Νέα

Παραμύθια !! Κάποιοι τα ζουν και κάποιοι τα χάφτουν !!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 67
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
517
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
Οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να προσδοκούν να ζήσουν καλύτερα απο ότι στην τρέχουσα κατάστασή τους.
Αυτό όμως επιτυγχάνεται μόνο μέσα απο διαδικασίες που προυποθέτουν κόπο και πόνο.

Οι πολιτικάντηδες έχουν το ''χάρισμα'' να τους πείθουν ότι μέ ένα μαγικό ραβδάκι θα τους τα δώσουν όλα χωρίς κόπο και πόνο.

Οι περισσότεροι λοιπον θα ήθελαν τόσο πολύ να είναι αυτό αλήθεια που τελικά τους πιστεύουν.

Η βάση της εξαπάτησης είναι λοιπον συναισθηματική. Τα εργαλεία εκλογίκευσης πολλά.

Οι στερεότυπες παποιθήσεις για παράδειγμα είναι πολύ βολικό εργαλείο στα χέρια ενός ''γητευτή ηλιθίων''.

Κατά τη γνώμη μου το κυριότερο εργαλείο όμως των πολιτικών στπ παραπάνω εγχείρημα έγκειται στο να μπορούν
να κρύβουν την αλήθεια χωρίς να λένε ψέματα. Για αυτό και χρησιμοποιούν στατιστικές και νούμερα που οι περισσότεροι δεν μπορούν να κατάλαβουν.

Συνήθως οι πολιτικοί λένε την μισή αλήθεια και οι ακροατές τους ( πλην εξαιρεσεων ) πιστεύουν τη λάθος μισή που πολύ θα την επιθυμούσαν ως αλήθεια όπως έγραψα πιο πάνω.
 
  Μπράβο για το θέμα που άνοιξες. Συμφωνώ στα περισσότερα  που γραφτηκαν πιό πάνω. Νά πώ όμως ότι διαφωνώ σε αυτό που γραφεις ότι οι πολιτικαντηδες "πειθουν" τον κόσμο κλπ, και ότι επειδη θελουν να ειναι αληθεια τα ψεμματα που τους σερβιρουν ,τελικά τά πιστευουν. Η δικη μου άποψη είναι ότι και στους πολιτικάντηδες -οπως και σε ολους τους παρεμφερείς (παπάδες πασης φυσεως κλπ) - είναι ο κόσμος που τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ  τα ψέμματα και τις απάτες που χρησιμοποιούν ,ήτοι ο κόσμος θέλει να ακουσει αυτα τα ψεμματα ( οι λογοι πολυπλοκοι,δεν μπαινω εδω σε λεπτομερειες). Εαν ενας πολιτικαντης διανοηθεί να τους πεί την αληθεια, θα τον εξαφανίσουν ,απλούστατα. Επίσης ,όχι, ο κοσμος ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ  τιποτε απο αυτα που του λένε,(εκτός αφελών ή ηλίθιων εκ γενετής). Θέλει να έχει μια δικαιολόγηση της δικής του ατιμίας,πονηριάς,γελοιότητας,ποταπότητας και αναισθησίας. Τους τροπους που λειτουργεί ο όχλος είχε μελετησει καλά ο Γκαίμπελς και άλλοι  , και πολλά σωστα λένε απ' αυτού.  Αυτα απο εμένα.
 
Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Μηνύματα
517
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
 Υστερογραφο. Ενα χαρακτηριστικο παράδειγμα του πώς λειτουργεί ο (ταχα) μεσος ανθρωπος, κατ' εμε  ο όχλος, είναι ενα φαινομενο που παρατηρησα ειδικα μετα την κριση ,Ιντερνετ βοηθούντος. Γινεται το ςξης . Βγαίνει ο καθε ανιδεος /τυχαρπαστος/αμαθης η απατεωνας και πετάει μια μαλακία ,ας πουμε για τη δομη της παγκοσμιας οικονομίας, οπως ενα κλασσικο τετοιο, ότι ταχα όλα τα κακά οφειλονται στο ότι στα 1912 πηρε η ΦΕΝΤ το εκδοτικο προνομιο της κοπής χρήματος. Απο εκει ,με μια σειρα αλχημειες και ιστορικές ασυναρτησιες,καταληγουν στο οτι ταχα αν δεν ειχε γινει αυτο ,ολα θα ηταν μια χαρα . Τη μπαρούφα αυτη διακινουν πλεον οι παντες ,γιατι ειναι α) απλοικη β) δεν απαιτει γνωσεις η σκεψη και γ) ειναι ευκολα αφομοιωσιμη ,ητοι η πεμπτουσια της τεχνης της προπαγανδας προς τον όχλο. Και βεβαια αυτη η γελοιότητα έχει επιτυχια 100 0/0 στις πέντε ηπειρους. Αλλο φουμαρο,που διακινειται, η ταχα "αμεση δημοκρατια" της αρχαιας Αθηνας. Και αυτη η μπαρουφα ...επιτυχια τεραστια,για τους ιδιους λογους. Αν ενας απο αυτους τους καραγκιοζηδες (με πρωτο το  Γλεζο,που νομιζει ο ερμος οτι ειναι και "μεγαλος διανοητης" τρομαρα του) καθοταν να διαβασει λιγο τις πηγες ,θα εβλεπε οτι καμμιά δημοκρατια δεν υπηρχε στην Αθηνα, μια ολιγαρχια υπηρχε των αριστοκρατικων γενών, ητοι καπου τριαντα μεγαλες οικογενειες,που αναπαραγόντουσαν και εναλλασσόντουσαν στην εξουσια. Το αξιωμα του Κυβερνητη - του Στρατηγου δηλαδη - ανηκε σε αυτους ,μεσω "εκλογων" στις οποιες βεβαια μετειχαν αυτοι ,οπως και στην Πνυκα μιλουσαν μονο αυτοι, και βεβαια ουτε περνουσε απο το μυαλο καποιου χωριατη απο τις Αχαρνες να ανεβει στο βημα - να πει τι ? μαλακιες? και να φαει σαπιες ντοματες ...η αλλα ζαρζαβατικα που ειχαν εκεινη την εποχη -δεν ξερω τι ακριβως ειχαν. Ειναι δηλαδη οπως το εγραψε  ο μεγας Θουκυδίδης για τον Περικλη  (και αναλογικα για τους υπολοιπους μεγαλους πολιτικους )  "Λογω μεν Δημοκρατια,εργω δε ενος ανδρος αρχη" . Αυτα.
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.508
Like
13.460
Πόντοι
3.656
Φίλε οσο και άν σου φάινεται παράξενο δεν προσπαθούν μόνο τα άτομα στο πάτο της κοινωνικής πυραμίδας να ξεφύγουν απο την πραγματικότητα.

Εχεις παρατηρήσει ότι πολλοί ίσως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που αντικειμενικά ( για τον πολύ κόσμο τα έχουν όλα ) είναι τελικά προβληματικοί ??

Οι περισσότεροι απο τους  εραστές και τελικά κατακτητές των υπερθετικών  καταλήγουν να μην μπορούν να ζήσουν χωρίς πρόζακ και κοκταίηλ αντικαταθλιπτικών συν ποικιλίες ντρόγκας. Οι περισσότεροι ομορφότατοι, εξυπνότατοι, πλουσιότατοι, επώνυμοι, διάσημοι κλπ έχουν τρία διαζύγια, προβληματικά παιδιά, στενές σχέσεις με ουσίες και βλέπουν τον ψυχαναλυτή τους πολύ συχνότερα απο ότι τον κομωτή τους !!  :grin: :grin: :grin:

Γιατί άραγε ??? :grin: :grin: :grin:

Αντίθετα έχω δεί ανθρώπους προβληματικούς να ερωτεύονται και μέσα απο αυτό να αναγεννούνται !! Σε ένα συμβολιαμό πραγματικά συγκλονιστικό.  

Εππλεον δεν χρειάζεται να έχεις ούτε μορφωτικό ούτε οικονομικό υπόβαθρο για να φτιάξεις ένα μικρό κήπο ( δημιουργία ) και να απομβάνεις να βλεπεις να ξεφυτρώνουν απο τη κοπριά λουλούδια στην αρχή και καρποί αργότερα.

Η αναφορά μου στη καρδιά ήταν προφανώς συμβολική. Λες να μην γνωρίζω ότι όλες οι νοητικές λειτουργίες εδράζονται στον εγκέφαλο ??? :grin: :grin:

Το να περνάει κάποιος καλά, είναι συνάρτηση του πόσο είναι ικανοποιημένος με αυτά που έχει πετύχει, ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. Κι ακόμα περισσότερο, με ποια άτομα είναι δίπλα του και για ποιο λόγο. Και ο τρόπος που τα έχει αποκτήσει, αν έρχεται σε αντίθεση με τις εσώτερες αντιλήψεις του, θα τον σπρώξει σε ψυχικές παθήσεις, ίσως και στην αυτοκτονία. Για να ακριβολογήσω. Κάποιοι Ρεμπέτες, ας μην πω ονόματα, δούλευαν σε σκληρές δουλειές τη μέρα και το βράδυ έπαιρναν τα μπουζούκια τους, πήγαιναν στο ταβερνάκι, έτρωγαν λίγους απλούς μεζέδες, έπιναν κρασί με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ που τους αποδέχονταν, τους γούσταραν, πέρναγςν καλά μαζί τους. Έζησαν μια γεμάτη ζωή, με ελάχιστα λεφτά, γιατί έκαναν αυτόι που γούσταραν με ανθρώπους που ένοιωθαν δικούς τους. Ροκ Σταρ, σε συγκρότημα πετυχημένο, με τις γυναίκες στα πόδια του, πάμπλουτος, που δεν μπορούσε να σταματήσει να συνεργάζεται με τους άλλους της μπάντας, κι ας τους μισούσε, τελικά αυτοκτόνησε. Δεν άντεξε την πίεση και αποδείχτηκε ότι τα λεφτά δεν μπορούν να εξισοροπήσουν την πίεση, κι η ευτυχία δεν αξαρτάται από την επιτυχία. Μπορώ να αναφέρω και ονόματα και καλά πετυχημένων γυναικών και αντρών που σφύριξαν, γιατί ανακάλυψαν όταν έφτασαν στην κορυφή ότι αυτά που θυσίασαν στη διαδρομή δεν ισοφαρίστηκαν με την επιτυχία, αλλά θα το κάνουμε κουτσομπολίστικη εκπομπή και δεν θα πέσω στο επίπεδό τους. Και το μορφωτικό επίπεδο είναι διάφορο του πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο κάποιου ατόμου. Το Πανεπιστήμιο φτιάχνει ειδικότητες, όχι προσωπικότητες (Ζωρζ Πιλαλί). Έχω συναντήσει στη δουλειά μου κλητήρες με μόρφωση του Δημοτικού που χαιρόμουν να κουβεντιάζω μαζί τους. Ο πιο άθλιος σε συμπεριφορά άνθρωπος που συνάντησα ποτέ στη ζωή μου και που η μόνη κουβέντα που μπορούσε να κάνει στη ζωή του ήταν σχετικά με το ποδόσφαιρο, είχε πτυχίο
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
151.742
Κριτικές
1
Like
29.419
Πόντοι
8.006
Έχω συναντήσει στη δουλειά μου κλητήρες με μόρφωση του Δημοτικού που χαιρόμουν να κουβεντιάζω μαζί τους. Ο πιο άθλιος σε συμπεριφορά άνθρωπος που συνάντησα ποτέ στη ζωή μου και που η μόνη κουβέντα που μπορούσε να κάνει στη ζωή του ήταν σχετικά με το ποδόσφαιρο, είχε πτυχίο
Η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα.

Η αμορφωσιά κατα κανονα παει παρεα με την συμπεριφορα.
Γι αυτο και η ελληνικη γλωσσα εχει χρησιμοποιησει την λεξη "ΜΟΡΦΩΣΗ" και "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ". Ωραιοτατες λεξεις που αποδιδουν το αντιθετο απο αυτο που πας να περασεις.
Ενας ανθρωπος του δημοτικου ειναι ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ. Δηλαδη "αδιαμορφωτος". Και μοιραια οι συμπεριφορες του ειναι πρωτογονες, επιφανειακές. Το αν μιλησες καποτε με εναν πτυχιουχο που ηταν οπαδος ομαδας ποδοσφαιρου και δεν σου αρεσε ο τροπος του, δεν λεει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ. Η χρηση παραδειγματων που συνιστουν εξαιρεσεις, ειναι ο ασφαλεστερος τροπος να πεις ψεματα.
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.508
Like
13.460
Πόντοι
3.656
Ποιο είναι το τίμημα ??  Ποια είναι η κατάληξη ??

Κάποιοι γίνονται ορκισμένοι μπουρδελιάρηδες, και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με γυναίκες υιοθετώντας το δίπολο η πουτάνα η μάννα για όλες τις γυναίκες.

θα κάνω μια παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο και μόνο.  Όταν χώρισα είχα τη διάθεση να ξαναφτιαάξω τη ζωή μου, δεν ήμουν δα και εκτός μάχης, 44 χρονών ήμουν. Δοκίμασα οποιαδήποτε οδό γνωριμίας (φίλοι, κοινωνικά δίκτυα, φλερτ, κλαμπ γνωριμιών κλπ). Πολύ σύντομα ανακάλυψα ότι  το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που διεκδικούν γκόμενο, ψάχνουν σπόνσορα. Η Ελληνίδα θέλει να έχει τα δικαιώματα της Σουδέζας και της Γερμανίδας, αλλά όχι τις υποχρεώσεις της. Να την αντιμετωπίζεις σαν ίση στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα να είσαι και ιππότης. Όπου τη συμφέρει Βορειοευρωπαία, όπου τη συμφέρει Ανατολίτισσα. Η κορυφαία περίπτωση ήταν μια που είχε φύγει από την Ολυμπιακή Αεροπορία, μου είπε ότι είχε πάρει 60.000€ εφ άπαξ και περίμενε να πληρώσω τον καφέ της!!!! Πόσο μεγαλύτερη θέληση για εκμετάλλευση δηλαδή; και όταν ρώτησα κάποια ευθέως γιατί έχει αυτή την απαίτηση μου απάντησε ότι όποιος δίνει για τη γυναίκα τότε θα της δίνει και συναισθηματικά!!!! Οι δικαιολογίες είναι εύκολες. Τελικά έκοψα διπλωματικές σχέσεις και την περνάω πολύ καλύτερα. Διάλεξα τις πουτάνες, όχι επειδή έχω το δίπολο ή πουτάνα ή μάνα. Οι γυναίκες που συνάντησα με έσπρωξαν εκεί. Αν είναι να δίνω λεφτά για να έχω κάποια γυναίκα δίπλα μου, γιατί να τα δίνω στην Ελληνίδα με τη χαλάρωση που δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει πως να με ικανοποιήσει;  Τα δίνω σε μια νεότερη, ομορφότερη, σεξουαλικότερη αλλοδαπή που δεν θα μου τα πρήξει με τη γκρίνια της και τις απαιτήσεις της. όσο για την και καλά επικοινωνία, οι περισσότερες ασχολούνται με κουτσομπολιά και τα θέματα που με ενδιαφέρουν  είναι ανίκανες να τα παρακολουθήσουν
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.508
Like
13.460
Πόντοι
3.656
Η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα.

Η αμορφωσιά κατα κανονα παει παρεα με την συμπεριφορα.
Γι αυτο και η ελληνικη γλωσσα εχει χρησιμοποιησει την λεξη "ΜΟΡΦΩΣΗ" και "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ". Ωραιοτατες λεξεις που αποδιδουν το αντιθετο απο αυτο που πας να περασεις.
Ενας ανθρωπος του δημοτικου ειναι ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ. Δηλαδη "αδιαμορφωτος". Και μοιραια οι συμπεριφορες του ειναι πρωτογονες, επιφανειακές. Το αν μιλησες καποτε με εναν πτυχιουχο που ηταν οπαδος ομαδας ποδοσφαιρου και δεν σου αρεσε ο τροπος του, δεν λεει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ. Η χρηση παραδειγματων που συνιστουν εξαιρεσεις, ειναι ο ασφαλεστερος τροπος να πεις ψεματα.

Διαφωνώ. Οι γονείς μου ήταν του Δημοτικού, αλλά και όλοι οι γείτονές μας δεν είχαν μεγαλύτερη μόρφωση. Όλοι τους ήταν ευγενικοί άνθρωποι κι είχαν πάντα μια απλή κουβέντα να πουν, το λιγότερο μια καλημέρα και μια ερώτηση αν είμαστε καλά, όταν μας συναντούσαν στο δρόμο. Υπάρχει μια γενικότερη αγένεια στον κόσμο σήμερα. Στην Πολυκατοικία που ζω, όταν ο γιος μου ήρθε να μείνει μαζί μου, όταν συναντούσε κάποιον στις σκάλες και του έλεγε καλημέρα ο και καλά γείτονας συνήθως δεν του απαντούσε, του είχε στοιχίσει του παιδιού. Ήταν ένας 16χρονος έφηβος, δεν έβλεπαν ένα γίγαντα 1,85 με μούσια και μαλλιά που ίσως να τον φοβούνταν ας πούμε. Και για τον συγκεκριμένο συνάδελφο που έγραψα, μακάρι το μόνο στο χαρακτήρα του να ήταν το μονοδιάστατο του ποδόσφαιρου. Του έλεγα καλημέρα όταν είχα πάει στο συγκεκριμένο τμήμα κι αυτός μου απάντησε ότι βαριέται τις καλημέρες. Εννοείται ότι δεν του ξαναμίλησα  
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
151.742
Κριτικές
1
Like
29.419
Πόντοι
8.006
Διαφωνώ. Οι γονείς μου ήταν του Δημοτικού, αλλά και όλοι οι γείτονές μας δεν είχαν μεγαλύτερη μόρφωση. Όλοι τους ήταν ευγενικοί άνθρωποι κι είχαν πάντα μια απλή κουβέντα να πουν, το λιγότερο μια καλημέρα και μια ερώτηση αν είμαστε καλά, όταν μας συναντούσαν στο δρόμο. Υπάρχει μια γενικότερη αγένεια στον κόσμο σήμερα. Στην Πολυκατοικία που ζω, όταν ο γιος μου ήρθε να μείνει μαζί μου, όταν συναντούσε κάποιον στις σκάλες και του έλεγε καλημέρα ο και καλά γείτονας συνήθως δεν του απαντούσε, του είχε στοιχίσει του παιδιού. Ήταν ένας 16χρονος έφηβος, δεν έβλεπαν ένα γίγαντα 1,85 με μούσια και μαλλιά που ίσως να τον φοβούνταν ας πούμε. Και για τον συγκεκριμένο συνάδελφο που έγραψα, μακάρι το μόνο στο χαρακτήρα του να ήταν το μονοδιάστατο του ποδόσφαιρου. Του έλεγα καλημέρα όταν είχα πάει στο συγκεκριμένο τμήμα κι αυτός μου απάντησε ότι βαριέται τις καλημέρες. Εννοείται ότι δεν του ξαναμίλησα 
Γιατι συγχεεις την ευγενεια? Ειναι κατι πολυ διαφορετικο. Ευγενης μπορει να ειναι ο οποιοσδηποτε.
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.508
Like
13.460
Πόντοι
3.656
Γιατι συγχεεις την ευγενεια? Ειναι κατι πολυ διαφορετικο. Ευγενης μπορει να ειναι ο οποιοσδηποτε.

Μα αυτό ακριβώς είπα. ότι έχω γνωρίσει ευγενέστατους ανθρώπους του Δημοτικού κι αγενέστατους πτυχιούχους, οι οποίοι φέρονται κάκιστα, από ανθρωπιστικής πλευράς. Η συμπεριφορά τους αυτή πλήττει όχι μόνο εμένα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
151.742
Κριτικές
1
Like
29.419
Πόντοι
8.006
Μα αυτό ακριβώς είπα. ότι έχω γνωρίσει ευγενέστατους ανθρώπους του Δημοτικού κι αγενέστατους πτυχιούχους, οι οποίοι φέρονται κάκιστα, από ανθρωπιστικής πλευράς. Η συμπεριφορά τους αυτή πλήττει όχι μόνο εμένα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Ενταξει, δεν κατανοησα επαρκως. Θα συμφωνησουμε σε αυτο.
 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
37
Πόντοι
6
Πρέπει να διαλέγεις πιο παραμύθι να ζείς και πιο να μην χάφτεις φίλε !!
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του thread !!
Για αυτο αγαπητε γραφτηκα στο σαιτ,για να μην παραμυθιαζομαι ,καλα τα λες πιο κατω για γκομενο βαμπιρ κ.τ.λ.συμφωνω
 

charout

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2015
Μηνύματα
564
Like
37
Πόντοι
6
θα κάνω μια παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο και μόνο.  Όταν χώρισα είχα τη διάθεση να ξαναφτιαάξω τη ζωή μου, δεν ήμουν δα και εκτός μάχης, 44 χρονών ήμουν. Δοκίμασα οποιαδήποτε οδό γνωριμίας (φίλοι, κοινωνικά δίκτυα, φλερτ, κλαμπ γνωριμιών κλπ). Πολύ σύντομα ανακάλυψα ότι  το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που διεκδικούν γκόμενο, ψάχνουν σπόνσορα. Η Ελληνίδα θέλει να έχει τα δικαιώματα της Σουδέζας και της Γερμανίδας, αλλά όχι τις υποχρεώσεις της. Να την αντιμετωπίζεις σαν ίση στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα να είσαι και ιππότης. Όπου τη συμφέρει Βορειοευρωπαία, όπου τη συμφέρει Ανατολίτισσα. Η κορυφαία περίπτωση ήταν μια που είχε φύγει από την Ολυμπιακή Αεροπορία, μου είπε ότι είχε πάρει 60.000€ εφ άπαξ και περίμενε να πληρώσω τον καφέ της!!!! Πόσο μεγαλύτερη θέληση για εκμετάλλευση δηλαδή; και όταν ρώτησα κάποια ευθέως γιατί έχει αυτή την απαίτηση μου απάντησε ότι όποιος δίνει για τη γυναίκα τότε θα της δίνει και συναισθηματικά!!!! Οι δικαιολογίες είναι εύκολες. Τελικά έκοψα διπλωματικές σχέσεις και την περνάω πολύ καλύτερα. Διάλεξα τις πουτάνες, όχι επειδή έχω το δίπολο ή πουτάνα ή μάνα. Οι γυναίκες που συνάντησα με έσπρωξαν εκεί. Αν είναι να δίνω λεφτά για να έχω κάποια γυναίκα δίπλα μου, γιατί να τα δίνω στην Ελληνίδα με τη χαλάρωση που δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει πως να με ικανοποιήσει;  Τα δίνω σε μια νεότερη, ομορφότερη, σεξουαλικότερη αλλοδαπή που δεν θα μου τα πρήξει με τη γκρίνια της και τις απαιτήσεις της. όσο για την και καλά επικοινωνία, οι περισσότερες ασχολούνται με κουτσομπολιά και τα θέματα που με ενδιαφέρουν  είναι ανίκανες να τα παρακολουθήσουν
Σωστα,αλλα και αυτη (η γυναικα)γιατι να σε ικανοποιει??οποτε διαλεξες σωστα <<πουατανες>>.Στο τελευταιο επισης <<ειναι ανικανες να παρακολουθησουν>>μα τι να παρακολουθησουν ?/εχουμε τιποτα κοινο με τις γκομενες??περα απο τις υπηρεσιες που μας παρεχουν (οχι μονο σεξ,και τα αλλα υπηρεσιες ειναι)δεν υπαρχει τιποτα κοινο.Εχω βγει με γκομενα της μιλαγα για την κατασταση στην Ελλαδα και μου λεγε τι θα φορεσει σε ενα γαμο που προκειται να παει
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.508
Like
13.460
Πόντοι
3.656
Σωστα,αλλα και αυτη (η γυναικα)γιατι να σε ικανοποιει??οποτε διαλεξες σωστα <<πουατανες>>.Στο τελευταιο επισης <<ειναι ανικανες να παρακολουθησουν>>μα τι να παρακολουθησουν ?/εχουμε τιποτα κοινο με τις γκομενες??περα απο τις υπηρεσιες που μας παρεχουν (οχι μονο σεξ,και τα αλλα υπηρεσιες ειναι)δεν υπαρχει τιποτα κοινο.Εχω βγει με γκομενα της μιλαγα για την κατασταση στην Ελλαδα και μου λεγε τι θα φορεσει σε ενα γαμο που προκειται να παει

Μα αυτό ακριβώς επεσήμανα. Από όλες τις υπηρεσίες που πέρασα συνεργάστηκα στενά με καμιά εκατοντάδα γυναίκες, οι μισές είχαν κάποιο πτυχίο και εννοώ Νομικής Οικονομικά κλπ, όχι απλά Φιλολογίας. Η μόνη διαφορά που είχαν οι και καλά πτυχιούχες με τις κοπέλες του Λυκείου ήταν ότι οι δεύτερες είχαν ανοιγμένα χωρίς κόμπλεξ τα περιοδικά του κώλου (Lifestyle) στο γραφείο τους, ενώ οι άλλες διάβαζαν ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Λογοτεχνία, που στην πραγματικότητα ήταν καμουφλαρισμένα Άρλεκιν. Οι μόνες που διέφεραν αρκετά στο επίπεδο και στον τρόπο ομιλίας (συζήτηση με αρχή, μέση και τέλος και με επιχειρήματα) ήταν κάποιες Πολιτικές Μηχανικοί. Οι άλλες, συζητούσαν τι έγινε στο Τούρκικο και στα Ριάλιτυ   
 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.313
Πόντοι
28.786
Το να περνάει κάποιος καλά, είναι συνάρτηση του πόσο είναι ικανοποιημένος με αυτά που έχει πετύχει, ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ. Κι ακόμα περισσότερο, με ποια άτομα είναι δίπλα του και για ποιο λόγο. Και ο τρόπος που τα έχει αποκτήσει, αν έρχεται σε αντίθεση με τις εσώτερες αντιλήψεις του, θα τον σπρώξει σε ψυχικές παθήσεις, ίσως και στην αυτοκτονία. Για να ακριβολογήσω. Κάποιοι Ρεμπέτες, ας μην πω ονόματα, δούλευαν σε σκληρές δουλειές τη μέρα και το βράδυ έπαιρναν τα μπουζούκια τους, πήγαιναν στο ταβερνάκι, έτρωγαν λίγους απλούς μεζέδες, έπιναν κρασί με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ που τους αποδέχονταν, τους γούσταραν, πέρναγςν καλά μαζί τους. Έζησαν μια γεμάτη ζωή, με ελάχιστα λεφτά, γιατί έκαναν αυτόι που γούσταραν με ανθρώπους που ένοιωθαν δικούς τους. Ροκ Σταρ, σε συγκρότημα πετυχημένο, με τις γυναίκες στα πόδια του, πάμπλουτος, που δεν μπορούσε να σταματήσει να συνεργάζεται με τους άλλους της μπάντας, κι ας τους μισούσε, τελικά αυτοκτόνησε. Δεν άντεξε την πίεση και αποδείχτηκε ότι τα λεφτά δεν μπορούν να εξισοροπήσουν την πίεση, κι η ευτυχία δεν αξαρτάται από την επιτυχία. Μπορώ να αναφέρω και ονόματα και καλά πετυχημένων γυναικών και αντρών που σφύριξαν, γιατί ανακάλυψαν όταν έφτασαν στην κορυφή ότι αυτά που θυσίασαν στη διαδρομή δεν ισοφαρίστηκαν με την επιτυχία, αλλά θα το κάνουμε κουτσομπολίστικη εκπομπή και δεν θα πέσω στο επίπεδό τους. Και το μορφωτικό επίπεδο είναι διάφορο του πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο κάποιου ατόμου. Το Πανεπιστήμιο φτιάχνει ειδικότητες, όχι προσωπικότητες (Ζωρζ Πιλαλί). Έχω συναντήσει στη δουλειά μου κλητήρες με μόρφωση του Δημοτικού που χαιρόμουν να κουβεντιάζω μαζί τους. Ο πιο άθλιος σε συμπεριφορά άνθρωπος που συνάντησα ποτέ στη ζωή μου και που η μόνη κουβέντα που μπορούσε να κάνει στη ζωή του ήταν σχετικά με το ποδόσφαιρο, είχε πτυχίο

Η διαφοροποίηση ανάμεσα στο πόση σημασία έχει το να είσαι η το νά έχεις κάτι είναι θέμα που πολύ καλά έχει αναλύσειο ο Εριχ Φρόμ. Μπορεί όποιος θέλει να το ψάξει στ βιβλία του, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα μας.

Συμφωνείς λοιπονμε τη θέση μου ότι το παραμύθι και η επακόλουθή του ψαιδαίσθηση αφορά όλα τη κοινωνική στρωμάτωση.

Στα υπόλοιπα που γράφεις ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου. Η διαχείριση τόσο της αποτυχίας όσο και της αποτυχίας είναι εξίσου σημαντικές καιεξλισου αναλόγως περιπτώσεων δύσκολες.



 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.313
Πόντοι
28.786
:fuck2:
Διαφωνώ. Οι γονείς μου ήταν του Δημοτικού, αλλά και όλοι οι γείτονές μας δεν είχαν μεγαλύτερη μόρφωση. Όλοι τους ήταν ευγενικοί άνθρωποι κι είχαν πάντα μια απλή κουβέντα να πουν, το λιγότερο μια καλημέρα και μια ερώτηση αν είμαστε καλά, όταν μας συναντούσαν στο δρόμο. Υπάρχει μια γενικότερη αγένεια στον κόσμο σήμερα. Στην Πολυκατοικία που ζω, όταν ο γιος μου ήρθε να μείνει μαζί μου, όταν συναντούσε κάποιον στις σκάλες και του έλεγε καλημέρα ο και καλά γείτονας συνήθως δεν του απαντούσε, του είχε στοιχίσει του παιδιού. Ήταν ένας 16χρονος έφηβος, δεν έβλεπαν ένα γίγαντα 1,85 με μούσια και μαλλιά που ίσως να τον φοβούνταν ας πούμε. Και για τον συγκεκριμένο συνάδελφο που έγραψα, μακάρι το μόνο στο χαρακτήρα του να ήταν το μονοδιάστατο του ποδόσφαιρου. Του έλεγα καλημέρα όταν είχα πάει στο συγκεκριμένο τμήμα κι αυτός μου απάντησε ότι βαριέται τις καλημέρες. Εννοείται ότι δεν του ξαναμίλησα  

Η εξαιρεση επιβεβαιωνει τον κανονα.

Η αμορφωσιά κατα κανονα παει παρεα με την συμπεριφορα.
Γι αυτο και η ελληνικη γλωσσα εχει χρησιμοποιησει την λεξη "ΜΟΡΦΩΣΗ" και "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ". Ωραιοτατες λεξεις που αποδιδουν το αντιθετο απο αυτο που πας να περασεις.
Ενας ανθρωπος του δημοτικου ειναι ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ. Δηλαδη "αδιαμορφωτος". Και μοιραια οι συμπεριφορες του ειναι πρωτογονες, επιφανειακές. Το αν μιλησες καποτε με εναν πτυχιουχο που ηταν οπαδος ομαδας ποδοσφαιρου και δεν σου αρεσε ο τροπος του, δεν λεει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ. Η χρηση παραδειγματων που συνιστουν εξαιρεσεις, ειναι ο ασφαλεστερος τροπος να πεις ψεματα.



Γιατι συγχεεις την ευγενεια? Ειναι κατι πολυ διαφορετικο. Ευγενης μπορει να ειναι ο οποιοσδηποτε.

Νομίζω ότι συγχέετε δυο έννοιες διαφορετικές. Αλλο πράγμα η παιδεία άλλο η μόρφωση.

Μια και πιστεύω πολλοί το κάνουν θα προσπαθήσω να δώσω τις κύριες διαφορές.

Η εκπαίδευση είναι διαδικασία. Το αποτέλεσμα της εκαπίδευσης είναι η συσώρευση γνωσης, δηλαδή η μόρφωση.
Η εκπαίδευση σαν διαδικασία ασκείται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Η παιδεία είναι μια άλλη διαδικασία. Το αποτέλεσμα της παιδείας είναι το ήθος !!! Με λίγα λόγια το χαρακτηριστικό που σε κάνει να ξεχωρίζεις το καλό και το δίκαιο απο το κακό και από το άδικο. Η κατάσταση του ανθρώπου που ξέρει να σέβεται αξίες.
Η παιδεία είναι ως διαδικασία συνισταμένη του περιβάλλοντος ( οικογενειακού και κοινωνικού )  στο οποίο γαλουχήθηκες, όσο και προϊόν εσωτερικών ζυμώσεων του εκάστοτε ατόμου με τις όποιες ψυχικές ιδιαιτερότητές του.

Δεν υπάρχει συνάφεια ούτε ανάμεσα στις διαδικασίες Εκπαίδευση - Παιδεία, ούτε στα απότοκά τους δηλαδή Μόρφωση - Ηθος.

Με λίγα λόγια. Εχω γνωρίσει στη ζωή μου πολλά μορφωμένα αρχίδια. Οπως επίσης έχω γνωρίσει ανθρώπους αμόρφωτους και αδαείς αλλά ηθικά γίγαντες. Είμαι βέβαιος στο ότικαι  εσείς θα έχετε ανάλογες εικόνες !!

Εχει μεγάλη σημασία στη ζωή μας να ξεχωριζουμε τόσο τις διαδικασίες όσο και τα αποτελέσματά τους,

 
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Μηνύματα
14.802
Κριτικές
110
Like
20.313
Πόντοι
28.786
θα κάνω μια παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο και μόνο.  Όταν χώρισα είχα τη διάθεση να ξαναφτιαάξω τη ζωή μου, δεν ήμουν δα και εκτός μάχης, 44 χρονών ήμουν. Δοκίμασα οποιαδήποτε οδό γνωριμίας (φίλοι, κοινωνικά δίκτυα, φλερτ, κλαμπ γνωριμιών κλπ). Πολύ σύντομα ανακάλυψα ότι  το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που διεκδικούν γκόμενο, ψάχνουν σπόνσορα. Η Ελληνίδα θέλει να έχει τα δικαιώματα της Σουδέζας και της Γερμανίδας, αλλά όχι τις υποχρεώσεις της. Να την αντιμετωπίζεις σαν ίση στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα να είσαι και ιππότης. Όπου τη συμφέρει Βορειοευρωπαία, όπου τη συμφέρει Ανατολίτισσα. Η κορυφαία περίπτωση ήταν μια που είχε φύγει από την Ολυμπιακή Αεροπορία, μου είπε ότι είχε πάρει 60.000€ εφ άπαξ και περίμενε να πληρώσω τον καφέ της!!!! Πόσο μεγαλύτερη θέληση για εκμετάλλευση δηλαδή; και όταν ρώτησα κάποια ευθέως γιατί έχει αυτή την απαίτηση μου απάντησε ότι όποιος δίνει για τη γυναίκα τότε θα της δίνει και συναισθηματικά!!!! Οι δικαιολογίες είναι εύκολες. Τελικά έκοψα διπλωματικές σχέσεις και την περνάω πολύ καλύτερα. Διάλεξα τις πουτάνες, όχι επειδή έχω το δίπολο ή πουτάνα ή μάνα. Οι γυναίκες που συνάντησα με έσπρωξαν εκεί. Αν είναι να δίνω λεφτά για να έχω κάποια γυναίκα δίπλα μου, γιατί να τα δίνω στην Ελληνίδα με τη χαλάρωση που δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει πως να με ικανοποιήσει;  Τα δίνω σε μια νεότερη, ομορφότερη, σεξουαλικότερη αλλοδαπή που δεν θα μου τα πρήξει με τη γκρίνια της και τις απαιτήσεις της. όσο για την και καλά επικοινωνία, οι περισσότερες ασχολούνται με κουτσομπολιά και τα θέματα που με ενδιαφέρουν  είναι ανίκανες να τα παρακολουθήσουν

Το ''μοτίβο'' σου είναι ένα από τα ''κλασικά'' !! :grin: :grin:

Για σκέψου όμως αν η ''αλλοδαπή'', πέρα απο τη σεξουαλικότητα και την ''ηπιότητα χαρακτήρος  :grin: :grin:'' ( εννοώ την μη γκρίνια που αναφέρεις ) να άρχισε να σε εντυπωσιάζει σε κάποια σημεία. Για την επαγγελματική της αρτιότητα για παράδειγμα. Η για μια καλλιτεχνική της δεξιότητα. Η για κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις της ??

Τότε αυτό που αρχικά απέφευγες δηλαδή την επικοινωνία θα άρχιζες να το επιδιώκεις γιατί θα υπήρχε άξιο λόγου αντικείμενο επικοινωνίας.

Και μετά ... θα άρχιζαν να προστίθενται οι συνθετικοί παράγοντες μιας άλλης κατάστασης !!! :grin: :grin: :grin:
Δεν την συνιστώ απαράιτητα !!! Μόνο σε όσους την αντέχουν !! :grin: :grin:

Προσωπικά έχω φάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο εξωτερικό και την παραπάνω διαδικασία την έχω βιώσει σε πολλές εκδοχές της με διαφορετικής εθνικότητας γυναίκες. Αυτές οι διαδικασίες σε δοκιμάζουν και σε σημαδεύουν. Είναι όμως πιστεύω ένα σημαντικότατο τμήμα απο αυτό που λέγεται ουσια της ζωής.

 

cgfucker

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2012
Μηνύματα
1.938
Κριτικές
2
Like
100
Πόντοι
16
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ο ψυχολογικός μηχανισμός μέσω του οποίου άνθρωποι δοκιμασμένοι, επιτυχημένοι, της πιάτσας άνθρωποι, τρώνε τη συγκεκριμένη φόλα είναι πραγματικό φαινόμενο.

Κυρίως γιατί έχει πλεον αποκτήσει στατιστικά σχετικά πολυπληθή βάση σε όλη τη κοινωνική στρωμάτωση.

Σε ποιες στατιστικές αναφέρεσαι;
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.508
Like
13.460
Πόντοι
3.656
Η διαφοροποίηση ανάμεσα στο πόση σημασία έχει το να είσαι η το νά έχεις κάτι είναι θέμα που πολύ καλά έχει αναλύσειο ο Εριχ Φρόμ. Μπορεί όποιος θέλει να το ψάξει στ βιβλία του, αλλά δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα μας.

Συμφωνείς λοιπονμε τη θέση μου ότι το παραμύθι και η επακόλουθή του ψαιδαίσθηση αφορά όλα τη κοινωνική στρωμάτωση.

Στα υπόλοιπα που γράφεις ουσιαστικά συμφωνείς μαζί μου. Η διαχείριση τόσο της αποτυχίας όσο και της αποτυχίας είναι εξίσου σημαντικές καιεξλισου αναλόγως περιπτώσεων δύσκολες.

Ο τίτλος του βιβλίου του Φρομ Να έχεις ή να είσαι; με έκανε να θεωρήσω ότι θα ήταν τέλειο. ΠΙΠΕΣ. Σίγουρα γράφει κάποια σωστά πράγματα, εκεί συνειδητοποίησα ότι από την αρχή του 20ου αιώνα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλάνε με κτητικά επίθετα για συναισθήματα, αλλά τελικά το έριξε στη θρησκεία και το έχεσε. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται, έχουν μεγάλη σημασία. Έχω νεύρα. Φυσικά κι έχουμε νεύρα, αν δεν είχαμε θα είχαμε σωριαστεί στο πάτωμα, αφού ο εγκέφαλος δεν θα επικοινωνούσε. Δεν έχω νεύρα, νοιώθω νευριασμένος. Έχω ένα πρόβλημα. Που το έχεις; στη ντουλάπα; Έχω πονοκέφαλο. Και δεν τον πετάς, άχρηστος είναι κλπ φαιδρά. Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι είναι ικανότατοι να δουν τα λάθη των φίλων τους, θα αυτοτυφλωθούν ΕΙΔΙΚΑ στο γκομενικό στυλ. Η Εικοσάχρονη θα πάει μαζί μου, γιατί αν και 40αρης έχω γοητεία. Το ότι χάλασε 300 € για Σαββατοκύριακο, είναι μια μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια. Και όσους ρώτησα γιατί δεν έπαιρναν 2 κορίτσια του επαγγέλματος με λιγότερα λεφτά και ασύγκριτα καλύτερη απόδοση, απάντησαν γεμάτοι έκπληξη ότι δεν είναι το ίδιο. Και μιλάμε για ανθρώπους όχι μόνο έξυπνους, μορφωμένους και επικοινωνιακούς, αλλά και πολύ περπατημένους. Κι όμως είχαν την ανάγκη να πιστέψουν ότι επιλέχθηκαν για τη γοητεία τους!!!!!! Κι ότι υπερτερούσαν αντικειμενικά από ένα καλογυμνασμένο νεότερο άντρα που θα έριχνε 4 φυσέκια στη σειρά στο κορίτσι. Πες όμορφα, γλυκά ψεμματάκια 
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ο τίτλος του βιβλίου του Φρομ Να έχεις ή να είσαι; με έκανε να θεωρήσω ότι θα ήταν τέλειο. ΠΙΠΕΣ. Σίγουρα γράφει κάποια σωστά πράγματα, εκεί συνειδητοποίησα ότι από την αρχή του 20ου αιώνα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μιλάνε με κτητικά επίθετα για συναισθήματα, αλλά τελικά το έριξε στη θρησκεία και το έχεσε. Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται, έχουν μεγάλη σημασία. Έχω νεύρα. Φυσικά κι έχουμε νεύρα, αν δεν είχαμε θα είχαμε σωριαστεί στο πάτωμα, αφού ο εγκέφαλος δεν θα επικοινωνούσε. Δεν έχω νεύρα, νοιώθω νευριασμένος. Έχω ένα πρόβλημα. Που το έχεις; στη ντουλάπα; Έχω πονοκέφαλο. Και δεν τον πετάς, άχρηστος είναι κλπ φαιδρά. Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι είναι ικανότατοι να δουν τα λάθη των φίλων τους, θα αυτοτυφλωθούν ΕΙΔΙΚΑ στο γκομενικό στυλ. Η Εικοσάχρονη θα πάει μαζί μου, γιατί αν και 40αρης έχω γοητεία. Το ότι χάλασε 300 € για Σαββατοκύριακο, είναι μια μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια. Και όσους ρώτησα γιατί δεν έπαιρναν 2 κορίτσια του επαγγέλματος με λιγότερα λεφτά και ασύγκριτα καλύτερη απόδοση, απάντησαν γεμάτοι έκπληξη ότι δεν είναι το ίδιο. Και μιλάμε για ανθρώπους όχι μόνο έξυπνους, μορφωμένους και επικοινωνιακούς, αλλά και πολύ περπατημένους. Κι όμως είχαν την ανάγκη να πιστέψουν ότι επιλέχθηκαν για τη γοητεία τους!!!!!! Κι ότι υπερτερούσαν αντικειμενικά από ένα καλογυμνασμένο νεότερο άντρα που θα έριχνε 4 φυσέκια στη σειρά στο κορίτσι. Πες όμορφα, γλυκά ψεμματάκια 
γιαννη μποκολε για τους αντρες γοητευτικη γυναικα είναι μια γυναικα με καμπύλες και σφικτη επιδερμιδα.
για τις γυναικες γοητευτικος αντρας είναι αυτος που ξεδευει για αυτές αρα καποιος με λεφτα που θα μπορει ν ασυντηρησει στο μελλον τα παιδια της.
η εμφανιση του αντρα παιζει ρολο μονο στην σεξουαλικη ευχαριστηση της γυναικας και από τοτε που φυγαμε από τις σπηλιες δεν τις νοιαζει αν εχεις μπρατσα και  νειατα αφου αυτά δεν βγαζουν λεφτα.
γοητευτικη γυναικα =ωραιος κωλος και ωραιο προσωπο
γοητευτικος αντρας =πλούσιος και κοινωνικα ισχυρος
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom