοχών Καβούρι, Σαρωνίδα, Μαύρο Λιθάρι και Παλαιά Φώκεα.

Ο κ. Φιλίππου διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για πετρελαιοκηλίδα, αλλά για κομμάτια πίσσας που επιπλέουν, τα οποία ο δήμος προσπαθεί να μαζέψει για να καθαρίσει η παραλία.

Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξαν κρούσματα εμφάνισης ρύπανσης και παρότρυνε τους κατοίκους να πάνε για μπάνιο στις ακτές.

www.dealnews.gr/roi/item/212309-%CE%A3%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B7%CF%83%CE%B7#.Wb1L1_lJa9I]http://www.dealnews.gr/roi/item/212309-%CE%A3%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B7%CF%83%CE%B7#.Wb1L1_lJa9I[/url]
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Υπουργείο Ναυτιλίας: Το μαζούτ έφτασε μέχρι το Λαγονήσι

Στις παραλίες «Μικρό Καβούρι» και «Μεγάλο Καβούρι» εμφανίζονται περιοδικά αραιά ψήγματα πετρελαίου - Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης που προκάλεσε η βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Η ενημέρωση έγινε από τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό.

«Την ευθύνη ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα στραφούν προς αυτές αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους», ανέφερε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.

Πορεία εργασιών απορρύπανσης μέχρι και τη 16/09-2017

1. Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Α' Λιμενικού Τμήματος (Τζελέπης), έγινε έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής. Δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

2. Αναφορικά με την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψυττάλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν, διάσπαρτα, μικρού μεγέθους ιριδισμοί οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν 

3. Αναφορικά με τη θαλάσσια περιοχή Σαλαμίνας, πρωινές ώρες χθες, έγινε η έναρξη εργασιών αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών. Πραγματοποιήθηκε απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων από βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν σε βυτιοφόρο και απομακρύνθηκαν. Επίσης τις πρωινές ώρες εντοπίστηκαν πετρελαιοειδή μπροστά από την παραλία “ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ” τα οποία εγκλωβίστηκαν με πλωτό φράγμα από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και περισυνελέγησαν πλήρως. Μπροστά από την παραλία “ΦΛΩΡΑΣ ΣΕΛΗΝΙΩΝ” τοποθετήθηκε 225 μ. πλωτό φράγμα. Συνεχίστηκαν οι εργασίες απορρύπανσης καθαρισμού της ακτής στην ευρύτερη περιοχή όρμου ΣΕΛΗΝΙΩΝ-ΛΗΜΝΙΩΝΑ-ΚΥΝΟΣΟΥΡΑΣ, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από ξηράς από στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας υπολοίπων περιοχών νοτιοανατολικά και ανατολικά ακτογραμμής νήσου Σαλαμίνας για τυχόν εντοπισμό ρύπανση. Δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης . Οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας.

4. Από στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Περάματος έγινε έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής. Δεν βρέθηκαν  ίχνη ρύπανσης.

5. Όσον αφορά την περιοχή αρμοδιότητας του 5ου Λιμενικού Τμήματος Ζέας γνωρίζεται ότι στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη ΣΝΔ, επιχείρησαν τα αντιρρυπαντικά σκάφη “ΑΚΤΑΙΑ 15” και “ΑΚΤΑΙΑ 4”, καθώς επίσης και μία υποστηρικτική ταχύπλοη λέμβος. Επίσης από ξηράς, στις παραλίες μπροστά από τη στάση “ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ” στον όρμο Αφροδίτης, μπροστά από τον όρμο Σκαφάκι, περισυνελέγησαν από συνεργεία κατάλοιπα πετρελαιοειδών με τη χρήση απορροφητικών πετσετών και με τη βοήθεια πλωτού φράγματος. Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη μαρίνα Ζέας και τη Φρεαττύδα επιχειρούσαν δύο σκάφη απορρύπανσης, όπου με τη βοήθεια πλωτού φράγματος περισυνελέγησαν κατάλοιπα.

6. Στη θαλάσσια περιοχή νοτιότερα Αγίου Κοσμά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, επιχείρησαν προς περιορισμό της ρύπανσης, αντιρρυπαντικό σκάφος ιδιωτικών συμφερόντων καθώς και τρία αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Επίσης πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτέλεσε επιτήρηση στο θαλάσσιο χώρο αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Σαρωνικού αλλά και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου και επέβλεψε τις εργασίες απορρύπανσης των ανωτέρω σκαφών. Στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μαρίνα Γλυφάδας, συνεργείο και βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας εκτέλεσαν κατά περίπτωση εργασίες απορρύπανσης των ακτών. Επίσης, στις εν λόγω μαρίνες συνέδραμαν στις εργασίες καθαρισμού 17 δόκιμοι Λιμενοφύλακες και μέλη της ΜΚΟ “Greenpeace”. Τις εν λόγω εργασίες και μέχρι το πέρας αυτών επέβλεπαν 10 ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Η εικόνα των ακτών δήμου Γλυφάδας παρουσιάζεται βελτιωμένη στην τρίτη και τέταρτη μαρίνα πλην αυτής της επιχείρησης “ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ” η οποία παραμένει σταθερή. Στην περιοχή του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης- απάντληση των πετρελαιοειδών από βυτιοφόρο όχημα και προσωπικό αυτής εργάστηκε στον καθαρισμό της εν λόγω ακτής. Η συνολική κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη πλην της πλαζ “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ” που παραμένει σταθερή.  Οι εν λόγω εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα στη θαλάσσια και χερσαία περιοχή “ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” και μπροστά από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, αρμοδιότητας δήμου Ελληνικού. Με μέριμνα του Λιμεναρχείου Σαρωνικού σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. και την περιφέρεια Αττικής συνεχίστηκε η μεταφορά και παροχή ανανέωση θαλάσσιου ύδατος στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. με βυτιοφόρα οχήματα. Επιπροσθέτως στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα μπροστά από τις ακτές Πολιτιστικού Κέντρου συνεχίστηκαν από ιδιωτική εταιρεία εργασίες καθαρισμού, ενώ ταυτόχρονα ποντίστηκε πλωτό  φράγμα μήκους 200μ. Η γενικότερη εικόνα στις ακτές του Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιπλέον στην περιοχή Λαγονησίου παρατηρήθηκε ρύπανση από πετρέλαιο μαζούτ στην παραλία “Mediterraneo ”, η οποία αντιμετωπίστηκε με ρίψη απορροφητικών ρολών, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε καθαρισμός της ακτής από συνεργεία καθαρισμού. Στις παραλίες “Μικρό Καβούρι” και “Μεγάλο Καβούρι” εμφανίζονται περιοδικά αραιά ψήγματα πετρελαίου τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχώς από συνεργείο του δήμου Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης. Όλη η ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού επιτηρείται διαρκώς με συνεχείς περιπολίες από πλωτά και χερσαία μέσα.

7. Επίσης με εντολή του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αεροσκάφος του Λ.Σ. απογειώθηκε, 14:15 μ.μ. χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού μεταξύ Άκρας Σουνίου και Ελληνικού. Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της ακτογραμμής αυτής δεν παρατηρήθηκε κανενός είδους θαλάσσια ρύπανση. Επίσης, το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε την 18:25 μ.μ για επιτήρηση θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ όρμων Βουλιαγμένης και νήσου Σαλαμίνας. Στο παραλιακό μέτωπο από τη Γλυφάδα μέχρι τον επιβατηγό λιμένα Πειραιά παρατηρήθηκαν μεμονωμένες και μικρού μεγέθους ζώνες ιριδισμού ενώ δεν εντοπίστηκαν βαρέα πετρελαιοειδή.  Η γενική εικόνα του θαλασσίου μετώπου της Αττικής από αέρος παρουσιάζεται βελτιωμένη συγκριτικά με προηγούμενη περιπολία εναέριου μέσου του Λιμενικού Σώματος.

8. Τέλος, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή περιμετρικώς του ναυαγίου (περιοχή μεταξύ βυθισμένου πλοίου Ψυττάλειας και βραχονησίδος Αταλάντης) δεν εντοπίστηκαν βαρέα πετρελαιοειδή. Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή παρατηρούνται κατά τόπους μικρές ζώνες ιριδισμού, δίχως βαρέα κατάλοιπα. Η θαλάσσια επιφάνεια εντός του φράγματος του ναυαγίου φέρει ιριδισμό δίχως βαρέα κατάλοιπα. Συνεχώς στην περιοχή επιχειρεί σκάφος της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση.

9. Η άντληση του φορτίου του πλοίου συνεχίζεται από χθες τα ξημερώματα με σταθερούς και ικανοποιητικούς ρυθμούς.

10. Αναφορικά τα μέσα που επιχειρούν είναι: 6 απορρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, 3 ΠΛΣ, 6 ιδιωτικά αντιρρυπαντικά συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΑΙΑ» της EMSA. Συνολικά, κατά τη χθεσινή μέρα συνέδραμαν στην επιχείρηση 160 άτομα. 

11. Αυτή ήταν αναλυτικά η υφιστάμενη κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα πραγματοποιείται  καθημερινά ενημέρωση των διαπιστευμένων ναυτιλιακών συντακτών έτσι ώστε όλες οι πληροφορίες για την πρόοδο των εργασιών και την υφιστάμενη κατάσταση να είναι γνωστές στο ευρύ κοινό.
www.protothema.gr/greece/article/714207/enimerosi-gia-tin-petrelaiokilida-sto-up-nautilias-ehoun-apadlithei-750-tonoi-mazout/]http://www.protothema.gr/greece/article/714207/enimerosi-gia-tin-petrelaiokilida-sto-up-nautilias-ehoun-apadlithei-750-tonoi-mazout/[/url]
 

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.067
Like
238
Πόντοι
36
Β πλαζ Βουλιαγμένης που βρίσκομαι τώρα είναι πολύ καθαρα πάντως.
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Αποκλειστικό: Οι πρώτες υποβρύχιες εικόνες από την Σαλαμίνα

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» που έκανε σήμερα αυτοψία σε μια από τις παραλίες της Σαλαμίνας που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, μετά την βύθιση του "Αγία Ζώνη 2".

Όπως λέει ο Θεόδωρος Τσιμπίδης, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που έκανε την αυτοψία, στον βυθό έχει κατακαθίσει μια μάζα από πετρέλαιο ενώ στο νερό αιωρούνται κομμάτια από μαζούτ.

Σαφώς καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι παραλίες της Γλυφάδας, όπου επίσης έκανε αυτοψία το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος», όπως λέει ο κ. Τσιμπίδης.
www.enikos.gr/society/536324/apokleistiko-oi-protes-ypovryxies-eikones-apo-tin-salamina-video]http://www.enikos.gr/society/536324/apokleistiko-oi-protes-ypovryxies-eikones-apo-tin-salamina-video[/url]

 

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Μηνύματα
930
Κριτικές
9
Like
84
Πόντοι
6
τα προσαναματα για το  τζακι θα τα αγοραζουμε απο τον ψαρα  :ak:
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Άγριος καβγάς Κουρουμπλή - Γεωργιάδη για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Συνεχίζεται η σκληρή αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση με αφορμή τη ρύπανση των υδάτων του Σαρωνικού, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ , μίλησαν το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τον κ. Γεωργιάδη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε τον Σαρωνικό.

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα», είπε ο κ. Κουρουμπλής, κατηγορώντας ΜΜΕ και την αντιπολίτευση για «μαύρη προπαγάνδα».

«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», αντέτεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας είπε πως υπάρχουν υποψίες για τη βύθιση του μικρού τάνκερ στη Σαλαμίνα, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ενώ σημείωσε ότι οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν 3 ώρες μετά το ναυάγιο, καθώς η βύθιση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα και τα απορρυπαντικά σκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν νύχτα. Επισήμανε δε, ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα SOS που εξέπεμψε το πλοίο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα «τα έκανε θάλασσα», για αυτό, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.
www.enikos.gr/politics/536201/agrios-kavgas-kouroumpli-georgiadi-gia-ti-rypansi-ston-saroniko-v]http://www.enikos.gr/politics/536201/agrios-kavgas-kouroumpli-georgiadi-gia-ti-rypansi-ston-saroniko-v[/url]

Δείτε ένα απόσπασμα από την κόντρα που είχαν στον ΣΚΑΪ:

Ολόκληρη συνέντευξη  
 
OP
OP
giatioxi

giatioxi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2016
Μηνύματα
10.027
Κριτικές
1
Like
351
Πόντοι
186
Εμπλοκή με τη διαδικασία απάντλησης πετρελαίου από το "Αγία Ζώνη ΙΙ"

Ορατός είναι ο κίνδυνος να σταματήσει η διαδικασία απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λήγουν αύριο τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του πλοίου το οποίο έχει αναλάβει την απάντληση των καυσίμων και στο οποίο αποθηκεύεται το πετρέλαιο από το βυθισμένο "Αγία Ζώνη ΙΙ" .
Ο πλοιοκτήτης του "Αγία Ζώνη ΙΙ", Θεόδωρος Κουντούρης, ζήτησε να υπάρξει παράταση κατά το πρότυπο του δικού του πλοίου, όμως δεν έγινε δεκτό το αίτημά του από το υπουργείο Ναυτιλίας.
Μετά την άρνηση του υπουργείου, ο κ. Κουντούρης είπε ότι δεν μπορεί να βρει πλοίο πριν από την Πέμπτη.
Αυτό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρακτικά σημαίνει ότι ή πρέπει να βρεθεί καινούργιο πλοίο ή να σταματήσει η απάντληση αύριο και να συνεχιστεί την Πέμπτη.

www.enikos.gr/society/536530/emploki-me-ti-diadikasia-apantlisis-petrelaiou-apo-to-agia-zoni-i]http://www.enikos.gr/society/536530/emploki-me-ti-diadikasia-apantlisis-petrelaiou-apo-to-agia-zoni-i[/url]

 

dinn

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Μηνύματα
726
Like
41
Πόντοι
6
:2funny:
 

Συνημμένα

  • ScreenHunter_2059 Sep. 18 15.43.jpg
    ScreenHunter_2059 Sep. 18 15.43.jpg
    66 KB · Εμφανίσεις: 20

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
1.887
Like
1.130
Πόντοι
216
καλα ειναι δυνατον να μην μπορουν να βρουν αλλο πλοιο να παει να τραβηξει το πετρελαιο ? αυτος ο μαλακας ο κουντουρης δεν εχει αλλο πλοιο ?  τι σκατα ολα σαπιοκαραβα ειναι τα πλοια του ? τοσους εφοπλιστες εχουμε ενας δεν γινετε να στηλει ενα πλοιο ? τι σκατα απαντληση κανουν τοσες μερες ?


 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom